Sheogorath Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Καλησπερα σας, Ξεκίνησα πρόσφατα practical shooting και σιγα σιγα βλέπω τις επιλογές για αγορά μετά. Για την ώρα έχω ρίξει με Glock 17 και 34, αλλά αν και βοηθάει σε γρήγορη επαναφορά το όπλο σε γρήγορες βολές, η σκανδάλη είναι σαν βρεγμένο σφουγγάρι. Έχω ρίξει λίγο με CZ75, και με beretta M92fs. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι με Μ9 / Μ92 δεν ρίχνει σχεδόν κανένας σε αγώνες. Ξέρουμε γιατί; Η απάντηση που πήρα είναι ένα «γιατί δεν το συνηθίζουν». Τα cz75/shadow κτλ δεν μου πολύ αρέσουν γιατί κάθονται πολύ λεπτά στο χέρι μου. Κατι staccato 2011 είναι πολύ ακριβά και δεν τα χρησιμοποιούν πολλοί. Βλέπω και το CZP09 που αν καταλαβαίνω καλά είναι η έκδοση με πολυμερή του shadow πάνω κάτω, σωστά; Επισης, στο τέλος σκέφτομαι και Glock 19x για την αξιοπιστία και τιμή, και θα συνηθίσω την σκανδάλη. Παίζει κανένας από φόρουμ σε αγώνες; Τι λέτε;
Deu164 Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Ασχολούμε με σκοποβολή, όχι πρακτική με πιστόλι αλλά Benchrest & Field Target περισσότερο από μια δεκαετία. Για εμένα η σκανδάλη είναι η μισή λύση στο "πρόβλημα" ή το μισό "πρόβλημα" σε όλη την εξίσωση.... Μια κακή σκανδάλη η οποία είναι σκληρή, απρόβλεπτη, και γενικά με ασάφειά στα στάδιά τής μπορεί να κάνει ένα μέτριο όπλο να έχει κακή απόδοσή η ένα μέτριο όπλο να έχει αρκετά καλή απόδοση. Ναι, σε ένα βαθμό μπορεί να τη συνηθίσει κάποιος να τη μάθει και να βελτιώσει την απόδοση του αρκετά άλλα πάντα θα παραμένει ένας περιοριστικός παράγοντας. Ακόμα και μια καλή είναι ο εχθρός του καλύτερου. Μιλάω όμως για διαφορετικά αθλήματα με στόχους σε διαφορετικές αποστάσεις και με διαφορετικές απαιτήσεις σε ακρίβεια οπού οι εξωγενείς παράγοντες επηρεάζουν σε διαφορετικό βαθμό. Όπως και να έχει αν ένα όπλο δεν αφήνει το σκοπευτή του ευχαριστημένο είναι λόγος εξόδων, δυσφορίας κτλπ άλλα ταυτόχρονα και ένα κάλο σχολείο... Μη βιαστείς να αποφασίσεις και αν σε παίρνει για κάτι καλύτερο το οποίο μπορεί να μπει στον προϋπολογισμό αλλά όχι άμεσα θα πρότεινα να κάνεις υπομονή μέχρι να το αποκτήσεις χωρίς να σταματάς την αναζήτησή και δοκιμές οπού σου δίνετε η ευκαιρία. 1
elpy Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 13 ώρες πριν, Sheogorath είπε Καλησπερα σας, Ξεκίνησα πρόσφατα practical shooting και σιγα σιγα βλέπω τις επιλογές για αγορά μετά. Για την ώρα έχω ρίξει με Glock 17 και 34, αλλά αν και βοηθάει σε γρήγορη επαναφορά το όπλο σε γρήγορες βολές, η σκανδάλη είναι σαν βρεγμένο σφουγγάρι. Έχω ρίξει λίγο με CZ75, και με beretta M92fs. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι με Μ9 / Μ92 δεν ρίχνει σχεδόν κανένας σε αγώνες. Ξέρουμε γιατί; Η απάντηση που πήρα είναι ένα «γιατί δεν το συνηθίζουν». Τα cz75/shadow κτλ δεν μου πολύ αρέσουν γιατί κάθονται πολύ λεπτά στο χέρι μου. Κατι staccato 2011 είναι πολύ ακριβά και δεν τα χρησιμοποιούν πολλοί. Βλέπω και το CZP09 που αν καταλαβαίνω καλά είναι η έκδοση με πολυμερή του shadow πάνω κάτω, σωστά; Επισης, στο τέλος σκέφτομαι και Glock 19x για την αξιοπιστία και τιμή, και θα συνηθίσω την σκανδάλη. Παίζει κανένας από φόρουμ σε αγώνες; Τι λέτε; Μπορώ να ρωτήσω πόσο σου κοστίζει συνολικά;
Sheogorath Δημοσ. 11 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, elpy είπε Μπορώ να ρωτήσω πόσο σου κοστίζει συνολικά; 135 ευρώ τον χρόνο, 100 ο σύλλογος, 35 τα χαρτόσημα, και μετά 15 ευρώ οι 50 σφαίρες 9mm, και πιστόλι για την ώρα παίρνω του συλλόγου. Μετά κόστος για όπλο είναι ανάλογα, βρίσκεις και μεταχειρισμένα Glock απο 400-450, μέχρι κόστος καινούριων αυτοκινήτων αν πας σε φτιαγμένα στην κατηγορία Open, με διόπτρες και ικανά να ρίχνουν σφαίρες 9X21 χωρίς recoil. Για την αρχική εγγραφή υπολογίζεις έξτρα κανα 100άρι λόγω γιατρών κτλ. Και συνήθως 20 ευρώ ο κάθε αγώνας για "είσοδο/εγγραφή". Το ξέχασα γιατί είναι το μικρότερο κόστος 1 1
haris013 Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου δες και το usp της ΗΚ, σε 45 acp διαμέτρημα είναι το αγαπημένο μου, με γλυκιά σκανδάλη και αρκετά καλό handling 1
Sheogorath Δημοσ. 11 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 35 λεπτά πριν, haris013 είπε δες και το usp της ΗΚ, σε 45 acp διαμέτρημα είναι το αγαπημένο μου, με γλυκιά σκανδάλη και αρκετά καλό handling Φίλος αστυνομικός σε 9άρα έκδοση λέει το αντιπαθεί γιατί είναι πολύ ελαφρύ και τινάζει. Γενικά 9άρι ψάχνω λόγω κόστους (δυστυχώς). Αλλιώς θα πήγαινα σε HK MK23
Skrobo Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 1 minute ago, Sheogorath said: Φίλος αστυνομικός σε 9άρα έκδοση λέει το αντιπαθεί γιατί είναι πολύ ελαφρύ και τινάζει. Κανω πιστόλι ταχύτητας, αρα μιλάω απλα απο feeling, χωρίς να ξέρω λεπτομέριες για την πρακτική σκοποβολή. Πιστεύω οτι θα πρέπει να βρεις ενα όπλο που να συμφωνει με τους κανόνες του αθλήματός σου (φαντάζομαι ολα στην πρακτική ειναι open) αλλα και με θεματικούς αγώνες που σου αρέσουν. Να πάρεις ενα 45ρι 9+1 οταν σου αρέσουν οι αγώνες με πολλές βολες, θα ειναι κακό. Παρόμοια, να πάρεις ενα όπλο να το ντύσεις με ενα βουνο aftermarket parts και να πηγαίνεις σε αγώνες που δεν επιτρέπουν σκοπευτικά ή compensators (επειδή τέτοιους διοργανώνει συχνά ο κοντινός σου σύλλογος) ειναι και πάλι κακό. Αγόρασε το όπλο που θα το χρησιμοποιήσεις περισσότερο. Απο τις διαθέσιμες επιλογές, πάρε αυτό που ταιριάζει παραπάνω στο στυλ σου (προτιμάς να ρίχνεις μιά σφαίρα στο A zone ή γρήγορα double tap στον στόχο;). Τέλος κοιτάς την τιμή. Οπως είπε και το άλλο παιδί στην πρώτη απάντηση, καλύτερα να πάρεις ενα όπλο που σου αρέσει, ακομά και αν πρέπει να περιμένεις λίγο καιρο. Στην Ελλάδα τα όπλα τα παντρεύεσαι, ειναι ταλαιπωρία να αλλάξεις. Νομίζω οτι το shadow II που ακουγεται αρκετά ειναι το ιδανικό σημείο ανάμεσα στην τριάδα τιμή / δυνατότητες / σερβις. Γενικά στην Ελλάδα δεν έχεις και πολλές πιθανότητες εξαιτίας περιορισμένων εισαγωγών. Εγω ενα Match gun MG2 RF που ήθελα δεν κατάφερα να το αγοράσω. 1
Sheogorath Δημοσ. 11 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου "Κυνηγάω" την ταχύτητα για να είναι αποδοτικό, αλλά και πάλι πετυχαίνω κάπου ~85% Α αν και είμαι στην αρχή ακόμα. Λογικά μπορώ να ρίξω κανα γεμιστήρα δοκιμαστικά πριν αγοράσω, σωστά; Δεν έχω ιδέα πως δουλεύουν τα μαγαζιά. Οι κανονισμοί λένε μέχρι 15 σφαίρες ανα γεμιστήρα, οπότε δεν έχει νόημα να πάω σε κάτι τρελό. Απο την άλλη επειδή θέλω να κάνω και στροφή στην καριέρα μου, εμε δνιαφέρει και η πρακτική εκπαίδευση της φάσης, με "γυμνά" όπλα και όχι σκοπευτικά και compensators κτλ. Production κατηγορία δηλαδή.
ts0ts0s Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Καλημέρα και απο εμένα, θα σου πρότεινα να δείς της walther τη σειρα pdp pro (οι εκδοσεις ειναι αρκετες και στο μηκος κάννης κλπ) μιας και κανεις πρακτικη σκοποβολή ιδανικά θές προς το pdp pro sd, το εχω στη κατοχή μου 2 χρόνια τώρα (με red dot) και είμαι ευχαριστημένος,έρχεται με 3 διαφορετικα μεγέθη στο πίσω μέρος του grip για να ταιριάξεις στο χερι σου ποιο βολευει καλύτερα, έχει τη performance σκανδαλη της walther η οποία δίνει πολυ καλο feedback,και ειναι threadded η καννη μπροστα ετσι ωστε αν καποια στιγμη θες και στο επιτρέπει η κατηγορία να βαλεις και mini compensator. με 17αρια εχω ρίξει χιλιάδες σφαίρες και για να το φέρεις σε επίπεδα αγωνιστικου θα χρειαστει πολυ κόπο και χρήμα, αν εκανες στατικη σκοποβολη θα στο προτεινα λογω κόστους και μονο..οπως ειπαν και τα παιδιά παραπάνω δεν είναι τυχαίο οτι στην Ελλάδα επικρατεί πολύ η σειρά shadow της cz..
bill999r Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Δες sig sauer. Τσιμπάνε σε τιμή αλλά είναι μια ανώτερα γενικά.
adsl2+ Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου ΤΟ ΤΕΙΔΑ της ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ του ΤΑΣΑΚΟΥ είχε το CZ-75 9MM τσεχοσλοβακιας. Εξαιρετικό όπλο ,δεν είχε εμπλοκές ούτε υπό βροχή. Μπορεί να έχει κανένα μεταχειρισμένο ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΚΑΤΖΑΚΟΣ.
Skrobo Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 31 minutes ago, adsl2+ said: ΤΟ ΤΕΙΔΑ της ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ του ΤΑΣΑΚΟΥ είχε το CZ-75 9MM τσεχοσλοβακιας. Εξαιρετικό όπλο ,δεν είχε εμπλοκές ούτε υπό βροχή. Μπορεί να έχει κανένα μεταχειρισμένο ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΚΑΤΖΑΚΟΣ. Γιατί ένα όπλο να έχει εμπλοκές σε βροχή; Έχει ο καλκάντζακος, και αν πας στο κλειστό σκοπευτήριο του Αθλου θα έχουν και 2-3 μοντέλα να δοκιμάσεις.
EvilEyes Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου Και εγώ σύντομα θα ασχοληθώ με πρακτική σκοποβολή καθώς περιμένω την έκδοση άδειας αγορασ από την ασφάλεια. Η κατηγορία που θα παίζω είναι production optics. Υπάρχουν πολλές επιλογές από όπλα αλλά τα Glock του συλλόγου είναι ότι χειρότερο έχω ρίξει. Είναι επιχειρησιακό όπλο και όχι σκοπευτικό. Το μόνο καλό που έχει είναι η αξιοπιστία. Προσωπικά επέλεξα να πάω στο ένα και καλό και έχω κλείσει το kmr spectra l-02. Όταν το έπιασα στα χέρια μου κατάλαβα ότι είναι σοβαρό εργαλείο που δικαιολογεί την υψηλή τιμή. Ελπίζω και στη πράξη να το αποδείξει. Σε κάτι πιο φθηνό θα πήγαινα σε shadow 2 που υπάρχει πληθώρα ανταλλακτικών η στο Beretta 92x performance. Και τα δύο εξαιρετικά σκοπευτικά πιστόλια.
adsl2+ Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 16 ώρες πριν, Skrobo είπε Γιατί ένα όπλο να έχει εμπλοκές σε βροχή; Έχει ο καλκάντζακος, και αν πας στο κλειστό σκοπευτήριο του Αθλου θα έχουν και 2-3 μοντέλα να δοκιμάσεις. Για εμπλοκές να ρωτήσεις οπλουργό δεν δίνονται απαντήσεις δημόσια !
Skrobo Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου On 15/06/2025 at 09:23, adsl2+ said: Για εμπλοκές να ρωτήσεις οπλουργό δεν δίνονται απαντήσεις δημόσια ! Αυτό που λέω είναι η συντριπτική πλειοψηφία (προσωπικά θα έλεγα το απόλυτο "όλα" αν με ρωτούσαν) των όπλων δεν έχει εμπλοκές σε βροχή, κάτι που παρουσιάζεις σαν σημαντικό συν για το cz-75. Υπάρχουν αρκετά όπλα που λειτουργούν κάτω από το νερό, την βροχή θα βοηθηθουνε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα