The_Judas Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Εχω έναν sql server σε ip π.χ 192.168.1.10 Εχω κανονικά πρόσβαση στο ίδιο υποδίκτυο. Από remote χώρο που συνδέεται με vpn (σε άλλο υποδίκτυο) βλέπω την ip του sql και γίνεται ping κανονικά. Αλλά δεν έχω πρόσβαση στον sql server. Δεν τον εμφανίζει καν στο odbc. Τι μπορεί να φταίει; Εχω ρυθμίσει τον sql server με τα tpc settings και port όπως και sql browser .
Charismo Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Λαμβάνεις κάποιο μήνυμα σφάλματος; Στον server εισερχόμενους κανόνες στο firewall για TCP, UDP και sqlservr.exe έχεις βάλει; Επεξ/σία 5 Ιουνίου από Charismo
The_Judas Δημοσ. 5 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Ναι έχω ανοίξει inbount για TCP, UDP τα αντίστοιχα ports και remote connection στο sql management. Το σφάλμα είναι ότι δεν βρίσκει καν τον sql server. not found. Επεξ/σία 5 Ιουνίου από The_Judas
comfuzio Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Θα πας στο sql config να δεις που κάνει bind, αν κάνει 127.0.0.1 θα πρέπει να το αλλάξεις σε 0.0.0.0 και restart το service (για MariaDB+MySQL όλα αυτά). Από default δεν ακούνε σε συνδέσεις έξω από τον localhost για ασφάλεια
KostisKazan Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 6 ώρες πριν, comfuzio είπε Θα πας στο sql config να δεις που κάνει bind, αν κάνει 127.0.0.1 θα πρέπει να το αλλάξεις σε 0.0.0.0 Πριν το κανεις αυτο @The_Judas καλο ειναι να εχεις καταλαβει ακριβως τι ασφαλεια εχεις στο δικτυο σου και τι ακριβως σημαινει αυτη η αλλαγή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα