paiktaras69 Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου Στις 9/6/2025 στις 8:43 ΜΜ, archimidis είπε Βιομηχανικό οροφής θέλω να πάρω έναν και εγώ οροφής αλλά αυτού του είδους προυποθέτουν να κατεβάζεις καλώδιο στον τοίχο , κάτι που δεν θέλω να κάνω, σκέφτομαι αυτόν https://www.praktiker.gr/p/life-etesian-anemistiras-orofis-f132cm-led-146618 . Εχει κανείς σε αυτό το κόστος κάποια πρόταση ?
gpapadakis Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Ο βιομηχανικος θελει να ειναι ψηλα σε συγκεκριμενο υψος για να αποδιδει, δεν ειναι για σπιτι. Εχει μοντελα οροφης για σπιτι που αντικαθιστουν το φωτιστικο, -αυτα με τα 2 κορδονακια για φως και αερα, αν εχει διπλο διακοπτη το δωματιο μπορεις να τον συνδεσεις ωστε με το ενα κουμπι του διακοπτη να ανοιγει το φως και με το αλλο ο ανεμιστηρας (την ταχυτητα απο το κορδονακι, συνηθως εχουν off και 3 σκαλες ταχυτητας) -αυτα που εχουν τηλεχειριστηριο που τα κανονιζεις απο το τηλεκοντρολ. Αυτα εχουν συνηθως κοντα πτερυγια σε διαμετρο και οχι τοσο καλο αποτελεσμα, οσο αυτα τα κλασικα με τα 2 κορδονακια που ειναι π.χ. 132cm διαμετρο. (αυτος του Praktiker εχει καλη διαμετρο βεβαια, ειναι στα 132cm) Οι οροφης αν και σαν λυση ειναι καλυτεροι απο αυτους με ορθοστατη οταν κοιμασαι, αν η θερμοκρασια του δωματιου ανεβει πανω απο 30 αναγκαζεσαι να τον βαλεις τερμα ταχυτητα οποτε τα πτερυγια κανουν φασαρια που οταν κοιμασαι ενοχλει. Απο 30 και πανω το κλιματιστικο δειχνει τα δοντια του, αλλα το ιδιο και ο παροχος ρευματος Επεξ/σία 11 Ιουλίου από gpapadakis
haris_216 Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 12 λεπτά πριν, paiktaras69 είπε θέλω να πάρω έναν και εγώ οροφής αλλά αυτού του είδους προυποθέτουν να κατεβάζεις καλώδιο στον τοίχο , κάτι που δεν θέλω να κάνω, σκέφτομαι αυτόν https://www.praktiker.gr/p/life-etesian-anemistiras-orofis-f132cm-led-146618 . Εχει κανείς σε αυτό το κόστος κάποια πρόταση ? Λίγο παραπάνω σε τιμή έχω αυτόν Πρόσφατα αγορασμένος (πριν κάνα μήνα περίπου) τις τελευταίες δύο εβδομάδες δουλεύει σχεδόν 24/7. Στα "συν" η καλή παροχή αέρα, το ότι είναι σχετικά αθόρυβος ακόμα και στην μεγάλη (6η) ταχύτητα και ο επαρκής φωτισμός (διαθέτει 3 "θερμοκρασίες χρώματος"). Επίσης το remote δεν είναι ir και κατά συνέπεια δεν χρειάζεται να είναι σε οπτική επαφή. Στα "μείον" (ίσως όχι για όλους, αφού μπορεί να είμαι παράξενος) η αισθητική που δεν με χαλάει αλλά και δεν με τρελαίνει, το ότι το "γυαλί" στο φως είναι απλά ένα φύλλο πλαστικό και το ότι η "λάμπα" του είναι πρακτικά λεντοταινία (άρα αν ποτέ πάθει κάτι δεν πας να πάρεις "άλλη λάμπα"). Επίσης δεν dimmάρεται (είναι αυτό που είναι) Στα αδιάφορα (αλλά συνηθίζεται) το γρήγορο αναβοσβήσιμο στο φως scrollάρει την επόμενη "θερμοκρασία" (χρώμα) ενώ αν περιμένεις ελάχιστα μέχρι το επόμενο άναμμα, πάει στο ίδιο που είχε κατά το σβήσιμο (προσωπικά θα προτιμούσα να έχει ξεχωριστό κουμπί για κάθε "χρώμα") 1
paiktaras69 Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Ο βιομηχανικος θελει να ειναι ψηλα σε συγκεκριμενο υψος για να αποδιδει, δεν ειναι για σπιτι. Εχει μοντελα οροφης για σπιτι που αντικαθιστουν το φωτιστικο, -αυτα με τα 2 κορδονακια για φως και αερα, αν εχει διπλο διακοπτη το δωματιο μπορεις να τον συνδεσεις ωστε με το ενα κουμπι του διακοπτη να ανοιγει το φως και με το αλλο ο ανεμιστηρας (την ταχυτητα απο το κορδονακι, συνηθως εχουν off και 3 σκαλες ταχυτητας) -αυτα που εχουν τηλεχειριστηριο που τα κανονιζεις απο το τηλεκοντρολ. Αυτα εχουν συνηθως κοντα πτερυγια σε διαμετρο και οχι τοσο καλο αποτελεσμα, οσο αυτα τα κλασικα με τα 2 κορδονακια που ειναι π.χ. 132cm διαμετρο. δεν το 'εγραψα , για την βεράντα τον θέλω με ύψος γύρω στα 3,30 4 λεπτά πριν, haris_216 είπε Λίγο παραπάνω σε τιμή έχω αυτόν Πρόσφατα αγορασμένος (πριν κάνα μήνα περίπου) τις τελευταίες δύο εβδομάδες δουλεύει σχεδόν 24/7. Στα "συν" η καλή παροχή αέρα, το ότι είναι σχετικά αθόρυβος ακόμα και στην μεγάλη (6η) ταχύτητα και ο επαρκής φωτισμός (διαθέτει 3 "θερμοκρασίες χρώματος"). Επίσης το remote δεν είναι ir και κατά συνέπεια δεν χρειάζεται να είναι σε οπτική επαφή. Στα "μείον" (ίσως όχι για όλους, αφού μπορεί να είμαι παράξενος) η αισθητική που δεν με χαλάει αλλά και δεν με τρελαίνει, το ότι το "γυαλί" στο φως είναι απλά ένα φύλλο πλαστικό και το ότι η "λάμπα" του είναι πρακτικά λεντοταινία (άρα αν ποτέ πάθει κάτι δεν πας να πάρεις "άλλη λάμπα"). Επίσης δεν dimmάρεται (είναι αυτό που είναι) Στα αδιάφορα (αλλά συνηθίζεται) το γρήγορο αναβοσβήσιμο στο φως scrollάρει την επόμενη "θερμοκρασία" (χρώμα) ενώ αν περιμένεις ελάχιστα μέχρι το επόμενο άναμμα, πάει στο ίδιο που είχε κατά το σβήσιμο (προσωπικά θα προτιμούσα να έχει ξεχωριστό κουμπί για κάθε "χρώμα") ψάχνω σε καφέ χρώμα και με λάμπα πχ E27 όπως αυτός που πόσταρα 1
haris_216 Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 12 λεπτά πριν, paiktaras69 είπε δεν το 'εγραψα , για την βεράντα τον θέλω με ύψος γύρω στα 3,30 ψάχνω σε καφέ χρώμα και με λάμπα πχ E27 όπως αυτός που πόσταρα Αυτός που σου παρέθεσα γίνεται...μερικώς καφέ, αφού γυρίζοντας τα πτερύγια από την άλλη είναι καφέ, όπως και το κέλυφος του φωτιστικού αλλά δυστυχώς όχι Ε27 1
lector Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 14 ώρες πριν, haris_216 είπε τα 3/4 των σελίδων σου λένε τα πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις (όπως να τον αφήσεις στη βροχή ή να τον βυθίσεις στο νερό, να τον καθαρίζεις με υγρό πανί αλλά όχι να του κάνεις...σαπουνάδα!!! και άλλα τέτοια ιδιαίτερα χρήσιμα και πληροφοριακά Για να χρειαστει να τα γραψουν αυτα, μαλλον (μαλλον λεω) κατι εχει προηγηθει... οποτε κοιτανε να φυλαγονται 😁
Redfly Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου πήρα πριν μία εβδομάδα τον meaco 1056, και είναι σουπερ. H μετάβαση ήταν από πύργο , που τον είχα από το 2015. Μακάρι να αντέξει και αυτός τόσο. Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές. 12 ταχύτητες, μέχρι το 3 αθόρυβος, dc μοτερ. Δεν έχει μεγάλο άνοιγμα ο αέρας που στέλνει, αυτό μάλλον είναι λόγω των πετρυγίων, που έχουμε μεγάλη κλίση, με αποτέλεσμα να στέλνουν αέρα πιο μακρυα αλλά πιο συγκεντωμένα. Η σωστή χρήση του, είναι να χτυπάει ταβάνι, και στον ύπνο αυτό μου αρέσει διότι νοιώθω ένα μικρό αεράκι που δεν ενοχλεί. Στα μείον, ότι δεν έχει ρυθμισεις για την οριζόντια κίνηση, πχ 30 ή 60 μοιρών. Αυτός παέι περίπου 85 μοιρες δεξιά αριστέρα, και 40 μοίρες, πάνω κάτω. Οι κινήσεις είναι ανεξ'αρτητες, οπότε αν θες μπορείς να τον έχεις μόνο για κίνηση δεξια αριστερά, με κλειδωμένο το πάνω κάτω στο σημείο που θες, ή το ανάποδο, να πηγαίνει δηλαδή μόνο πάνω κάτω. Τώρα κάτι άλλα που κάνει, με ένα θερμόμετρο , ούτε να το περιγράψω δε θέλω, μου φαίνεται τελείως παπάτζα. Τα led αν θες σβήνουν το βράδυ, αλλά δεν απενεργοποιείται το δυνατό μπιπ που κάνει όταν παίρνει εντολές από το χειριστήριο. Πήρα το επιτραπέζιο μοντέλο, αλλα βγαίνει και με ορθοστάτη με λίγα ευρώ παραπάνω.
Luciddream Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Είχα δει το τοπικ πριν μέρες αλλά επειδή λέγατε για δαπέδου δεν σχολίασα, αφού πιάσαμε τους οροφής, για μικρή κρεβατοκάμαρα δεν είναι λίγο μεγάλος ο 132cm ? Από την άλλη οι 122cm 112cm κτλπ μήπως δεν κάνουν δουλειά? Το έχω μετρήσει άπειρες φορές αλλά δεν έχω βγάλει συμπέρασμα, πιστεύω θα τον βάλω πρώτα και μετα θα τον μετανιώσω είτε είναι μικρός είτε μεγάλος. Εγώ κοίταγα αυτούς απο you.gr και δεν έχω πρόβλημα να ανεβάσω και λίγο budget, μέχρι 180 ευρώ βλέπω έχει κάποιους που φαίνονται καλοί. Εν το μεταξύ με 140 ευρώ π.χ έχει κάποιους westinghouse που οκ κινεζιές είναι αλλά έχουν 10 χρόνια εγγύηση. edit: και οι Gruppe, και οι Primo βλέπω δίνουν 5 χρόνια εγγύηση στο μοτέρ. Επεξ/σία 12 Ιουλίου από Luciddream
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα