harispao Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου Αδερφέ συμφωνώ βρίσκω έως και πιο διασκεδαστικο ορισμένες φορές να είμαι με Android 15 πάρα με ios. Όμως πάμε σε έναν απλό έως μέσο χρήστη,λες να τον ενδιαφέρει η συζήτησή μας; Αυτός θέλει, (όπως όλοι μας άλλωστε),να μπορεί χωρίς φόβο ιδιαίτερο να κάνει οτι κάνουμε όλοι καθημερινά εσύ πιστεύεις ότι άμα του δώσεις αυτήν την εξήγηση θα τον καθησυχάσεις;
atheatos Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, somt είπε Ένιωσε ο ανταγωνισμός που δεν μπορούσε να υπάρξει και να προχωρήσει η εξέλιξη προς όφελος όλων μας Εσύ πως νομίζεις ότι προέκυψαν και προχώρησαν το WebKit το gecko και το chromium, όταν η Microsoft είχε πάρει εργολαβία τα standards του web λόγω δεσπόζουσας θέσης Αυτά που γράφεις για WebKit και λοιπα έγιναν αργότερα γνωστά , όχι ότι δεν είχε ξεκινήσει η ανάπτυξη τους παράλληλα με την επικράτηση του internet explorer. Τουλάχιστον στα mac είχε ήδη ξεκινήσει με τον Safari η ανάπτυξη του web kit. Ο κύριος λόγος του regulation ήταν οι μηχανές αναζήτησης και η προώθηση τους . Βλέπε Google, baidu και άλλες μηχανές που ήθελαν μερίδιο στην πίτα των κερδών από τις διαφημίσεις στον internet explorer. Υπήρχε και ο Netscape explorer ως επιλογή τον χρησιμοποιούσα για ένα διάστημα και σε Mac , αλλά ότι δώσεις στην μάζα αυτό θα μασήσει, είτε είναι windows,internet explorer, yahoo, android κτλ. Επισης ο internet explorer ήταν δημιούργημα άλλης εταιρείας, που μάλιστα έκανε μυνηση στην Microsoft , γιατί δεν τις έδωσε το μερίδιο από τα κέρδη που έβγαζε η Microsoft χαρις τον Internet explorer. Οποτε καλή και φιλολογία περί ανάπτυξης τεχνολογιών , αλλά κανείς δεν ζει με αέρα κοπανιστό. Το κέρδος είναι αυτό που κινεί τα νήματα ακόμα και τα δικαστικά. Αν μοίραζε τα κέρδη η Microsoft σε όλους νόμιζεις θα ένοιαζε κανέναν αν Internet explorer έχει το 90%? Αν πάμε αλλιως , γιατί δεν έγινε το ίδιο και με το Microsoft office και άλλα software που καταστρέφουν τον ανταγωνισμό? Καποιοι σίγουρα τα παίρνουν και έχουν συμφέροντα και όχι ότι δεν υπάρχει αδικία, που το δικαστήριο, θα έπρεπε να διευθέτησει…. Επεξ/σία 7 Ιουνίου από atheatos
Moderators Kercyn Δημοσ. 7 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 15 ώρες πριν, KAKADI είπε Δε διαφωνουμε για την Nord.. Και παλι ομως εννοειται πως μπορεις να απευθυνθεις αλλου για να παρεις τις απαντησεις που ζητας. Οπως για παραδειγμα το Norton που φανταζομαι εχουν ομαδα mobile internet security.. https://uk.norton.com/blog/mobile/android-vs-ios-which-is-more-secure?srsltid=AfmBOoqF7DD1FCE69BeWbh5vX_McWpTCWUmmGM2rkWV7ULcMgvqEEKns ή οποιο αλλο εσυ πιστευεις εσυ οτι ειναι το αρμοδιο. Ειμαι σιγουρος οτι αν απευθυνθεις καπου θα παρεις τις απαντησεις σου, αν οχι με την πρωτη, σε καποια φαση θα τις παρεις. Εγω προσωπικα ειμαι καλυμμενος με αυτα που διαβαζω και δε με νοιαζει ιδιαιτερα να μπαινω σε ιδιαιτερως τεχνικα θεματα. Δε με αφορουν κ ολας. Δεν ειναι ο τομεας μου. Εννοειται πως στο android υπαρχουν συσκευες και συσκευες και καποιοι κατασκευαστες σιγουρα δρουν πιο υπευθυνα απο καποιους αλλους. Αλλα σαν γενικη εικονα η αποψη μου ειναι οτι ναι, φαινεται πως το android ειναι γενικοτερα πιο ευαλωτο απ το ios. Δε ξερω για το browsing, αλλα ναι!! Προφανως και τεραστιο ρολο παιζει ο χρηστης. Αλλα περα απ τον χρηστη ας ειναι και η συσκευη μας λιγο πιο ασφαλης.. Η εστω καλυτερη σε αυτο το κομματι απ το μεσο ορο. Και ας ειμαστε και λιγο ειλικρινεις. Αν ολος ο ιστος (ασχετοι και σχετικοι) λεει μαυρο, ε ρε φιλε ειναι δυσκολο να το δουμε κοκκινο. Ειδικα εσυ και εγω (τροπος του λεγειν).. Αναφορά σε κείμενο Install a scanning app such as Norton Mobile Security, and use it wisely on newdownloads to prevent any Trojan horses from trotting innocently through the gates. Άλλο ένα κείμενο για να σπρώξουν το προϊόν τους. Επίσης, δε λέει κάτι που δεν έχουμε πει ήδη. Ναι, το threat level είναι μεγαλύτερο σε Android. Ναι, κάποιοι vendors είναι κλόουν. Θα ξαναπώ ότι εγώ δεν έχω να ψάξω τίποτα. Έγινε ένα claim ότι ο dtk-386 που κάνει browsing σε Android δεν είναι τόσο ασφαλής όσο θα ήταν αν έκανε browsing σε iOS. Ρώτησα ποιο είναι εκείνο το feature του iOS που προστατεύει καλύτερα από ενδεχόμενο πρόβλημα του οποιουδήποτε browser. Γενικά μαρκετινίστικα άρθρα που λένε ότι κάποιοι vendors δεν κάνουν καλή δουλειά ή ότι το android έχει μεγαλύτερο threat level δεν απαντάνε την ερώτηση. 10 ώρες πριν, atheatos είπε Δεν τσουβαλιασα πάντως τους χρήστες που ανέδειξαν το iOS ως gatekeeper αναγκάζοντας πολλούς ανταγωνιστές του, να κλαψουρίζουν και να ζητούν regulations…. Εγραψα που στηρίζει η Nord τα επιχειρήματα της , πάνω στην ομοιογένεια του iOS και εννοείται επιμένω ότι σύγκριση με τα τσουβάλια δεν ισχύει. Το ένα τσουβάλι έχει μήλα και το άλλο πορτοκάλια , πατάτες , μπανάνες κτλ. μαζί Γράψε μου συγκεκριμένη συσκευή και έκδοση Android να το συζητήσουμε. Το να μου λες το Android έτσι απλά δεν επιχειρηματολογεις , αλλά μπαίνεις στο τρυπακι να γίνεσαι triggered από αυτούς που όντως τσουβάλιασαν όλες τις εκδόσεις και τις συσκευές Android .Το εσείς , εμείς και οι άλλοι ,δείχνει οπαδισμό που δεν αρμόζει σε ένα τεχνολογικό forum. Αν θέλεις να κατηγορήσω αυτόν που μίλησε απαξιωτικά για το Android γενικότερα , χωρίς να εξιδικευσει έκδοση και συσκευή , ευχαρίστως να το κάνω αλλά ξεφεύγουμε από το παρόν θέμα. Το θέμα είναι ότι κάποιοι θέλουν να έχουν μερίδιο από την πίτα τους iOS όπως έγινε και με το internet explorer στο παρελθόν. Γνωρίζουν ότι η μάζα δεν ειναι σε θέση να επιλέξει αυτό που θέλουν και αποφασίζουν να το επιβάλλουν με regulation. Να τα πάρουμε λίγο απ' την αρχή γιατί νομίζω κάπου το χάσαμε: Ειπώθηκε ότι κάποιος που κάνει browsing σε iOS είναι πιο ασφαλής από κάποιον που κάνει σε Android. Ζήτησα να διαβάσω κάτι που να υποστηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό, μέχρι στιγμής έχω διαβάσει μόνο γενικότητες που στην καλύτερη περίπτωση ισχύουν εν μέρει. Δεν υποστήριξα ποτέ ότι το Android γενικά ή κάποια συγκεκριμένη διανομή είναι περισσότερο ή λιγότερο ασφαλές απ' το iOS. Δεν έδειξα κανέναν οπαδισμό ούτε έγινα trigger, δεν ξέρω από πού το συμπέρανες αυτό. Δεν "θέλω" να κατηγορήσεις κανέναν ούτε μου προσέβαλε κάποιος την εταιρεία, δεν έχω μετοχές πουθενά ούτε με νοιάζει. Το μόνο που θέλησα να μάθω είναι πώς δικαιολογείται τεχνικά το ότι το iOS είναι πιο ασφαλές για browsing από το Android (έτσι γενικά). Δε με νοιάζει να υποστηρίξω κάποια πλευρά ούτε να αλλάξω γνώμη σε κανέναν. 12 ώρες πριν, harispao είπε https://www.techgear.gr/i-meta-parakoloythoyse-toys-android-christes-akoma-kai-se-vpn-i-incognito-mode-43029 Ανέλυσε ας πούμε αυτό το τωρινό τότε που είναι και φρέσκο στο σκορποχώρι του Android... Δεν έχω να αναλύσω κάτι. Ο ίδιος ανέφερα πολλάκις ότι το Android έχει προβλήματα, backdoors κλπ. Ούτε αυτό το άρθρο λέει λεπτομέρειες ούτε εμβαθύνει, αλλά ας πούμε ότι ό,τι γράφει μέσα ισχύει. Δεν καταλαβαίνω πού θες να καταλήξεις. Πώς ένα θέμα ιδιωτικότητας (όχι ασφάλειας) σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή υποστηρίζει τον ισχυρισμό σου; Επειδή νομίζω κάνουμε κύκλους, ισχυρίστηκες ότι το browsing σε Android είναι πιο επισφαλές απ' ό,τι το browsing σε iOS. Είπαμε ότι υπάρχουν πολλές και διαφορετικές διανομές του Android, οι οποίες προσφέρουν λιγότερη ή περισσότερη ασφάλεια. Φαντάζομαι το αρχικό σου σχόλιο αναφερόταν στο Android γενικότερα, άρα σε κάποιο βασικό στοιχείο του kernel ή κάποια πολύ βασική λειτουργία του OS την οποία κληρονομούν οι διάφορες διανομές. Αυτό που ζήτησα να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το κενό ασφαλείας στο Android, και πώς το επιλύει το iOS. Ο dtk-386 νομίζω δεν ανέφερε συγκεκριμένο browser, άρα φαντάζομαι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένο browser αλλά με το πώς το λειτουργικό αντιμετωπίζει κάτι που θα ξεφύγει από τον όποιο browser.
harispao Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Στις 7/6/2025 στις 11:20 ΜΜ, Kercyn είπε Άλλο ένα κείμενο για να σπρώξουν το προϊόν τους. Επίσης, δε λέει κάτι που δεν έχουμε πει ήδη. Ναι, το threat level είναι μεγαλύτερο σε Android. Ναι, κάποιοι vendors είναι κλόουν. Θα ξαναπώ ότι εγώ δεν έχω να ψάξω τίποτα. Έγινε ένα claim ότι ο dtk-386 που κάνει browsing σε Android δεν είναι τόσο ασφαλής όσο θα ήταν αν έκανε browsing σε iOS. Ρώτησα ποιο είναι εκείνο το feature του iOS που προστατεύει καλύτερα από ενδεχόμενο πρόβλημα του οποιουδήποτε browser. Γενικά μαρκετινίστικα άρθρα που λένε ότι κάποιοι vendors δεν κάνουν καλή δουλειά ή ότι το android έχει μεγαλύτερο threat level δεν απαντάνε την ερώτηση. Να τα πάρουμε λίγο απ' την αρχή γιατί νομίζω κάπου το χάσαμε: Ειπώθηκε ότι κάποιος που κάνει browsing σε iOS είναι πιο ασφαλής από κάποιον που κάνει σε Android. Ζήτησα να διαβάσω κάτι που να υποστηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό, μέχρι στιγμής έχω διαβάσει μόνο γενικότητες που στην καλύτερη περίπτωση ισχύουν εν μέρει. Δεν υποστήριξα ποτέ ότι το Android γενικά ή κάποια συγκεκριμένη διανομή είναι περισσότερο ή λιγότερο ασφαλές απ' το iOS. Δεν έδειξα κανέναν οπαδισμό ούτε έγινα trigger, δεν ξέρω από πού το συμπέρανες αυτό. Δεν "θέλω" να κατηγορήσεις κανέναν ούτε μου προσέβαλε κάποιος την εταιρεία, δεν έχω μετοχές πουθενά ούτε με νοιάζει. Το μόνο που θέλησα να μάθω είναι πώς δικαιολογείται τεχνικά το ότι το iOS είναι πιο ασφαλές για browsing από το Android (έτσι γενικά). Δε με νοιάζει να υποστηρίξω κάποια πλευρά ούτε να αλλάξω γνώμη σε κανέναν. Δεν έχω να αναλύσω κάτι. Ο ίδιος ανέφερα πολλάκις ότι το Android έχει προβλήματα, backdoors κλπ. Ούτε αυτό το άρθρο λέει λεπτομέρειες ούτε εμβαθύνει, αλλά ας πούμε ότι ό,τι γράφει μέσα ισχύει. Δεν καταλαβαίνω πού θες να καταλήξεις. Πώς ένα θέμα ιδιωτικότητας (όχι ασφάλειας) σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή υποστηρίζει τον ισχυρισμό σου; Επειδή νομίζω κάνουμε κύκλους, ισχυρίστηκες ότι το browsing σε Android είναι πιο επισφαλές απ' ό,τι το browsing σε iOS. Είπαμε ότι υπάρχουν πολλές και διαφορετικές διανομές του Android, οι οποίες προσφέρουν λιγότερη ή περισσότερη ασφάλεια. Φαντάζομαι το αρχικό σου σχόλιο αναφερόταν στο Android γενικότερα, άρα σε κάποιο βασικό στοιχείο του kernel ή κάποια πολύ βασική λειτουργία του OS την οποία κληρονομούν οι διάφορες διανομές. Αυτό που ζήτησα να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το κενό ασφαλείας στο Android, και πώς το επιλύει το iOS. Ο dtk-386 νομίζω δεν ανέφερε συγκεκριμένο browser, άρα φαντάζομαι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένο browser αλλά με το πώς το λειτουργικό αντιμετωπίζει κάτι που θα ξεφύγει από τον όποιο browser. Φίλε μου το κλείνω εδώ μετά από αυτό. Πιστεύεις ότι ένα λειτουργικό σύστημα είναι πιο ασφαλές όταν η εταιρεία που το βγάζει το ελέγχει απόλυτα αυτή και οι συσκευές που το χρησιμοποιούν είναι ΜΟΝΟ αυτής της εταιρίας η θεωρείς ότι μπορεί ένα λειτουργικό να είναι εξίσου ασφαλές όταν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι το χρησιμοποιούν (και το παραμετροποιούν) κατά το δοκούν; Μόνο αυτό θέλω αν μπορείς να μου πεις για να μην πλατιάζουμε.
Moderators Kercyn Δημοσ. 13 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 13 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, harispao είπε Φίλε μου το κλείνω εδώ μετά από αυτό. Πιστεύεις ότι ένα λειτουργικό σύστημα είναι πιο ασφαλές όταν η εταιρεία που το βγάζει το ελέγχει απόλυτα αυτή και οι συσκευές που το χρησιμοποιούν είναι ΜΟΝΟ αυτής της εταιρίας η θεωρείς ότι μπορεί ένα λειτουργικό να είναι εξίσου ασφαλές όταν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι το χρησιμοποιούν (και το παραμετροποιούν) κατά το δοκούν; Μόνο αυτό θέλω αν μπορείς να μου πεις για να μην πλατιάζουμε. Εξαρτάται. Καταλαβαίνω τι λες, αλλά το ότι μια εταιρεία ελέγχει όλο το software και το hardware μιας συσκευής δεν το κάνει de facto πιο ασφαλές, για λόγους που εξήγησα και παραπάνω. Παίρνεις σα δεδομένο ότι η Apple νοιάζεται για την ασφάλεια σου, ενώ η ιστορία έχει δείξει το αντίθετο. Θέλει μεγάλη προσοχή όταν μιλάμε για ασφάλεια σε ένα closed source hardware και software, για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν ξέρεις τι υπάρχει και το κάνει αυτό που υπάρχει εκεί μέσα. 2
atheatos Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου Στις 8/6/2025 στις 12:20 ΠΜ, Kercyn είπε Το μόνο που θέλησα να μάθω είναι πώς δικαιολογείται τεχνικά το ότι το iOS είναι πιο ασφαλές για browsing από το Android (έτσι γενικά). Δε με νοιάζει να υποστηρίξω κάποια πλευρά ούτε να αλλάξω γνώμη σε κανέναν. Δύσκολο να σου απαντήσω . Αν με βοηθούσες για ποιο Android και συσκευή μιλάμε ίσως να μπορούσα να το ψάξω καλύτερα να σου πω ναι το συγκεκριμένο Android στην συγκεκριμένη συσκευή είναι ασφαλέστερο από το iOS. Δεν μπορώ να τσουβαλιάσω όλες τις συσκευές Android και όλες τις εκδόσεις του που κυκλοφορούν. Καθε έκδοση android και iOS έχει updates που κλείνουν κενά ασφαλείας. Εχω iPad Pro 9 ετιας που ακόμα και φέτος πήρε security update παρόλο που δεν πήρε την τελευταία έκδοση iPad os . Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για τα αντίστοιχα iPhone με iOS. Οποτε το να ρωτάς να κάνει κάποιος ανάλυση Android vs iOS δεν είναι τόσο εύκολο. Σιγουρα η τελευταία έκδοση Android είναι πολύ ασφαλής αλλά μόνο σε pixel που έχει και τους drivers της συσκευής κλειδωμένους μπορεί να θεωρηθεί σωστή σύγκριση. Γιατί πέρα από το λειτουργικό μεγάλο ρόλο παίζουν και οι drivers και τα κενά ασφαλείας αυτών . Το Android δεν θα κάνει update τα drivers από μόνο του και θα χρειαστεί να βάλει το χεράκι της και η εταιρεία κατασκευής του κινητού για να δουλέψει σωστά. Εδω ολόκληρη Samsung και το παλεύει να προσαρμόσει το Android στις συσκευές της και το Knox που χρησιμοποιούν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα