Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω ένα διαμέρισμα γωνιακό στον Γ όροφο σε πολυκατοικία στην Αθήνα (Κέντρο).  Οι τοίχοι είναι ψαθωτή τοιχοποιία. Σκέφτομαι να αλλάξω τα κουφώματα και μου ανέφεραν για θερμομόνωση με εμφύσηση. Στην πραγματικότητα σε ψαθωτή τοιχοποιία έρχονται ανοίγουν τρύπες και ρίχνουν στο διάκενο μεταξύ των τούβλων μονωτικό. Υπάρχει κάποιος που να το έχει κάνει να μοιραστεί εντυπώσεις? 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, smykwb είπε

Υπάρχει κάποιος που να το έχει κάνει να μοιραστεί εντυπώσεις? 

Δεν έχω κάνει Ο τρόπος αυτού του τύπου μόνωσης δεν καλύπτει κολόνες και δοκάρια με αποτέλεσμα οι θερμογεφυρες θα είναι πολλές και το θερμομονωτικό  αποτέλεσμα σε σχέση με τα έξοδα δεν θα είναι το καλύτερο Αντίθετα κάνει πιο συμπαγή την τοιχοποιία 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ATmega είπε

Μάλλον διαβάζουν το φόρουμ και ανέβασαν το βίντεο για τις θερμογεφυρες. 

Είμαστε μπροστά  :) 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, ATmega είπε

Μάλλον διαβάζουν το φόρουμ και ανέβασαν το βίντεο για τις θερμογεφυρες. 

Ασχέτως αν μας είδε ή όχι. Έχουν βάση αυτά που λέει διότι ενδιαφέρομαι και εγώ να μονώσω το σπίτι μου γιατί είναι αρκετά παλιό και έτσι όπως το παρουσιάζει φαίνεται να έχει τεράστια διαφορά στην τιμή και μικρή διαφορά στην απόδοση.  

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Έχουν βάση αυτά που λέει διότι ενδιαφέρομαι και εγώ να μονώσω το σπίτι μου γιατί είναι αρκετά παλιό και έτσι όπως το παρουσιάζει φαίνεται να έχει τεράστια διαφορά στην τιμή και μικρή διαφορά στην απόδοση.  

Spoiler

image.jpeg.36a7cbe717071cb177ddce0ea28e4d97.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ να ξεκαθαρίσω πως δεν ψάχνω το τέλειο αποτέλεσμα από άποψη απόδοσης.

Ακόμα και με βάση αυτό που δείχνεις hp8 (ευχαριστώ για τις επεξηγήσεις και το διάγραμμα, κατατοπιστικότατο!) φαίνεται πως μονώνεις περίπου το 60% των επιφανειών το οποίο λογικά δεν είναι αμελητέο και θα κάνει κάποια διαφορά στην αίσθηση? Προφανώς και το σωστό είναι να γίνει πλήρης μόνωση αλλά όταν π.χ. το σπίτι είναι σε παλιά πολυκατοικία και δεν έχουν όλοι οι τοίχοι μπαλκόνι, δέν μπορούμε να μονώσουμε τον κοινό τοίχο εξωτερικά, πώς θα κάνουμε εκεί, πηχάκι?  Οπότε πάλι θερμογέφυρα θα έχουμε. Γενικά όποια βελτίωση είναι καλοδεχούμενη, στο προηγούμενο μου σπίτι έλεγαν κάποιοι μην αλλάξεις κουφώματα πριν μονώσεις,  αλλά είχε τελικά διαφορά και χωρίς μόνωση.

Αυτό που με φοβίζει είναι εάν η τεχνική αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης μούχλας και υγρασίας είτε γιατί θα μπεί νερό στο κενό του τοίχου, είτε λόγω εμφάνισης εσωτερικών υγροποιήσεων στις θερμογέφυρες.  Μην πάμε για μαλλί και βγούμε κουρεμένοι...

Επεξ/σία από smykwb
Δημοσ.

θερμογεφυρες υπαρχουν παντα. Υγρασια αν ειναι να εμφανιστει σε θερμογερφυρα θα εμφανιστει με οτι μεθοδο να επιλεξεις..Καποιο κοστος εχεις να μας παραθεσεις?

Δημοσ.

30 ευρώ το τμ για διάκενο 7 εκατοστά λέει, με ένα χοντρικό υπολογισμό όπως κάνει και αυτός στα βίντεο, το βγάζω χοντρικά 1200 ευρώ + ΦΠΑ.

16 μέτρα τοίχοι εξωτερικοί, 11 εάν βγάλεις μπαλκονόπορτες και παράθυρα. 2.8 ύψος

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...