Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελευταία προσπαθώ να βρίσκω πράγματα από το σουπερμάρκετ που δεν χρειάζονται μαγείρεμα, πχ μόνο να τα ζεστάνεις. Τα snack pots δεν μου αρέσουν καθόλου, αλλά είναι πανευκολο, τα noodles ούτε, ειδικά αυτά που είναι σε κουπακια δικά τους, φεύγουν στα σκουπίδια. Τα κατεψυγμένα τυροπιτακια είναι πάντα ανοστα, δεν έχω βρει ωραία μόνο σε μεγάλες αλλά συνήθως οι τιμές ξεφεύγουν και μου φαίνονται πολλά απλά για μια τυρόπιτα. Μέχρι και τα καινούρια της knorr δοκίμασα και είναι βλακεία. 

Έχετε βρει κάτι τέτοιο που να μπορείτε να το ετοιμάσετε γρήγορα και να μην είναι βλακεία; 

Δημοσ.

Εχει ο Σκλαβενίτης ready meals που θέλουν ζέσταμα αλλά και τα έχει και έτοιμα ψημένα,όπως και ψητά κοτόπουλα.

Αν έχεις την δυνατότητα μαγείρεψε μόνη σου.Εστω ρύζι ή μακαρόνια.Πιο υγιεινά ειναι απο τα έτοιμα.

• Like 2
Δημοσ.

Έτοιμα φαγητά ψυγείου, έχουν όλα τα σούπερ μάρκετ. Είναι αξιοπρεπή και νιώθεις ότι τρως κανονικό φαγητό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ts

Αν και δεν είναι το ζητούμενο στο ερώτημά σου θα σου πω ότι το "μαγείρεμα", είτε μιλάμε για αυγά τηγανητά είτε για παστίτσιο, έχει πολλά οφέλη.

Αν και πολλοί θα πούνε "μα να μαγειρέψω για ένα άτομο;" στην πραγματικότητα αυτό το "άτομο" είναι το πιο σημαντικό. Εσύ. Κατά συνέπεια μάλλον το αξίζει. Και ίσως, ειδικά στην περίπτωσή σου (κρίνοντας από το άλλο σου νήμα) σε βοηθήσει να αλλάξεις διάθεση απέναντι στον εαυτό σου.

Έχοντας ζήσει κάποιο διάστημα μόνος μου όχι μόνο μαγείρευα αλλά πολλές φορές καθόμουν κανονικά στο τραπέζι, με το φαγητό, τη σαλάτα και την μπύρα ή την coca cola μου, αποφεύγοντας τη "χύμα" φάση του καναπέ και δημιουργώντας ένα event που έσπαγε τη ρουτίνα της ημέρας.

Άλλο προφανές όφελος είναι το οικονομικό και ποιοτικό σε σχέση με το έτοιμο φαγητό. Εννοείται πως δεν θα έχεις μονίμως φρέσκο φαγητό όπως όταν παραγγέλνεις αλλά θα μαγειρέψεις 2-3 φορές την εβδομάδα και θα πορευτείς με αυτά. 

Επίσης η εξοικείωση με την μαγειρική, τόσο σε γνώση όσο και ευκολία στην κουζίνα, θα βοηθήσει και το κοινωνικό κομμάτι, αν θες να προσκαλέσεις κάποιον (φίλο, γκόμενο, συγγενή) για φαγητό και για μια όμορφη βραδιά (με την όποια συνέχεια ή και χωρίς)  

Κι επειδή μπορεί πολλοί να "τρομάζουν" ανοίγοντας τον όποιο "τσελεμεντέ" ή να θεωρήσουν ότι δεν ξέρουν τα βασικά για να μαγειρέψουν αυτό το βιβλίο

image.jpeg.3c8c8cfb40548bbed04c37b19452a1d3.jpeg

ξεκινάει από το...βράσιμο αυγού. Πόσο πιο basic να ζητήσει κανείς???

Τέλος στο off topic

ΥΓ Μόλις είδα ότι το συγκεκριμένο μάλλον είναι εξαντλημένο σαν έκδοση αλλά you get my point (άσε που ενδεχομένως να μπορεί να βρεθεί στα μεταχειρισμένα)

Επεξ/σία από haris_216
  • Thanks 2
Δημοσ.

Εγώ φτιάχνω συχνά τις σούπες στιγμής της Knorr. Απλά βάζεις βραστό νερό. Δεν καταλαβαίνεις καμία διαφορά από το να τη φτιάξεις μόνος σου. Βέβαια για τις 2 ώρες που προηγούνται πριν φτιάξω σούπα στιγμής δεν κάνω τίποτα ούτως ή άλλως, οπότε θα μπορούσα να φτιάχνω μια κανονική και ταυτόχρονα να νιώθω ότι έκανα κάτι.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tasoe είπε

Εγώ φτιάχνω συχνά τις σούπες στιγμής της Knorr. Απλά βάζεις βραστό νερό. Δεν καταλαβαίνεις καμία διαφορά από το να τη φτιάξεις μόνος σου. Βέβαια για τις 2 ώρες που προηγούνται πριν φτιάξω σούπα στιγμής δεν κάνω τίποτα ούτως ή άλλως, οπότε θα μπορούσα να φτιάχνω μια κανονική και ταυτόχρονα να νιώθω ότι έκανα κάτι.

Ακριβώς αυτό που έλεγα παραπάνω (το υπογραμμισμένο)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποτέ ετοιμα φαγητά μαγειρευτά απο τα σουπερ μαρκετ, ειτε της ωρας είτε κατεψυγμένα.

Κανε μια σαλατα, ενα τονο, κανενα ψαρι τα ψήνουμε και εξω, μπριζόλα στην ψησταρια, λουκανικα, λαχανικα στην ψησταρια, ενα τόνο, πατάτα με  σπιτική μαγιονεζα στον φουρο μικροκυμάτων, καθε είδους τυριά με συνοδευτικό μια ντομάτα, χιλιαδες πράγματα υπάρχουν.

Αν μένεις μονο σου και μαγειρεύεις μπορείς να φτιάξεις μια τυροπητα, σπανακοπιτα, πιτες γενικά ή ενα κοκκινιστό που συνοδεύεται καθε μερα με κάτι αλλο, με ρυζι, πατατες, μακαρονια κπλ και ολα αυτα κρατάνε τέσσερεις πέντε μερες στο ψυγείο κλπ

Μπορώ να γράψω βιβλίο🤣🤣🤣

Επεξ/σία από NikosKallithea
Δημοσ.

Αυτο με την πατάτα, την βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά προσθέτω τριμμένο τυρί και βούτυρο. Δεν ήξερα ότι ταιριάζει με μαγιονέζα 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, elpy είπε

Αυτο με την πατάτα, την βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά προσθέτω τριμμένο τυρί και βούτυρο. Δεν ήξερα ότι ταιριάζει με μαγιονέζα 

Πολύ, τεραστιος μεζες για τσίπουρα😵

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ποτέ ετοιμα φαγητά μαγειρευτά απο τα σουπερ μαρκετ, ειτε της ωρας είτε κατεψυγμένα.

Κανε μια σαλατα, ενα τονο, κανενα ψαρι τα ψήνουμε και εξω, μπριζόλα στην ψησταρια, λουκανικα, λαχανικα στην ψησταρια, ενα τόνο, πατάτα με  σπιτική μαγιονεζα στον φουρο μικροκυμάτων, καθε είδους τυριά με συνοδευτικό μια ντομάτα, χιλιαδες πράγματα υπάρχουν.

Αν μένεις μονο σου και μαγειρεύεις μπορείς να φτιάξεις μια τυροπητα, σπανακοπιτα, πιτες γενικά ή ενα κοκκινιστό που συνοδεύεται καθε μερα με κάτι αλλο, με ρυζι, πατατες, μακαρονια κπλ και ολα αυτα κρατάνε τέσσερεις πέντε μερες στο ψυγείο κλπ

Μπορώ να γράψω βιβλίο🤣🤣🤣

Όλα ωραία είναι αυτά, αλλά είναι φορές που θέλεις να φας κάτι πιο σπιτικό - μαγειρευτό. Γι'αυτό έχουν τόση ζήτηση πιστεύω τα μαγειρευτά σε όλες τις μορφές, είτε από σούπερ μάρκετ είτε από μαγειρία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, zio10 είπε

Όλα ωραία είναι αυτά, αλλά είναι φορές που θέλεις να φας κάτι πιο σπιτικό - μαγειρευτό. Γι'αυτό έχουν τόση ζήτηση πιστεύω τα μαγειρευτά σε όλες τις μορφές, είτε από σούπερ μάρκετ είτε από μαγειρία. 

Πάμε πάλι στο μαγείρεμα τότε. Πχ, μια που είναι και η εποχή, 1kg φασολάκια γίνονται εύκολα λαδερά το οποίο με φέτα και φρέσκο ψωμί (για τη σχετική...παπάρα) είναι τέλειο.

Φυσικά αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα τρως φασολάκια όλη την ερχόμενη εβδομάδα :) (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή) με ενδιάμεσα κάτι άλλο. Αλλά νομίζω ότι μια χαρά περνάει σαν σενάριο. 

Τώρα, αν δεν θες να καθαρίσεις φασολάκια, να μαγειρέψεις ή θες να τρως κάθε μέρα φρέσκο φαγητό (όπως το αδερφάκι μου ΠΡΙΝ το στρατό :P) δεν έχω κάτι παραπάνω να πω

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, elpy said:

Έχετε βρει κάτι τέτοιο που να μπορείτε να το ετοιμάσετε γρήγορα και να μην είναι βλακεία; 

Lidl και σκλαβενίτης μαγειρευτά ανεκτής ποιότητας. Φασολάδα, φακές, μπριάμ, φασολάκια, ρεβύθια κλπ.  

Επίσης μια λύση για ώρα ανάγκης είναι να έχεις καμιά τυρόπιτα στην κατάψυξη. Τυρόπιτα της προκοπής από εργαστήριο, όχι αυτές που πουλάνε στα ΣΜ. Την πετάς κατάψυξη και μετά ξεπάγωμα όταν χρειαστεί και μαμ. Η γεύση της δεν αλλοιώνεται καθόλου, η υφή ελαφρώς. 

Επεξ/σία από Dante80
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...