Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, MSSB said:

Βλέπεις το δέντρο. Όχι τα δάσος. 

αυτο περιμενω να μου εξηγησει καποιος αλλα μπαινω και διαβαζω κατι ασυναρτησιες περι ακριβων συμβολαιων ποδοσφαιριστων μεχρι darkweb που δεν κλεινουν αυτο πρωτα αντι για τα παρανομα stream.. οτι του φανει του Λωλοστεφανη...

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Μα αφού με VPN κανένας δεν παρακολουθεί τις "κινήσεις" μου... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Αυτό το λένε όσοι δεν γνωρίζουν δίκτυα. Όσοι γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά τα όριά του. Μην ανησυχείς.

• Confused 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, SoullessRider είπε

Αφού θέλουν να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε παράνομο περιεχόμενο (γενικά το γράφω) γιατί αφήνουν να "ζει" το dark web Και Δεν κανουν Κάτι γι αυτό, από εκεί έπρεπε να ξεκινήσουν... Μήπως δεν συμφέρει ?? Μήπως δεν τους νοιάζει το παράνομο αλλά η..."διαφυγή κερδών" (χωρίς να ασχολούνται με το ότι οποίος δεν έχει για την συνδρομή / αγορά, αν τα μπλοκάρουν - και πάλι δεν θα αγοράσει ??)

Αυτό που θέτεις είναι άλλο θέμα. Αν και αμφιβάλλω αν μπορούν να κάνουν κάτι για το dark web, δεν μιλαμε για έναν ενιαίο server εδώ η 5-10 μυστικούς servers που απλά είναι κάπου αφανείς, μιλάμε για έναν τεράστιο αριθμό από server που χρησιμοποιούνται αφανως για πάσης φύσης παράνομη δραστηριότητα. Προσωπικά είχα ψάξει πως να μπω από περιέργεια αλλά δεν κατάφερα να βρω πέραν από γενικές πληροφορίες. Όσοι είναι μπλεγμένοι ξέρουν πως και τι να κάνουν. 

Προπάντων για να γίνει το παραπάνω απαιτείται πολιτική βούληση δεν θα έρθει μια ομάδα εταιρειών να κάνει μηνύσεις και δικαστήρια για αυτό, είναι θέμα σχεδιασμού των διώξεων ηλ. Εγκλήματος του κάθε κράτους. Το θέμα του thread δεν έχει να κάνει με αυτό αλλά με εταιρείες που προσεφυγαν δικαστικά για να περιορίσουν την απώλεια εσόδων τους, έχει μια διαφορά. 

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν επειδή συνέχεια επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια σε βαθμό που έχουν διχαστεί οι συμφορουμιτες όπως διχάζει το Παναθηναικος / Ολυμπιακός . Τα vpn services προσφέρουν ένα επίπεδο ανωνυμίας ώστε να καθιστούν δύσκολο τον εντοπισμό της ip. Εκτός της ip υπάρχουν και άλλα στοιχεία αναγνώρισης, πχ είναι εντελώς naive κάποιος να έχει στο κινητό vpn και να πιστεύει ότι είναι ανώνυμος, η google και η apple  σε βλέπουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τα pc. Αν κάποιος θέλει ανωνυμία γιατί τον παρακολουθούν καθεστώτα όπως πχ στη Τουρκία, την Κίνα κλπ με ένα καλό vpn και άλλες εφαρμογές μπορεί να προστατευθεί και να διαμοιραστει πληροφορίες με μπλοκαρισμενους διαδικτυακούς τοπους. Τώρα, στο θέμα μας.. αν πχ στη Γαλλία μπλοκαριστεί το εν λόγω περιεχόμενο, σημαίνει ότι : 1) δεν θα μπορείς με server που είναι στη Γαλλία να μπεις; Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει, και εδώ όπως το LibGen και το scihub. Παλιά άλλαζες DNS και έπαιζε, τώρα δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα. Άρα μάλλον στο 2) ότι η Γαλλία ζητάει να μπλοκαριστουν σε όλο το δίκτυο οι πηγές. Αυτό θα ήταν και το μόνο αποτελεσματικό, κάτι που νομίζω ότι μέχρι στιγμής είναι ανέφικτο. Μένει να δούμε, γιατί μετά θίγονται και άλλα μεγαλύτερα ζητήματα και όχι αν κάποιος τζαμπατζης θα κλαίγεται. Και δε λέω και εγώ τζαμπατζης είμαι ενίοτε, αλλα εδώ διακυβεβονται μεγαλυτερα θέματα από τα κέρδη του canal+.. το αν μπορούν τα κράτη να παρεμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην τελικη, ένα ban σε όλο το θεατράκι των αθλητικών, ιδιαίτερα των εγχώριων θα έπρεπε να το ρίξουν οι χρήστες μπας και συνέλθουμε. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kallair είπε

στην πραξη πως θα μπορουσε να εφαρμοστει η αποφαση αυτη;
θα αποκλειστει η προσβαση στις σελιδες αυτες μονο οταν επιλεγει ο αλλος γαλλικο server, ή αν δουν να μπαινει καποιος απο γαλλικη ip, θα μπλοκαρονται οι συγκεκριμενες σελιδες ασχετως ποιας χωρας vpn server θα επιλεξουν;

Γιατι στην πραξη υπαρχει workaround και για τις 2 περιπτωσεις...

Νομιζω οτι και τα δύο μαζί θα εφαρμόσουν. 

2 ώρες πριν, lost2 είπε

χαίρομαι που ζω σε έναν κόσμο, που άμεσα μπορούν να κυνηγήσουν και να κλείσουν μέσα σε λίγα λεπτά, πειρατικά αθλητικά κανάλια, πειρατικά συνδρομητικά κανάλι - ταινίες , και να βρουν και αυτούς που βλέπουν , βασικό, αλλά δεν μπορούν να σταματήσουν την παιδική πορνογραφία, πορνογραφία γενικά , παράνομα sex tapes, το ηλεκτρονικό body trafficking, την τρομοκρατία , την ηλεκτρονική απάτη και και και , μιλάμε η δικαιοσύνη στα καλύτερά της , για τα λίγο golden boys, βεβαίως βεβαίως.

Ζούμε στις καλύτερες εποχές της κοινωνικής σήψης. 

Για όλα αυτά που αναφέρεις γίνονται προσπάθειες αντιμετώπισης. Το ότι διαβάζουμε εδώ μόνο για πειρατικές δε σημαίνει πως δεν καταβάλλεται προσπάθεια για τα υπόλοιπα. Το τι νομίζουμε έχει να κάνει περισσότερο με το τι βγαίνει προς τα έξω από τα ΜΜΕ. 

Ολα αυτα δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ διότι είναι πολλά τα λεφτά που βγάζουν. Οσοι μπαίνουν φυλακή άλλοι τόσοι νέοι εγκληματίες έχουν βγει στην γύρα. Εδώ στην Κίνα υπάρχει θανατική ποινή για τα ναρκωτικά και δεν τα έχουν εξαλείψει. 

• Like 1
Δημοσ.
59 minutes ago, DrFreeman said:

Με τι ασχολούνται τελικά; Λογοτεχνία; Μanga; Eπιτραπέζια;

Πρακτικά με τπτ μερικοί παίζουν λίγο κάποια παιχνίδια (τύπου lol ) άλλοι απλα σκοτώνουν ώρες στο tiktok και instagramm (μηλαμε για ώρες ) , μερικοί λίγοι κάποια hobbie αλλά πλειοψηφία έχει κάνει το κινιτο επέκταση του χεριού τους και κυρίος για παρακολούθηση όχι παραγωγή περιεχόμενου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μεχρι πριν 15 χρονια καποιοι πηγαιναν και πληρωναν σε net cafe -οχι απαραιτητα για να παιξουν lol- αλλα για να σερφαρουν, να διαβασουν μια σελιδα, να γραψουν την εργασια τους, να στειλουν ενα email, αφου δεν ειχαν ουτε συνδεση ουτε pc, σημερα ολα αυτα γινονται τζαμπα απο οπουδηποτε με ενα κινητο..

σημερα λοιπον ειναι καλυτερα; ή χειροτερα; ολα σχετικα ειναι εξαρταται πως το βλεπει κανεις..

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
3 hours ago, MSSB said:

Να ρωτήσω κάτι εγώ που δεν καταλαβαίνω; 

Έστω ότι είμαι συνδρομητής σε vpn εκτός Ευρώπης. Έχω servers Γαλλία. Ότι νόμοι περάσει η Γαλλία, ισχύουν για τους γαλλικούς σερβερ μου. Εστω πχ nord που είναι Παναμά. Καμία σχέση με US και EU. 

Αν η έδρα μου είναι ο Παναμάς, θα έπρεπε να διαταχθω από το τοπικό δικαστήριο να κάνω το οτιδήποτε. Είμαι σίγουρος ότι ο Παναμάς δεν δίνει ακριβώς και προτεραιότητα στο τι θέλει η γαλλική κυβέρνηση και οι ISPς τους. Παλιότερα, είχε ζητηθεί από τη Ρωσία, να επιστρέψει backdoors στους ρωσικούς σερβερ ώστε να ελέγχει τι γίνεται και πολύ απλά, έκανε pull τους σερβερ του από εκεί. 

Στη ερώτηση μου τώρα. 

Γιατι απλώς δεν κάνει block τις διευθύνσεις στους γαλλικούς σερβερ και να αφήσει κανονικά ότι γίνεται στους υπόλοιπους. Τι σχέση έχει η πχ Βραζιλία με τους γαλλικούς ISPs. Αν εγώ συνδεθώ Βραζιλία και μπω στις σελίδες του περιεχομένου, ποιος σταματάει το Nord πχ να μου το επιτρέψει αυτό; 

Ή αντίστροφα ο Γάλλος αν μπει Βραζιλία (γιατί αν είσαι Γάλλος και μπεις σε γαλλικό σερβερ σε vpn, είσαι λιγάκι χαλβάς νομίζω..) και μετά όπου θέλει. 

Από την στηγμη που πουλάει στην Γαλλία νομμημα της υπηρεσίες της θα πρπει να υπάγεται στους νόμους τους, αλλιος θα κάνουν ότι κάνουν και στην Κίνα, κάνουν αποκλεισμό όλα τα servers τους και απλά δεν συνδέεται καν, σκέψου Nord ανά τόσο αλλάζει διευθύνσεις για να παρέχει εστο κάποια πρόσβαση εκεί πέρα, αλλά τελευταία κόβουν και πρπτοκολλα και χίλια αλλά δύο και το έργο έγινε πολύ δύσκολο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τις υπηρεσίες VPN. Στο μέλλον θα κοιτάμε νοσταλγικά τις εποχές που μπορούσες να αγοράσεις μια συνδρομή VPN με την κάρτα σου ή το PayPal σου και έχεις πρόσβαση σε όλες τις σελίδες του internet. Φυσικά και θα υπάρχουν underground VPNs (με τη σελίδα τους στο dark web αντί στο κανονικό web και πληρωμή μόνο με cryptocurrency) αλλά πόσοι θα ξέρουν να γραφτούν συνδρομητές σε αυτά τα VPNs; Και πόσοι θα θέλουν να πάρουν το ρίσκο να τους πιάσουν σε επίπεδο ISP όταν συνδέονται στους servers αυτών των VPNs;

Και φυσικά έτσι έρχεται και η λογοκρισία. Πάντα "για το καλό μας" στην αρχή φυσικά.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, kurkosdr said:

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τις υπηρεσίες VPN. Στο μέλλον θα κοιτάμε νοσταλγικά τις εποχές που μπορούσες να αγοράσεις μια συνδρομή VPN με την κάρτα σου ή το PayPal σου και έχεις πρόσβαση σε όλες τις σελίδες του internet. Φυσικά και θα υπάρχουν underground VPNs (με τη σελίδα τους στο dark web αντί στο κανονικό web και πληρωμή μόνο με cryptocurrency) αλλά πόσοι θα ξέρουν να γραφτούν συνδρομητές σε αυτά τα VPNs; Και πόσοι θα θέλουν να πάρουν το ρίσκο να τους πιάσουν σε επίπεδο ISP όταν συνδέονται στους servers αυτών των VPNs;

Και φυσικά έτσι έρχεται και η λογοκρισία. Πάντα "για το καλό μας" στην αρχή φυσικά.

ετσι μαρεσεις που εισαι πονοψυχος και σκεφτεσαι σε αυτο το επιπεδο τους "πολλους" τα διαφορα gamato kai gamoto γιαυτο εκλεισαν οταν τα ειχε μαθει και η ερμη η κουτση Μαρια...

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

ετσι μαρεσεις που εισαι πονοψυχος και σκεφτεσαι τους "πολλους" τα διαφορα gamato kai gamoto γιαυτο εκλεισαν οταν τα ειχε μαθει κ η κουτση  Μαρια

Υπάρχουν άλλα ένα σωρό άλλα sites που δεν είναι καν στην Ελλάδα. Το ότι έκλεισε ένα site (για το οποιοδήποτε λόγο) δεν έχει καμιά σχέση με το ποστ που έκανα.

Και επαναλαμβάνω: Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε λογοκρισία του web (πάντα "για το καλό μας") ακόμα και σε sites που δεν έχουν πειρατικό περιεχόμενο. Τώρα αν νομίζεις ότι αυτό είναι όντως "για το καλό μας", τι να πω, δικαίωμα σου να το πιστεύεις.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, kurkosdr said:

Υπάρχουν άλλα ένα σωρό άλλα sites που δεν είναι καν στην Ελλάδα.

Και επαναλαμβάνω: Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε λογοκρισία του web (πάντα "για το καλό μας") ακόμα και σε sites που δεν έχουν πειρατικό περιεχόμενο. Τώρα αν νομίζεις ότι αυτό είναι όντως "για το καλό μας", τι να πω, δικαίωμα σου να το πιστεύεις.

αλλο το ενα αλλο το αλλο, αλλο πληρωνω για να βλεπω κατι , αλλο παρανομω εν γνωσει μου για να το βλεπω πειρατικα και επισης αλλο η λογοκρισια και η αλλοιωση περιεχομενου, με τοσα bots και ψευτικες ειδησεις τωρα θυμηθηκες την λογοκρισια για να την παραθεσεις ως αντιβαρο; ή μηπως αντιμετωπιζεται ετσι ευκολα κατεβαζοντας απλα ενα διακοπτη;

επισης η λογοκρισια ειναι ενα θεμα, ενα αλλο σοβαροτερο θεμα ειναι η κριση που εχει και αναπτυσσει ο καθενας απο εμας και το προσωπικο φιλτρο που βαζει σε οτι διαβαζει απο οπου κι αν το διαβαζει ειτε ειναι λογοκριμενο ή μη...

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

αλλο το ενα αλλο το αλλο, αλλο πληρωνω για να βλεπω κατι , αλλο παρανομω εν γνωσει μου για να το βλεπω πειρατικα και επισης αλλο η λογοκρισια και η αλλοιωση περιεχομενου, με τοσα bots και ψευτικες ειδησεις τωρα θυμηθηκες την λογοκρισια για να την παραθεσεις ως αντιβαρο; ή μηπως αντιμετωπιζεται ετσι ευκολα κατεβαζοντας απλα ενα διακοπτη;

Προς το παρόν βλέπουμε ότι οι μηχανισμοί που αρχικά χρησιμοποιούνται για το μπλοκάρισμα πειρατικού περιεχομένου μετά χρησιμοποιούνται για λογοκρισία site που δεν έχουν πειρατικό περιεχόμενο. Δεν μιλάμε για υποθετικό σενάριο, έχει ήδη συμβεί.

Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι αυτό το μπλοκάρισμα site που δεν έχουν πειρατικό περιεχόμενο γίνεται για να μας προστατέψουν από τα μποτ, τις ψεύτικες ειδήσεις, και γενικά "για το καλό μας", δικαίωμα σου να το πιστεύεις.

ΥΓ: Αν υπήρχαν σοβαρές νομικές προβλέψεις κατά της λογοκρισίας και το μπλοκάρισμα ήταν μόνο για site με πειρατικό περιεχόμενο, θα έλεγα έχεις ένα δίκιο, αλλά επαναλαμβάνω, η λογοκρισία site που δεν έχουν πειρατικό περιεχόμενο μέσω μπλοκαρίσματος έχει ήδη συμβεί

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...