Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 minutes ago, Arkin said:

Σε οσους δεν αρεσει ολο αυτο που γινεται απλα δεν δινετε τα χρηματα σας. Δεν γινεται να κανετε παραγγελιες συνεχεια και να παραπονιεστε οτι ειναι ακριβα η οτι εχουν κοστος delivery κτλ. Απλα κοψτε τις μαχαιρι μην ξανα κανετε delivery απο εφαρμογη και τελος. Κανουμε παραπονα για οσα δεν μπορουμε να αποφυγουμε τα λεγομενα νταβατζιλικια για να φανε οι απατεωνες δεν θα κανουμε παραπονα και σε οσα αν κοπουν αυριο απλα δεν θα μας επηρεασει καθολου. Ειναι κατι αχρηστο τα delivery platforms μπορειτε να ζησετε και χωρις αυτα. Πιστευω σε σας θα τα καταφερετε. 

Και ναι και όχι. Εγώ τα έχω κόψει και κυρίως για λογους ποιότητας αλλα και τιμών. Σε πολλούς αρέσει η ποιότητα και ειναι εντάξει με τις χρεώσεις οπότε απλά δεν ειναι για όλους. Ζει ο κόσμος και χωρίς, αλλά τη συγχρονη εποχή εχει γινει mainstream. Ολοι λενε σιγα μη περνω τηλέφωνα κτλ. Επίσης πολλοί γνωστοί μου ειναι φανατικοί με το wolt καθως μπορουν να αγοράζουν διάφορα πράγματα και άμεσα και αν καθυστερήσει λιγο έχουν refund/κουπόνια.

• Απαντ. 205
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Petros Electron είπε

Μετα απο 8 σελίδες, βρέθηκε ενας άνθρωπος και έγραψε το αυτονόητο. 
Απλο ειναι το πραγμα. Δεν παραγγέλνετε και τελειώνει το θεμα. 
Εγω οποτε θελω κατι απο εξω παω στο κατάστημα και το παίρνω απο εκει. Take away. Κανω και την βολτα μου και ολα καλα.
Ουτε να περιμένω το ντελιβερι ποτε θα ερθει ουτε τιποτα. Δεν εχει κάλο καιρό?. Θα φτιάξω κατι στο σπιτι η δεν θα φαω καθόλου (αν δεν εχω τιποτε) αν και πάντα εχω, ενα μακαρόνι, ενα ρυζι, μια κονσέρβα ρε φιλε,  ειναι θέμα λεπτών να το φτιάξεις και να φας. Αν θέλετε φουαντρε και φαμφαρες πληρώστε τις και τελος. 

Αυτο ακριβως ειναι ενα απο τα πραγματα που ποτε δεν θα καταλαβω και δεν ξερω αν το εχουμε μονο οι Ελληνες. Ενω εμεις εχουμε τη δυναμη οι καταναλωτες κυριολεκτικα στα παντα εκτος απο φορους κτλ που βαζει το κρατος εκει απλα πληρωνουμε και δεν μπορουμε να κανουμε κατι σε ολα τα υπολοιπα απλα φωναζουμε και την ιδια ωρα παμε και τα σκαμε. Ρε φιλε απλα μην το κανεις κρατα τα λεφτα σου και ας παει και 5 ευρω το delivery απλα δεν σε νοιαζει. Οσο ο κοσμος πληρωνει συνεχεια και ας κλαιγετε απο πισω δεν θα αλλαξει τιποτα. Αυτοι απλα θα ανεβαζουν τιμες και καλα θα κανουν το κερδος θελουν οποτε ελπιζω να παει το delivery 5 ευρω και 10 ευρω ο γυρος και να εχουν περισσοτερα υπερκερδη και την ιδια ωρα αυτο το θεμα να εχει 500 σελιδες με παραπονα. 

Βλεπω λενε πηγε ο καφες 5 ευρω και τα τσιγαρα 8 ευρω. 20 ευρω να παει ο καφες και 50 τα τσιγαρα οσο αγοραζετε τοσο θα τα αυξανουν ολα τοσο ο κοσμος θα κλαιγετε και παλι ομως ολα γεματα θα ειναι και το τσιγαρο θα πηγαινει φωτια. 

Εμεις εχουμε τη δυναμη αλλα ειναι πιο ευκολο να κλαιγομαστε και την ιδια ωρα να κανουμε αυτο που κραζουμε. 

3 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Και ναι και όχι. Εγώ τα έχω κόψει και κυρίως για λογους ποιότητας αλλα και τιμών. Σε πολλούς αρέσει η ποιότητα και ειναι εντάξει με τις χρεώσεις οπότε απλά δεν ειναι για όλους. Ζει ο κόσμος και χωρίς, αλλά τη συγχρονη εποχή εχει γινει mainstream. Ολοι λενε σιγα μη περνω τηλέφωνα κτλ. Επίσης πολλοί γνωστοί μου ειναι φανατικοί με το wolt καθως μπορουν να αγοράζουν διάφορα πράγματα και άμεσα και αν καθυστερήσει λιγο έχουν refund/κουπόνια.

Και εγω θα παρω 2 φορες το μηνα το πολυ καμια βαφλα η κρεπα η γυρο αλλα θα περασω απο εκει να τα παρω και οπου δω extra χρεωσεις απλα κοβω το μαγαζι μαχαιρι. Αν καποιος κερδιζει και νιωθει οτι τα λεφτα που δινει πιανουν τοπο και αξιζει αυτο που λαμβανει καλως δεν χρειαζονται παραπονα. Οταν ομως βλεπεις extra χρεωση κανεις παραπονα και μετα απο 5 λεπτα παραγγελνεις τοτε πας γυρευοντας. Αν ο κοσμος ηξερε τη δυναμη του πολλα θα ηταν διαφορετικα. Μεχρι τοτε τα 32 εκατομμυρια το χρονο που βγαζει το efood θα τα κανει 40 και 50 με το μυαλο που εχει η μαζα. 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εμεις εχουμε τη δυναμη αλλα ειναι πιο ευκολο να κλαιγομαστε και την ιδια ωρα να κανουμε αυτο που κραζουμε. 

Αυτο ακριβώς, ακριβαίνουν τα πάντα, φωτιά το σουπερμάρκετ και το καλοκαίρι γεμάτες οι καφετερίες στις πλατείες και στα φαγάδικα, στις ταβέρνες..
Έχουμε μαθει να μην "κουνάμε" τον κώλο μας.. τα θέλουμε ολα έτοιμα και να μας τα φέρνουν. 
Και μετα κλάμα δεν εχουμε λεφτά. Η καλοπέραση εχει έξοδα. Οσο υπάρχει ζήτηση θα ανεβαίνουν οι τιμες.. Απλα μαθηματικά. 
Όποιος δεν μπορει απλα ας μην το κάνει. Και εμενα πχ μου αρέσει ο φρεντο καπουτσινο.. Οκ δεν θα τον παρω καθε μερα ομως. Θα βολευτώ με τον φραπέ.
Ετσι έμαθα ειμαι της γενιάς που δεν ειχαμε αυτους τους καφεδες παλια.
Και τι ο νες καφέ πηγε στον θεο?. Δεν πειράζει εχει και το lidl και ο σκλαβενιτης μια χαρά καφέ στιγμιαίο βολεύομαι μια χαρα.. Τεσπα δεν γράφω αλλα γιατι ειμαι εκτος θέματος. 

• Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Αυτο ακριβώς, ακριβαίνουν τα πάντα, φωτιά το σουπερμάρκετ και το καλοκαίρι γεμάτες οι καφετερίες στις πλατείες και στα φαγάδικα, στις ταβέρνες..
Έχουμε μαθει να μην "κουνάμε" τον κώλο μας.. τα θέλουμε ολα έτοιμα και να μας τα φέρνουν. 
Και μετα κλάμα δεν εχουμε λεφτά. Η καλοπέραση εχει έξοδα. Οσο υπάρχει ζήτηση θα ανεβαίνουν οι τιμες.. Απλα μαθηματικά. 
Όποιος δεν μπορει απλα ας μην το κάνει. Και εμενα πχ μου αρέσει ο φρεντο καπουτσινο.. Οκ δεν θα τον παρω καθε μερα ομως. Θα βολευτώ με τον φραπέ.
Και τι ο νες καφέ πηγε στον θεο?. Δεν πειράζει εχει και το lidl και ο σκλαβενιτης μια χαρά καφέ στιγμιαίο βολεύομαι μια χαρα.. Τεσπα δεν γράφω αλλα γιατι ειμαι εκτος θέματος. 

Συμφωνω απολυτα ταυτιζομαστε 100%. Το super market ειναι κατι που ποναει γιατι πρεπει να φαμε απλα εχουμε κοψει τις μαρκες και πηγαινουμε κυριως σε πχ γαλα γαλπο σε μακαρονια σκλαβενιτης κτλ αλλα ο αχρηστος ο καφες που εχει αξια 10 λεπτα και τον πουλανε 4-5 ευρω και καποιοι αγοραζουν καλα τους κανουν ελπιζω να τον πανε και 10 ευρω και παλι να ειναι γεματες οι καφετεριες. Να καθονται εκει να πινουν τον καφε των 10 ευρω και την ιδια ωρα να κραζουν οτι ακριβυνε και αλλο ο καφες. Εγω γουσταρω γυρο καποτε επαιρνα 1-2 φορες τη βδομαδα που ειχε 1.70 2 ευρω. Τωρα με 4.60 κοντευει 5 θα παρω 1 φορα το μηνα η το διμηνο οποτε δεν θα με νοιαξει που ειναι ακριβως δεν αγοραζω οπως παλιοτερα. Αυτοι εχασαν οχι εγω. Εχουμε ακριβως το ιδιο mindset μακαρι να το ειχε ολος ο κοσμος και θα βλεπαμε που θα πηγαιναν οι τιμες και τα καρτελ. Ειμαστε εκτος θεματος αλλα η ολη συζητηση ταιριαζει με το θεμα μιας και ειναι οι αυξησεις στο πιο γενικο μοντελο της Ελλαδας στα παντα. 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

Να σου κάνω μια ερώτηση; Βλέπεις λες γεμάτες καφετέριες και ταβέρνες, άρα βλέπεις αυτούς που βγαίνουν, αυτούς που δεν βγαίνουν πως θα τους δεις; Έχεις στο μυαλό σου ότι όλοι γκρινιάζουν αλλά βγαίνουν, και μετά ψάχνεις στοιχεία για να το επιβεβαιώσεις. Επίσης, είναι δυνατόν στην Αθήνα με 5εκ πλυθησμό και τουρίστες να μην δεις κόσμο στα μαγαζιά; Βγες λίγο έξω από την Αθήνα και θα δεις τα μισογεμάτα μαγαζιά.

Επίσης, το delivery είναι μονόδρομος για όσους μένουν μόνοι και δεν έχουν ταπερακια. Όταν εσείς οικογένεια είστε 2 που μπορείτε να μαγειρέψετε, όταν μένεις μόνος σου είναι διαφορετικά. Οπότε το σχόλιο περί "κώλου" είναι περιττό. Δεν είναι καλοπέραση το ντελιβερι. Και εγώ τα έχω μειώσει, αλλά όταν γυρνάω πτώμα από το κτήμα θα παραγγείλω. Σιγά την πολυτέλεια.

Όσο αυξάνεται η τιμή, τόσο μειώνεται η ζητούμενη ποσότητα. Εκ τών πραγμάτων,  πολλοί έχουν μειώσει τις εξόδους, αλλά να τις κόψεις είναι αδύνατο γιατί δεν μπορείς να είσαι μόνο δουλειά - σπίτι, κάποια στιγμή θα βγεις να περάσεις καλά. 

Επεξ/σία από efib
  • Like 1
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, kallair είπε

Παμε παλι. Αυτα τα κόστη, τα υπολογιζεις μεσα στην τιμη του προϊοντος. ΔΕΝ ζητας 90 λεπτα για τα 30 δευτερολεπτα που θα κανει να σου παρει την παραγγελια ο υπαλληλος. Ειναι αστειο εως τραγελαφικο. Αν ειναι ετσι, ας βαλει κ ξεχωριστο κοστος τυλιχτη, κόστος ψηστη, κόστος παιδιου που πλενει τα πιατα, κόστος ρευματος....

Αν το σουβλατζήδικο μπεργκεράδικο και σία απαιτεί λεφτά για την λήψη παραγγελίας, γιατί να μην κάνουν το ίδιο όλα τα άλλα μαγαζιά: το κρεοπωλείο, χρωματοπωλείο, φουρνάρικο κλπ.??? Σε κάθε συναλλαγή με απευθείας επαφή με τον υπάλληλο που εξυπηρετεί υπάρχει μια λήψη παραγγελίας - εκτός από το supermarket και όπου αλλού δεν παρεμβάλλεται απευθείας διαμεσολάβηση ανάμεσα σε πελάτη και προϊόν.,

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, efib said:

Να σου κάνω μια ερώτηση; Βλέπεις λες γεμάτες καφετέριες και ταβέρνες, άρα βλέπεις αυτούς που βγαίνουν, αυτούς που δεν βγαίνουν πως θα τους δεις; Έχεις στο μυαλό σου ότι όλοι γκρινιάζουν αλλά βγαίνουν, και μετά ψάχνεις στοιχεία για να το επιβεβαιώσεις. Επίσης, είναι δυνατόν στην Αθήνα με 5εκ πλυθησμό και τουρίστες να μην δεις κόσμο στα μαγαζιά; Βγες λίγο έξω από την Αθήνα και θα δεις τα μισογεμάτα μαγαζιά.

Επίσης, το delivery είναι μονόδρομος για όσους μένουν μόνοι και δεν έχουν ταπερακια. Όταν εσείς οικογένεια είστε 2 που μπορείτε να μαγειρέψετε, όταν μένεις μόνος σου είναι διαφορετικά. Οπότε το σχόλιο περί "κώλου" είναι περιττό. Δεν είναι καλοπέραση το ντελιβερι. Και εγώ τα έχω μειώσει, αλλά όταν γυρνάω πτώμα από το κτήμα θα παραγγείλω. Σιγά την πολυτέλεια.

Όσο αυξάνεται η τιμή, τόσο μειώνεται η ζητούμενη ποσότητα. Εκ τών πραγμάτων,  πολλοί έχουν μειώσει τις εξόδους, αλλά να τις κόψεις είναι αδύνατο γιατί δεν μπορείς να είσαι μόνο δουλειά - σπίτι, κάποια στιγμή θα βγεις να περάσεις καλά. 

Αν θέλει κάποιος λύσεις υπάρχουν,  το ΣΚ ή κάποια μέρα που κάθεσαι μπορείς να κάνεις προετοιμασία και να έχεις σπιτικό φαγητό όλη την εβδομάδα,  όλα είναι επιλογές. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Οσο υπάρχει ζήτηση θα ανεβαίνουν οι τιμες.. Απλα μαθηματικά. 

μαθηματικα που δεν ισχυουν στην ελλαδα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, είναι επιλογή να μπορείς μια μέρα να κάτσεις και να έχεις έτοιμο φαγητο. Είναι επιλογή να πάρεις κάτι που δεν μπορείς να το φτιάξεις εσύ πχ σούσι. Επιλογή είναι να έχεις ένα έτοιμο φαγητό έτσι απλά επειδή είναι Τετάρτη.

Με την ίδια λογική γιατί να πας σε ταβέρνα αφού μπορείς να φας στο σπίτι; Γιατί να πας για ένα ποτό αφού μπορείς να να κάτσεις σπίτι και να σου βγει φθηνότερο; Γιατί να πας μια βόλτα και να και κινδυνεύεις να βρεις γνωστό που θα σου πει να κάτσετε για έναν καφέ στα 5€; 

Αν ένα μαγαζί ανεβάσει πολύ τις τιμές τότε πας σε άλλο, αλλά να κόψεις το φαγητό και τις εξόδους είναι αδύνατο και οδυνηρό.

Η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά και σπίτι. Δεν είναι λύση να κόψουμε τα πάντα. Δεν το συνεχίζω άλλο. Έχουμε άλλη οπτική.

Επεξ/σία από efib
  • Like 5
  • Haha 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, sdikr είπε

Αν θέλει κάποιος λύσεις υπάρχουν,  το ΣΚ ή κάποια μέρα που κάθεσαι μπορείς να κάνεις προετοιμασία και να έχεις σπιτικό φαγητό όλη την εβδομάδα,  όλα είναι επιλογές. 

Υπάρχουν και φορές που τη θες τη βρωμιά σου, κάποιο μεσημέρι δεν έφαγες τίποτα π.χ. λόγω δουλειάς, γυρνάς κομμάτια αργά το απόγευμα και τι θα φας, σαλάτα ή φακές απ' την κατάψυξη;

Το λέω εγώ που το έχω κόψει το delivery, μπορεί να μην παραγγείλω πάνω από δύο φορές το χρόνο.

Πάντως είναι μεγάλη παπαριά, χρυσοπληρώνεις κάτι κακό ποιοτικά που σου δίνει κιλά. Το ίδιο και με τους καφέδες, απ' τους γύρω μου ακούω ότι οι περισσότεροι δε φτιάχνουν καλό καφέ, συνήθως απλά μέτριο, παρόλ' αυτά πολύς κόσμος πίνει περισσότερους από έναν ΚΑΘΕ μέρα.

4 λεπτά πριν, efib είπε

Με την ίδια λογική γιατί να πας σε ταβέρνα αφού μπορείς να φας στο σπίτι; Γιατί να πας για ένα ποτό αφού μπορείς να να κάτσεις σπίτι και να σου βγει φθηνότερο;

Όπως λες παρακάτω, είναι θέμα οπτικής.

Σε ταβέρνα θα πάω συνήθως για κάτι συγκεκριμένο, κάτι που δεν το τρώω σπίτι μου. Σουβλάκια τα έχω κόψει γιατί στην πλειοψηφία τους είναι στην καλύτερη αδιάφορα. Δε θα φάω σουβλάκι απλά για να φάω σουβλάκι.

Το ίδιο και με το ποτό. Θα πάω σε μπυραρία για να πιω βαρελίσια που δεν την έχω σπίτι μου ή κανά κοκτέιλ (λέμε τώρα) σε κοκτεϊλάδικο της προκοπής, όχι απλά για να πω ότι βγήκα για κοκτέιλ και να πληρώσω κάτι που θα έφτιαχνα καλύτερα μόνος μου στο σπίτι.

• Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, Arkin said:

Συμφωνω απολυτα ταυτιζομαστε 100%. Το super market ειναι κατι που ποναει γιατι πρεπει να φαμε απλα εχουμε κοψει τις μαρκες και πηγαινουμε κυριως σε πχ γαλα γαλπο σε μακαρονια σκλαβενιτης κτλ αλλα ο αχρηστος ο καφες που εχει αξια 10 λεπτα και τον πουλανε 4-5 ευρω και καποιοι αγοραζουν καλα τους κανουν ελπιζω να τον πανε και 10 ευρω και παλι να ειναι γεματες οι καφετεριες. Να καθονται εκει να πινουν τον καφε των 10 ευρω και την ιδια ωρα να κραζουν οτι ακριβυνε και αλλο ο καφες. Εγω γουσταρω γυρο καποτε επαιρνα 1-2 φορες τη βδομαδα που ειχε 1.70 2 ευρω. Τωρα με 4.60 κοντευει 5 θα παρω 1 φορα το μηνα η το διμηνο οποτε δεν θα με νοιαξει που ειναι ακριβως δεν αγοραζω οπως παλιοτερα. Αυτοι εχασαν οχι εγω. Εχουμε ακριβως το ιδιο mindset μακαρι να το ειχε ολος ο κοσμος και θα βλεπαμε που θα πηγαιναν οι τιμες και τα καρτελ. Ειμαστε εκτος θεματος αλλα η ολη συζητηση ταιριαζει με το θεμα μιας και ειναι οι αυξησεις στο πιο γενικο μοντελο της Ελλαδας στα παντα. 

Απλά είναι αρκετός κόσμος που έχει τη δυνατότητα. Πχ όσοι γνωρίζω στο κυκλο μου έχουν σχετικά καλό οικογενειακό εισόδημα πχ 5.000-6.000€ το ελαχιστο καθαρα το μηνα. Για αυτους δεν ειναι τιποτα αυτα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Απλά είναι αρκετός κόσμος που έχει τη δυνατότητα. Πχ όσοι γνωρίζω στο κυκλο μου έχουν σχετικά καλό οικογενειακό εισόδημα πχ 5.000-6.000€ το ελαχιστο καθαρα το μηνα. Για αυτους δεν ειναι τιποτα αυτα.

Αυτοί που παίρνουν τόσα στην Ελλάδα είναι μειοψηφία, και η λογική λέει ότι από αυτούς πάλι ένα ποσοστό θα παραγγέλνει απ' έξω σε σταθερή βάση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, efib είπε

Επίσης, το delivery είναι μονόδρομος για όσους μένουν μόνοι και δεν έχουν ταπερακια. Όταν εσείς οικογένεια είστε 2 που μπορείτε να μαγειρέψετε, όταν μένεις μόνος σου είναι διαφορετικά. Οπότε το σχόλιο περί "κώλου" είναι περιττό.

Και όμως το σχόλιο δεν ειναι καθόλου περιττό. Και εγω μόνος μου μενω :) . Και κανω τα κουμαντα μου. Θα φτιάξω φαΐ για 3 μέρες. Θα βάλω στην κατάψυξη γεύματα. Και τέλος ναι μια φορα στο τοσο θα πάρω και απο έξω.
Τωρα αν κάποιος θελει να τρώει καθε μερα διαφορετικό φαγητό και του περισσεύουν και δεν προλαβαίνει (όπως εσυ λες, που λύσεις υπαρχουν) τότε αν έχει ας πληρώνει να τρώει έτοιμο φαγητό απο εξω. Εγω το εχω κόψει καθότι και η ποιότητα αλλά και η ποσότητα έχει χαλάσει.Απο την αλλη εχω δουλέψει διανομή ντελιβερι πριν 20 χρονια. Δεν θα παραγγείλω ποτε οταν βρέχει, οταν εχει 40 βαθμούς ντάλα ηλιο. Θα παω μονος μου να τα παρω. Γιατι θελω να "κουνιέμαι". 

7 λεπτά πριν, efib είπε

Η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά και σπίτι. Δεν είναι λύση να κόψουμε τα πάντα. Δεν το συνεχίζω άλλο. Έχουμε άλλη οπτική.

Δεν ειπε κανεις να κόψουμε τα πάντα. Ολα χρειάζονται, απλα αν δεν εχει κάποιος την οικονομική δυνατότητα δεν θα το κάνει. Το να μένει στο τελος καθε μηνά χωρίς λεφτα απο λάθος επιλογές και να κλαίγεται μετα ειναι καλύτερο?. Ξερω άνθρωπο στο στενο μου οικογενειακό κυκλο που τα βγαζει δύσκολα οικονομικά αλλα θα παει εξω, θα φαει απο εξω και εν αναγκη θα δανειστεί και λεφτα για να το κανει αυτο. Γιατι ετσι εχει μάθει. Εγω δεν θα το εκανα. Εμενα οι χαρες της ζωής δεν ειναι να φαω απο εξω. Ειναι αλλα πράγματα. 
Οπως λεει και ενα ρητό, πρέπει να τρως για να ζεις και όχι να ζεις για να τρως. 

2 ώρες πριν, efib είπε

Έχεις στο μυαλό σου ότι όλοι γκρινιάζουν αλλά βγαίνουν, και μετά ψάχνεις στοιχεία για να το επιβεβαιώσεις.

Δεν εχω τίποτα στο μυαλο μου. Άπλα εδω η συζήτηση ξεκίνησε απο ατομα που παραγγέλνουν delivery και μετα λενε οτι ειναι ακριβά. Απλα για να το τελειώνουμε το θεμα οποίος εχει και μπορει να δωσει ας τα δώσει οποίος δεν εχει ας κανει τα κουμαντα του.
Οι υπηρεσίες θα ακριβαίνουν όπως ολα έχουν ακριβύνει γύρω μας.
Λύσεις ακομα υπαρχουν. Ερευνα αγοράς, και επιλογή. Πχ εγω μενω σε μια περιοχή που εχει ακριβή αγορα. Αποτέλεσμα να μην ψωνίζω απο εκει, περνώ το παπάκι μου και παω σε διπλανή περιοχή για ψώνια (για φαγητό μιλάω) που ειναι σχεδόν στις μισές τιμες. 

Εγω πχ παλια δουλευα σε μια εταιρία (μεσα). Καθε μερα ήθελα καφέ,τυροπιτά μεσημεριανό απο εξω και καμια φορα έπαιρνα και παραπάνω για το παρω σπιτι. Κάποια στιγμη διαπίστωσα οτι τα 300 ευρω απο τον μισθό μου τον μηνά τα εδινα σε φαγητα απο εξω. Και στο τελος το εκοψα αφενός γιατι ειχα γινει σαν μπόγος και αφετέρου έκανα και οικονομία και δίαιτα ξεκίνησα και με καφέ και ταπερακι απο το σπιτι και με τα λεφτά που εξοικονόμησα πήγα διακοπές το καλοκαίρι και τα χάλασα ολα εκεί. 
Λύσεις υπαρχουν, ο καθένας προσαρμόζει τις ανάγκες του με τα εσοδα του. Σουβλακι ναι ωραίο, με 3.5ευρω οχι. Θα το φτιάξω μόνος μου και θα ειναι και ποιο υγιεινό και περισσότερο.
Γιατι να παω στον κάθε εναν να μου πασάρει την σαβουρα του?. 
Καμια φορα οκ μετα απο ποτο θα παω να παρω και κανενα απο εξω. Αλλα με μετρο. Δεν εχω πρόβλημα να πληρώσω κατι. Αλλα το να πληρώσω για να φάω μια σαβούρα οχι, δεν θα το κανω, δεν ειμαι 20χρ ειμαι σε ηλικια που πρεπει να προσεχω (για να εχω ;) ) 

33 λεπτά πριν, phanispal είπε

Πάντως είναι μεγάλη παπαριά, χρυσοπληρώνεις κάτι κακό ποιοτικά που σου δίνει κιλά. Το ίδιο και με τους καφέδες, απ' τους γύρω μου ακούω ότι οι περισσότεροι δε φτιάχνουν καλό καφέ, συνήθως απλά μέτριο, παρόλ' αυτά πολύς κόσμος πίνει περισσότερους από έναν ΚΑΘΕ μέρα.

αυτο. 

• Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

μονακο μενεις;

• Haha 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sdikr είπε

Πες τα φίλε μου. Θέληση να υπάρχει. Υπαρχουν τοσα απλα φαγητά που μπορείς πανεύκολα να κανεις και να ειναι και πεντα-νοστημα δεν εχουν να ζηλέψουν τίποτα απο τα ετοιματζιδικα - σαβούρες από έξω. 

4 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

μονακο μενεις;

Την ίδια απορία εχω και εγω.. Μήπως Βρυξέλλες?. Νορβηγία μηπως ? 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...