Nate Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Η γιαγιά μου δεν έχει e-banking, αλλά για να βγάλει προσωπικό αριθμό χρειάζεται κινητό τηλέφωνο (και γενικά θα ήταν χρήσιμο). Της πήραμε λοιπόν ένα cu νούμερο στο όνομά της (πριν λίγο ήρθε το νούμερο και η βεβαίωση κατόχου στο mail μου). Το θέμα είναι ότι επιλέγω την επιλογή να γίνει άντληση των στοιχείων της γιαγιάς μου από την κινητή στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας, αλλά λέει "Δεν επαληθεύτηκε ο αριθμός κινητού τηλεφώνου που δηλώσατε από πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας." Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως πρέπει να περιμένω κάποιες μέρες; Επίσης, υπάρχει κάποιος τρόπος να δηλώσω το κινητό της στην τράπεζα Πειραιώς χωρίς να χρειαστεί να πάμε (έχει λογαριασμό, αλλά όχι e-banking, εξυπηρετούμαστε από το e-banking της μητέρας μου); Πήρα τηλέφωνο την Πειραιώς, αλλά η υπάλληλος δεν μου είπε πολλά, απλά μου είπε ότι πρέπει να περάσω από το κατάστημα. Update: Επικοινώνησα με την vodafone, και μου είπαν ότι για να ενημερωθεί το gov από την vodafone θέλει 20-30 μέρες, οπότε σε κανένα μήνα θα ξαναδοκιμάσω, μήπως γίνει τότε. Επεξ/σία 4 Ιουνίου από Nate 1
naimore Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου αυτο ελεγα κι εγω σε γνωστους, φιλους και συγγενεις, το χουν κανει αρκετα δυσκολο για τους ηλικιωμενους, ενω για τα παιδια τα δηλωνεις σαν προστατευμενα μελη, οι ηλικιωμενοι θελουν οπωσδηποτε κινητο και δεν αρκει αυτο, πρεπει να μπορουν να διαβασουν sms ή/και να τους εχεις διπλα σου την ωρα που κανεις την διαδικασια, χαθηκε ο κοσμος ας πουμε να σου δινει εναλλακτικα επιβεβαιωση μεσω email; μ αρεσει που ειπαν θελουν να το κανουν και στην εκτελεση συνταγογραφησης, καλη τυχη να διαβαζουν τα sms οι φαρμακοποιοι
profile Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Παίζουν και αυτές οι περιπτώσεις: 1. Έκδοση προσωπικoύ αριθμoύ σε ΚΕΠ για όσους πολίτες δεν διαθέτουν κωδικούς TAXISnet ή κινητό τηλέφωνο πιστοποιημένο στο ΕΜΕπ. 2. Από τις 5 Σεπτεμβρίου και έπειτα θα αποδίδεται αυτόματα Προσωπικός αριθμός στους πολίτες που δεν έχουν μεριμνήσει για την έκδοσή του.
afentiko Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 50 λεπτά πριν, naimore είπε αυτο ελεγα κι εγω σε γνωστους, φιλους και συγγενεις, το χουν κανει αρκετα δυσκολο για τους ηλικιωμενους, ενω για τα παιδια τα δηλωνεις σαν προστατευμενα μελη, οι ηλικιωμενοι θελουν οπωσδηποτε κινητο και δεν αρκει αυτο, πρεπει να μπορουν να διαβασουν sms ή/και να τους εχεις διπλα σου την ωρα που κανεις την διαδικασια, χαθηκε ο κοσμος ας πουμε να σου δινει εναλλακτικα επιβεβαιωση μεσω email; μ αρεσει που ειπαν θελουν να το κανουν και στην εκτελεση συνταγογραφησης, καλη τυχη να διαβαζουν τα sms οι φαρμακοποιοι 'Αρα να περιμένουμε καμιά 30ρια χρόνια μέχρι να πεθάνει η τωρινή γενιά ηλικιωμένων που δεν έχουν επαφή με την τεχνολογία και να προχωρήσουμε όταν θα είμαστε εμείς ηλικιωμένοι; ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, θα ταλαιπωρηθούν λίγο τα παιδιά\ανήψια\εγγόνια\γείτονες να τους βοηθάνε να τα κάνουν κάθε φορά. 3
mariosnik_ Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Ίδια περίπτωση πάνω κάτω με την μητέρα μου, δεν ξέρει ούτε απλό κινητό να χρησιμοποιήσει. Έβγαλα ένα δεύτερο νούμερο στο όνομα μου. Εξεδωσα υπεύθυνη δήλωση από το gov ότι της δίνω αυτό το νούμερο για αποκλειστική χρήση. Πήγαμε σε ΚΕΠ με βεβαίωση κατοχή και ΥΔ και της το δήλωσαν. Ειδάλλως δεν υπάρχει τρόπος. Αυτό με την αυτόματη ενημέρωση του ΕΜΕΠ από τα μητρώα των παροχών όσες φορές το δοκίμασα ποτέ δεν δούλεψε, θέλει είτε να έχεις ebanking είτε να πας σε ΚΕΠ. Δεν γλιτώνεις το τρέξιμο στην υπηρεσία με τίποτα. 1
Nate Δημοσ. 4 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Ίδια περίπτωση πάνω κάτω με την μητέρα μου, δεν ξέρει ούτε απλό κινητό να χρησιμοποιήσει. Έβγαλα ένα δεύτερο νούμερο στο όνομα μου. Εξεδωσα υπεύθυνη δήλωση από το gov ότι της δίνω αυτό το νούμερο για αποκλειστική χρήση. Πήγαμε σε ΚΕΠ με βεβαίωση κατοχή και ΥΔ και της το δήλωσαν. Ειδάλλως δεν υπάρχει τρόπος. Αυτό με την αυτόματη ενημέρωση του ΕΜΕΠ από τα μητρώα των παροχών όσες φορές το δοκίμασα ποτέ δεν δούλεψε, θέλει είτε να έχεις ebanking είτε να πας σε ΚΕΠ. Δεν γλιτώνεις το τρέξιμο στην υπηρεσία με τίποτα. Αν δεν βρει το τηλέφωνο το εθνικό μητρώο θα πάω σε ΚΕΠ. Στην υπεύθυνη δήλωση γράφεις "επιθυμώ να καταχωρηθεί αυτό το τηλέφωνο στο εθνικό μητρώο επικοινωνιών" ή κάτι παρόμοιο;
mariosnik_ Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 49 λεπτά πριν, Nate είπε Αν δεν βρει το τηλέφωνο το εθνικό μητρώο θα πάω σε ΚΕΠ. Στην υπεύθυνη δήλωση γράφεις "επιθυμώ να καταχωρηθεί αυτό το τηλέφωνο στο εθνικό μητρώο επικοινωνιών" ή κάτι παρόμοιο; Εαν η βεβαίωση παροχου δεν έχει τα στοιχεία της γιαγιάς, δηλαδή την σύνδεση του κινητού την έχεις στο δικό σου όνομα, τότε θα βγάλεις ΥΔ από gov οτι της παρέχεις αυτόν τον αριθμό αποκλειστικά. Εάν η βεβαίωση παροχου είναι στο όνομα της γιαγιάς, πάει στο ΚΕΠ μόνη της και της δηλώνει ο υπάλληλος τον αριθμό άμεσα. Να έχει μαζί της το κινητό γιατί θα της έρθει ένα μήνυμα επαλήθευσης εκείνη την στιγμή και πρέπει να το δώσει στον υπάλληλο.
Nate Δημοσ. 4 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 19 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Εαν η βεβαίωση παροχου δεν έχει τα στοιχεία της γιαγιάς, δηλαδή την σύνδεση του κινητού την έχεις στο δικό σου όνομα, τότε θα βγάλεις ΥΔ από gov οτι της παρέχεις αυτόν τον αριθμό αποκλειστικά. Εάν η βεβαίωση παροχου είναι στο όνομα της γιαγιάς, πάει στο ΚΕΠ μόνη της και της δηλώνει ο υπάλληλος τον αριθμό άμεσα. Να έχει μαζί της το κινητό γιατί θα της έρθει ένα μήνυμα επαλήθευσης εκείνη την στιγμή και πρέπει να το δώσει στον υπάλληλο. Δεν μπορεί να περπατήσει εύκολα, οπότε θα πρέπει να πάω εγώ. Θα δούμε, αν δεν γίνει ενημέρωση από την vodafone, θα πάρω ένα τηλέφωνο το ΚΕΠ της περιοχής μου να ρωτήσω.
mariosnik_ Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Nate είπε Δεν μπορεί να περπατήσει εύκολα, οπότε θα πρέπει να πάω εγώ. Θα δούμε, αν δεν γίνει ενημέρωση από την vodafone, θα πάρω ένα τηλέφωνο το ΚΕΠ της περιοχής μου να ρωτήσω. Άμα δεν μπορεί να πάει στο ΚΕΠ η ίδια, πρέπει να σου κάνει εξουσιοδότηση να πας εσύ, αλλά για να γίνει και αυτή η εξουσιοδότηση πρέπει αναγκαστικά κάπου να πάει. Ρώτησε καλύτερα το ΚΕΠ άμα δέχονται με εξουσιοδότηση. Επεξ/σία 4 Ιουνίου από mariosnik_ 1
ekrepali Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 18 hours ago, Nate said: Θα δούμε, αν δεν γίνει ενημέρωση από την vodafone Δεν ενημερώνει ο πάροχος το Εθνικό Μητρώο. Εσύ πρέπει να δώσεις δικαιολογητικά στα ΚΕΠ ή τη τράπεζα. Θα χρειαστείς δηλαδή: - Βεβαίωση κατόχου κινητής τηλεφωνίας. Αυτή τη δίνουν σε κατάστημα Vodafone ή τη ζητάς από το chatbot της Vodafone (ζητάει ΑΦΜ και στοιχεία ταυτότητας για επιβεβαίωση). - Αν ο αριθμός της Vodafone δεν είναι στο όνομα της γιαγιάς, αλλά είναι πχ στο όνομα το δικό σου... θα πρέπει να κάνεις υπεύθυνη δήλωση στο GOV ότι παραχωρείς τον αριθμό στην τάδε, με ΑΔΤ τάδε, ΑΦΜ τάδε. Μετά πρέπει να πάει η γιαγιά αυτοπροσώπως στα ΚΕΠ για να κάνει τη δήλωση στο ΕΜΕΠ, δε δέχονται εξουσιοδότηση. Μόνο αν σου είχε κάνει πληρεξούσιο θα μπορούσες να πας εσύ. Επίσης φρόντισε να φτιάξεις και email στη γιαγιά... ώστε να δηλωθεί κι αυτό στο ΕΠΕΜ. Επεξ/σία 5 Ιουνίου από ekrepali 1
ant_ Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Αυτο που λενε οτι θα γινεται αυτοματα απο Σεπτεμβρη σε ολους Εννοούνε που ειναι γραμμενοι στο εμπ? Αλλιως αδικα ο κοπος και απλα περιμενεις μεχρι τοτε(αν ισχυει αυτο)
nikosf76 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Το κάνουν για λόγους προσωπικών δεδομένων. Πάλι καλά που αφήνουν να παίρνω τις συνταγές για φάρμακα και τα παραπεμπτικά για εξετάσεις της μητέρας μου και της θείας μου 80 και 90 ετών άτομα σε δικό μου νούμερο. Στον ψηφιακό φάκελο υγείας όπως το έκαναν μπορούν να μπουν όλοι οι γιατροί της χώρας και δεν μπορούμε να μπούμε εμείς. Και να τους πέρνμε τηλέφωνο στο όνομά τους οάλι εγώ θα έμπαινα στον φάκελο και θα χρειαζόταν να διαχειριζόμαστε και ναπληρώνουμε 2 νούμερα παραπάνω χωρίς λόγο. Εδώ στο σταθερό όταν θέλουν να πάρουν κάποιον παίρνω εγώ το νούμερο και τους δίνω το ακουστικό να μιλήσουν. Δηλαδή θα πρέπει να κάνουμε την κάθε cosmote, vodafone, NOVA πιό πλούσια.
mariosnik_ Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 3 ώρες πριν, ant_ είπε Αυτο που λενε οτι θα γινεται αυτοματα απο Σεπτεμβρη σε ολους Εννοούνε που ειναι γραμμενοι στο εμπ? Αλλιως αδικα ο κοπος και απλα περιμενεις μεχρι τοτε(αν ισχυει αυτο) Νομιζω για τον προσωπικό αριθμό το είπανε αυτό. 10 λεπτά πριν, nikosf76 είπε Το κάνουν για λόγους προσωπικών δεδομένων. Πάλι καλά που αφήνουν να παίρνω τις συνταγές για φάρμακα και τα παραπεμπτικά για εξετάσεις της μητέρας μου και της θείας μου 80 και 90 ετών άτομα σε δικό μου νούμερο. Στον ψηφιακό φάκελο υγείας όπως το έκαναν μπορούν να μπουν όλοι οι γιατροί της χώρας και δεν μπορούμε να μπούμε εμείς. Και να τους πέρνμε τηλέφωνο στο όνομά τους οάλι εγώ θα έμπαινα στον φάκελο και θα χρειαζόταν να διαχειριζόμαστε και ναπληρώνουμε 2 νούμερα παραπάνω χωρίς λόγο. Εδώ στο σταθερό όταν θέλουν να πάρουν κάποιον παίρνω εγώ το νούμερο και τους δίνω το ακουστικό να μιλήσουν. Δηλαδή θα πρέπει να κάνουμε την κάθε cosmote, vodafone, NOVA πιό πλούσια. Σίγουρα μπορούν να μπουν όλοι οι γιατροί της χώρας; Γιατί σε συζήτηση τις προάλλες με κάποιο μέλος μου απάντησε ότι δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε γιατρός να κοιτάξει τον ατομικό σου φάκελο.
naimore Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 18 minutes ago, nikosf76 said: Το κάνουν για λόγους προσωπικών δεδομένων. Πάλι καλά που αφήνουν να παίρνω τις συνταγές για φάρμακα και τα παραπεμπτικά για εξετάσεις της μητέρας μου και της θείας μου 80 και 90 ετών άτομα σε δικό μου νούμερο. Στον ψηφιακό φάκελο υγείας όπως το έκαναν μπορούν να μπουν όλοι οι γιατροί της χώρας και δεν μπορούμε να μπούμε εμείς. Και να τους πέρνμε τηλέφωνο στο όνομά τους οάλι εγώ θα έμπαινα στον φάκελο και θα χρειαζόταν να διαχειριζόμαστε και ναπληρώνουμε 2 νούμερα παραπάνω χωρίς λόγο. Εδώ στο σταθερό όταν θέλουν να πάρουν κάποιον παίρνω εγώ το νούμερο και τους δίνω το ακουστικό να μιλήσουν. Δηλαδή θα πρέπει να κάνουμε την κάθε cosmote, vodafone, NOVA πιό πλούσια. τις συνταγές μπορείς να τις παίρνεις σε email, έτσι έχω κάνει εγώ, μειλ που προωθείται σε δικό μου και το παρακολουθώ εγώ
ant_ Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε Νομιζω για τον προσωπικό αριθμό το είπανε αυτό. Μα για προσωπικο αριθμό ειναι το θεμα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα