Δημοφιλής ανάρτηση Nanix Δημοσ. Τετάρτη στις 11:51 μμ Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. Τετάρτη στις 11:51 μμ Καλησπέρα αναγνώστες, Είχα κάνει μια ανάρτηση πριν κάποιο καιρό -απογοητευμένη- για την κουλτούρα του λαδώματος και τις άδικες συνθήκες στις πρακτικες εξετάσεις για δίπλωμα αυτοκινήτου. Είχα κοπεί λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό στην πρώτη εξέταση από μια πολύ ξινή εξετάστρια (που μου καλλιέργησε στρες από την αρχή μέχρι το τελος) επειδή ετρεμε το πόδι μου στο συμπλεκτη και καθώς έβγαινα από θέση παρκαρίσματος έκανα μια μικροώθηση προς τα μπροστά και το θεώρησε "απαράδεκτο". Ήθελα ωστόσο να ξανά αναρτήσω σήμερα να σας πω πως πήγα και έδωσα για δεύτερη φορά (πάλι δεν λάδωσα) και το πήρα! Ο εξεταστής μου αυτή τη φορά ήταν ευγενικός και χωρίς κόμπλεξ ή προσδοκίες φακελώματος. Μου είπε στην αρχή να μην αγχώνομαι και ότι εκείνος είναι εκεί για να δει την επίδοση μου η οποία πρέπει να είναι τουλάχιστον 80% καλή. Για όσους δίνετε/θα δώσετε, σας προτείνω να μην τροφοτήσετε το σύστημα του "δώσε φακελάκι" (που έχει κανονικοποιηθεί πλεον στις περισσότερες υπηρεσίες, απάνθρωπα) και να το προσπαθήσετε όσες φορές μπορείτε. Το βασικό - απ'οτι κατάλαβα- είναι να καλλιεργήσεις ένα κλίμα ασφαλείας στον εξεταστή, να περιμένεις όσο χρειάζεται για να περάσουν όλα τα άλλα οχήματα, να τα κάνεις όλα αργά (δεν σημαίνει το ότι πρέπει να βάζεις δεύτερη ταχύτητα πως πρέπει να τρέχεις κιόλας). Γενικά να δίνεις στον εαυτό σου τον χρόνο να σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις του αργά και σταθερά. Αν τρέμει το πόδι σου απο το άγχος όπως εμένα, σε ένα Stop που θα φρενάρεις, βάλε νεκρά και ηρέμησε το λίγο (εγώ αυτό έκανα). Δώσε χρόνο στον εαυτό σου μέσα σε αυτή τη διαδικασία να πράξεις. Το παιχνίδι με το συμπλέκτη βοηθάει στο παρκάρισμα και στην οπισθογωνία, για να κάνεις διορθώσεις και να βρεις χρόνο να σκεφτείς. Επίσης, μέχρι να σου πουν ότι πέρασες -μέχρι τέλους δηλαδή- τήρησε όλες τις τυπικότητες. Σίγουρα καλό θα ήταν όλοι οι εξεταστές να ήταν σαν αυτόν τον κύριο που με εξέτασε την δεύτερη φορά, δηλαδή, να μην καλλιεργούν φόβο, να μην σε κόβουν (με ύφος 100 καρδιναλίων) αν δεν λαδωσεις και αντίστοιχα να περνάνε άσχετους (χωρίς υφος αυτη τη φορά, αλλα ευχαριστημένοι) απλά και μόνο επειδή λαδωσαν. Όπως και να 'χει, για όσους δίνετε/θα δώσετε σας εύχομαι καλή επιτυχία και ψυχραιμία. Είμαι σίγουρη ότι αν το θέλετε και το προσπαθήσετε ξανά και ξανά θα έρθει η ώρα που θα το πάρετε με την αξία σας. Και μετά θα νιώθετε διπλή χαρά, και που δεν τους κάνατε την χάρη να τους πληρώσετε αδρά για να μην βγάλουν την απανθρωπιά τους πάνω σας και επειδή θα είστε νέοι οδηγοί πλέον. Καλή συνέχεια με επιτυχίες! 33 3
konpat Δημοσ. Πέμπτη στις 12:37 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:37 πμ Συγχαρητήρια για το δίπλωμα και μάλιστα χωρίς λάδωμα, αλλά θα ήθελα να τονίσω, συγνώμη αν φαίνεται ότι το παίζω έξυπνος, προσοχή, το διπλωμα ακόμη και κανονικά να το έχουμε πάρει δεν σημαίνει ότι ξέρουμε να οδηγούμε καλά. Αυτό θα γίνει με την απόκτηση εμπειρίας. Το θέμα είναι να είσαι τυχερός να μην σου τύχει κάποια στραβή όσο είσαι νέος οδηγός οπότε πρώτα από όλα δεν πρέπει να προκαλούμε την τύχη μας στο τιμόνι. Επειδή ανέφερες ότι έτρεμε το πόδι σου στο συμπλέκτη από το άγχος, αν αυτό στο προκαλούσε ο εξεταστής οκ, αν όμως έχεις άγχος γενικα όταν οδηγείς θέλει να το προσέξεις αυτό. Συγχαρητήρια και πάλι. 6
Nanix Δημοσ. Πέμπτη στις 12:59 πμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 12:59 πμ 13 λεπτά πριν, konpat είπε Συγχαρητήρια για το δίπλωμα και μάλιστα χωρίς λάδωμα, αλλά θα ήθελα να τονίσω, συγνώμη αν φαίνεται ότι το παίζω έξυπνος, προσοχή, το διπλωμα ακόμη και κανονικά να το έχουμε πάρει δεν σημαίνει ότι ξέρουμε να οδηγούμε καλά. Αυτό θα γίνει με την απόκτηση εμπειρίας. Το θέμα είναι να είσαι τυχερός να μην σου τύχει κάποια στραβή όσο είσαι νέος οδηγός οπότε πρώτα από όλα δεν πρέπει να προκαλούμε την τύχη μας στο τιμόνι. Επειδή ανέφερες ότι έτρεμε το πόδι σου στο συμπλέκτη από το άγχος, αν αυτό στο προκαλούσε ο εξεταστής οκ, αν όμως έχεις άγχος γενικα όταν οδηγείς θέλει να το προσέξεις αυτό. Συγχαρητήρια και πάλι. Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια! Συμφωνώ με την παρατήρηση σου, πράγματι η εξέταση αυτή δεν είναι αντιπροσωπευτική ως προς το πως θα οδηγήσει κάποιος εν καιρώ, η εμπειρία αποκτιέται με τα χρόνια στο τιμόνι. Το πόδι μου ετρεμε λόγω του άγχους της εξέτασης. Έχω οδηγήσει και σε αλάνα- πάρκινγκ για προπόνηση και δεν έτρεμε. Βέβαια, από εδώ και στο εξής θα έρθω αντιμέτωπη με διάφορα ενώ οδηγώ οπότε θα είμαι σίγουρα προσεκτική για ότι προκύψει. Καλή συνέχεια!
konpat Δημοσ. Πέμπτη στις 01:14 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:14 πμ Κάτι τελευταίο. Ο πατέρας μου μου έλεγε όταν ήμουν στη θέση σου, ότι όταν φτάσεις στο σημείο να μην σκέφτεσαι τι ενέργειες πρέπει να κάνεις μέσα στο αυτοκίνητο για να το οδηγήσεις και η προσοχή σου είναι στραμμένη αποκλειστικά στο τι συμβαίνει στο δρόμο τότε είσαι έτοιμος να οδηγήσεις κανονικά . Οπότε προσπάθησε για αρχή να εξασκήσεις τις ικανότητές σου σε δρόμους με μικρή κίνηση όσο είναι δυνατόν. Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα! 6 2
StamTheMan Δημοσ. Πέμπτη στις 02:03 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:03 πμ 2 ώρες πριν, Nanix είπε Αν τρέμει το πόδι σου απο το άγχος όπως εμένα Πολυ φιλικα,αν εχεις τετοιο θεμα,μαλλον το αν σε εκοψαν η οχι ειναι το μικροτερο προβλημα σου. Κατι τετοιο ειναι προβλημα ολων,οποτε καλυτερα να το λυσεις πριν ξεκινησεις να οδηγας κανονικα. Οσο ξινη και να ηταν η εξεταστρια,καλα εκανε και σε εκοψε,γιατι σιγουρα δεν ηταν μονο το οτι ετρεμε το ποδι σου το θεμα. 2 1
2MM Δημοσ. Πέμπτη στις 02:29 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:29 πμ Κι εμενα ετρεμε την ωρα της εξετασης, οταν παταγα τον συμπλεκτη. Πραγμα που δεν το περιμενα .Δεν σημαινει κατι αυτο . Νομιζω το παθαινουν πολλοι εκεινη την ωρα, ειδικα οταν εισαι 18 ετων. Δοξα Τω Θεω ολα καλα και τοτε (πανω απο 25 χρονια) και τωρα 5
papoys1 Δημοσ. Πέμπτη στις 06:57 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:57 πμ Θυμάμαι πριν πολλά πολλά χρόνια😜 όταν πήγα να δώσω για το δίπλωμα αυτοκινήτου ενώ ήξερα να οδηγώ (οδηγούσα μεγάλη μοτοσυκλέτα 5-6 χρόνια φυσικά με δίπλωμα) έτρεμε αρχικά και μένα το αριστερό μου πόδι ελαφρά από το άγχος. Μάλλον αυτό το αντιλήφθηκε ο ένας από τους δύο εξεταστές μου έδωσε αρκετό χρόνο να οδηγήσω στην πόλη μετά από 5-10 λεπτά ηρέμησα και εκανα τέλεια ότι και να μου ζήτησαν (δεξιό-αριστερό παρκαρισμά δύο φορές ) οπισθοπορεία με γωνία αρκετα χιλιόμετρα με ζικ-ζακ και φυσικά μου το έδωσαν με την πρώτη. Οπότε μην κατακρίνουμε κάποιον που έχει άγχος. Ανθρωποι είμαστε και όχι μηχανές. 7 2
phanispal Δημοσ. Πέμπτη στις 07:26 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:26 πμ 6 ώρες πριν, Nanix είπε Βέβαια, από εδώ και στο εξής θα έρθω αντιμέτωπη με διάφορα ενώ οδηγώ οπότε θα είμαι σίγουρα προσεκτική για ότι προκύψει. Η βλακεία γίνεται όταν πάρεις το κολάι και χαλαρώσεις. 7
Vasilisxd Δημοσ. Πέμπτη στις 07:41 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:41 πμ Ο συγχωρεμένος ο Δάσκαλος που είχα, με έβαζε και τράβαγα χειρόφρενα σε κάτι αλάνες και μετά το μάθημα τσιπουράκι. Το φακελάκι - φακελάκι βέβαια, στη Θήβα δεν έπαιζαν με αυτά εκείνες τις εποχές. Και ο Αλέν Προστ να ήσουν, σε κόβανε. 1 1 5
GodzillaCover Δημοσ. Πέμπτη στις 11:00 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:00 πμ Εχει να κάνει με τον εξεταστή. Τώρα λογικά ετυχες σε άνθρωπο που δε «λαδώνεται». Και σε άλλον να τύχεις, αν είσαι τέλειος/α, το παίρνεις το δίπλωμα. Απλώς πόσο εύκολο είναι αυτό? Για αυτό πολλοί λαδώνουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, χωρίς αυτό να το κάνει σωστό.
Nanix Δημοσ. Πέμπτη στις 11:15 πμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 11:15 πμ 4 ώρες πριν, papoys1 είπε Θυμάμαι πριν πολλά πολλά χρόνια😜 όταν πήγα να δώσω για το δίπλωμα αυτοκινήτου ενώ ήξερα να οδηγώ (οδηγούσα μεγάλη μοτοσυκλέτα 5-6 χρόνια φυσικά με δίπλωμα) έτρεμε αρχικά και μένα το αριστερό μου πόδι ελαφρά από το άγχος. Μάλλον αυτό το αντιλήφθηκε ο ένας από τους δύο εξεταστές μου έδωσε αρκετό χρόνο να οδηγήσω στην πόλη μετά από 5-10 λεπτά ηρέμησα και εκανα τέλεια ότι και να μου ζήτησαν (δεξιό-αριστερό παρκαρισμά δύο φορές ) οπισθοπορεία με γωνία αρκετα χιλιόμετρα με ζικ-ζακ και φυσικά μου το έδωσαν με την πρώτη. Οπότε μην κατακρίνουμε κάποιον που έχει άγχος. Ανθρωποι είμαστε και όχι μηχανές. Ναι το άγχος είναι φυσιολογικό! Σε οποιαδήποτε εξέταση στην ζωή μας, με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να μας προδώσει αρνητικά. Συγκεκριμένα στην πρακτική εξέταση οδήγησης, το να έχει ο εξεταστής μια κάποια κατανόηση (όπως οι δικοί σου εξεταστές και ο δεύτερος εξεταστής μου) είναι υπέροχο γιατί σου αφαιρούν το άγχος και συνεχίζεις ήρεμα, όπως θα οδηγουσες κανονικά. Εμένα στην δεύτερη εξέταση το άγχος μου μετά από κάποια μέτρα έφυγε. Και σε αυτό βοήθησαν και η στάση του εξεταστή και η προσωπική μου διαχείριση (με τους τρόπους που ανέφερα στην ανάρτηση). Καλή συνέχεια! 9 ώρες πριν, StamTheMan είπε Πολυ φιλικα,αν εχεις τετοιο θεμα,μαλλον το αν σε εκοψαν η οχι ειναι το μικροτερο προβλημα σου. Κατι τετοιο ειναι προβλημα ολων,οποτε καλυτερα να το λυσεις πριν ξεκινησεις να οδηγας κανονικα. Οσο ξινη και να ηταν η εξεταστρια,καλα εκανε και σε εκοψε,γιατι σιγουρα δεν ηταν μονο το οτι ετρεμε το ποδι σου το θεμα. Δεν "έχω κάποιο θέμα". Το πόδι μου γερό και δυνατό είναι. Απλά στην πρώτη εξέταση αγχώθηκα πολύ και άρχισε να τρέμει. Γενικά, δεν μου έτρεμε/τρέμει ποτέ. Τώρα το αν έκανε καλα ή κακά που με έκοψε, το γνωρίζει μόνο η ίδια. Σημασία έχει ότι μετά από λίγες εβδομάδες ξαναεδωσα με ψυχραιμία και με έναν πιο ευγενικό εξεταστή που με έκανε να νιώσω πιο άνετα στα πλαίσια της εξέτασης και το πήρα. Δεν πιστεύω ότι η ικανότητα μου να οδηγάω (στο επίπεδο μιας αρχάριας φυσικά) άλλαξε τόσο πολύ από την πρώτη φορά που έδωσα μέχρι την δεύτερη. Καλή συνέχεια. 4
Nanix Δημοσ. Πέμπτη στις 12:26 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 12:26 μμ 51 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε Εχει να κάνει με τον εξεταστή. Τώρα λογικά ετυχες σε άνθρωπο που δε «λαδώνεται». Και σε άλλον να τύχεις, αν είσαι τέλειος/α, το παίρνεις το δίπλωμα. Απλώς πόσο εύκολο είναι αυτό? Για αυτό πολλοί λαδώνουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, χωρίς αυτό να το κάνει σωστό. Καταλαβαίνω την ρίζα αυτής της λογικής (και εμένα μου πέρασε απο το μυαλό σε μια στιγμή απελπισίας) αλλά δεν νομίζω ότι οδηγεί πουθενά πέραν του ότι "ξεμπερδεύεις γρήγορα". Επειδή δεν γνωρίζουμε τις πιθανότητες του ποιος θα μας εξετάσει, τι χαρακτήρα και ιδανικά έχει, τι μέρα θα έχει κλπ, θεωρώ ότι αξίζει η εμπειρία του να δοκιμάσεις να δώσεις χωρίς. (+οι πιθανότητες να πέφτεις συνέχεια στον κακό της υπόθεσης είναι λίγες). Εμένα με πείσμωσε η πρώτη μου εξέταση και την δεύτερη φορά δεν άφησα κανένα περιθώριο για σχόλιο, εστιάζοντας στο να δημιουργήσω ένα κλίμα ασφαλείας και να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Ακόμα και αυτό που έμαθα, άξιζε τον κόπο. Αν λαδωνα εξαρχής δεν θα έβαζα τον εαυτό μου σε διαδικασία να διαχειριστώ την κατάσταση, άσε που θα έδινα ένα κάρο λεφτά σε αυτή την ξινή κυρία που θα συνέχιζε να κόβει αβέρτα και άλλους (θα την επιβράβευα με κάποιο τρόπο να συνεχίσει , αφού "πιανει" το κόλπο της). Σκέψου ότι το φακελάκι το κανονικοποιούμε με τέτοιους τρόπους και αυτό διευρύνεται. Το χειρότερο είναι οι γιατροί που σε πιάνουν σε στιγμή ανάγκης και σε θέματα υγείας και απαιτούν φακελάκια. Είναι από ποια οπτική γωνία θα το δεις. 2
Haldol Δημοσ. Πέμπτη στις 12:50 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:50 μμ Οι (σωστοί) εξεταστές, κοιτάνε να δουν κατά 80% αν είσαι τυπικός και σωστός στο δρόμο. Δηλαδή αμυντική οδήγηση με πρόβλεψη του ενδεχόμενου κινδύνου, προτεραιότητες, σεβασμός στους γύρω, κ.λπ. Τώρα κι άμα σου σβήσει ή αν κάνεις καμιά απότομη αποσυμπλεξιά δε χάθηκε ο κόσμος, ξέρουν πολύ καλά ότι είσαι αρχάριος (και δεν έχεις αναπτύξει ακόμα καλά τις "μηχανικές" σου ικανότητες). Τώρα, αν πέσεις σε άτομο που λαδώνεται, κατά 99% θα σε κόψει με κάποια αφορμή ώστε να πάρει τα λεφτά του, οπότε εκεί μιλάμε γι' άλλα δεδομένα. Εκεί είναι μετά θέμα δικής σου νοοτροπίας το αν θα περάσεις (= λαδώσεις) ή όχι. Μια ιδέα που εμένα προσωπικά με βοήθησε πολύ, είναι να βγαίνεις για βόλτα μέσ' την άγρια νύχτα. Τύπου 2-3 το πρωί. Η κίνηση είναι ελάχιστη και οι δρόμοι άδειοι, οπότε έχεις την πολυτέλεια να κάνεις λάθη χωρίς ν' αγχωθείς. 2
MikhailBakurin Δημοσ. Πέμπτη στις 02:05 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:05 μμ (επεξεργασμένο) Έγινα 18 τον Ιούλιο του 2013, ξεκίνησα μαθήματα τον Σεπτέμβριο, 26 Οκτώβρη πήρα την άδεια οδήγησης με την πρώτη και αλάδωτος. Τα μπαρμπάδια στο καφενείο στη Ν. Ιωνία Αττικής που περιμέναμε οι εξεταζόμενοι έλεγαν ''άσε ρε πονηρέ νεαρέ που το πήρες χωρίς λάδι, άσε να 'ουμ' , μας τα 'παν κι άλλοι''. Όσοι διαβάζετε αυτό το ποστ, νομίζετε ως τώρα ότι φλεξάρω, και καλά κάνετε. Όσοι μπαίνουν στο αμάξι μου λένε ότι είμαι ο καλύτερος - ασφαλέστερος - ομαλότερος οδηγός που έχουν μπει. ΑΛΛΑ: Το μόνο ατύχημα που είχα ως τώρα (χτύπα ξύλο), ήταν το 2017, στα 22 μου, που είχα πάρει τον αέρα και ήμουν ΜΑΓΚΑΚΟΣ. Παραβίασα ΣΤΟΠ σε πουθενάδικο δρόμο με λογική ''νταξ και τι θα γίνει''. Ήμουν ερωτευμένος και άκουγα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) τα πουλάκια γύρω μου. Τελικά τι έγινε; Ζημιά 1200 ευρώ σε μένα, 50 στο τζιπ που ήρθε και με εμβόλισε σε καπώ-φτερό. Το τζιπ το ανέλαβε η ασφαλιστική μου, τις ίδιες ζημιές τις ανέλαβα εγώ σχεδόν όλες, από τις παιδικές μου αποταμιεύσεις, παρότι οι γονείς μου προσφέρθηκαν να το φτιάξουν οι ίδιοι. Σε λίγο κλείνω τα 30, κι όποτε πλησιάσω ΣΤΟΠ ή φανάρι σκέφτομαι εκείνα τα 1000 ευρώ που έδωσα περίπου, τα οποία εκείνη την εποχή είχαν ΤΕΡΑΣΤΙΑ αξία αφενός, και ΕΞΤΡΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ καθώς ήταν 1000 ευρώ φοιτητή χαμηλού έτους, και όχι κάποιου έμπειρου εργαζόμενου με αξιοπρεπή - καλό μισθό. Και οι φίλοι μου, με λένε παππουδιέρα πλέον, εκτός από καλύτερο - ασφαλέστερο - ομαλότερο οδηγό που έχουν μπει. Επεξ/σία Πέμπτη στις 02:07 μμ από MikhailBakurin 3
lary7 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:39 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:39 μμ Συγχαρητήρια για την επιτυχία, καλύτερα με το σπαθί σου για να έχεις και ένα μικρό λόγο περηφάνειας. Αν είσαι 18 να έχεις υπόψιν πως τα πρώτα 2-3 χρόνια είναι και τα πιο επικίνδυνα για ατύχημα λόγω μετεφηβικής παρόρμησης και ανεμελιάς. Όπως έλεγα στην ηλικία σου, αν δεν σκοτωθούμε τώρα τότε δεν θα τρακάρουμε ποτέ (όπως και έγινε μέχρι σήμερα). Μέχρι τα 35 θα έχεις και τα καλύτερα αντανακλαστικά της ζωής σου οπότε αξιοποίησέ το για να απολαύσεις την οδήγηση και βάλε τους δικούς σου κανόνες ώστε να την κάνεις και ασφαλή. Εγώ έδωσα το 2000 και ήμουν τυχερός γιατί εξεταστής ήταν ο θείος μου, οπότε δεν υπήρχε άγχος και τα έκανα όλα σωστά αν και ήξερα οτι θα περάσω. Μάλιστα ο δάσκαλος δεν το ήξερε και όταν τελείωσαμε μου την είπε για την χαλαρή κουβέντα που άνοιξα με τους πίσω αντί να είμαι συγκεντρωμένος. Βέβαια αφού ήρθε το δίπλωμα ο θείος με είπε να πάμε τάχα "για μια δουλειά" 100 χλμ μακριά για να με σκανάρει, πρωτού δώσει το ΟΚ στον πατέρα μου να παίρνω τα κλειδια για όπου θέλω. Δυστυχώς το "λάδωμα" είναι ο ηθικός ξεπεσμός του μέσου Έλληνα που θέλει να παρακάμψει τους κανόνες γιατί μπορεί, χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες. Είχα φίλη που απλά δεν το είχε και δεν ήταν έτοιμη, όμως ο πατέρας της είχε βαλει λυτούς και δεμένους για να περάσει. Τότε στην περιοχή μου δεν λαδώνονταν αλλά έπαιζε πολύ το βύσμα, έπαιρναν τηλ βουλευτές-δεσπότες κτλ για να περάσει το καμάρι. Τελικά πέρασε, αν και ακατάλληλη, δεν οδήγησε για 10 χρόνια και όταν χρειάστηκε να οδηγήσει ξανα-έκανε μαθήματα. Αλλά ο πατέρας καμάρωνε γιατί δεν στεναχωρήθηκε η κόρη. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα