Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

20 -06-1991 κλείνω τα 18, 01-07-1991 έχει εκδοθεί το δίπλωμα οδήγησης.Είχα ήδη δίπλωμα  απο τα 16 για παπακι.Οδήγαγα σε χωματόδρομους και χωράφια.

Οταν εξετάστικα για σήματα (το μπλε βιβλίο όποιος θυμάται) ήταν όλα σωστά οπότε ο ελεγκτής μου μουτζούρωσε ένα "να μην νομίζουν ότι σε βοήθησε κάποιος " . Νομίζω μέρα Τρίτη.Πέμπτη έδωσα οδήγηση με ένα παλιό σταρλετ της σχολής.Ο δάσκαλος ψιλοβοήθησε στο παρκάρισμα αν θυμάμαι καλά,πάτησε το δικό του φρένο για να ξέρω ακριβως που να κόψω το τιμόνι; κάτι τέτοιο.

Ούτε ένα μήνα μετά ,παραβιάζει στοπ ένας καραβανάς και μου κάνει το αμάξι σαν S .Eκανα πάνω απο 6 μήνες να περάσω απο την ίδια διασταυρωση,ακόμα και τώρα κάτι με μαγκώνει οταν περνάω.

Ξανα έδωσα για δίπλωμα ως ειδικότητα οδηγός στην πολεμική αεροπορία,πήρα για όλες τις κατηγορίες ,μετά απο σχεδόν 4 χρόνια.

Απο τότε κάτι μικροζημιές τις έχω κάνει απο δικιά βλακεία σε δικά μου οχήματα ,ενώ πάλι σε στοπ που παραβίασε τουρίστρια μας κατέστρεψε το αμάξι.

• Like 2
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Haldol είπε

Μια ιδέα που εμένα προσωπικά με βοήθησε πολύ, είναι να βγαίνεις για βόλτα μέσ' την άγρια νύχτα. Τύπου 2-3 το πρωί. Η κίνηση είναι ελάχιστη και οι δρόμοι άδειοι, οπότε έχεις την πολυτέλεια να κάνεις λάθη χωρίς ν' αγχωθείς.

Ωραία ιδέα αυτή που προτείνεις. Μαζεύω ιδέες για διαδρομές που θα με κάνουν να νιώσω άνετη τώρα που είναι αρχή, πόσο μάλλον με ένα αυτοκίνητο που είναι διαφορετικό από αυτό που είχα μάθει στα μαθήματα. 

1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε

Έγινα 18 τον Ιούλιο του 2013, 

ξεκίνησα μαθήματα τον Σεπτέμβριο, 

26 Οκτώβρη πήρα την άδεια οδήγησης με την πρώτη και αλάδωτος. Τα μπαρμπάδια στο καφενείο στη Ν. Ιωνία Αττικής που περιμέναμε οι εξεταζόμενοι έλεγαν ''άσε ρε πονηρέ νεαρέ που το πήρες χωρίς λάδι, άσε να 'ουμ' , μας τα 'παν κι άλλοι''. 

Όσοι διαβάζετε αυτό το ποστ, νομίζετε ως τώρα ότι φλεξάρω, και καλά κάνετε. Όσοι μπαίνουν στο αμάξι μου λένε ότι είμαι ο καλύτερος - ασφαλέστερος - ομαλότερος οδηγός που έχουν μπει. 

ΑΛΛΑ:

Το μόνο ατύχημα που είχα ως τώρα (χτύπα ξύλο), ήταν το 2017, στα 22 μου, που είχα πάρει τον αέρα και ήμουν ΜΑΓΚΑΚΟΣ. Παραβίασα ΣΤΟΠ σε πουθενάδικο δρόμο με λογική ''νταξ και τι θα γίνει''. Ήμουν ερωτευμένος και άκουγα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) τα πουλάκια γύρω μου. 

Τελικά τι έγινε; Ζημιά 1200 ευρώ σε μένα, 50 στο τζιπ που ήρθε και με εμβόλισε σε καπώ-φτερό. Το τζιπ το ανέλαβε η ασφαλιστική μου, τις ίδιες ζημιές τις ανέλαβα εγώ σχεδόν όλες, από τις παιδικές μου αποταμιεύσεις, παρότι οι γονείς μου προσφέρθηκαν να το φτιάξουν οι ίδιοι. 

Σε λίγο κλείνω τα 30, κι όποτε πλησιάσω ΣΤΟΠ ή φανάρι σκέφτομαι εκείνα τα 1000 ευρώ που έδωσα περίπου, τα οποία εκείνη την εποχή είχαν ΤΕΡΑΣΤΙΑ αξία αφενός, και ΕΞΤΡΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ καθώς ήταν 1000 ευρώ φοιτητή χαμηλού έτους, και όχι κάποιου έμπειρου εργαζόμενου με αξιοπρεπή - καλό μισθό.

Και οι φίλοι μου, με λένε παππουδιέρα πλέον, εκτός από καλύτερο - ασφαλέστερο - ομαλότερο οδηγό που έχουν μπει. 

Πω πολύ άσχημο συμβάν.. ευτυχώς είστε πρώτα εσείς καλά, χαλάλι τα λεφτά.. Για αυτό πάντα αμυντική οδήγηση όση αυτοπεποίθηση κι αν έχει κάποιος. 

1 ώρα πριν, lary7 είπε

Συγχαρητήρια για την επιτυχία, καλύτερα με το σπαθί σου για να έχεις και ένα μικρό λόγο περηφάνειας. Αν είσαι 18 να έχεις υπόψιν πως τα πρώτα 2-3 χρόνια είναι και τα πιο επικίνδυνα για ατύχημα λόγω μετεφηβικής παρόρμησης και ανεμελιάς. Όπως έλεγα στην ηλικία σου, αν δεν σκοτωθούμε τώρα τότε δεν θα τρακάρουμε ποτέ (όπως και έγινε μέχρι σήμερα). Μέχρι τα 35 θα έχεις και τα καλύτερα αντανακλαστικά της ζωής σου οπότε αξιοποίησέ το για να απολαύσεις την οδήγηση και βάλε τους δικούς σου κανόνες ώστε να την κάνεις και ασφαλή.

Εγώ έδωσα το 2000 και ήμουν τυχερός γιατί εξεταστής ήταν ο θείος μου, οπότε δεν υπήρχε άγχος και τα έκανα όλα σωστά αν και ήξερα οτι θα περάσω. Μάλιστα ο δάσκαλος δεν το ήξερε και όταν τελείωσαμε μου την είπε για την χαλαρή κουβέντα που άνοιξα με τους πίσω αντί να είμαι συγκεντρωμένος. Βέβαια αφού ήρθε το δίπλωμα ο θείος με είπε να πάμε τάχα "για μια δουλειά" 100 χλμ μακριά για να με σκανάρει, πρωτού δώσει το ΟΚ στον πατέρα μου να παίρνω τα κλειδια για όπου θέλω.

Δυστυχώς το "λάδωμα" είναι ο ηθικός ξεπεσμός του μέσου Έλληνα που θέλει να παρακάμψει τους κανόνες γιατί μπορεί, χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες. Είχα φίλη που απλά δεν το είχε και δεν ήταν έτοιμη, όμως ο πατέρας της είχε βαλει λυτούς και δεμένους για να περάσει. Τότε στην περιοχή μου δεν λαδώνονταν αλλά έπαιζε πολύ το βύσμα, έπαιρναν τηλ βουλευτές-δεσπότες κτλ για να περάσει το καμάρι. Τελικά πέρασε, αν και ακατάλληλη, δεν οδήγησε για 10 χρόνια και όταν χρειάστηκε να οδηγήσει ξανα-έκανε μαθήματα. Αλλά ο πατέρας καμάρωνε γιατί δεν στεναχωρήθηκε η κόρη.

Ευχαριστώ πολύ για τα συγχαρητήρια!

Είμαι 23 χρονών και η αλήθεια είναι πως επειδή φοβάμαι την πιθανότητα ατυχήματος, πιστεύω ότι θα οδηγάω όσο πιο αμυντικά γίνεται, χωρίς να εμποδίζω παράλληλα την κυκλοφορία.

Κρίμα αυτό που λέτε για τα βύσματα, δεν μου κάνει εντύπωση που εκείνη η κοπέλα δεν μπόρεσε να οδηγήσει για τα επόμενα 10 χρόνια. Η οδήγηση είναι κάτι τόσο πρακτικό για να βάλεις βύσμα, στο κάτω κάτω χρειάζεται να νιώθεις και ο ίδιος έτοιμος και ικανός να ανταπεξέλθεις. Το βύσμα δεν παρέχει σιγουριά στο δρόμο.

Καλή συνέχεια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lary7 είπε

Δυστυχώς το "λάδωμα" είναι ο ηθικός ξεπεσμός του μέσου Έλληνα που θέλει να παρακάμψει τους κανόνες γιατί μπορεί, χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες. Είχα φίλη που απλά δεν το είχε και δεν ήταν έτοιμη, όμως ο πατέρας της είχε βαλει λυτούς και δεμένους για να περάσει. Τότε στην περιοχή μου δεν λαδώνονταν αλλά έπαιζε πολύ το βύσμα, έπαιρναν τηλ βουλευτές-δεσπότες κτλ για να περάσει το καμάρι. Τελικά πέρασε, αν και ακατάλληλη, δεν οδήγησε για 10 χρόνια και όταν χρειάστηκε να οδηγήσει ξανα-έκανε μαθήματα. Αλλά ο πατέρας καμάρωνε γιατί δεν στεναχωρήθηκε η κόρη.

Δε βγαίνεις έτοιμος οδηγός αν περάσεις με το σπαθί σου. Απλά ξέρεις τα της παράστασης, στην καλύτερη.

Καμία σχέση η παράσταση με real life.

Σπαθί και @@.

1 ώρα πριν, lary7 είπε
1 ώρα πριν, lary7 είπε
Επεξ/σία από phanispal
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

20 -06-1991 κλείνω τα 18, 01-07-1991 έχει εκδοθεί το δίπλωμα οδήγησης.Είχα ήδη δίπλωμα  απο τα 16 για παπακι.Οδήγαγα σε χωματόδρομους και χωράφια.

Οταν εξετάστικα για σήματα (το μπλε βιβλίο όποιος θυμάται) ήταν όλα σωστά οπότε ο ελεγκτής μου μουτζούρωσε ένα "να μην νομίζουν ότι σε βοήθησε κάποιος " . Νομίζω μέρα Τρίτη.Πέμπτη έδωσα οδήγηση με ένα παλιό σταρλετ της σχολής.Ο δάσκαλος ψιλοβοήθησε στο παρκάρισμα αν θυμάμαι καλά,πάτησε το δικό του φρένο για να ξέρω ακριβως που να κόψω το τιμόνι; κάτι τέτοιο.

Ούτε ένα μήνα μετά ,παραβιάζει στοπ ένας καραβανάς και μου κάνει το αμάξι σαν S .Eκανα πάνω απο 6 μήνες να περάσω απο την ίδια διασταυρωση,ακόμα και τώρα κάτι με μαγκώνει οταν περνάω.

Ξανα έδωσα για δίπλωμα ως ειδικότητα οδηγός στην πολεμική αεροπορία,πήρα για όλες τις κατηγορίες ,μετά απο σχεδόν 4 χρόνια.

Απο τότε κάτι μικροζημιές τις έχω κάνει απο δικιά βλακεία σε δικά μου οχήματα ,ενώ πάλι σε στοπ που παραβίασε τουρίστρια μας κατέστρεψε το αμάξι.

Πολύ άσχημη εμπειρία... Νομίζω στην Ελλάδα το πρόβλημα με τον κοκ είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά μεγάλες ποινές και έλεγχοι ώστε να εμποδίζουν την παραβίαση του, επίσης πολλοί Έλληνες οδηγοί κάνουν τα δικά τους, με περίσσια αυτοπεποίθηση και λιγότερη σκέψη. Θέλει πολύ προσοχή. Έχω δει πολλά να γίνονται και η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν πριν ξεκινήσω για δίπλωμα... Ωστόσο το πήρα γιατί είναι μια μεγάλη ανάγκη και το χρειάζομαι για πολλούς λόγους. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απο τον τιτλο νομιζα οτι θα διαβαζα περιεργο στορυ..

εντελως τυχαια εδω κ 10ετιες τα χρηματα π χανεις για να ξαναδωσεις ειναι σχεδον οσα η μιζα...

εχουν ενα εξοχικο να χτισουν ..ενα παιδι να σπουδασουν δωστε μιζα... :P

ειναι η εισαγωγη στο αθλημα για το τι ακολουθει τα επομενα χρονια.. εσυ μολις το εχασες :) 

το σιγουρο ειναι οτι δεν τρακαρεις γιατι σ σβηνει ή επειδη εκανες 3 αντι για 2 μανουβρες στο παρκινγκ..καποτε διαβαζα σαν αντιμετρα θα εβαζαν μεχρι κ καμερες .καλα πηγε κ αυτο

Επεξ/σία από kage
  • Like 6
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Δε βγαίνεις έτοιμος οδηγός αν περάσεις με το σπαθί σου. Απλά ξέρεις τα της παράστασης, στην καλύτερη.

Καμία σχέση η παράσταση με real life.

Σπαθί και @@.

Το "με το σπαθί" το λέει με την έννοια του ότι δεν πλήρωσα προκαταβολικά για να το πάρω, αλλά το προσπάθησα μέχρι τέλους με τις γνώσεις που έχω διδαχθεί, τον κόπο μου και την διαχείριση του άγχους της εξέτασης που δεν γνωρίζεις τι αποτέλεσμα θα έχει. 

Η εξέταση της παράστασης εννοείται ότι δεν είναι αντιπροσωπευτική της οδήγησης που έπεται. 

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 hours ago, StamTheMan said:

Πολυ φιλικα,αν εχεις τετοιο θεμα,μαλλον το αν σε εκοψαν η οχι ειναι το μικροτερο προβλημα σου.
Κατι τετοιο ειναι προβλημα ολων,οποτε καλυτερα να το λυσεις πριν ξεκινησεις να οδηγας κανονικα.

Οσο ξινη και να ηταν η εξεταστρια,καλα εκανε και σε εκοψε,γιατι σιγουρα δεν ηταν μονο το οτι ετρεμε το ποδι σου το θεμα.

θα διαφωνησω και θα εξηγησω το γιατι.

στην συγκεκριμενη περιπτωση καταρχην: υπαρχουν εξεταστες που αν δεν τα παρουν δεν σε περνανε ή εμμεσα σου δημιουργουν αγχος.ο εκπαιδευτης μου στην σχολη οδηγων τσακωθηκε με τον εξεταστη . γιατι αραγε????? ολοι ειναι αγχωμενοι την ωρα της εξετασης χωρις να σημαινει οτι το αγχος αυτο δεν θα φυγει αργοτερα. αλλο τοσο οταν εισαι στην μπανανια και εισαι προιδεασμενος οτι ο αλλος κοιταει να σε κοψει επειδη δεν πληρωσες.

β. το ποσο ανετος ειναι καποιος περα απο θεμα χαρακτηρα εχει να κανει ακομα με το ποσα εφοδια εχει μαζεψει για την εξεταση  που σε αυτο εχει να κανει και με τον εκπαιδευτη.

γ.τεραστιο ρολο για το ποσο αγχωνεται καποιος και ποσο ετοιμος ειναι εχει να κανει με τον εκπαιδευτη και τον εξεταστη.  δυστυχως και στις 2 κατηγοριες υπαρχουν ατομα που δεν κανουν για αυτην την δουλεια.

δ.οι εξετασεις σε ολα τα πραγματα ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ειναι για να δουν  ποσο ετοιμος εισαι και να κρινουν (αν μπορουν να το κανουν) οτι εχεις την επιγνωση για το τι κανεις και οχι να περιμενουν να κανεις μισο λαθος για να σε κοψουν. κοινως η συνολικη εικονα θα πρεπε να μετραει. οπως στα τεστ που σου λενε να γραψεις πανω απο 85 % για παραδειγμα.

και οπως ελεγε και ο εκπαιδευτης  σε ultralight αεροπλανα: οτι εκανε καποιος 30 ωρες και περασε την εξεταση δεν σημαινει οτι ξερει να πεταει.απλα δεν σπαει το αεροπλανο.

εχοντας περασει απο πολλα hobby και απο " εξετασεις"  θα πω οτι υπαρχουν εκπαιδευτες και εξεταστες που ξερουν τι κανουν  αλλα υπαρχουν και  αχρηστοι εξεταστες και εκπαιδευτες.

18 hours ago, Nanix said:

Σίγουρα καλό θα ήταν όλοι οι εξεταστές να ήταν σαν αυτόν τον κύριο που με εξέτασε την δεύτερη φορά, δηλαδή, να μην καλλιεργούν φόβο, να μην σε κόβουν (με ύφος 100 καρδιναλίων) αν δεν λαδωσεις και αντίστοιχα να περνάνε άσχετους (χωρίς υφος αυτη τη φορά, αλλα ευχαριστημένοι) απλά και μόνο επειδή λαδωσαν.

συγχαρητηρια καταρχας. κατα τα αλλα οπως ειπες και εγραψα πιο πανω υπαρχουν σωστα ατομα εκει εξω τοσο σε εξεταστες οσο και σε εκπαιδευτες και υπαρχουν και ατομα που δεν τους νοιαζει τιποτα. και ειδικα στο χωρο των διπλωματων επειδη τα λεφτα ειναι πολλα για αυτο και βλεπεις πολλους να προσπαθουν να σε κοψουν.

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, poulinos είπε

γ.τεραστιο ρολο για το ποσο αγχωνεται καποιος και ποσο ετοιμος ειναι εχει να κανει με τον εκπαιδευτη και τον εξεταστη.  δυστυχως και στις 2 κατηγοριες υπαρχουν ατομα που δεν κανουν για αυτην την δουλεια.

Μα αν ο αλλος αντιδραει ετσι σε κατι τοσο απλο,σκεψου ποσο κακη αντιδραση θα εχει σε φρενα πανικου,ελιγμο αποφυγης και γενικα σε κατασταση συναγερμου.
Σε κατι που δεν εχεις καν περιθωριο να νιωσεις αγχος.

• Haha 1
Δημοσ.
15 minutes ago, StamTheMan said:

Μα αν ο αλλος αντιδραει ετσι σε κατι τοσο απλο,σκεψου ποσο κακη αντιδραση θα εχει σε φρενα πανικου,ελιγμο αποφυγης και γενικα σε κατασταση συναγερμου.

ολα τα χαρακτηριστικα σου βελτιωνονται οσο το δουλευεις.κανεις  δεν γεννηθηκε για να αντιδραει ακαριαια.ολοι στην αρχη ειχαμε το μυαλο μας πως θα αλλαξουμε ταχυτητα πως θα παρκαρουμε  σε μικρο χωρο κτλ.

σιγα σιγα ολα βελτιωθηκαν. το να εχεις αγχος και αλλο τοσο την ημερα της εξετασης που ξερεις οτι ο αλλος μπορει να σε κοψει γιατι ξυπνησε στραβα ή γιατι δεν λαδωθηκε ειναι φυσιολογικο.

true fact. επι 2 ημερες  μας εβαζαν να κανουμε τις ενεργειες που  θα καναμε αν δεν ανοιγε το κυριο αλεξιπτωτο μεχρι να μας βγαινει μηχανικα. συνεχεια το ιδιο drill ξανα και ξανα.

κοινως ολα μαθαινονται με εξασκηση.και η εξασκηση takes time. οσο πιο πολυ οδηγησει και οσο πιο πολυ το κυνηγησει τοσο πιο καλη θα γινει.και επισης για αμαξια αλλα και μηχανες υπαρχουν πολλα σεμιναρια για ασφαλη οδηγηση οπως california superbikes school κτλ.

εναν οδηγο θα τον κρινεις καμποσο καιρο μετα.βλεπεις ατομα που οδηγουν ενα χρονο και εχει φυγει το αγχος.κτλ και βλεπεις ατομα που οδηγουν 10 χρονια και ακομα δεν εχουν μαθει πως ανοιγουν τα φωτα.

πολλες φορες το αγχος δειχνει ενα συνειδητοποιημένο ατομο

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, StamTheMan είπε

Περίμενε, στα μαθήματα κάνεις τα ίδια με την εξέταση κι εκεί δεν τρέμει το πόδι. Επισης, στα μαθήματα εμένα μου έχει τύχει να μου παραβιάζουν την προτεραιότητα, να πεταχτεί κοσμάκης και αυτοκίνητα μπροστά μου (στο κέντρο της Αθήνας ζω και μέχρι να φτάσω στο σημειο της παράστασης περνάω τόσους δρόμους, μην αναφέρω τις σημάνσεις στη γειτονια της σχολής οδήγησης και πως κυκλοφορούν οι περισσότεροι). Δεν έτρεμε το πόδι μου σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις. 

Άλλο μια στρεσογόνα συνθήκη εξέτασης με τον κάθε ξινό ή μη ξινό εξεταστή που μετράει κάθε σου ανάσα, άλλο να οδηγας και να κλίνεσαι να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση συναγερμού. 

Όταν οδηγάς και συμβαίνει κάτι, σωματικά και ψυχικά μπαίνεις στη διαδικασία να αντιδράσεις καταλλήλως και να επιβιώσεις/επιβιώσουν οι άλλοι. Σε μια εξέταση δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, απλά τα υπολογίζεις όλα με χάρακα για μην βγουν εκτός των προβλεπόμενων και σε κόψουν, ενώ ταυτόχρονα σε στενομαρκάρουν για να δουν πως λειτουργείς. 

4 ώρες πριν, poulinos είπε

θα διαφωνησω και θα εξηγησω το γιατι.

στην συγκεκριμενη περιπτωση καταρχην: υπαρχουν εξεταστες που αν δεν τα παρουν δεν σε περνανε ή εμμεσα σου δημιουργουν αγχος.ο εκπαιδευτης μου στην σχολη οδηγων τσακωθηκε με τον εξεταστη . γιατι αραγε????? ολοι ειναι αγχωμενοι την ωρα της εξετασης χωρις να σημαινει οτι το αγχος αυτο δεν θα φυγει αργοτερα. αλλο τοσο οταν εισαι στην μπανανια και εισαι προιδεασμενος οτι ο αλλος κοιταει να σε κοψει επειδη δεν πληρωσες.

β. το ποσο ανετος ειναι καποιος περα απο θεμα χαρακτηρα εχει να κανει ακομα με το ποσα εφοδια εχει μαζεψει για την εξεταση  που σε αυτο εχει να κανει και με τον εκπαιδευτη.

δ.οι εξετασεις σε ολα τα πραγματα ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ειναι για να δουν  ποσο ετοιμος εισαι και να κρινουν (αν μπορουν να το κανουν) οτι εχεις την επιγνωση για το τι κανεις και οχι να περιμενουν να κανεις μισο λαθος για να σε κοψουν. κοινως η συνολικη εικονα θα πρεπε να μετραει. οπως στα τεστ που σου λενε να γραψεις πανω απο 85 % για παραδειγμα.

και οπως ελεγε και ο εκπαιδευτης  σε ultralight αεροπλανα: οτι εκανε καποιος 30 ωρες και περασε την εξεταση δεν σημαινει οτι ξερει να πεταει.απλα δεν σπαει το αεροπλανο.

εχοντας περασει απο πολλα hobby και απο " εξετασεις"  θα πω οτι υπαρχουν εκπαιδευτες και εξεταστες που ξερουν τι κανουν  αλλα υπαρχουν και  αχρηστοι εξεταστες και εκπαιδευτες.

συγχαρητηρια καταρχας. κατα τα αλλα οπως ειπες και εγραψα πιο πανω υπαρχουν σωστα ατομα εκει εξω τοσο σε εξεταστες οσο και σε εκπαιδευτες και υπαρχουν και ατομα που δεν τους νοιαζει τιποτα. και ειδικα στο χωρο των διπλωματων επειδη τα λεφτα ειναι πολλα για αυτο και βλεπεις πολλους να προσπαθουν να σε κοψουν.

Συμφωνώ με όσα λες στα σχόλια σου και σε ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια!

Επεξ/σία από Nanix
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ παω στα 19 σε σχολή οδηγών μου λεει ο δασκαλος να σε δοκιμάσω αφου λες οτι ξέρεις οτι οδηγας. Παει να μου δειξει παρκάρισμα σημαδια κτλ, του λεω αστο... έβαζα το κορσάκι για πλάκα οπου ηθελε. Μου λεει ας κανουμε τυπικά 3 μαθηματα, ξερεις και απο τον δρομο σηματα, συμπεριφορα κτλ οδηγας μηχανακι απο τα 16.

Παω να δώσω και μαθαινω οτι δεν γουσταρουν τον δασκαλο επειδη δεν εχει μπιζνα μαζι τους, λεω ωχ κακο αυτο τον βλεπω με κατι μουτρα χάλια. Απο το πρώτο λεπτο "πολεμο" στην εξεταση, να μην του αρεσει τπτ, που παταει το αμαξι, ειρωνικο στυλ παντου, " δεν το εχουμε", καταφερε με αγχωσε και κοπήκα.... Την επομενη το πηρα το θεμα αψηφιστα και πέρασα ανετα. 25 χρόνια μετα δεν εχω προξενήσει ατυχημα.

Ελπίζω να αλλάξανε λιγο τα πραματα με το "ελαιόλαδο"....

• Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Apaleytos80 είπε

25 χρόνια μετα δεν εχω προξενήσει ατυχημα.

Καλα,αυτο δε λεει κατι.
Και ειναι και πολλη λαθος λογικη αυτη.

Οπως λεει και ο Ιαβερης "δεν ετυχε".

Δημοσ.
49 minutes ago, Nanix said:

Συμφωνώ με όσα λες στα σχόλια σου και σε ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια!

ειναι καποιοι εξεταστες και εκπαιδευτες που πανε by the book και οτιδηποτε κανεις λιγο διαφορετικα ακομα και να ειναι τεκμηριωμενο το θεωρουν λαθος.και υπαρχουν και open minded ατομα που θα σε διαβασουν λαιβθα δουν τι ρολο βαρας εστω και αν  κανεις κατι λιγο εκτος του by the book. και αυτο ειναι παντου στην ζωη οχι μονο στην οδηγηση

• Like 1
Δημοσ.

οι εξετασεις πρεπει να καταργηθουν. το μονο που θα αλλαξει ειναι οτι δεν θα πλουτιζουν σχολες και εξεταστες. εχω δει εξεταση με το ενα χερι του δασκαλου πανω στο τιμονι στο -ολογράφως- ΕΝΑ τετραγωνο που εκανε το αμαξι και πηρε το διπλωμα. Εχω μπει σε αμαξι με ανθρωπο που κοπηκε και οδηγουσε κανονικα και ανθρωπο που περασε με λαδι και δεν μπορουσε να υπολογισει το κοψιμο του τιμονιου για κανενα λογο. ποιο το νοημα λοιπον? για να πουν μερικοι οτι ειναι μαγκες και το πηραν χωρις λαδωμα? κλαιν, καμια διαφορα στο δρομο τελικα ειτε λαδωσεις ειτε οχι, ειτε ξερεις, ειτε οχι. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, StamTheMan είπε

Καλα,αυτο δε λεει κατι.
Και ειναι και πολλη λαθος λογικη αυτη.

Οπως λεει και ο Ιαβερης "δεν ετυχε".

Αν ειμουν επαγγελματιας οδηγός φυσικά και θα είχα περρισοτερες πιθανότητες να βρεθω σε ατυχημα.

Η λέξη κλέιδί ειναι "προξενήσω". Συντηρητική οδηγηση, κρατάω αποστασεις, βαζω handsfree, δεν οδηγαω πιωμενος κτλ. Δέχομαι και το θεμα τυχης με πεζους, πχ  σε δυο περιπτωσεις το γλιτωσα  στο τσακ με τα gaming αντανακλαστικά μου 😃. Θα μπορουσα καλλιστα να τοις ειχα μασει σβαρνα ετσι που πεταχτηκανε και δεν θα έφταιγα. Ημουνα και τυχερος το δεχομαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...