KAKADI Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 1 ώρα πριν, somt είπε να αναλογιστείς αν αυτό το θεωρείς βλακεία μόνο για την εταιρεία της επιλογής σου ή αν το βρίσκεις οκ για τις άλλες. διότι χωρίς αυτά τα regulations θα ήταν ο κόσμος εγκλωβισμένος στα Windows και στον Internet Explorer Δε χρειαζονται μονο τα regulations για να αλλαξει καποιος το κοσμο. Με την προτιμηση σου ψηφιζεις! Ειδικα σε ενα κοσμο που υπαρχουν επιλογες. Ετσι αλλαζει ο κοσμος. Οταν καποιος χανει εσοδα απ τους καταναλωτες που ψωνιζουν κατι αλλο τοτε αναπροσαρμοζει το προιον του αλλιως καιγεται.
Moderators Kercyn Δημοσ. 6 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 6 Ιουνίου 9 ώρες πριν, harispao είπε Ειπα ρε φίλε έχω ΚΑΙ ΤΑ ΔΎΟ λειτουργικά... Και αν θέλεις να μάθεις ΌΧΙ δεν πλοηγεισαι ασφαλώς... Το γιατί στο αφήνω να το ψάξεις και λίγο. Για εξήγησέ το λίγο αυτό αν θες γιατί μ' ενδιαφέρει.
atheatos Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, somt είπε διότι χωρίς αυτά τα regulations θα ήταν ο κόσμος εγκλωβισμένος στα Windows και στον Internet Explorer Είχα Mac και πριν από τον μονοπώλιο του Internet explorer και του windows. Δεν ένιωσα ποτέ εγκλωβισμένος από κανέναν . Είχα και έχω την επιλογή να χρησιμοποιήσω αυτό που θέλω, (παρόλο που οι ίδιοι καραγκιοζηδες που τους ενοχλούσαν τα mac και η apple τότε ,υπάρχουν και τώρα .).Δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα τα regulations. Ακόμα υπάρχει κόσμος που χρησιμοποιεί windows και edge γιατί τρώει ότι του πλασάρουν(σαν πρόβατο). Αυτο δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ και με κανέναν regulation. Τα “regulations” απλά πλάσαραν κάτι άλλο και εξυπηρετησαν συμφέροντα . Δεν είχαν σκοπό να απεγκλωβίσουν κανέναν. Αν πιστεύεις το αντίθετο, τότε λυπάμαι αλλά νομίζω ότι δεν είσαι θέση να διαβάσεις μέσα από τις λέξεις…. Επεξ/σία 6 Ιουνίου από atheatos 1
harispao Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου 5 ώρες πριν, Kercyn είπε Για εξήγησέ το λίγο αυτό αν θες γιατί μ' ενδιαφέρει. https://nordvpn.com/blog/ios-vs-android-security/ 1
Moderators Kercyn Δημοσ. 6 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 6 Ιουνίου 4 ώρες πριν, harispao είπε https://nordvpn.com/blog/ios-vs-android-security/ Δυστυχώς, το συγκεκριμένο άρθρο είναι χαμηλής ποιότητας, με γενικεύσεις, υπεραπλουστεύσεις και υποθέσεις. Το γεγονός ότι προσπαθούν να σπρώξουν το VPN τους μειώνει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία του άρθρου. Το μόνο σοβαρό επιχείρημα που βλέπω είναι ότι το Android είναι πιο διαδεδομένο, και άρα αποτελεί πιο ελκυστικό στόχο για κάποιον κακόβουλο χρήστη. Δε βλέπω επίσης κάποια λίστα με CVEs, 0days κλπ, που θα είχε λίγο περισσότερο νόημα. Επίσης, ενώ αναγνωρίζουν την ύπαρξη vendor-specific versions του Android, δεν είναι ξεκάθαρο με ποιο version κάνουν τη σύγκριση και τα βάζουν όλα σε έναν κουβά. Η γενικότερη εικόνα που μου αφήνει είναι μία τσαπατσούλικη προσέγγιση που απευθύνεται στον καθημερινό χρήστη που δεν πολυξέρει αλλά ούτε και νοιάζεται να εμβαθύνει και πολύ. Επειδή μίλησες συγκεκριμένα για πλοήγηση, θα περίμενα ένα άρθρο/βίντεο που να εξηγούσε πιο συγκεκριμένα και τεχνικά το πώς το κάθε OS καλύπτει τις όποιες τρύπες μπορεί να έχει ο browser, και πώς η προσέγγιση και τα μέτρα που παίρνει το iOS είναι πιο αποτελεσματικά από του Android. Επίσης, θα ήθελα να ξέρω πώς μιλάμε με τόση σιγουριά για ασφάλεια για ένα closed-source OS. Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι η Apple δεν έχει βάλει 32 backdoors που δίνουν πρόσβαση σε όλο το σύστημα; Προσοχή! Δε λέω ότι το Android δεν έχει αντίστοιχα άλλα 32 backdoors, απλώς αναρωτιέμαι από πού προκύπτει αυτή η σιγουριά περί ανώτερης ασφάλειας του iOS στο browsing. 1 1
KAKADI Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου 3 ώρες πριν, Kercyn είπε Δυστυχώς, το συγκεκριμένο άρθρο είναι χαμηλής ποιότητας, με γενικεύσεις, υπεραπλουστεύσεις και υποθέσεις. Το γεγονός ότι προσπαθούν να σπρώξουν το VPN τους μειώνει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία του άρθρου. Το μόνο σοβαρό επιχείρημα που βλέπω είναι ότι το Android είναι πιο διαδεδομένο, και άρα αποτελεί πιο ελκυστικό στόχο για κάποιον κακόβουλο χρήστη. Δε βλέπω επίσης κάποια λίστα με CVEs, 0days κλπ, που θα είχε λίγο περισσότερο νόημα. Επίσης, ενώ αναγνωρίζουν την ύπαρξη vendor-specific versions του Android, δεν είναι ξεκάθαρο με ποιο version κάνουν τη σύγκριση και τα βάζουν όλα σε έναν κουβά. Η γενικότερη εικόνα που μου αφήνει είναι μία τσαπατσούλικη προσέγγιση που απευθύνεται στον καθημερινό χρήστη που δεν πολυξέρει αλλά ούτε και νοιάζεται να εμβαθύνει και πολύ. Επειδή μίλησες συγκεκριμένα για πλοήγηση, θα περίμενα ένα άρθρο/βίντεο που να εξηγούσε πιο συγκεκριμένα και τεχνικά το πώς το κάθε OS καλύπτει τις όποιες τρύπες μπορεί να έχει ο browser, και πώς η προσέγγιση και τα μέτρα που παίρνει το iOS είναι πιο αποτελεσματικά από του Android. Επίσης, θα ήθελα να ξέρω πώς μιλάμε με τόση σιγουριά για ασφάλεια για ένα closed-source OS. Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι η Apple δεν έχει βάλει 32 backdoors που δίνουν πρόσβαση σε όλο το σύστημα; Προσοχή! Δε λέω ότι το Android δεν έχει αντίστοιχα άλλα 32 backdoors, απλώς αναρωτιέμαι από πού προκύπτει αυτή η σιγουριά περί ανώτερης ασφάλειας του iOS στο browsing. Σιγουρα το αρθρο ειναι υπεραπλουστευμενο για τον μεσο χρηστη οπως και καποια αλλα που εχω διαβασει κατα καιρους και εγω. Ομως το συμπερασμα μενει. Και θα μπορουσαν να βαλουν και τα 2 λειτουργικα στον ιδιο κουβα λεγοντας πως ειναι ακαταλληλα για να σπρωξουν το VPN τους. Επισης ναι, το συμπερασμα αν και απλουστευμενο του NordVPN, ειναι legit μιας και ειναι leader στον τομεα του σε σχεση με καποιον απλο χρηστη που μπορει να υποστηριζει online το αντιθετο χωρις κανενα valid υποβαθρο απο πισω του να το επιβεβαιωνει. Το ερωτημα ειναι αλλο ομως. Εχεις εσυ καποιο link ή οποιοσδηποτε αλλος για να υποστηριζει οτι το android ειναι πιο safe απ το ios? Ρωταω γτ θα ειχε πολυ ενδιαφερον να διαβαζα κατι που θα ελεγε το αντιθετο απ αυτο που θεωρουμε οτι συμβαινει τα τελευταια χρονια.
Moderators Kercyn Δημοσ. 6 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 6 Ιουνίου 1 ώρα πριν, KAKADI είπε Σιγουρα το αρθρο ειναι υπεραπλουστευμενο για τον μεσο χρηστη οπως και καποια αλλα που εχω διαβασει κατα καιρους και εγω. Ομως το συμπερασμα μενει. Και θα μπορουσαν να βαλουν και τα 2 λειτουργικα στον ιδιο κουβα λεγοντας πως ειναι ακαταλληλα για να σπρωξουν το VPN τους. Το τι θα μπορούσαν να κάνουν και τι όχι και ποια στρατηγική θα τους φέρει τους περισσότερους πελάτες το ξέρει το τμήμα marketing της Nord, όχι εγώ. Κι εγώ σου λέω ότι Android έχουν οι περισσότεροι άρα είναι πιο λογικό να κάνεις target αυτούς (που και πάλι, τα "ελαττώματα" του Android που αναφέρει δε λύνονται με VPN). Και γιατί να μην έχω δίκιο εγώ κι όχι εσύ; Καταλαβαίνεις ότι μια τέτοια συζήτηση δεν έχει και πολύ νόημα. 1 ώρα πριν, KAKADI είπε Επισης ναι, το συμπερασμα αν και απλουστευμενο του NordVPN, ειναι legit μιας και ειναι leader στον τομεα του σε σχεση με καποιον απλο χρηστη που μπορει να υποστηριζει online το αντιθετο χωρις κανενα valid υποβαθρο απο πισω του να το επιβεβαιωνει. Το ότι μια εταιρεία VPN δίνει λεφτά για να διαφημίζεται παντού δεν την κάνει ηγέτη. Πόσο μάλλον δε ηγέτη στο mobile security. Επίσης, ένα συμπέρασμα δε γίνεται legit επειδή το λέει μια εταιρεία (που ασχολείται σε τελείως άλλο τομέα, αλλά ας το παραβλέψουμε αυτό). Ένα συμπέρασμα είναι legit όταν είναι τεκμηριωμένο επαρκώς και αντέχει την κριτική, ανεξαρτήτως αν το λέει μια εταιρεία ή ένας τυχαίος χρήστης στο ίντερνετ. 1 ώρα πριν, KAKADI είπε Το ερωτημα ειναι αλλο ομως. Εχεις εσυ καποιο link ή οποιοσδηποτε αλλος για να υποστηριζει οτι το android ειναι πιο safe απ το ios? Ρωταω γτ θα ειχε πολυ ενδιαφερον να διαβαζα κατι που θα ελεγε το αντιθετο απ αυτο που θεωρουμε οτι συμβαινει τα τελευταια χρονια. Δεν υπάρχει άλλο ερώτημα. Ο harispao υποστήριξε ότι το να κάνεις browse σε Android δεν είναι ασφαλές, ενώ σε iOS είναι. Ζήτησα περισσότερες πληροφορίες, γιατί θα με ενδιέφερε να μάθω για ποιο λόγο θα μπορούσε να ισχύει κάτι τέτοιο, και πήρα ένα μαρκετινίστικο άρθρο που δεν είχε και πολλή σχέση με τον αρχικό ισχυρισμό. Εγώ δεν υποστήριξα ποτέ ότι το Android είναι πιο ασφαλές απ' το iOS στο browsing ή και γενικότερα (το γράφω μάλιστα και στο ποστ που έκανες quote). Και δεν το υποστήριξα γιατί δεν το ξέρω. Το ίντερνετ είναι γεμάτο με άρθρα που τρέφουν το confirmation bias του καθενός, αναλόγως πού θέλει να κοιτάξει. Δεν ξέρω ποιοι είστε εσείς, τι διαβάζετε και τι θεωρείτε, αλλά αν έχεις κάποιο τεχνικό άρθρο που να εξηγεί πλεονεκτήματα ασφαλείας του iOS ενάντια στο Android (κι ας μην έχουν να κάνουν με το browsing που ειπώθηκε) και δε βασίζονται στην υπόθεση ότι πρέπει να πιστέψω τι λέει η Apple (και η κάθε Apple), τότε πολύ ευχαρίστως να τα στείλεις να τους ρίξω μια ματιά για να μάθω τίποτα. Υ.Γ.: Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο FAQ του Graphene, για να δεις πώς μπορείς να έχεις ασφάλεια σε Android. 1
atheatos Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Kercyn είπε Δεν υπάρχει άλλο ερώτημα. Ο harispao υποστήριξε ότι το να κάνεις browse σε Android δεν είναι ασφαλές, ενώ σε iOS είναι. Ζήτησα περισσότερες πληροφορίες, γιατί θα με ενδιέφερε να μάθω για ποιο λόγο θα μπορούσε να ισχύει κάτι τέτοιο, και πήρα ένα μαρκετινίστικο άρθρο που δεν είχε και πολλή σχέση με τον αρχικό ισχυρισμό. Το Android είναι διαφορετικό από συσκευή σε συσκευή. Για να δουλέψει σε μεγάλο φάσμα συσκευών χρησιμοποιεί drivers που δεν είναι απαραίτητα ασφαλείς και πιστοποιημένοι. Το Android σαν λειτουργικό είναι εξίσου ασφαλές με το iOS . Μόνο που το iOS είναι λιγότερο ευάλωτο από την χρήση drivers και rooting , μιας και δουλεύει σε συγκεκριμένο αριθμό συσκευών. Κατασκευαστές όπως Samsung το γνωρίζουν αυτό και κλειδώνουν με έξτρα firmware τις συσκευές τους. Οποτε σωστά η Nord ισχυρίζεται για την ανωτερότητα του iOS σε θέματα ασφαλείας. Τωρα το αν κάποιος πιστεύει ότι το Android είναι ασφαλέστερο από το iOS θα πρέπει να αναφέρει και την συσκευή στην οποία χρησιμοποιείται για να είναι σωστή η άποψη του. Η σύγκριση και το τσουβάλιασμα και από τις δύο πλευρές είναι λάθος. Θα πρέπει να γινεται η σύγκριση μεταξύ συγκεκριμένων συσκευών και όχι μεταξύ λειτουργικών γενικότερα. Επεξ/σία 6 Ιουνίου από atheatos
KAKADI Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Kercyn είπε Το τι θα μπορούσαν να κάνουν και τι όχι και ποια στρατηγική θα τους φέρει τους περισσότερους πελάτες το ξέρει το τμήμα marketing της Nord, όχι εγώ. Κι εγώ σου λέω ότι Android έχουν οι περισσότεροι άρα είναι πιο λογικό να κάνεις target αυτούς (που και πάλι, τα "ελαττώματα" του Android που αναφέρει δε λύνονται με VPN). Και γιατί να μην έχω δίκιο εγώ κι όχι εσύ; Καταλαβαίνεις ότι μια τέτοια συζήτηση δεν έχει και πολύ νόημα. Το ότι μια εταιρεία VPN δίνει λεφτά για να διαφημίζεται παντού δεν την κάνει ηγέτη. Πόσο μάλλον δε ηγέτη στο mobile security. Επίσης, ένα συμπέρασμα δε γίνεται legit επειδή το λέει μια εταιρεία (που ασχολείται σε τελείως άλλο τομέα, αλλά ας το παραβλέψουμε αυτό). Ένα συμπέρασμα είναι legit όταν είναι τεκμηριωμένο επαρκώς και αντέχει την κριτική, ανεξαρτήτως αν το λέει μια εταιρεία ή ένας τυχαίος χρήστης στο ίντερνετ. Δεν υπάρχει άλλο ερώτημα. Ο harispao υποστήριξε ότι το να κάνεις browse σε Android δεν είναι ασφαλές, ενώ σε iOS είναι. Ζήτησα περισσότερες πληροφορίες, γιατί θα με ενδιέφερε να μάθω για ποιο λόγο θα μπορούσε να ισχύει κάτι τέτοιο, και πήρα ένα μαρκετινίστικο άρθρο που δεν είχε και πολλή σχέση με τον αρχικό ισχυρισμό. Εγώ δεν υποστήριξα ποτέ ότι το Android είναι πιο ασφαλές απ' το iOS στο browsing ή και γενικότερα (το γράφω μάλιστα και στο ποστ που έκανες quote). Και δεν το υποστήριξα γιατί δεν το ξέρω. Το ίντερνετ είναι γεμάτο με άρθρα που τρέφουν το confirmation bias του καθενός, αναλόγως πού θέλει να κοιτάξει. Δεν ξέρω ποιοι είστε εσείς, τι διαβάζετε και τι θεωρείτε, αλλά αν έχεις κάποιο τεχνικό άρθρο που να εξηγεί πλεονεκτήματα ασφαλείας του iOS ενάντια στο Android (κι ας μην έχουν να κάνουν με το browsing που ειπώθηκε) και δε βασίζονται στην υπόθεση ότι πρέπει να πιστέψω τι λέει η Apple (και η κάθε Apple), τότε πολύ ευχαρίστως να τα στείλεις να τους ρίξω μια ματιά για να μάθω τίποτα. Υ.Γ.: Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο FAQ του Graphene, για να δεις πώς μπορείς να έχεις ασφάλεια σε Android. Γενικα δεν εχει νοημα η συζητηση γτ βαζεις πολλες μεταβλητες-ερωτησεις που προφανως και δε μπορω να στις απαντησω εγω αλλα και αμφισβητεις πολλα που δεν εχω το χρονο να στα αποδειξω. Βαριεμαι να ανεβαζω πωλησεις απο VPN παροχους ας πουμε για να δεις οτι οντως ειναι ηγετης ή μεσα στην πρωτη τριαδα. Βαση του PCMag, CNET, TechRadar και αλλων δημοφιλων παγκοσμιων site το Nord ειναι αναμεσα στα κορυφαια αν οχι το κορυφαιο. Θα μου πεις πληρωνονται. Θα σου πω δε ξερω. Αλλα κανεις δε θελει να προτεινει κατι στους καταναλωτες που ειναι τελειως μουφα μονο και μονο επειδη τα παιρνει. Μπορεις να απευθυνθεις στην ιδια την Nord για να δεις απο που εβγαλε αυτο το συμπερασμα και να κρινεις ο ιδιος. Απλα με το φτωχο μου το μυαλο εγω λεω οτι κατι θα ξερουν παραπανω απο εμενα και εσενα εφοσον ειναι public αυτη τους η δηλωση. Επισης καποιος που δε τους πιστευει μπορει απλα να τους μηνυσει για ψευδεις δηλωσεις αλλα μαλλον και σε αυτο καλυμενοι θα ειναι με οποιονδηποτε τροπο. Και κλεινω οτι ρωτωντας τους μπορεις και εσυ να βγαλεις τα δικα σου safe συμπερασματα αφου απο πισω τους εχουν ολοκληρες ομαδες που ειδικευονται θελω να πιστευω σε τετοια θεματα. Δεν εχω κατι αλλο να προτεινω για να μαθεις αυτο που θες. Ρωτωντας πας στη πολη. Απλα δυσκολα θα παρεις εδω μεσα αυτη την απαντηση που να σε καλυπτει. Οποτε ρωτα κατευθειαν τους πιο ειδικους σε αυτα τα θεματα. Επεξ/σία 6 Ιουνίου από KAKADI
harispao Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου Μια εταιρεία. Συσκευές από αυτήν. Το πρόγραμμα από αυτήν. Οι εφαρμογές ελέγχονται από αυτήν. Πλήρης αναβάθμιση τουλάχιστον 7 ετών. Αναβαθμίσεις ασφαλείας σε συσκευές...10ετιας(!!!). Και κάποιοι πιστεύουν ότι ακόμα και η απλή πλοήγηση είναι ασφαλέστερη σε android... Πως θα μπορούσε να συμβαίνει αυτό όταν π.χ κάποια αστάθεια του λειτουργικού προϋποθέτει να βγάλει η google την διόρθωση,να το πάρουν οι εταιρείες,να το προσαρμόσουν ΣΕ ΚΑΘΕ συσκευή,και μετά από πολυυυυυυ καιρό να το πάρουν οι χρήστες...και αν θα δουλεύει σωστά. Ενώ απέναντι οι διορθώσεις είναι ΑΜΕΣΕΣ και ακόμα και κάτι να μην πηγαίνει σωστά,σε ελάχιστο χρονικό διάστημα διορθώνεται... Απλά δεν υπάρχει σύγκριση πουθενά...μου αρέσει αισθητικά και λειτουργικά το android 15 ,ασχολούμαι αρκετά μαζί του,σίγουρα μπορεί και καλύτερα η apple,όμως όσο το δουλεύεις το ios τόσο νιώθεις ότι είναι πιο σοβαρό λειτουργικό.
Moderators Kercyn Δημοσ. 7 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 5 ώρες πριν, atheatos είπε Το Android είναι διαφορετικό από συσκευή σε συσκευή. Για να δουλέψει σε μεγάλο φάσμα συσκευών χρησιμοποιεί drivers που δεν είναι απαραίτητα ασφαλείς και πιστοποιημένοι. Το Android σαν λειτουργικό είναι εξίσου ασφαλές με το iOS . Μόνο που το iOS είναι λιγότερο ευάλωτο από την χρήση drivers και rooting , μιας και δουλεύει σε συγκεκριμένο αριθμό συσκευών. Κατασκευαστές όπως Samsung το γνωρίζουν αυτό και κλειδώνουν με έξτρα firmware τις συσκευές τους. Οποτε σωστά η Nord ισχυρίζεται για την ανωτερότητα του iOS σε θέματα ασφαλείας. Τωρα το αν κάποιος πιστεύει ότι το Android είναι ασφαλέστερο από το iOS θα πρέπει να αναφέρει και την συσκευή στην οποία χρησιμοποιείται για να είναι σωστή η άποψη του. Η σύγκριση και το τσουβάλιασμα και από τις δύο πλευρές είναι λάθος. Θα πρέπει να γινεται η σύγκριση μεταξύ συγκεκριμένων συσκευών και όχι μεταξύ λειτουργικών γενικότερα. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι πολλοί vendors είναι κλόουν και ακατάλληλοι και φτιάχνουν τρύπιες εκδόσεις. Blanket statements όπως "το iOS είναι ασφαλέστερο από το Android" είναι τουλάχιστον ατυχείς. Εσύ ο ίδιος στην πρώτη παράγραφο λες ότι το iOS είναι ανώτερο και στην ακριβώς από κάτω ότι η σύγκριση και το τσουβάλιασμα είναι λάθος. 4 ώρες πριν, KAKADI είπε Γενικα δεν εχει νοημα η συζητηση γτ βαζεις πολλες μεταβλητες-ερωτησεις που προφανως και δε μπορω να στις απαντησω εγω αλλα και αμφισβητεις πολλα που δεν εχω το χρονο να στα αποδειξω. Βαριεμαι να ανεβαζω πωλησεις απο VPN παροχους ας πουμε για να δεις οτι οντως ειναι ηγετης ή μεσα στην πρωτη τριαδα. Βαση του PCMag, CNET, TechRadar και αλλων δημοφιλων παγκοσμιων site το Nord ειναι αναμεσα στα κορυφαια αν οχι το κορυφαιο. Θα μου πεις πληρωνονται. Θα σου πω δε ξερω. Αλλα κανεις δε θελει να προτεινει κατι στους καταναλωτες που ειναι τελειως μουφα μονο και μονο επειδη τα παιρνει. Μπορεις να απευθυνθεις στην ιδια την Nord για να δεις απο που εβγαλε αυτο το συμπερασμα και να κρινεις ο ιδιος. Απλα με το φτωχο μου το μυαλο εγω λεω οτι κατι θα ξερουν παραπανω απο εμενα και εσενα εφοσον ειναι public αυτη τους η δηλωση. Επισης καποιος που δε τους πιστευει μπορει απλα να τους μηνυσει για ψευδεις δηλωσεις αλλα μαλλον και σε αυτο καλυμενοι θα ειναι με οποιονδηποτε τροπο. Και κλεινω οτι ρωτωντας τους μπορεις και εσυ να βγαλεις τα δικα σου safe συμπερασματα αφου απο πισω τους εχουν ολοκληρες ομαδες που ειδικευονται θελω να πιστευω σε τετοια θεματα. Δεν εχω κατι αλλο να προτεινω για να μαθεις αυτο που θες. Ρωτωντας πας στη πολη. Απλα δυσκολα θα παρεις εδω μεσα αυτη την απαντηση που να σε καλυπτει. Οποτε ρωτα κατευθειαν τους πιο ειδικους σε αυτα τα θεματα. Μάλλον δεν κατάλαβες αυτό που λέω. Δε με νοιάζει αν η Nord πουλάει πιο πολλές συνδέσεις από τους άλλους. Δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Ούτε θεωρώ επικλήσεις στην αυθεντία (ξαναλέω, μιας εταιρείας που έχει VPN) ως επιχειρήματα που ευσταθούν. Προφανώς κανείς δε μπορεί να τους μηνύσει για τίποτα, ένα άρθρο με τη γνώμη τους γράφουν, δεν συκοφαντούν κανέναν. Ποια ομάδα έχει η Nord που ειδικεύεται σε mobile security; Γιατί να έχει, VPN πουλάνε. Και να είχε, αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Τα επιχειρήματα δεν κρίνονται με βάση το ποιος τα λέει αλλά με το αν ευσταθούν τεχνικά. 1 ώρα πριν, harispao είπε Μια εταιρεία. Συσκευές από αυτήν. Το πρόγραμμα από αυτήν. Οι εφαρμογές ελέγχονται από αυτήν. Πλήρης αναβάθμιση τουλάχιστον 7 ετών. Αναβαθμίσεις ασφαλείας σε συσκευές...10ετιας(!!!). Και κάποιοι πιστεύουν ότι ακόμα και η απλή πλοήγηση είναι ασφαλέστερη σε android... Πως θα μπορούσε να συμβαίνει αυτό όταν π.χ κάποια αστάθεια του λειτουργικού προϋποθέτει να βγάλει η google την διόρθωση,να το πάρουν οι εταιρείες,να το προσαρμόσουν ΣΕ ΚΑΘΕ συσκευή,και μετά από πολυυυυυυ καιρό να το πάρουν οι χρήστες...και αν θα δουλεύει σωστά. Ενώ απέναντι οι διορθώσεις είναι ΑΜΕΣΕΣ και ακόμα και κάτι να μην πηγαίνει σωστά,σε ελάχιστο χρονικό διάστημα διορθώνεται... Απλά δεν υπάρχει σύγκριση πουθενά...μου αρέσει αισθητικά και λειτουργικά το android 15 ,ασχολούμαι αρκετά μαζί του,σίγουρα μπορεί και καλύτερα η apple,όμως όσο το δουλεύεις το ios τόσο νιώθεις ότι είναι πιο σοβαρό λειτουργικό. Μάλιστα, άρα αρκετό wishful thinking, θεωρίες, υποθέσεις αλλά δυστυχώς κανένα επιχείρημα για το πώς, πρακτικά, το browsing σε iOS είναι πιο ασφαλές απ' ό,τι σε Android. Το όμορφο και responsive UI, η εύκολη διασύνδεση μεταξύ συσκευών κι εφαρμογών του ίδιου οικοσυστήματος και γενικά το "premium feel" που πουλάει η Apple δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με την ασφάλεια της συσκευής. Δείχνεις επίσης πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο ότι η Apple ενδιαφέρεται για την ασφάλειά σου. Δε λέω ότι το iOS είναι τελείως τρύπιο, απλώς η ασφάλειά σου φτάνει μέχρι εκεί που θέλει η Apple. Άρα είναι αρκετά ασφαλές για να μη μπορεί ο οποιοσδήποτε κακόβουλος να κάνει ό,τι θέλει και να σου δίνει μια αίσθηση ασφάλειας, αλλά αν πάει για παράδειγμα η NSA και πει θέλω το Χ, τότε η ασφάλειά σου στο Χ πάει περίπατο. Θεωρώ ότι, γενικά, δε θα έπρεπε κάποιος να εμπιστεύεται άκριτα ό,τι βγάζει το τμήμα marketing κάθε εταιρείας, όσο ωραίο κι αν μοιάζει/είναι το προϊόν της. Παραθέτω μερικά links, τα οποία είναι λίγο μεγάλα και τεχνικά αλλά ίσως τα βρεις ενδιαφέροντα: Η Apple έστελνε unencrypted πληροφορίες με το ποιες εφαρμογές ανοίγεις και πότε, με αυτές τις πληροφορίες να είναι διαθέσιμες και σε κυβερνητικές υπηρεσίες. Κρατούσε επίσης unencrypted δεδομένα και αρχεία, όπως επίσης είχε κι ένα backdoor στο iMessage (https://sneak.berlin/20201112/your-computer-isnt-yours/) Η Apple δεν ενημέρωσε ~128 εκατομμύρια χρήστες οι οποίοι κατέβασαν κάποια από τις ~4000 μολυσμένες εφαρμογές από το App Store (https://arstechnica.com/gadgets/2021/05/apple-brass-discussed-disclosing-128-million-iphone-hack-then-decided-not-to/) Είμαι σίγουρος ότι αν ψάξω λίγο μπορώ να βρω παρόμοια άρθρα για vulnerabilities/backdoors σε διάφορα Android versions. Στο τέλος όμως, θα στοιχημάτιζα ότι ο κύριος φταίχτης σε περίπτωση που κολλήσει ένα τηλέφωνο malware είναι ο ίδιος ο χρήστης και όχι το λειτουργικό που χρησιμοποιεί. Το να λες γενικά ότι "το browsing σε iOS είναι πιο ασφαλές από το browsing σε Android" είναι κάτι που δεν ισχύει (χωρίς επαρκή και συγκεκριμένη τεχνική τεκμηρίωση). 2
KAKADI Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Kercyn είπε Μάλλον δεν κατάλαβες αυτό που λέω. Δε με νοιάζει αν η Nord πουλάει πιο πολλές συνδέσεις από τους άλλους. Δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Ούτε θεωρώ επικλήσεις στην αυθεντία (ξαναλέω, μιας εταιρείας που έχει VPN) ως επιχειρήματα που ευσταθούν. Προφανώς κανείς δε μπορεί να τους μηνύσει για τίποτα, ένα άρθρο με τη γνώμη τους γράφουν, δεν συκοφαντούν κανέναν. Ποια ομάδα έχει η Nord που ειδικεύεται σε mobile security; Γιατί να έχει, VPN πουλάνε. Και να είχε, αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Τα επιχειρήματα δεν κρίνονται με βάση το ποιος τα λέει αλλά με το αν ευσταθούν τεχνικά. Δε διαφωνουμε για την Nord.. Και παλι ομως εννοειται πως μπορεις να απευθυνθεις αλλου για να παρεις τις απαντησεις που ζητας. Οπως για παραδειγμα το Norton που φανταζομαι εχουν ομαδα mobile internet security.. https://uk.norton.com/blog/mobile/android-vs-ios-which-is-more-secure?srsltid=AfmBOoqF7DD1FCE69BeWbh5vX_McWpTCWUmmGM2rkWV7ULcMgvqEEKns ή οποιο αλλο εσυ πιστευεις εσυ οτι ειναι το αρμοδιο. Ειμαι σιγουρος οτι αν απευθυνθεις καπου θα παρεις τις απαντησεις σου, αν οχι με την πρωτη, σε καποια φαση θα τις παρεις. Εγω προσωπικα ειμαι καλυμμενος με αυτα που διαβαζω και δε με νοιαζει ιδιαιτερα να μπαινω σε ιδιαιτερως τεχνικα θεματα. Δε με αφορουν κ ολας. Δεν ειναι ο τομεας μου. Εννοειται πως στο android υπαρχουν συσκευες και συσκευες και καποιοι κατασκευαστες σιγουρα δρουν πιο υπευθυνα απο καποιους αλλους. Αλλα σαν γενικη εικονα η αποψη μου ειναι οτι ναι, φαινεται πως το android ειναι γενικοτερα πιο ευαλωτο απ το ios. Δε ξερω για το browsing, αλλα ναι!! Προφανως και τεραστιο ρολο παιζει ο χρηστης. Αλλα περα απ τον χρηστη ας ειναι και η συσκευη μας λιγο πιο ασφαλης.. Η εστω καλυτερη σε αυτο το κομματι απ το μεσο ορο. Και ας ειμαστε και λιγο ειλικρινεις. Αν ολος ο ιστος (ασχετοι και σχετικοι) λεει μαυρο, ε ρε φιλε ειναι δυσκολο να το δουμε κοκκινο. Ειδικα εσυ και εγω (τροπος του λεγειν).. Επεξ/σία 7 Ιουνίου από KAKADI 1
harispao Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 9 ώρες πριν, Kercyn είπε Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι πολλοί vendors είναι κλόουν και ακατάλληλοι και φτιάχνουν τρύπιες εκδόσεις. Blanket statements όπως "το iOS είναι ασφαλέστερο από το Android" είναι τουλάχιστον ατυχείς. Εσύ ο ίδιος στην πρώτη παράγραφο λες ότι το iOS είναι ανώτερο και στην ακριβώς από κάτω ότι η σύγκριση και το τσουβάλιασμα είναι λάθος. Μάλλον δεν κατάλαβες αυτό που λέω. Δε με νοιάζει αν η Nord πουλάει πιο πολλές συνδέσεις από τους άλλους. Δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Ούτε θεωρώ επικλήσεις στην αυθεντία (ξαναλέω, μιας εταιρείας που έχει VPN) ως επιχειρήματα που ευσταθούν. Προφανώς κανείς δε μπορεί να τους μηνύσει για τίποτα, ένα άρθρο με τη γνώμη τους γράφουν, δεν συκοφαντούν κανέναν. Ποια ομάδα έχει η Nord που ειδικεύεται σε mobile security; Γιατί να έχει, VPN πουλάνε. Και να είχε, αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Τα επιχειρήματα δεν κρίνονται με βάση το ποιος τα λέει αλλά με το αν ευσταθούν τεχνικά. Μάλιστα, άρα αρκετό wishful thinking, θεωρίες, υποθέσεις αλλά δυστυχώς κανένα επιχείρημα για το πώς, πρακτικά, το browsing σε iOS είναι πιο ασφαλές απ' ό,τι σε Android. Το όμορφο και responsive UI, η εύκολη διασύνδεση μεταξύ συσκευών κι εφαρμογών του ίδιου οικοσυστήματος και γενικά το "premium feel" που πουλάει η Apple δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με την ασφάλεια της συσκευής. Δείχνεις επίσης πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο ότι η Apple ενδιαφέρεται για την ασφάλειά σου. Δε λέω ότι το iOS είναι τελείως τρύπιο, απλώς η ασφάλειά σου φτάνει μέχρι εκεί που θέλει η Apple. Άρα είναι αρκετά ασφαλές για να μη μπορεί ο οποιοσδήποτε κακόβουλος να κάνει ό,τι θέλει και να σου δίνει μια αίσθηση ασφάλειας, αλλά αν πάει για παράδειγμα η NSA και πει θέλω το Χ, τότε η ασφάλειά σου στο Χ πάει περίπατο. Θεωρώ ότι, γενικά, δε θα έπρεπε κάποιος να εμπιστεύεται άκριτα ό,τι βγάζει το τμήμα marketing κάθε εταιρείας, όσο ωραίο κι αν μοιάζει/είναι το προϊόν της. Παραθέτω μερικά links, τα οποία είναι λίγο μεγάλα και τεχνικά αλλά ίσως τα βρεις ενδιαφέροντα: Η Apple έστελνε unencrypted πληροφορίες με το ποιες εφαρμογές ανοίγεις και πότε, με αυτές τις πληροφορίες να είναι διαθέσιμες και σε κυβερνητικές υπηρεσίες. Κρατούσε επίσης unencrypted δεδομένα και αρχεία, όπως επίσης είχε κι ένα backdoor στο iMessage (https://sneak.berlin/20201112/your-computer-isnt-yours/) Η Apple δεν ενημέρωσε ~128 εκατομμύρια χρήστες οι οποίοι κατέβασαν κάποια από τις ~4000 μολυσμένες εφαρμογές από το App Store (https://arstechnica.com/gadgets/2021/05/apple-brass-discussed-disclosing-128-million-iphone-hack-then-decided-not-to/) Είμαι σίγουρος ότι αν ψάξω λίγο μπορώ να βρω παρόμοια άρθρα για vulnerabilities/backdoors σε διάφορα Android versions. Στο τέλος όμως, θα στοιχημάτιζα ότι ο κύριος φταίχτης σε περίπτωση που κολλήσει ένα τηλέφωνο malware είναι ο ίδιος ο χρήστης και όχι το λειτουργικό που χρησιμοποιεί. Το να λες γενικά ότι "το browsing σε iOS είναι πιο ασφαλές από το browsing σε Android" είναι κάτι που δεν ισχύει (χωρίς επαρκή και συγκεκριμένη τεχνική τεκμηρίωση). https://www.techgear.gr/i-meta-parakoloythoyse-toys-android-christes-akoma-kai-se-vpn-i-incognito-mode-43029 Ανέλυσε ας πούμε αυτό το τωρινό τότε που είναι και φρέσκο στο σκορποχώρι του Android...
atheatos Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 9 ώρες πριν, Kercyn είπε Εσύ ο ίδιος στην πρώτη παράγραφο λες ότι το iOS είναι ανώτερο και στην ακριβώς από κάτω ότι η σύγκριση και το τσουβάλιασμα είναι λάθος. Δεν τσουβαλιασα πάντως τους χρήστες που ανέδειξαν το iOS ως gatekeeper αναγκάζοντας πολλούς ανταγωνιστές του, να κλαψουρίζουν και να ζητούν regulations…. Εγραψα που στηρίζει η Nord τα επιχειρήματα της , πάνω στην ομοιογένεια του iOS και εννοείται επιμένω ότι σύγκριση με τα τσουβάλια δεν ισχύει. Το ένα τσουβάλι έχει μήλα και το άλλο πορτοκάλια , πατάτες , μπανάνες κτλ. μαζί Γράψε μου συγκεκριμένη συσκευή και έκδοση Android να το συζητήσουμε. Το να μου λες το Android έτσι απλά δεν επιχειρηματολογεις , αλλά μπαίνεις στο τρυπακι να γίνεσαι triggered από αυτούς που όντως τσουβάλιασαν όλες τις εκδόσεις και τις συσκευές Android .Το εσείς , εμείς και οι άλλοι ,δείχνει οπαδισμό που δεν αρμόζει σε ένα τεχνολογικό forum. Αν θέλεις να κατηγορήσω αυτόν που μίλησε απαξιωτικά για το Android γενικότερα , χωρίς να εξιδικευσει έκδοση και συσκευή , ευχαρίστως να το κάνω αλλά ξεφεύγουμε από το παρόν θέμα. Το θέμα είναι ότι κάποιοι θέλουν να έχουν μερίδιο από την πίτα τους iOS όπως έγινε και με το internet explorer στο παρελθόν. Γνωρίζουν ότι η μάζα δεν ειναι σε θέση να επιλέξει αυτό που θέλουν και αποφασίζουν να το επιβάλλουν με regulation. 6 λεπτά πριν, harispao είπε https://www.techgear.gr/i-meta-parakoloythoyse-toys-android-christes-akoma-kai-se-vpn-i-incognito-mode-43029 Ανέλυσε ας πούμε αυτό το τωρινό τότε που είναι και φρέσκο στο σκορποχώρι του Android... Είναι γνωστό το πρόβλημα με την έλλειψη κανόνων σε σχέση με την ιδιωτικότητα στο android , αλλά υπάρχουν εκδόσεις που το αντιμετωπίζουν όπως το graphene Os. Ναι είναι σκορποχώρι αλλά δεν είναι θέμα του android αλλά της διαχείρισης του από τις εταιρείες. Δεν θα πρέπει να τσουβαλιάζουμε όλες τις εκδόσεις android και συσκευές κάνοντας triggered κάποιος που το παίρνουν προσωπικά.
somt Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 6/6/2025 στις 2:25 ΠΜ, atheatos είπε Είχα Mac και πριν από τον μονοπώλιο του Internet explorer και του windows. Δεν ένιωσα ποτέ εγκλωβισμένος από κανέναν . Ένιωσε ο ανταγωνισμός που δεν μπορούσε να υπάρξει και να προχωρήσει η εξέλιξη προς όφελος όλων μας Εσύ πως νομίζεις ότι προέκυψαν και προχώρησαν το WebKit το gecko και το chromium, όταν η Microsoft είχε πάρει εργολαβία τα standards του web λόγω δεσπόζουσας θέσης Επεξ/σία 7 Ιουνίου από somt
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα