xaerialtwistx Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Avada είπε Αδερφε έχω Asus Zenfone 10 με καθαρο android, και ψάχνω να γυρίσω σε Xiaomi μονο και μονο για το λογισμικό. Αρκέτα ανώτερο σε βασικές λειτουργίες. Poco F6 Pro, το κρατησα ενα μηνα, τις 3 εβδομαδες στην βιβλιοθηκη να πιανει σκόνη, και το πουλησα. Τι αχρηστη σαβουρα ηταν αυτη; Ηταν που ηταν αθλιο το MIUI, το αλλαξαν σε HyperOS και το κλειδωσαν ακομα παραπανω, να πρεπει να παρεις ποντους στο forum τους (ακουσον ακουσον) πριν κανεις αιτηση για ξεκλειδωμα του bootloader, και να ειναι συγκεκριμενος ο αριθμος των αιτησεων που γινεται δεκτος καθε μερα ο οποιος αριθμος μηδενιζει σε ωρα Κινας και καλυπτεται σε λιγη ωρα. Οταν με το καλό προλαβεις να εισαι μεσα στις αιτησεις, σου πεταει να περιμενεις 2 εβδομαδες. Και βεβαια εχουν ηδη φακελωσει email, IMEI και δε ξερω κ εγω τι αλλο, λες και εισαι εγκληματιας που το θες ξεκλειδωτο. Το λειτουργικο δε, σου πεταει μηνυματα για το παραμικρο sideload. Εγω αυτες τις παραλλαγες του Android δεν τις θεωρω τιποτα λιγότερο από προσβλητικες και στις χρεωνουν και 600 ευρώ. 3 4
Just_travel_everywhere Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 3 ώρες πριν, KostasKri είπε Μην ξεχνάς όμως ότι η Google γράφει το Android κάθε χρόνο και προσθέτει features ενώ οι τρίτοι κατασκευαστές απλά παίρνουν δωρεάν τα new features που έχει δώσει και προσθέτουν έξτρα στο δικό τους version. Λογικό να βλέπεις περισσότερα πράγματα. Θα είχε ενδιαφέρον αν έγραφε η ίδια η Google ένα version του Android που να το διανέμει μόνο εκείνη και να μην δίνει τα επιπλέον features ή να τα δίνει 1-2 χρόνια μετά. Δεν τα παίρνει δωρεάν καμιά εταιρεία πληρώνει άδεια για τις συσκευές της στην Google
logistoulis Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, Natha είπε Ελπίζω να καθυστερήσει το επόμενο Android ή να τα κάνει μαντάρα πάλι η Σαμσουνγκ. Με S23 ειμαι στο δεύτερο μήνα με αντροιντ 15 και θέλω να το χαρώ λίγο ακόμα πριν το επόμενο 😅 Το android 16 στα pixel το περιμένουμε από μέρα σε μέρα (το τελικό σταθερό, γιατί οι beta υπάρχουν ήδη) Επεξ/σία 5 Ιουνίου από logistoulis
Jts Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Avada είπε Αδερφε έχω Asus Zenfone 10 με καθαρο android, και ψάχνω να γυρίσω σε Xiaomi μονο και μονο για το λογισμικό. Αρκέτα ανώτερο σε βασικές λειτουργίες. Άλλο Asus και άλλο pixel. Εν τω μεταξύ η έννοια του "καθαρού ή stock" android δεν υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια. Επεξ/σία 5 Ιουνίου από Jts
somt Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 3 ώρες πριν, Hellenicsun είπε Εγώ θα βγω ελαφρώς off topic και θα ρωτήσω τους κατόχους Pixel: είστε εντάξει με 5G, WiFi calling (αν έχει) σε Vodafone ή/ και Cosmote; Είμαι ανάμεσα σε Pixel & Nothing Phone. Θα προτιμούσα το πρώτο. Pixel 9a εδώ, λειτουργούν μια χαρά 5g/volte/wifi call, out of the box (μια e-sim και μια sim, και οι δύο vodafone) φρέσκια η σχέση μας, μεχρι στιγμής ευχαριστημένος προερχόμενος απο 4 χρόνια iphone, με κουρασαν οι σαχλαμάρες της Apple, επιτέλους επιλογές. και τα δυο οικοσυστήματα (apple/google) έχουν υπερ και κατά, το Android για μενα τσεκάρει περισσότερα κουτάκια 2 1
azuli Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 4 hours ago, mp44christos said: Ποιότητά κατασκευης ειναι τοπ. Εισαι σιγουρος οτι εχει πιξελ; Ναι ειμαι σχεδον σιγουρος.. Να σοβαρευτουμε. Προσωπικη εμπειρια απο ποιοτητα κατασκευης? Φορτιζα με σχετικα καλο φορτιστη ο οποιος επαθε κοκομπλοκο απο μια μπριζα και αρπαξε μεσα,μυρισε.Ε οχι απλα περασε ρευμα μεσα στο Pixel,αλλα περασε και την θυρα usb και εφτασε motherboard και εκανε βραχυκυκλωμα που ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ γιατι η google αρνειται να δωσει τα schematics του mb στους επισκευαστες.Και φυσικα δεν υπαρχει επισημο service στην Ελλαδα.Ουτε σε καλυπτει καποια εγγυηση. Αποτελεσμα?Καινουργια συσκευη να μπορει πλεον να φορτισει μονο ασυρματα,φορτιζει 10% την ωρα.Και φυσικα δε μπορεις να μεταφερεις data με καλωδιο,το usb ειναι νεκρο. Αυτο ουτε σε κινητο των 100ε Δηλαδη το κινητο δεν ειχε καποια προστασια τασης.Ποιοτητα κατασκευης. Επεξ/σία 5 Ιουνίου από azuli 2
Pansp32 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, GBorb είπε Και μολις παραγγειλα το 9a Ακύρωσε το!! Σίγουρα η google θα μπορούσε να βγάλει και πιο "τοπ" κινητά από άποψη hardware. Ίσως το κάνει έτσι για να μην χτυπήσει τις λοιπές android εταιρείες. Δηλαδή θα μπορούσε ευθέως να τους χτυπήσει/χτυπήσει όλους(και android και ios). Σίγουρα έχει τα λεφτά να το κάνει άμα ήθελε! Χωρίς να έχω pixel, οι περισσότεροι θετικά λόγια έχουν να πουν. Και μεταξύ μας για το 98% των χρηστών το hardware των περισσότερων κινητών είναι υπεραρκετό. Οπότε αν η google στοχεύει στην απλότητα και σε ένα καθαρό android + updates τότε μια χαρά είναι. Για παράδειγμα προσωπικά ένα samsung galaxy είχα πάρει πριν 4 χρόνια. Σίγουρα θα βολευόμουν και με πιο φθηνό εύκολα. Όμως παίρνει ακόμα updates, έφτασε στο v15 και όλα καλά. Ποιο το νόημα να γίνει αλλαγή και κυρίως άμα γίνει η διαίρεση 800,900,1000 ή όσο είναι δια 4-5-6 χρόνια που εύκολα διαρκούν τότε ίσως δεν είναι τόσο τρελό ποσό από ένα κινητό των 150-200-250 που ίσως να χρειαστεί αλλαγή πολύ πιο γρήγορα. Τέλος πάντων συζήτηση για την συζήτηση. Επεξ/σία 5 Ιουνίου από Pansp32 1
GBorb Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, Pansp32 είπε Ακύρωσε το!! Ειμαι χωρις κινητο. Μεχρι να ερθει το 10a θα παρει πολυ καιρο 1
divnt Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 3 ώρες πριν, hawkpilot είπε Έχω το 8 Pro με GrapheneOS. Παίζει άψογα cosmote 5G Πως είναι το grapheneOS σε καθημερινή χρήση; Μπορείς να πεις κάποια θετικά/αρνητικά που έχεις εντοπίσει; 1
Pansp32 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 5 λεπτά πριν, GBorb είπε Ειμαι χωρις κινητο. Μεχρι να ερθει το 10a θα παρει πολυ καιρο Ναι μωρέ πλάκα έκανα. Σίγουρα θα μπορούσες να πάρεις κανά φθηνό μοτορόλα για παράδειγμα αλλά μεταξύ μας αφού κάθε χρόνο βγαίνουν καινούργια κινητά η όλη λογική "να περιμένω να βγει το επόμενο" δεν έχει νόημα. Όπως βλέπουμε στην πλειοψηφία των κινητών οι διαφορές κάθε χρόνο είναι σχετικά μικρές. Λίγο καλύτερο hardware κλπ. Μια χαρά future proof είναι και τα 9αρια. Μόνο στην τιμή ίσως κέρδιζες κάτι αλλά εντάξει. Με το καλό να το χαρείς φίλε. 1
somt Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 9 λεπτά πριν, azuli είπε Φορτιζα με σχετικα καλο φορτιστη ο οποιος επαθε κοκομπλοκο απο μια μπριζα και αρπαξε μεσα,μυρισε.Ε οχι απλα περασε ρευμα μεσα στο Pixel,αλλα περασε και την θυρα usb και εφτασε motherboard και εκανε βραχυκυκλωμα ... Δηλαδη το κινητο δεν ειχε καποια προστασια τασης.Ποιοτητα κατασκευης. μισο λεπτό...ο προβληματικος φορτιστής σου "αρπαξε και μύρισε" και εκαψε το κινητό, και φταίει το κινητό; αν φιλε ο φορτιστής σπρώξει 220v ή κατι εξισου καταστροφικό δεν σε σωζει ουτε αντικεραυνικό. να ξέρετε που αρχίζει και που τελειώνει η ευθύνη του κάθε component, οχι τιποτα άλλο θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο ορθές επιλογές 6
azuli Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, somt said: μισο λεπτό...ο προβληματικος φορτιστής σου "αρπαξε και μύρισε" και εκαψε το κινητό, και φταίει το κινητό; αν φιλε ο φορτιστής σπρώξει 220v ή κατι εξισου καταστροφικό δεν σε σωζει ουτε αντικεραυνικό. να ξέρετε που αρχίζει και που τελειώνει η ευθύνη του κάθε component, οχι τιποτα άλλο θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο ορθές επιλογές Mισο λεπτο και απο μενα : Smartphones employ various current and voltage protection mechanisms to safeguard their batteries and sensitive components from damage. These protections include overcurrent protection (OCP), overvoltage protection (OVP), and under-voltage protection (UVP) implemented through components like power management ICs (PMICs) and battery management systems (BMSs) Nαι,οπως βλεπεις η προστασια απο ταση ειναι μερος της σωστης σχεδιασης ενος smartphone Επεξ/σία 5 Ιουνίου από azuli 1
logistoulis Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, somt είπε μισο λεπτό...ο προβληματικος φορτιστής σου "αρπαξε και μύρισε" και εκαψε το κινητό, και φταίει το κινητό; αν φιλε ο φορτιστής σπρώξει 220v ή κατι εξισου καταστροφικό δεν σε σωζει ουτε αντικεραυνικό. να ξέρετε που αρχίζει και που τελειώνει η ευθύνη του κάθε component, οχι τιποτα άλλο θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο ορθές επιλογές Έχω πάει να κλάψω το δικό μου pixel με χαλασμένο καλώδιο Sony (το οποίο άργησα να καταλάβω μερικές μέρες ότι τα είχε παίξει, γιατί σε άλλες συσκευές απλά πήγαινε αργά στο pixel ζεσταίνονταν στη θύρα), το οποίο και πέταξα, με το δικό του καλώδιο κανένα θέμα (αν και 9/10 φορτίζω ασύρματα έτσι κι αλλιώς) Με xiaomi power bank κανένα θέμα, οπότε έχει χρειαστεί. Επίσης μυρωδιά "αρνί του Πάσχα" βγάζει το εταιρικό καλώδιο του εταιρικού μου Samsung όταν το βγάζω πάνω στο λάπτοπ πχ για αυτό και το έχω βάλει στην άκρη να το επιστρέψω όταν αλλάξω συσκευή (κανονικά θα το πέταγα κι αυτό) Κάποιος φορές παίζει ατυχία , κοινός παρονομαστής των δικών μου κακών πάντως είναι το λάπτοπ μου.. φοβάμαι μήπως εκεί χάλασαν τα καλώδια 9 λεπτά πριν, azuli είπε Mισο λεπτο και απο μενα : Smartphones employ various current and voltage protection mechanisms to safeguard their batteries and sensitive components from damage. These protections include overcurrent protection (OCP), overvoltage protection (OVP), and under-voltage protection (UVP) implemented through components like power management ICs (PMICs) and battery management systems (BMSs) Nαι,οπως βλεπεις η προστασια απο ταση ειναι μερος της σωστης σχεδιασης ενος smartphone Ναι όλα δουλεύουν μέχρι να χαλάσουν, όσοι πάντως πάρετε pixel προσοχή να του βάζετε καλά καλώδια και ιδανικά το δικό του. (Ασύρματα όλα μέλι, απλά αργά). Το Samsung πάντως με το αρχικό προβληματικό καλώδιο που ανέφερα απλά πήγαινε τραγικά αργά όπως και το Sony κινητό. Το pixel προσπαθούσε να πάρει το ρεύμα του, έπεφταν τα watt μετά από λίγη ώρα (γιατί έχω μετρητή πρίζας) και γύρω από τη θύρα έκαιγε. Τα άλλα δεν έκαιγαν ποτέ Επεξ/σία 5 Ιουνίου από logistoulis 1
somt Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, azuli είπε Mισο λεπτο και απο μενα : Smartphones employ various current and voltage protection mechanisms to safeguard their batteries and sensitive components from damage. These protections include overcurrent protection (OCP), overvoltage protection (OVP), and under-voltage protection (UVP) implemented through components like power management ICs (PMICs) and battery management systems (BMSs) Nαι,οπως βλεπεις η προστασια απο ταση ειναι μερος της σωστης σχεδιασης ενος smartphone τίποτα από όσα έγραψες δεν αφορά καμένο φορτιστή που δινει ότι ναναι και πρέπει απλά να πεταχτεί στα σκουπίδια γιατί είναι επικίνδυνος και για οποιοδήποτε κινητό και για την ακεραιότητα σου. αυτά είναι nice marketing words και αφορούν μικροδιακυμάνσεις ενός μετριοκακού αλλά λειτουργικού φορτιστή πρόχειρα από copilot Επεξ/σία 5 Ιουνίου από somt 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα