Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/6/2025 στις 9:16 ΠΜ, AntiCambeR είπε

Αυτός στα 28 watt έχει παρόμοια απόδοση με τους πιο φθηνούς ανεμιστήρες των 50-60 watt;

Το DC μοτέρ καίει λιγότερο ρεύμα;

Ναι, καίει λιγότερο. Ο ανεμιστήρας που έχω των 40 watt στη μικρή σκάλα καίει 35, στη μεσαία 37 και στην ψηλή 40.

Ο dc καίει στην 8η σκάλα 8watt, στο 12 καίει 10 watt και πάει μέχρι τα 27 watt στο 27 (που είναι πολύ έντονο και δεν το έχουμε ποτέ πάνω από το 12).

Ωστόσο αν απλώς συγκρίνεις έναν τέτοιο με έναν συμβατικό, δεν είναι πολύ μεγάλη η διαφορά στην κατανάλωση - το ένα καίει 0,2 ας πούμε κιλοβατώρες το 24ωρο αν το έχεις στο 12 συνεχώς, το άλλο 1,2 αν το έχεις στα 50 watt,  αλλά το τελικό κόστος εξαρτάται από το πόσο σου βγαίνει τελικά η κιλοβατώρα. Με μια μέση τιμή 0,25 (βασικά δεν ξέρω πόσο είναι η πραγματική μέση τελική τιμή της) η διαφορά είναι στα 20 ευρώ για 3 μήνες. 

Το θέμα είναι ότι έχοντας αυτούς, εμείς δεν έχουμε ανάψει αιρκοντίσιον ακόμα καθόλου και το βράδυ μπορείς να το βάλεις στο 5- 8 και να σε βαράει κατευθείαν και δεν θα πάθεις τίποτα. Η όποια οικονομία είναι από τη μη χρήση αιρκοντίσιον περισσότερο δηλαδή - κατά τα άλλα 4 τέτοιοι καταναλώνουν όσο ένας συμβατικός αλλά το κόστος αγοράς τους είναι τετραπλασιο επίσης. (Αν ο απλός κάνει 20 ευρώ και αυτοί 80).

Επεξ/σία από marinna
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/6/2025 στις 10:35 ΜΜ, Dante80 είπε

Προσωπικά με το αθόρυβος έχω θέμα, μιας και ήθελα έναν για το υπνοδωμάτιο. 

Είμαι πολύ ευχαριστημένος δύο χρόνια τώρα με αυτόν.

https://www.skroutz.gr/s/35412928/Rohnson-R-8600-Anemistiras-Orthostatis-28W-Diametrou-40cm-me-Tilecheiristirio.html

Δεν ξέρω πως ορίζεις το VFM, πάντως για DC μοτέρ, 40αρης και λίγα watt είναι αρκετά τίμιος. 

Θέλω έναν ανεμιστήρα που να είναι φουλ αθόρυβος και να βγάζει πολύ μικρή ροή αέρα, όταν είναι στην μικρή σκάλα τουλάχιστον. Σε μεγάλες σκάλες οκ θα έχει σίγουρα βαβούρα ό,τι και να πάρεις.

Είναι αυτός ο ανεμιστήρας κατάλληλος για μένα πιστεύεις? Θέλω να είναι "ήσυχος" όσο γίνεται.

Επίσης γιατί έχει δύο έλικες, εξυπηρετεί σε κάτι?

Νομίζω είμαι ανάμεσα σε αυτόν και στον Xiaomi Fan 2 ο οποίος στις κριτικές φαίνεται εξαιρετικά αθόρυβος και gentle. Τώρα διάβασα όμως ότι... δεν έχει τηλεκοντρολ! Νομίζω είναι λίγο deal breaker από θέμα εργονομίας να πρέπει να μπαίνεις σε μια χαζοεφαρμογή απλά για ον/οφ :-(

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, cthulhucarbide said:

Θέλω έναν ανεμιστήρα που να είναι φουλ αθόρυβος και να βγάζει πολύ μικρή ροή αέρα, όταν είναι στην μικρή σκάλα τουλάχιστον. Σε μεγάλες σκάλες οκ θα έχει σίγουρα βαβούρα ό,τι και να πάρεις.

Είναι αυτός ο ανεμιστήρας κατάλληλος για μένα πιστεύεις? Θέλω να είναι "ήσυχος" όσο γίνεται.

Επίσης γιατί έχει δύο έλικες, εξυπηρετεί σε κάτι?

Νομίζω είμαι ανάμεσα σε αυτόν και στον Xiaomi Fan 2 ο οποίος στις κριτικές φαίνεται εξαιρετικά αθόρυβος και gentle. Τώρα διάβασα όμως ότι... δεν έχει τηλεκοντρολ! Νομίζω είναι λίγο deal breaker από θέμα εργονομίας να πρέπει να μπαίνεις σε μια χαζοεφαρμογή απλά για ον/οφ :-(

H εταιρία και καλά διαφημίζει πως έτσι έχει μεγαλύτερο airflow. Πίπες. 

m4XmV4U.png

Πάντως πράγματι, νομίζω πως θα σου κάνει δουλειά. Τον χρησιμοποιώ αποκλειστικά στο υπνοδωμάτιο αυτόν, τον έχω βάλει να βαράει στα ποδάρια στην σκάλα 8 (η πιο δυνατή από τις αθόρυβες). Ούτε περιστροφή (που θα ακουστεί αναγκαστικά), ούτε τπτ. Δεν κάνει κιχ, που είναι σπαστικό καθώς μερικές φορές τον ξεχνάω ανοιχτό όταν φεύγω λολ. 

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.
8 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Νομίζω είναι λίγο deal breaker από θέμα εργονομίας να πρέπει να μπαίνεις σε μια χαζοεφαρμογή απλά για ον/οφ :-(

Eγω τον δουλευω με Ok google turn fan on και turn fan off.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να επιβεβαιώσω ότι ο Rohnson r-8600 μέχρι είναι εντελώς αθόρυβος μέχρι την ταχύτητα 8 (πάει μέχρι 27).

Τον έχω 3 βδομάδες και δεν έχει χρειαστεί να ανοίξω το AC (βοηθάει και ο καιρός) καθώς το αεράκι που δημιουργεί είναι ότι χρειάζομαι για ένα καλό ύπνο.

Έχει και το control του και είναι μια χαρά.

Επεξ/σία από JLEE
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Dante80 είπε

H εταιρία και καλά διαφημίζει πως έτσι έχει μεγαλύτερο airflow. Πίπες. 

m4XmV4U.png

Πάντως πράγματι, νομίζω πως θα σου κάνει δουλειά. Τον χρησιμοποιώ αποκλειστικά στο υπνοδωμάτιο αυτόν, τον έχω βάλει να βαράει στα ποδάρια στην σκάλα 8 (η πιο δυνατή από τις αθόρυβες). Ούτε περιστροφή (που θα ακουστεί αναγκαστικά), ούτε τπτ. Δεν κάνει κιχ, που είναι σπαστικό καθώς μερικές φορές τον ξεχνάω ανοιχτό όταν φεύγω λολ. 

Χμμ δλδ η περιστροφή ακούγεται αισθητά? Εγώ την χρησιμοποιώ για να μην με χτυπάει συνέχεια ο αέρας, αν ακούγεται πολύ θα είναι λίγο θέμα εκτός αν είναι κανα τρίξιμο που μπορώ να το λύσω μόνος μου πχ με γράσσο

Τον μικρό έλικα υποθέτω θα μπορούσα να δοκιμάσω να τον βγάλω για λιγότερο θόρυβο ή/και ροή

Δημοσ.
1 minute ago, cthulhucarbide said:

Χμμ δλδ η περιστροφή ακούγεται αισθητά? Εγώ την χρησιμοποιώ για να μην με χτυπάει συνέχεια ο αέρας, αν ακούγεται πολύ θα είναι λίγο θέμα εκτός αν είναι κανα τρίξιμο που μπορώ να το λύσω μόνος μου πχ με γράσσο

Όχι δεν ακούγεται αισθητά. Αλλά ακούγεται περισσότερο από το να μην περιστρέφεται, όπως και όλα τα συστήματα περιστροφής παγκοσμίως. 

Όταν λέμε δεν θέλω να ακούω τπτ, το εννοώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, JLEE είπε

Να επιβεβαιώσω ότι ο Rohnson r-8600 μέχρι είναι εντελώς αθόρυβος μέχρι την ταχύτητα 8 (πάει μέχρι 27).

Τον έχω 3 βδομάδες και δεν έχει χρειαστεί να ανοίξω το AC (βοηθάει και ο καιρός) καθώς το αεράκι που δημιουργεί είναι ότι χρειάζομαι για ένα καλό ύπνο.

Έχει και το control του και είναι μια χαρά.

Ωραία. Ναι το διάβασα και από τις κριτικές ότι έχει πολλές και αχρείαστες σκάλες και ότι από το 8 στο 9 έχει μεγάλη διαφορά. Ένας ανεμιστήρας θα έπρεπε να είχε 10 και με σωστό spacing. Αυτό για μένα δείχνει κακό σχεδιασμό και "ποιότητα" αλλά τεσπα, κατά τα άλλα είναι οκ

6 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Όχι δεν ακούγεται αισθητά. Αλλά ακούγεται περισσότερο από το να μην περιστρέφεται, όπως και όλα τα συστήματα περιστροφής παγκοσμίως. 

Όταν λέμε δεν θέλω να ακούω τπτ, το εννοώ. 

Εντάξει κατάλαβα. Νομίζω πως θα μπορέσω να ζήσω με έναν τέτοιο μικρό θόρυβο. Ελπίζω

4 ώρες πριν, nikx είπε

Eγω τον δουλευω με Ok google turn fan on και turn fan off.

Δεν δουλεύω τέτοια συστήματα, οπότε δεν

• Like 1
Δημοσ.

Οι ανεμιστήρες είναι εντελώς αναλώσιμοι. Επειδή σιχάθηκα καθε τρία χρόνια να ψάχνω για νέο ανεμιστήρα, και διαβάζοντας σχόλια και άλλες παλιές συζητήσεις δεν μπορούσα να καταλήξω σε συμπέρασμα για κάτι ποιοτικό. Τελικά προτίμησα να μείνω με έναν παλιό μικρό ανεμιστήρα αγορασμένο κάπου αρχές η μέσα του 90. Μάρκας Holmes. Δεν είναι όμως περιστρεφομενος, κάνει και θόρυβο, οπότε από κάποιο σημείο και μετά σηκώνομαι και τον κλείνω γιατί με πιάνει πιάσιμο και πονοκέφαλος. Μπορει να δουλεύει και 24/24, χωρίς να πάθει τίποτε. 

Οι δύο τελευταίες μάρκες που είχα και χάλασαν ήταν ένας Jagger Και ενας rohson. Ο rohson δουλευει αλλα προβληματικά, έσπασε ένας μηχανικός που τον έκανε να περιστρέφεται και έχει πολύ χαμηλή ταχύτητα για αρκετή ώρα μέχρι να πιάσει καλή ταχύτητα. 

Κατά τα λοιπά, δύο βιομηχανικοί ανεμιστήρες των 100 ευρω που είχε αγοράσει φίλος για το μαγαζί του, χαλάσανε σε 2 χρόνια. Οι καλύτεροι είναι μόνο οι οροφής. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήρθε ο Rohnson. Όπως τον περίμενα σε γενικές γραμμές.

Από το 1 ως το 8 δεν ακούγεται καθόλου και εννοείται πως ταυτόχρονα ο αέρας είναι λίγος. Λόγω του dc μοτέρ μπορεί και ρίχνει πολύ τις στροφές και έχει αυτό το αποτέλεσμα.

Είναι άρα ιδανικός για κάποιον που θέλει ήσυχο μηχάνημα ή για τον ύπνο.

Από το 8 στο 9 έχει αδικαιολόγητη αύξηση στροφών και δεν ξέρω τι σκέφτονταν όταν τον έφτιαξαν και πιστεύω ότι είναι μεγάλο μειονέκτημα καθώς θα χρειαστεί πιστεύω σε πολλές περιπτώσεις η σκάλα 8,5 που δεν υπάρχει.

Στην λειτουργία που πάει αριστερά δεξιά κάνει έναν μικρό θόρυβο αλλά σε ανεκτά επίπεδα. Δεν το έχω δοκιμάσει στον ύπνο αλλά πιστεύω θα μου ήταν ανεκτό.

Η λειτουργία φυσικού αέρα σαν να έχει θέμα πάντως. Το έβαλα στο 9 και αντί αυτή η σκάλα να είναι η μέγιστη και η αυξομείωση να αντιστοιχεί στις σκάλες 1 ως 9, παίρνει στροφές φουλ πολύ παραπάνω από την σκάλα 9. Δεν καταλαβαίνω που εξυπηρετεί αυτό, από άλλο ανεμιστήρα που είχα πίστευα πως όλοι θα είχαν μέγιστη την σκάλα που επιλέγεις. Βσκ και στο 1 να το βάλω που είναι ανεπαίσθητο, πάλι παίρνει πάρα πολλές στροφές :blink:

Επίσης και στην λειτουργία με το μισοφέγγαρο εμφανίζονται κάτι σκάλες από το 1 μέχρι το 3 και δεν έχω καταλάβει τι κάνει αυτό το mode

• Like 2
Δημοσ.
Στις 8/7/2025 στις 10:07 ΜΜ, cthulhucarbide είπε

Επίσης και στην λειτουργία με το μισοφέγγαρο εμφανίζονται κάτι σκάλες από το 1 μέχρι το 3 και δεν έχω καταλάβει τι κάνει αυτό το mode

Μήπως είναι η λειτουργία sleep mode;

Δεν έχει manual η συσκευασία;

Αλλιώς ψάξε το manual online.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Μήπως είναι η λειτουργία sleep mode;

Δεν έχει manual η συσκευασία;

Αλλιώς ψάξε το manual online.

Ναι sleep mode είναι. Απλά δεν έχω καταλάβει τι υποτίθεται πως κάνει.

Μάνιουαλ έχει αλλά λέω θα κάθομαι να διαβάζω τώρα μάνιουαλ για έναν ανεμιστήρα; :lol:

Δημοσ.
18 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Ναι sleep mode είναι. Απλά δεν έχω καταλάβει τι υποτίθεται πως κάνει.

Μάνιουαλ έχει αλλά λέω θα κάθομαι να διαβάζω τώρα μάνιουαλ για έναν ανεμιστήρα; :lol:

Έτσι κι αλλιώς πολλές φορές τα manual δεν είναι ιδιαίτερα επεξηγηματικά (δεν ξέρω αν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση).

Άλλοτε είναι απαράδεκτα κακές μεταφράσεις, άλλες φορές είναι φυλλάδια με ελάχιστες πληροφορίες και τέλος, όταν έχουν ένα συμπαθητικό όγκο σελίδων και περιμένεις ότι θα καλύπτουν τα πάντα, τα 3/4 των σελίδων σου λένε τα πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις (όπως να τον αφήσεις στη βροχή ή να τον βυθίσεις στο νερό, να τον καθαρίζεις με υγρό πανί αλλά όχι να του κάνεις...σαπουνάδα!!! και άλλα τέτοια ιδιαίτερα χρήσιμα και πληροφοριακά :P).

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Δυστυχώς έτσι ακριβώς είναι τα περισσότερα μάνιουαλ στην σύγχρονη εποχή! Είναι κατά 90% άχρηστες πληροφορίες και συχνά ακόμα και οι χρήσιμες είναι κακοεξηγημένες.

Το αποκορύφωμα είναι στα μάνιουαλ των αυτοκινήτων που οι φωτογραφίες και οι περιγραφές είναι από άλλη έκδοση και εκεί και αν είναι άχρηστα, και αυτό είναι πιο πονεμένη ιστορία γιατί έχεις δώσει τόσα λεφτά σε πολυεθνική που θα έπρεπε να είχε κάνει κάτι καλύτερο.

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Δυστυχώς έτσι ακριβώς είναι τα περισσότερα μάνιουαλ στην σύγχρονη εποχή! Είναι κατά 90% άχρηστες πληροφορίες και συχνά ακόμα και οι χρήσιμες είναι κακοεξηγημένες.

Το αποκορύφωμα είναι στα μάνιουαλ των αυτοκινήτων που οι φωτογραφίες και οι περιγραφές είναι από άλλη έκδοση και εκεί και αν είναι άχρηστα, και αυτό είναι πιο πονεμένη ιστορία γιατί έχεις δώσει τόσα λεφτά σε πολυεθνική που θα έπρεπε να είχε κάνει κάτι καλύτερο.

Ειδικά για τα manual των αυτοκινήτων κυκλοφορεί μια ατάκα (στο fb?) που συγκρίνοντας τις διαφορετικές εποχές (σήμερα και προς 40-50ετίας) λέει ότι "παλιά τα manual των αυτοκινήτων σου έδιναν πρακτικές πληροφορίες όπως το να αλλάξεις λάδια ή μπουζί ενώ τώρα γίνονται ιδιαίτερα επίμονοι στο να καταλάβεις ότι δεν πρέπει να...πιεις το αντιψυκτικό ή το λάδι:lol:

Το οποίο εννοείται πως ισχύει και όχι μόνο στα αυτοκίνητα. Φοβούνται τόσο πολύ κουλές αγωγές από διαφόρους που προσπαθούν να καλύψουν την όποια απίθανη απιθανότητα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...