Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα μιας και η παλιά οθόνη μας άφησε χρόνια με ένα πιστωτικό στο πλαίσιο. Βρίσκομαι σε αναζήτηση νέας οθόνης. Με μια έρευνα πήρα την dell Alienware 2725DF qd OLED https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/dell-monitor-27-aw2725df_4596722

Παρέλαβα εχθές αλλά η οθόνη σε κατάσταση αναμονής και όταν είναι απενεργοποιημένη έχει coil whine. Οπότε αύριο πάει DOA. 

Μιας και την έβαλα επάνω στο γραφείο και την δοκίμασα έχω να πω πως καμία σχέση με τις υπόλοιπες που έχω δει και είχα στη κατοχή μου ipad κλπ. αλλά μου φάνηκε κάπως μικρή πάνω στο γραφείο.

Δεν ξέρω αν θέλω να πάω στην ίδια λόγω του προβλήματος και μετά λόγω του μεγέθους. Παρ όλα αυτά θέλω τα φώτα σας για οθόνη μέχρι 1000€ και τι μου προτείνετε για gaming και γενικότερα χρήση γραφείου. Αν νομίζετε ότι δεν είναι ανάγκη να πάω σε OLED είμαι ανοιχτός σε άλλες προτάσεις. Επίσης δεν έχω πρόβλημα να περιμένω μιας και έχω δεύτερη οθόνη για να κάνω την δουλειά μου.

Specs cpu 14900k

Mobo Asus z790 rog H

32gb ram g skill 7200

GPU 2080ti (κάποια στιγμή θα αλλαχθεί) 4070 TI 5070 5080 ανάλογα τα χρήματα που θα έχω τότε 😅

Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο 

Επεξ/σία από NOODLE
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Αγορά νέας οθόνης QD-OLED Alienware 2725DF
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

https://www.skroutz.gr/s/59888461/tcl-27r83u-hdr-gaming-monitor-27-4k-3840x2160-160hz-me-chrono-apokrisis-1ms-gtg.html

https://www.tcl.com/global/en/monitors/27r83u

Καλύτερο HDR gaming από OLED(στις περισσότερες σκηνές) αλλά χειρότερο σε competitive games. Καθόλου burn-in.

καλα που ειπε οτι δεν θελει 27αρα :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Δεν ξέρω αν..." δεν σημαίνει "το έχω αποκλείσει".

Πάντως υπάρχει και η 34αρα TCL από ελληνικό κατάστημα λίγο πάνω από το χιλιάρικο. Την έχει και μέλος εδώ με θετικές εντυπώσεις.

https://www.skroutz.gr/s/59888322/tcl-34r83q-ultrawide-hdr-curved-gaming-monitor-34-qhd-3440x1440-170hz-me-chrono-apokrisis-1ms-gtg.html

Ακόμα καλύτερα(δωρεάν παράδοση στην Ελλάδα):

https://www.amazon.de/-/en/34R83Q-Mini-Monitor-1100-Zones/dp/B0D2LJN97T?th=1

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις απ' όλους σας

Η οθόνη υποχρεωτικά θα αγοραστεί από το Πλαίσιο μιας και έχω από εκεί το πιστωτικό 

Επίσης σας φαίνεται φυσιολογικό ότι την πήγα DOA και είπανε θα την στείλουν στα κεντρικά να την ελέγξουν και θα μου απαντήσουν;

Να σημειωθεί ότι κυρίως στα παιχνίδια παίζω fps αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/6/2025 στις 3:28 ΠΜ, NOODLE είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις απ' όλους σας

Η οθόνη υποχρεωτικά θα αγοραστεί από το Πλαίσιο μιας και έχω από εκεί το πιστωτικό 

Επίσης σας φαίνεται φυσιολογικό ότι την πήγα DOA και είπανε θα την στείλουν στα κεντρικά να την ελέγξουν και θα μου απαντήσουν;

Να σημειωθεί ότι κυρίως στα παιχνίδια παίζω fps αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό 

Το coil whine δεν ειναι doa ,doa = dead on arrival 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Το coil whine δεν ειναι doa ,doa = dead on arrival 

Έγινε.

ΥΓ έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις στο ινσομνια.με μια μικρή αναζήτηση του όρου DOA στο ινσομνια αν τις είχες διαβάσει δεν θα είχες κάνει αυτή την ερώτηση 

Επεξ/σία από NOODLE
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, NOODLE είπε

Έγινε.

αντι να ειρωνευεσαι μαθε πρωτα τι ειναι doa και τι οχι για να ξερεις την επομενη φορα πως να χειριστεις ενα παρομοιο θεμα  

Δημοσ.
10 ώρες πριν, akoinonitos είπε

αντι να ειρωνευεσαι μαθε πρωτα τι ειναι doa και τι οχι για να ξερεις την επομενη φορα πως να χειριστεις ενα παρομοιο θεμα  

Νόμιζα πως απάντησες σε ένα άλλο θέμα που έχω ανοίξει από κεκτημένη ταχύτητα. Γιατί σε εκείνο είχανε απαντήσει σε ακριβώς ίδια απάντηση δικιά σου. Λάθος μου γιατί είναι άλλο θρεντ.

Παρ όλα αυτά μπερδεύετε πολλοι την έννοια του DOA aka dead on arrival 

Δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε μετά το άνοιγμα της συσκευασίας να είναι ΝΕΚΡΟ ένα προϊόν επειδή χρησιμοποιούμε σαν καταναλωτές τον όρο dead on arrival 

Οτιδήποτε ελάττωμα και να παρουσιάσει το προϊόν μας βγαίνει αυτομάτως DOA

Συγγνώμη για την γραφή μου πιο πριν αλλά νόμιζα ήταν σε άλλο post

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NOODLE είπε

Νόμιζα πως απάντησες σε ένα άλλο θέμα που έχω ανοίξει από κεκτημένη ταχύτητα. Γιατί σε εκείνο είχανε απαντήσει σε ακριβώς ίδια απάντηση δικιά σου. Λάθος μου γιατί είναι άλλο θρεντ.

Παρ όλα αυτά μπερδεύετε πολλοι την έννοια του DOA aka dead on arrival 

Δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε μετά το άνοιγμα της συσκευασίας να είναι ΝΕΚΡΟ ένα προϊόν επειδή χρησιμοποιούμε σαν καταναλωτές τον όρο dead on arrival 

Οτιδήποτε ελάττωμα και να παρουσιάσει το προϊόν μας βγαίνει αυτομάτως DOA

Συγγνώμη για την γραφή μου πιο πριν αλλά νόμιζα ήταν σε άλλο post

Το coil whine δεν αποτελει doa  απο πολλους δεν θεωρειται καν ελαττωμα παρολο που θα επρεπε. Doa ειναι οταν κατι εμποδιζει την σωστη λειτουργια του προιοντος.

Μακαρι να βγαλεις ακρη και να στο αλλαξουν. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Το coil whine δεν αποτελει doa  απο πολλους δεν θεωρειται καν ελαττωμα παρολο που θα επρεπε. Doa ειναι οταν κατι εμποδιζει την σωστη λειτουργια του προιοντος.

Μακαρι να βγαλεις ακρη και να στο αλλαξουν. 

Αν κοιτάξεις στο διαδίκτυο σε όλο το κόσμο είναι αναγνωρισμένο από την dell. Προσωπικά σε GPU που είχα (2080 ti) μου έκαναν αντικατάσταση 

Τηλεόραση Samsung q70c μου έκαναν επισκευή γιατί το πήρα χαμπάρι μετά το πέρας των 7 ημερών

Οπότε πιστεύω λόγω του οτι έχει αναγνωριστεί από την dell και έχει 10αδες άρθρα θα το κάνουν.

Προσωπικά αν το ήξερα από πριν( λάθος μου δεν έψαξα καλά) θα έπαιρνα άλλο μόνιτορ για να γλυτώσω όλο αυτό το τρέξιμο τώρα.

Γιατί ανοίξαμε πληγή άμα διαβάσεις στο άλλο ποστ μου, έκαναν αμυχες την οθόνη επάνω στο πάνελ. Οπότε το θέμα είναι σε ψάξιμο πολυ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...