Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 1 minute ago, Odyss3us said: για καθιστε ρε παιδια μονο τους χυτοσιδηρους σωληνες να βαλεις που πρεπει να περαστουν για καθε διαμερισμα εξωτερικα απο το ισογειο μεχρι πχ. τον 5ο οροφο -οπως ειναι και του φυσικου αεριου- καταλαβαινεις οτι υπαρχει κοστος Προφανώς υπάρχει για τον πάροχο, αλλά το απορροφάει γιατί σε προτιμάει στο FTTH από το DSL. Όποιο χρήστη διαβάσεις εδώ ή στο adslgr, δεν έχουμε δώσει ευρώ για εγκατάσταση. 2
Sotosgl Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 8 λεπτά πριν, dBpanos είπε Μπορείς να δώσεις λεπτομέρειες πώς κάνουν την εγκατάσταση από το κεντρικό κουτί μέχρι το διαμέρισμα; Στη δική μας πολυκατοικία έχουν βγάλει το κουτί δίπλα στα ρολόγια του ΔΕΔΔΗΕ. Από εκεί βγαίνει καλώδιο και το πάνε μέσα στο διαμέρισμα όπως η Inalan με όποιον τρόπο βολεύει (είμαι πελάτης τους από το 2018 και το έχω πάει από το πίσω μπαλκόνι π.χ.) ή κάνουν εγκατάσταση με κουτί ανά όροφο όπως η COSMOTE? Μονοκατοικια ευτυχως χωρις να αγχωνομαι για συνελευσεις διαχειριστες και αλλα κουλα Απλα οταν ηρθαν ηθελαν να το πανε εναερια στο πλαι του διπλα κτηριου επειδη εχει και μεγαλη μουρη το οικοπεδο. Θα εφταναν στην μπαλκονοπορτα και απο εκει θα εμπαιναν μεσα Το ρολοι δεν παιζει ρολο γιατι ειναι σε εντελως αντιθετη μερια
dream21 Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 10 ώρες πριν, rafinos είπε Αλήθεια έχει δει κανείς να γίνεται αναφορά σε δελτίο τύπου της inalan και της hcn στο αγαπημένο μας τεχνολογικό φόρουμ; Τα σάλια σας τρέχουν για άλλη μια φορά. Μόνο πληροφορίες των συστημικών εταιρειών. Μια φορά να βάλετε ένα προσωπικό σχόλιο πριν το παραμύθι της κάθε εταιρείας... ΜΙΑ! Θα πούμε και μπράβο στη ΔΕΗ που ενώ μπορεί αν πουλήσει ρεύμα υπερβολικά φθηνότερα αρμέγει τον κόσμο και κάνει εξαγορές τύπου Κωτσόβολος γιατί δεν ξέρει τι να κάνει τα λεφτά της... Και θα μας πουλήσουν και μούρη με το υπερσύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών της (οι τιμές είναι καλές)... στο οποίο έχουν πρόσβαση πόσοι; Ε ναι, Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα, λίγο η Θεσσαλονίκη και ακόμα κάτι λιγότερο κάποιες ακόμα πρωτεύουσες νομών. Αν βγάλουν από τη ΔΕΗ δελτίο τύπου ότι καλύπτουν το 95% της Ελλάδας με οπτική ίνα να το βγάλετε και αυτό αυτούσιο όπως κάνετε στις αγαπημένες σας εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πάντα οι περισσότεροι ανήκουν σε αυτό το γελοία μικρό ποσοστό που δεν καλύπτουν. Από forum τεχνολογίας έχετε γίνει κράχτες των συστημικών εταιρειών τηλεπικοινωνιών και βγάζετε απλά παράλληλα και ορισμένα τεχνολογικά (ή και όχι) νέα. Προσέξτε μην γλιστρήσετε μόνο από τόσο σάλιο που έχει στο πάτωμα... Αν το μεγαλύτερο τεχνολογικό φόρουμ στην Ελλάδα κάνει αυτό, τότε μην αναφέρεστε σε «καρτέλ» ορισμένοι, που λατρεύετε το insomnia. Δεν αποτελεί καμία είδηση ότι η ΔΕΗ προσφέρει τέτοιες τιμές. Αν φτάσει να έχει τη μισή κάλυψη της Telekom (το Cosmote το έχουν αφήσει έτσι για να υπάρχει) ξέρετε ότι αυτόματα οι τιμές θα ανέβουν επειδή θα κατέχει κάποιο μεγάλο μέρος της αγοραστικής δύναμης; Επίσης... Ξέρετε ότι η Telekom ακόμα και να ήθελε (που δεν θέλει!) να ρίξει τις τιμές στην σταθερή δεν μπορεί να το κάνει και ο λόγος είναι το παλιό δίκτυο του ΟΤΕ που κατέχει και άρα αμέσως είναι πιο ισχυρή από τους αντιπάλους της και δεν το επιτρέπει η αγαπημένη σε όλους μας επιτροπή ανταγωνισμού; Ζητωκραυγάστε λίγο ακόμα για τη ΔΕΗ (δηλαδή πόσα θέλετε να μας τρελάνετε) και σε λίγες μέρες βρίστε την όταν έρθει ο λογαριασμός του ρεύματος (τον οποίο δεν ρίχνουν παρά την χονδρική στην κιλοβατώρα να πέφτει... επειδή λέει θα μας κακοφανεί όταν ανέβει τον χειμώνα) και κάνει έκπτωση στα νοικοκυριά που θα καταναλώσουν 200 κιλοβατώρες (ούτε φοιτητής σε 20 τετραγωνικά κλουβί δεν μπορεί να κάψει τόσες λίγες), ενώ την ίδια στιγμή ανεβάζει λίγο την κιλοβατώρα στο μέχρι τώρα «φθηνό» όριο των 500 κιλοβατώρων. ΜΠΡΑΒΟ ΔΕΗ ΔΩΣΕ FIBER ΣΤΟ ΛΑΟ! ΠΑΠΑΤΖΑ ΟΛΕ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΑΠΟ ΚΆΠΟΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ; 😆😆 1 5
UncleKim Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 10 λεπτά πριν, Odyss3us είπε οσοι γνωστοι μου εβαλαν οπτικη σε πολυκατοικια εγινε με αυτο τον τροπο, η εγκατασταση γινεται -οχι δωρεαν- στον πρωτο που θα βαλει με την προυποθεση οτι μελλοντικα καποια στιγμη θα βαλουν και οι υπολοιποι οι οποιοι εχουν συμφωνησει.. εδω μεσα διαβαζω για κατι inalan που πεταει σπιραλ καλωδια απο τα μπαλκονια εκει παω πασο.. Εγω, μιλώντας με την εταιρεία διαχείρισης της πολυκατοικίας μου, με ενημέρωσαν για αυτό που έγραψα. Αν θέλει ένας, η ίνα μπαίνει κανονικά, χωρίς συνελεύσεις και χωρίς τίποτα. Μα η εγκατάσταση είναι μία, και γίνεται μία φορά. Σε εμένα και σε όλους τους γνωστούς μου έγινε δωρεάν. Χωρίς καμία προυπόθεση απολύτως. Μιλάμε οτι έκαναν τρομερή δουλειά, με πολύ λεπτομέρεια, και τελείως δωρεάν. Αυτά που γράφεις δεν ξέρω από που τα αντλείς. Δλδ κάποιος από τους γνωστούς σου, πλήρωσε 500 ευρώ εγκατάσταση όπως γράφεις? 4
touristas1985 Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 42 minutes ago, thanosAIAS said: Το καλώδιο πως έρχεται σπίτι σου; τωρα διαβασα το πως Ακολουθουν την διαδρομη του ρευματος. Εμενα εκει που ειναι τα ρολογια της ΔΕΗ (ειναι σε κουτι της πολυκατοικιας το εφεραν μεσα και εβαλαν το κεντρικο κουτι). Μετα με καναλια (και μεσω της κουπαστης της σκαλας) το πηγαν και εκαναν αναμονη σε καθε οροφο. Παλι μετα με καναλια το εφεραν μεσα με μια τρυπα διπλα στην πορτα. Γενικα πολυ καλη δουλεια
asikis Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Πολυ καλες τιμες αλλα δεν προσφερει σταθερη τηλεφωνια. Για πολυ κοσμο, χωρις σταθερη τηλεφωνια, δεν ειναι ακομα επιλογη. Εαν βαλει και σταθερη το συζηταμε...
rafinos Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 10 λεπτά πριν, dream21 είπε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΑΠΟ ΚΆΠΟΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ; 😆😆 Από εξοργισμένο καταναλωτή θα έλεγα. 😅 Αλλά ότι το Insomnia έχει γίνει ένα φερέφωνο των μεγάλων εταιρειών έχει γίνει χρόνια τώρα. Λίγο μετά που ξεκίνησαν το podcast άρχισε όλο αυτό και ήταν και ο λόγος που σταμάτησα να τους ακούω. Αν θυμάμαι καλά είχαν φέρει κιόλας εκείνη την περίοδο τον Γ.Γ. της ΕΕΤΤ που ήταν πρώην μεγαλοστέλεχος της τότε Wind με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν παίρνουν θέση κατά των τριών ποτέ... και μάλλον πλέον μπαίνει και η ΔΕΗ στο παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι πρέπει απαραίτητα να αντιπροσωπεύω κάποι@ ή κάτι για να πω τα αυτονόητα. Το site είναι το κοινό του. Αν το κοινό δείξει δυσαρέσκεια, τότε το site πιθανότατα θα αλλάξει ρώτα ώστε να μην έχει δυσαρεστημένο το κοινό του. Δηλαδή αν το μεγαλύτερο site τεχνολογίας δεν πει για τις τρεις εταιρείες τηλεπικοινωνιών «γιατί είναι οι μόνες στην Ε.Ε. που σου μηδενίζουν το υπόλοιπο κάθε δύο μήνες και παράλληλα έχουν ολόιδια τιμολογιακή πολιτική στην καρτοκινητή, γιατί με το που ανεβάζει η μία από αυτές τις τιμές ακολουθούν και οι άλλες αντί να εκμεταλλευτούν το πιο ακριβό προϊόν του αντιπάλου, γιατί τα πακέτα τους είναι τόσο παρόμοια, κτλ κτλ» τότε ότι και να πούμε εμείς είναι άχρηστο. Το μόνο πράγμα που κάνει η μεγαλύτερη μερίδα του κοινού στο insomnia πλεόν είναι να μπαίνει και να μαλώνει για το ποιος έχει την πιο σωστή άποψη σχετικά με την εκάστοτε εταιρεία. Αυτά που ανέφερα εγώ είναι γεγονότα δεν είναι θέμα άποψης. 7 1
definitio Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Και ο ΟΤΕ έκανε πολύ καλή κ προσεκτική δουλειά για την εγκατάσταση οπτικών, τρυπώντας τις μεταλλικές ράγες του κλιμακοστασίου και περνώντας από εκεί το καλώδιο (μέσα σε έναν ανθεκτικό πλαστικό σωλήνα), εγκαθιστώντας μια αναμονή/κουτί πάνω από τον ανελκυστήρα σε κάθε όροφο... ...δεν γνωρίζω βέβαια αν έπρεπε να περάσει με τον ίδιο τρόπο δεύτερο καλώδιο, πόσο εύκολο θα ήταν...μάλλον αδύνατο, εκτός αν περνούσε από τον ίδιο σωλήνα, με κίνδυνο φθορών για το ήδη υπάρχον καλώδιο οπτικής. Πέρα από αυτό, η "αδυναμία" της εγκατάστασης είναι ότι μπορεί να υπάρχει ένας περιορισμός στο σημείο τοποθέτησης του ρούτερ (εκτός αν δίνουν δωρεάν πολλά μέτρα εγκατάστασης οπτικού καλωδίου εντός της οικίας κ ο ένοικος/ιδιοκτήτης δεν έχει πρόβλημα να γεμίζει το σπίτι με "κανάλια") ...στη δική μου περίπτωση θα έπρεπε να περάσει το καλώδιο από το σαλόνι κ τη κουζίνα για να καταλήξει στο δωμάτιο που έχω τον ρούτερ κ τον σταθερό υπολογιστή. με HCN/Inalan τουλάχιστον η εγκατάσταση γίνεται εν πολλοίς όπως τη θες.
Aggis15 Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου να ρωτήσω κάτι, αμα θέλει κάποιος και σταθερό (μόνο διατήρηση αριθμού) γίνεται να μεταφέρει τον αριθμό σε έναν voip πάροχο (modulus, yuboto πχ) και να κουμπώσει το σταθερό πάνω στο ρούτερ της δεη ή θα χρειαστεί voip συσκευή;;
BadIronTree Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 4 hours ago, nepomuk said: Δεν ειναι ετσι , το βιοτικο επιπεδο επεσε , δεν κατερρευσε . Πχ οι του δημοσιου , συνταξιουχοι και λοιποι εχασαν 2 μισθους το χρονο , σε Ευρω ομως , σε σκληρο περιζητητο νομισμα .Την καταρρευση και εξαθλιωση θα εφερνε σιγουρα η επιστροφη στα παλαια . Εδω δεν ειμαστε σοβαρο κρατος , ουτως η αλλως το εναεριο δικτυο του ηλεκτρικου υφισταται πανω απο τα κεφαλια μας , τι θα πειραζε ενα αθωο καλωδιακι οπτικης ινας ; Τωρα δηλ πως επετραπηκε να γινει και οχι δεκαετιες πριν , ευκολα , φθηνα , χωρις οχληση ; Συνετελεσθη εγκλημα και ουδεις θα δωσει λογο. καλά δες την αγοραστική δύναμη που έχουμε μόνο η Βουλγαρία είναι πίσω και σε λίγο θα μας περάσουν να δω ποιος θα αγοράζει στο μέλλον...
UncleKim Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 10 λεπτά πριν, definitio είπε Και ο ΟΤΕ έκανε πολύ καλή κ προσεκτική δουλειά για την εγκατάσταση οπτικών, τρυπώντας τις μεταλλικές ράγες του κλιμακοστασίου και περνώντας από εκεί το καλώδιο (μέσα σε έναν ανθεκτικό πλαστικό σωλήνα), εγκαθιστώντας μια αναμονή/κουτί πάνω από τον ανελκυστήρα σε κάθε όροφο... ...δεν γνωρίζω βέβαια αν έπρεπε να περάσει με τον ίδιο τρόπο δεύτερο καλώδιο, πόσο εύκολο θα ήταν...μάλλον αδύνατο, εκτός αν περνούσε από τον ίδιο σωλήνα, με κίνδυνο φθορών για το ήδη υπάρχον καλώδιο οπτικής. Πέρα από αυτό, η "αδυναμία" της εγκατάστασης είναι ότι μπορεί να υπάρχει ένας περιορισμός στο σημείο τοποθέτησης του ρούτερ (εκτός αν δίνουν δωρεάν πολλά μέτρα εγκατάστασης οπτικού καλωδίου εντός της οικίας κ ο ένοικος/ιδιοκτήτης δεν έχει πρόβλημα να γεμίζει το σπίτι με "κανάλια") ...στη δική μου περίπτωση θα έπρεπε να περάσει το καλώδιο από το σαλόνι κ τη κουζίνα για να καταλήξει στο δωμάτιο που έχω τον ρούτερ κ τον σταθερό υπολογιστή. με HCN/Inalan τουλάχιστον η εγκατάσταση γίνεται εν πολλοίς όπως τη θες. Εμένα κατά την εγκατάσταση, μου είπαν οτι μπορούμε να την στείλουμε την οπτική, όπου θέλω μέσα στο διαμέρισμα με κανάλι.
kotronas Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Καλά μας κάνουν , είδαμε μία φορά σωστές τιμές σε παροχή υπηρεσιών και τις εκθειάζουμε για πολύ χαμηλές τιμές στα αυτιά ρε όλοι βαράτε.
MaTrOx Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 20 λεπτά πριν, Aggis15 είπε να ρωτήσω κάτι, αμα θέλει κάποιος και σταθερό (μόνο διατήρηση αριθμού) γίνεται να μεταφέρει τον αριθμό σε έναν voip πάροχο (modulus, yuboto πχ) και να κουμπώσει το σταθερό πάνω στο ρούτερ της δεη ή θα χρειαστεί voip συσκευή;; Το router της ΔΕΗ είναι κλειδωμένο. Όπως λες θα το κάνεις φορητότητα σε έναν voip πάροχο και είτε θα το βάλεις με voip εφαρμογή σε κινητό, ή θα πάρεις μία voip τηλεφωνική συσκευή, ή θα πάρεις ένα Grandstream HT801 για να συνδέσεις την υπάρχουσα τηλ συσκευή σου. Εγώ το έβαλα στο κινητό μου και σε ένα gigaset S850 που ήδη είχα και παίζει άψογα (modulus). 1
speedy23 Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Τρελαθηκα με την προσφορα και μετα ειδα την ελλειψη διαθεσιμοτητας στην περιοχη μου στην Πετρουπολη 2 2
parsector Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Geralt_Haute_Bellegarde είπε Γιατί όμως; Είναι κάτι το οποίο με ενδιαφέρει και η static ip για μένα δεν είναι επιλογή.. Δεν είναι κάτι που κατάλαβα αρχικά μιας και εγώ επέμενα πως το χρειάζομαι (αν και δεν με πείραζε η static IP παρά μόνο ότι τότε κόστιζε 7 ευρώ το μήνα αντί για 3). Επέμεινα πολύ να μπορώ να κάνω port forwarding αλλά ο άνθρωπος στο τηλέφωνο ήταν κάθετος στο ότι δεν υπάρχει τρόπος λόγω τεχνικού περιορισμού. Μετά το έψαξα και εγώ με λίγο google και gpt και φαίνεται να λέει την αληθεια. Απλά έτσι δουλεύει η υποδομή τους μάλλον. Επεξ/σία 11 Ιουνίου από parsector
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα