Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα θέμα ποιο φταίει σε αυτήν την περίπτωση έχουμε και οι δύο στοπ... Εγώ είμαι αριστερά και αυτός δεξιά και μπαίνουμε σε κεντρική οδό. αυτός θέλει να πάει δεξιά και εγώ αριστερά σε αυτήν και έγινε τρακάρισμα και μου είπαν είναι φιλικό πάει 50-50

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Theoharis1312 είπε

Έχω ένα θέμα ποιο φταίει σε αυτήν την περίπτωση έχουμε και οι δύο στοπ... Εγώ είμαι αριστερά και αυτός δεξιά και μπαίνουμε σε κεντρική οδό. αυτός θέλει να πάει δεξιά και εγώ αριστερά σε αυτήν και έγινε τρακάρισμα και μου είπαν είναι φιλικό πάει 50-50

Ο εκ των δεξιών έχει προτεραιότητα, ασχέτως που πάει ο καθένας (μιας και αυτό δεν μπορεί να το ξέρεις, και το φλας δείχνει πρόθεση και όχι υποχρέωση). Οπότε, αν σε μια διασταύρωση 4 δρόμων, έχουν στοπ 2 διαδοχικοί δρόμοι, προτεραιότητα έχει αυτός που είναι στα δεξιά του άλλου. 

• Like 13
  • Thanks 3
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Theoharis1312 είπε

Οι ασφαλιστικές μου είπαν πως είναι 50-50

Θα έπρεπε να χαίρεσαι γιατί δεν είχες προτεραιότητα αφού ήσουν αριστερά 

• Like 11
Δημοσ.

•Εσύ βρίσκεσαι αριστερά, αυτό σημαίνει ότι ο άλλος είναι δεξιά σου.

•Και οι δύο μπαίνετε στην ίδια κεντρική οδό.

•Αυτός στρίβει δεξιά (μικρή στροφή), εσύ στρίβεις αριστερά (διασχίζεις την πορεία του).

Άρα:

Ο άλλος οδηγός είχε προτεραιότητα, γιατί ερχόταν από τα δεξιά σου και έκανε δεξιά στροφή (μικρότερος και πιο ασφαλής ελιγμός).

Εσύ φταις ως ο οδηγός από τα αριστερά που έπρεπε να του δώσεις προτεραιότητα.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Ο κώδικας οδηγικής κυκλοφορίας είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος για όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις. 

• Like 3
Δημοσ.

Όπως περιγράφεις το τρακάρισμα είναι αδύνατον να πάει 50/50 καθώς σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. φταις εσύ.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Theoharis1312 είπε

IMG_20250606_004051.png

IMG_20250606_003926.jpg

frame_2.jpg

Απλά δώσε μας σημείο στο google maps, και πες μας ποια οδό κατέβαινες εσύ, ποια οδό ο άλλος. Έτσι δεν βαίνει άκρη. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχουμε στο Γέρακα παρόμοια περίπτωση ας πουμε σε ισότιμους δρόμους.Οι ντόπιοι το ξέρουμε και γιαυτό το λόγο δεν εχουμε τρακαρίσματα γιατί δίνουμε προτεραιότητα είτε είμασε δεξιά είτε αριστερά.

Από την άλλη όταν υπάρχει  stop γιατί ο εκ δεξιών να έχει προτεραιότητα;;;Δεν πρέπει και αυτός να σταματήσει και να ελέγξει σύμφωνα με τον ΚΟΚ;;

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι προκειται για διασταύρωση με την έννοια του σταυρού . Οποτε λογικό να δόθηκε 50-50 γιατί εσύ έμπαινες στην κεντρική οδό από δρόμο χωρίς προτεραιότητα και ο άλλος προσπαθούσε να περάσει στην οδό που βρισκόσουν .

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω ποιος ειναι ο συμφουρμίτης και τι θα πουν οι ασφαλιστικές αλλα οι εικόνες δικαιώνουν εν μερει το λευκό. Εχει σταματήσει στο stop δίνει προτεραιότητα στο γκρί στη συνέχεια βγαίνει και μάλλον το μαύρο χωρίς έλεγχο πέφτει στην αριστερή πλευρά.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Δεν ξέρω ποιος ειναι ο συμφουρμίτης και τι θα πουν οι ασφαλιστικές αλλα οι εικόνες δικαιώνουν εν μερει το λευκό. Εχει σταματήσει στο stop δίνει προτεραιότητα στο γκρί στη συνέχεια βγαίνει και μάλλον το μαύρο χωρίς έλεγχο πέφτει στην αριστερή πλευρά.

Το μαυρο αν δεν έχει στοπ στον δρόμο που έγινε η σύγκρουση δεν φταίει .

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σίγουρα έχει στοπ το μαυρο αμάξι στον δρόμο που έγινε η σύγκρουση;Οχι πιο πριν  .

Το στοπ πρέπει να φαίνεται οριακά πάνω πάνω από το μαύρο αμάξι. Μου κάνει για πολύγωνη πινακίδα. 

49 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Από την άλλη όταν υπάρχει  stop γιατί ο εκ δεξιών να έχει προτεραιότητα;;;Δεν πρέπει και αυτός να σταματήσει και να ελέγξει σύμφωνα με τον ΚΟΚ;;

Ο op αναφέρει ότι είχαν και οι 2 στοπ. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις δρόμων όπου προτεραιότητα έχουν 2 κάθετοι δρόμοι (και αντίστοιχα 2 διαδοχικοί να έχουν στοπ) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...