Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Έχω τη μητρική MSI x670e gaming plus wifi με τον Ryzen 7900X3D και 32GB μνήμη Corsair Vengeance 6000mhz στα slots A2 και Β2 (2x16GB). Πήρα άλλα δύο όμοια (ίδια μάρκα,  συχνότητα, χρονισμοί) και όταν τα εγκατέστησα, ο υπολογιστής κολλάει με το που τον ανοίξω, χωρίς να μπορεί να μπει στο bios και δεν δίνει ρεύμα ούτε στο mouse και το keyboard. Τα debug lights επεξεργαστή (κόκκινο) και μνήμης (πορτοκαλί) μένουν αναμένα, ακόμη και μετά από τρεις ώρες. Έχω δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς (να βάλω στα ίδια slot τις καινούριες μνήμες μήπως έφταιγαν αυτές, να αλλάξω θέση ανάμεσά τους κλπ) και δεν είναι θέμα των καινούριων sticks καθώς όταν είναι οι δύο μόνες τους δουλεύουν κανονικά. Απενεργοποίησα το xmp στο BIOS και έβαλα χειροκίνητα την ταχύτητα των μνημών στα 3600mhz αντί auto και με το που κάνω save - exit από το bios και με τα 4 sticks, ο υπολογιστής κάνει boot κανονικά και οι τέσσερις μνήμες λειτουργούν. Αν όμως τον κλείσω και τον ξανανοίξω, κολλάει και πάλι.

Διάβασα κάποια άρθρα που λένε ότι είναι γενικότερο πρόβλημα των μητρικών με AM5 τα 4 memory sticks και υπάρχει πιθανότητα να μην λειτουργήσουν ποτέ.

Γνωρίζει κάποιος κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω; (εκτός από το να πουλήσω τις μνήμες...) 

Επεξ/σία από jhatzi
Δημοσ.

Τις νέες μνήμες που αγόρασες τις δοκίμασες μόνες τους να βεβαιωθείς οτι δουλεύουν και οτι δεν σου ήρθαν doa;

Άνοιξε το μηχάνημα με τις παλιές μνήμες (ή μόνο με τις νέες εφόσον παίζουν), απενεργοποίησε κάθε είδους oc (expo, xmp),  κάνε save → exit.

Κάνε επανεκκίνηση να δεις οτι αποθηκεύτηκαν οι αλλαγές και πρόσθεσε μετά το 2ο σετ μνημών

• Like 2
Δημοσ.

Τα έχω κάνει όλα αυτά. Τα δύο καινούρια δουλεύουν κανονικά μόνα τους. Απενεργοποίησα το xmp και έβαλα την ταχύτητα στα 3600mhz αντί για auto. Μετά έβαλα τις άλλες δύο και την πρώτη φορά ο υπολογιστής ανοίγει αλλά αν τον κλείσω και τον ξανανοίξω κολλάει πάλι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω να δουλέψουν πάνω από 2133hz και τα 2 κιτ, αμφιβάλλω αν δουλέψουν πέρα από 2 × 16 GB 3600hz .Ο memory controller δεν θα αντέξει και θα παραδώσει πνεύμα.

Επεξ/σία από ICE-T

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...