Jmanol000 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Παρασύρθηκα και ‘‘γώ και πήρα το πρώτο μου iPad Pro συγκρίνοντας το όμως με το MacBook βλέπω πόσο περιορισμένο είναι και πως θεωρητικά εύκολα πράγματα γίνονται δύσκολα , κρίμα τόσο δυνατά μηχανήματα να είναι μόνο για κατανάλωση περιεχομένου και μη εύχρηστα για κάποιον που δεν σχεδιάζει πολύ για τη δουλειά του , στο παρελθόν πριν γίνω χρήστης Mac είχα πιστέψει ότι ένα ipad θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες μου κάτι που αποδείχθηκε λανθασμένο τώρα κάποια χρόνια μετά βλέπω πως πολλά από τα ζητήματα που είχα τότε έχουν λυθεί αλλά οχι σε τέτοιο βαθμό που να με κάνει να καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν τόσα διαφορετικά μοντέλα ipad τόσο δυνατά ipad και ειδικά τα ακριβά πολύ iPad Pro
digitalarchive Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου αν δεν ειχεις αναγκη το apple pencil (που και το iPad) σαν συμπληρωματικοεργαλειο το εχω μακρια. ακομα τη ζωη σου δυσκολη θα σου κανει.
arxontas2323 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου αναλογα την δουλεια του καθενος... εγω που εχω αμεση προσβαση και σε windows pc και σε mac mini, χρησιμοποιω στο σπιτι το ipad pro σαν κυριο υπολογιστη και κανω ολες τις δουλειες μου...αν χρειαστω κατι που δεν με καλυπτει το ipad pro τοτε συνδεομαι σε καποιον υπολογιστη... αλλα αυτο ειναι πολυ σπανιο πλεον.. επισης με το καινουριο λογισμικο που θα παρουσιασουν την δευτερα , θα δωσουν προσβαση σε περισσοτερα πραγματα στο macos απο το ipad pro 2
Jiakometi Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Δεν αναφέρεις όμως ποιες ανάγκες σου δεν κάλυψε και με τι τρόπο….. Αν μπεις στο U Tube και πληκτρολογήσεις, “iPad as laptop replacement” η “Coding on iPad” θα βρεις πολλές λύσεις και προτάσεις που προέρχονται (και) από πραγματικούς χρήστες. Κάποιοι φτιάχνουν και πλήρη App σε iPad ….. Ρίξε μια ματιά σε μερικά. Είτε βλέποντας το workflow, είτε τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν θα δεις όλες τι πιθανές εναλλακτικές … και μετὰ ενδεχομένως να βρεις λύση στο δικό σου workflow.
Jmanol000 Δημοσ. 4 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 15 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Δεν αναφέρεις όμως ποιες ανάγκες σου δεν κάλυψε και με τι τρόπο….. Αν μπεις στο U Tube και πληκτρολογήσεις, “iPad as laptop replacement” η “Coding on iPad” θα βρεις πολλές λύσεις και προτάσεις που προέρχονται (και) από πραγματικούς χρήστες. Κάποιοι φτιάχνουν και πλήρη App σε iPad ….. Ρίξε μια ματιά σε μερικά. Είτε βλέποντας το workflow, είτε τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν θα δεις όλες τι πιθανές εναλλακτικές … και μετὰ ενδεχομένως να βρεις λύση στο δικό σου workflow. Το file management ήταν πολύ κακό και δεν με εξυπηρετούσε , η ασυμβατότητα με διάφορα περιφερειακά όπως ποντίκια το γεγγ γη όνος ότι δεν μπορούσα να κάνω format sad στο ipad
Jiakometi Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Jmanol000 είπε Το file management ήταν πολύ κακό και δεν με εξυπηρετούσε , η ασυμβατότητα με διάφορα περιφερειακά όπως ποντίκια το γεγγ γη όνος ότι δεν μπορούσα να κάνω format sad στο ipad Είναι αλήθεια ότι ο file manager δεν ήταν ο πρακτικότερος αλλά έχει βελτιωθεί πολύ τελευταία. Εκεί μπορείς να δεις τα files σου τοπικά, στο iPad, τα files σου στο iCloud, σε εξωτερικές συσκευές (flash drives, SSD δίσκους, ή NAS), και να κάνεις copy - paste / delete εύκολα. Όλα φαίνονται πλέον στο Sidebar. Τα περισσότερα ποντίκια και περιφερειακά (Bluetooth) της αγοράς, είναι ορατά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το iPad. Ειδικά τα Logitech. Εννοείται οτιδήποτε Apple. Να κάνεις format σε εξωτερικό δίσκο, ή στο εσωτερικό storage του iPad ? Τώρα υπάρχει το «δεν με βολεύει……». Που είναι πολύ διαφορετικό από το ότι δεν γίνεται. ΟΚ σεβαστό ….. Με λίγη χρήση και εξοικείωση δεν θα το σκέπτεσαι καν. ‘Σε περίπτωση που παραμένει πρόβλημα τότε ένα MacBook είναι πολύ κοντά σε τιμή με ένα iPad Pro και μάλλον πρέπει να κοιτάξεις προς τα εκεί. Πάντως στο δικό μου σενάριο χωρίς να το κάνω συνειδητά, το iPad Pro είναι σε σε χρήση περίπου 8 ώρες την ημέρα. Κατανάλωση περιεχομένου, surfing, μουσική, Pages / Numbers email και PDFs όλα τα κάνω από εκεί. Ανοίγω το desktop μια φορά την εβδομάδα, για (απαιτητικό)photo editing. Το λιγότερο απαιτητικό το κάνω στο iPad …… Για να μην παρεξηγηθούμε …. Δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι …. Κάνεις ότι νομίζεις και ότι σε βολεύει Επεξ/σία 4 Ιουνίου από Jiakometi
Jmanol000 Δημοσ. 4 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 3 ώρες πριν, Jiakometi είπε Είναι αλήθεια ότι ο file manager δεν ήταν ο πρακτικότερος αλλά έχει βελτιωθεί πολύ τελευταία. Εκεί μπορείς να δεις τα files σου τοπικά, στο iPad, τα files σου στο iCloud, σε εξωτερικές συσκευές (flash drives, SSD δίσκους, ή NAS), και να κάνεις copy - paste / delete εύκολα. Όλα φαίνονται πλέον στο Sidebar. Τα περισσότερα ποντίκια και περιφερειακά (Bluetooth) της αγοράς, είναι ορατά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το iPad. Ειδικά τα Logitech. Εννοείται οτιδήποτε Apple. Να κάνεις format σε εξωτερικό δίσκο, ή στο εσωτερικό storage του iPad ? Τώρα υπάρχει το «δεν με βολεύει……». Που είναι πολύ διαφορετικό από το ότι δεν γίνεται. ΟΚ σεβαστό ….. Με λίγη χρήση και εξοικείωση δεν θα το σκέπτεσαι καν. ‘Σε περίπτωση που παραμένει πρόβλημα τότε ένα MacBook είναι πολύ κοντά σε τιμή με ένα iPad Pro και μάλλον πρέπει να κοιτάξεις προς τα εκεί. Πάντως στο δικό μου σενάριο χωρίς να το κάνω συνειδητά, το iPad Pro είναι σε σε χρήση περίπου 8 ώρες την ημέρα. Κατανάλωση περιεχομένου, surfing, μουσική, Pages / Numbers email και PDFs όλα τα κάνω από εκεί. Ανοίγω το desktop μια φορά την εβδομάδα, για (απαιτητικό)photo editing. Το λιγότερο απαιτητικό το κάνω στο iPad …… Για να μην παρεξηγηθούμε …. Δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι …. Κάνεις ότι νομίζεις και ότι σε βολεύει Κοιτα μου αρέσει να ακούω οπτικές ανθρώπων που το αγαπάνε το iPad και το έχουν ενσωματώσει Στη ζωή τους , το iPad Air 2 ήταν ο πρώτος μου υπολογιστής και η συσκευή με την οποία έμαθα την Apple . Πήρα πρόσφατα iPad Pro και προσπαθώ να το εντάξω στην καθημερινότητά μου λόγω της αγάπης που έχω στα iPad αλλά βλέπω πως με το MacBook μου γίνονται πιο άνετα αυτά που θέλω , το iPad βέβαια απολαμβάνω να το χρησιμοποιώ για κατανάλωση περιεχομένου και mobile games , απλά νιώθω πως είναι δύσκολο να το κάνει κανείς βασική του συσκευή ενώ μου προκαλεί απορία το αν αξίζει να το πάρει κάποιος με την έννοια ότι το 11ρι προ έχει όσο το m4 air χωρίς πληκτρολόγιο χωρίς πενάκι , νιώθω ότι γίνεται πολύ ακριβό χωρίς να είναι άμεσα μια εναλλακτική και όταν λέω άμεσα εννοώ που να μην χρειάζεται να μάθεις συγκεκριμένα πράγματα ή να είναι για συγκεκριμένες δουλειές , εσύ πως και κατέληξες στο iPad ?
arxontas2323 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Jmanol000 είπε ότι δεν μπορούσα να κάνω format sad στο ipad μπορεις να κανεις...στην πλαινη στηλη που βλεπεις τον ssd πατας συνεχομενα πανω του και σου εμφανιζει επιλογη για erase.. κανε λιγη υπομονη μεχρι δευτερα να δουμε τι θ ανακοινωσουν για το ipados...εγω ταξιδια κτλ μονο το ipad παιρνω μαζι μου...το macbook air το ανοιγω πολυ σπανια...(μονο η γυναικα μ τ χρησιμοποιει ) Επεξ/σία 4 Ιουνίου από arxontas2323
Jmanol000 Δημοσ. 4 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 9 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε μπορεις να κανεις...στην πλαινη στηλη που βλεπεις τον ssd πατας συνεχομενα πανω του και σου εμφανιζει επιλογη για erase.. κανε λιγη υπομονη μεχρι δευτερα να δουμε τι θ ανακοινωσουν για το ipados...εγω ταξιδια κτλ μονο το ipad παιρνω μαζι μου...το macbook air το ανοιγω πολυ σπανια...(μονο η γυναικα μ τ χρησιμοποιει ) Αλήθεια ; Τι σου αρέσει τόσο πολύ ;
arxontas2323 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 8 λεπτά πριν, Jmanol000 είπε Αλήθεια ; Τι σου αρέσει τόσο πολύ ; ας ξεκινησω οτι δεν μπορω να κουβαλαω το λαπτοπ παντου μαζι μου..ημουν χρηστης που οτι μπορουσε το εκανε απο το κινητο(ακομα και anydesk) αρα με βολεψε παρα πολυ στις 11'' και το κουβαλαω με το χερι συνεχεια...επισης το εχω ΚΑΘΕ μερα μαζι μου στην δουλεια(προγραμμα δουλειας μεσα ) σε μεγαλες πτησεις κτλ βολευει να δεις ταινιες καθως ειναι σε λογικα πλαισιο ανεκτο στ μπροστινο τραπεζακι... το εχω μονιμα με το keyboard της apple και το δουλευω πολλες φορες σαν λαπτοπ με το trackpad και γραφω και πολυ γρηγορα(πιο γρηγορα απο το macbook) επισης πολυ βολικο οτι καποιες φορες η touch οθονη ειναι πιο γρηγορη απο τ ποντικι... Τα μονα αρνητικα που μου ερχονται τωρα(μετα απο 11 ωρες δουλεια) ειναι ο file manager και ο stage manger να αναφερω πως οτι ποντικι εχω συνδεσει μια χαρα δουλευει... 2
Jiakometi Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 5 ώρες πριν, Jmanol000 είπε Κοιτα μου αρέσει να ακούω οπτικές ανθρώπων που το αγαπάνε το iPad και το έχουν ενσωματώσει Στη ζωή τους , το iPad Air 2 ήταν ο πρώτος μου υπολογιστής και η συσκευή με την οποία έμαθα την Apple . Πήρα πρόσφατα iPad Pro και προσπαθώ να το εντάξω στην καθημερινότητά μου λόγω της αγάπης που έχω στα iPad αλλά βλέπω πως με το MacBook μου γίνονται πιο άνετα αυτά που θέλω , το iPad βέβαια απολαμβάνω να το χρησιμοποιώ για κατανάλωση περιεχομένου και mobile games , απλά νιώθω πως είναι δύσκολο να το κάνει κανείς βασική του συσκευή ενώ μου προκαλεί απορία το αν αξίζει να το πάρει κάποιος με την έννοια ότι το 11ρι προ έχει όσο το m4 air χωρίς πληκτρολόγιο χωρίς πενάκι , νιώθω ότι γίνεται πολύ ακριβό χωρίς να είναι άμεσα μια εναλλακτική και όταν λέω άμεσα εννοώ που να μην χρειάζεται να μάθεις συγκεκριμένα πράγματα ή να είναι για συγκεκριμένες δουλειές , εσύ πως και κατέληξες στο iPad ? Στην αρχή (2013) το κορόιδευα και έλεγα ότι ίσως είναι η μοναδική συσκευή Apple που δεν θα αγοράσω. Μου έκαναν ένα iPad δώρο όμως, και σιγά - σιγά διαπίστωνα ότι το desktop μου το χρειαζόμουν όλο και λιγότερο …. Μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα, που το iPad το έχω σαν το τηλέφωνο. Σχεδόν πάντα μαζί μου και στο σπίτι το 80% του χρόνου μου σε υπολογιστή το περνάω με αυτό. 1
Jmanol000 Δημοσ. 5 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 39 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Στην αρχή (2013) το κορόιδευα και έλεγα ότι ίσως είναι η μοναδική συσκευή Apple που δεν θα αγοράσω. Μου έκαναν ένα iPad δώρο όμως, και σιγά - σιγά διαπίστωνα ότι το desktop μου το χρειαζόμουν όλο και λιγότερο …. Μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα, που το iPad το έχω σαν το τηλέφωνο. Σχεδόν πάντα μαζί μου και στο σπίτι το 80% του χρόνου μου σε υπολογιστή το περνάω με αυτό. Τι μοντέλο ; Το συνδιάζεις με τα αξεσουάρ ;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 21 ώρες πριν, Jmanol000 είπε Παρασύρθηκα και ‘‘γώ και πήρα το πρώτο μου iPad Pro συγκρίνοντας το όμως με το MacBook βλέπω πόσο περιορισμένο είναι και πως θεωρητικά εύκολα πράγματα γίνονται δύσκολα , κρίμα τόσο δυνατά μηχανήματα να είναι μόνο για κατανάλωση περιεχομένου και μη εύχρηστα για κάποιον που δεν σχεδιάζει πολύ για τη δουλειά του , στο παρελθόν πριν γίνω χρήστης Mac είχα πιστέψει ότι ένα ipad θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες μου κάτι που αποδείχθηκε λανθασμένο τώρα κάποια χρόνια μετά βλέπω πως πολλά από τα ζητήματα που είχα τότε έχουν λυθεί αλλά οχι σε τέτοιο βαθμό που να με κάνει να καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν τόσα διαφορετικά μοντέλα ipad τόσο δυνατά ipad και ειδικά τα ακριβά πολύ iPad Pro Όλα εξαρτώνται από τι δουλειές κάνεις καθημερινά. Η γρήγορη απάντηση είναι πως ένα iPad δεν θα σου αντικαταστήσει στο 100% το laptop ή το desktop αλλά σίγουρα θα είναι μια χαρά για το 80% περίπου των εργασιών. Είναι μια χαρά για κατανάλωση περιεχόμενου, μια χαρά για εργασία σε Office Apps, μια χαρά για web browsing, μουσική, video, κλπ και ακόμη και μια χαρά για τυπική επεξεργασία video (χρησιμοποιώ το iPad Pro M4 για video editing με Da Vinci Resolve και Final Cut). Τα πράγματα δυσκολεύουν όμως όταν χρειάζεσαι πιο πολύπλοκες εφαρμογές τις οποίες μέχρι τώρα τις δούλευες σε desktop mode και στο iPad λειτουργούν πιο περιορισμένα. Για παράδειγμα, έχεις photoshop στο iPad αλλά ο τρόπος χρήσης του δεν εχει καμία σχέση με το desktop μιας και δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα ανοιχτά διαφορετικά αρχεία κλπ ώστε να κάνεις ας πούμε μια νέα σύνθεση, δεν έχεις διαθεσιμα όλα τα φίλτρα, λειτουργίες, κλπ κλπ κλπ… Πιο πολύ λοιπόν το έχεις σαν συμπληρωματικό εργαλείο παρά σαν ένα αντικαταστάτη του laptop/desktop. 1
mistr4l Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Αρχικά, έχω μείνει λίγο πίσω τεχνολογικά. Έχω ένα ipad pro 10.5 με το keyboard της apple (χωρίς trackpad). Εργάζομαι στην εκπαίδευση. Το έχω μαζί μου για παρουσιάσεις και e-mails στα μαθήματα. Από εκεί κι έπειτα, πραγματικά στη δική μου δουλειά δεν μπορεί να αντικαταστήσει το laptop ούτε στο 20%. Office ναι δουλεύει, αλλά δεν μπορώ να έχω το workflow με την οργάνωση που έχω εγώ προσωπικά. Παράδειγμα, να γράφω κάτι και να έχω διαθέσιμο άμεσα το "expose" ή το desktop μου με τα διαφοετικά workspaces. Απλά δεν γίνεται, ούτε υπάρχει η πολυτέλεια να "συνηθίσω" σε κάτι νέο επειδή η apple θεωρεί πως το ipad μπορεί να αντικαταστήσει το laptop. Επίσης, αν υποθέσω πως δίνω 1500Ε για το 11 άρι το pro με πληκτρολόγιο και pencil (που τα χρειάζομαι), έχει παρόμοιο βάρος με το macbook air. Λόγω συχνών μετακινήσεων, το βάρος με απασχολεί. Οπότε δεν κερδίζω κάτι χρηματικά αλλά ούτε και λειτουργικά. Επομένως, καταλήγουμε στην ίδια απάντηση. Ανάλογα τί δουλειά κάνει ο καθένας. Αυτό τα απαντάει όλα. Ένας φωτογράφος, δεν χρειάζεται laptop. Στην δική μου περίπτωση, αντικαθιστά το laptop σε ποσοστό 20% (ίσως λέω και πολύ). Χαρακτηριστικό άλλωστε πως το 10.5 pro δουλεύει ακόμα εξαιρετικά καλά (για εμένα τονίζω πάλι). Ερώτηση προς όλους όσους το χρησιμοποιείτε για youtube: Με τις διαφημίσεις τί κάνετε ? Γιατί στο laptop έχουμε adblock. Στο ipad όσες φορές έχω προσπαθήσει να δω κάτι (ή και κινητό), το κλείνω. Πλέον δεν αντέχονται οι διαφημίσεις ... 43 minutes ago, billdanos said: Πιο πολύ λοιπόν το έχεις σαν συμπληρωματικό εργαλείο παρά σαν ένα αντικαταστάτη του laptop/desktop. Αυτό κι από εμένα
Jmanol000 Δημοσ. 5 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 7 ώρες πριν, mistr4l είπε Αρχικά, έχω μείνει λίγο πίσω τεχνολογικά. Έχω ένα ipad pro 10.5 με το keyboard της apple (χωρίς trackpad). Εργάζομαι στην εκπαίδευση. Το έχω μαζί μου για παρουσιάσεις και e-mails στα μαθήματα. Από εκεί κι έπειτα, πραγματικά στη δική μου δουλειά δεν μπορεί να αντικαταστήσει το laptop ούτε στο 20%. Office ναι δουλεύει, αλλά δεν μπορώ να έχω το workflow με την οργάνωση που έχω εγώ προσωπικά. Παράδειγμα, να γράφω κάτι και να έχω διαθέσιμο άμεσα το "expose" ή το desktop μου με τα διαφοετικά workspaces. Απλά δεν γίνεται, ούτε υπάρχει η πολυτέλεια να "συνηθίσω" σε κάτι νέο επειδή η apple θεωρεί πως το ipad μπορεί να αντικαταστήσει το laptop. Επίσης, αν υποθέσω πως δίνω 1500Ε για το 11 άρι το pro με πληκτρολόγιο και pencil (που τα χρειάζομαι), έχει παρόμοιο βάρος με το macbook air. Λόγω συχνών μετακινήσεων, το βάρος με απασχολεί. Οπότε δεν κερδίζω κάτι χρηματικά αλλά ούτε και λειτουργικά. Επομένως, καταλήγουμε στην ίδια απάντηση. Ανάλογα τί δουλειά κάνει ο καθένας. Αυτό τα απαντάει όλα. Ένας φωτογράφος, δεν χρειάζεται laptop. Στην δική μου περίπτωση, αντικαθιστά το laptop σε ποσοστό 20% (ίσως λέω και πολύ). Χαρακτηριστικό άλλωστε πως το 10.5 pro δουλεύει ακόμα εξαιρετικά καλά (για εμένα τονίζω πάλι). Ερώτηση προς όλους όσους το χρησιμοποιείτε για youtube: Με τις διαφημίσεις τί κάνετε ? Γιατί στο laptop έχουμε adblock. Στο ipad όσες φορές έχω προσπαθήσει να δω κάτι (ή και κινητό), το κλείνω. Πλέον δεν αντέχονται οι διαφημίσεις ... Αυτό κι από εμένα Brave browser στο iPad και είσαι ζεν ευχαριστώ για την απάντηση 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα