Ukforthemoment Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 6 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Το στοπ πρέπει να φαίνεται οριακά πάνω πάνω από το μαύρο αμάξι. Μου κάνει για πολύγωνη πινακίδα. Ο op αναφέρει ότι είχαν και οι 2 στοπ. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις δρόμων όπου προτεραιότητα έχουν 2 κάθετοι δρόμοι (και αντίστοιχα 2 διαδοχικοί να έχουν στοπ) Μήπως ο ΤΣ εννοεί στοπ απο απέναντι που βγήκε ο μαύρος;Πριν βγει στον δρόμο που έγινε η σύγκρουση. Αυτό που φαίνεται σαν στοπ είναι πολύ πιο πίσω απο την σύγκρουση.Και αν ο μαυρος βγήκε απο τα δεξιά στην φωτό δεν τον επηρεάζει. 1
tasoe Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Ξεκάθαρα φταίει ο άσπρος. Ο μαύρος όταν γίνεται το τρακάρισμα έχει ήδη μπει στην οδό με προτεραιότητα και σκάει πάνω στον άλλο που βγαίνει από στοπ. Ο μαύρος όταν μπήκε στην οδό αυτή είχε ήδη ολοκληρώσει την υποχρέωση με το δικό του στοπ, δεν έχει καμιά σχέση με το δικό σου. Συμβουλή για την επόμενη φορά, ο άσπρος να παίρνει πιο ανοιχτά τις αριστερές στροφές. Και μια τυπική συμβουλή για τον δεξιά, οκ μπορεί να έχεις προτεραιότητα αλλά τι πας και πέφτεις πάνω στον άλλο ρε φίλε, μόλις μπήκες στον δρόμο, μην πλακώνεσαι στα γκάζια. 5
Jts Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Εντάξει αν τηρήσεις κατά γράμμα τον ΚΟΚ και στο στοπ σταματήσουν(0χλμ/ώρα) και οι 2 πρέπει να είσαι τυφλός(εφόσον υπάρχει ορατότητα) για να τρακάρεις. Οπότε θεωρητικά μπορεί να υπάρξει συνυπαιτιότητα αν αυτός που είναι δεξιά δεν σταματήσει, μη τηρώντας τον ΚΟΚ. Επεξ/σία 11 Ιουνίου από Jts 1
StamTheMan Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, SabotazNic είπε Ο εκ των δεξιών έχει προτεραιότητα, ασχέτως που πάει ο καθένας (μιας και αυτό δεν μπορεί να το ξέρεις, και το φλας δείχνει πρόθεση και όχι υποχρέωση). Οπότε, αν σε μια διασταύρωση 4 δρόμων, έχουν στοπ 2 διαδοχικοί δρόμοι, προτεραιότητα έχει αυτός που είναι στα δεξιά του άλλου. Παντως σε παρομοιο ερωτημα που ειχαμε κανει,σε διασταυρωση που τελικα ( ευτυχως ) μπηκαν φαναρια , ενας δασκαλος μας ειπε οτι εχει προτεραιοτητα οποιος εφτασε πρωτος,αφου και ο αλλος πρεπει να ακινητοποιησει. Συγκεκριμενα ο ενας ειχε παραχωρηση. Νομιζω οτι ο λογος που αναφερθηκε η συνυπαιτιοτητα,ειναι επειδη ο αλλος δεν ακινητοποιησε επειδη θεωρησε οτι εχει προτεραιοτητα οντας απο δεξια. Επεξ/σία 12 Ιουνίου από StamTheMan 1
SabotazNic Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Παντως σε παρομοιο ερωτημα που ειχαμε κανει,σε διασταυρωση που τελικα ( ευτυχως ) μπηκαν φαναρια , ενας δασκαλος μας ειπε οτι εχει προτεραιοτητα οποιος εφτασε πρωτος,αφου και ο αλλος πρεπει να ακινητοποιησει. Συγκεκριμενα ο ενας ειχε παραχωρηση. Νομιζω οτι ο λογος που αναφερθηκε η συνυπαιτιοτητα,ειναι επειδη ο αλλος δεν ακινητοποιησε επειδη θεωρησε οτι εχει προτεραιοτητα οντας απο δεξια. Κλασικο θεμα που ο op απλα δεν θελει να αναλυσει το προβλημα, να δωσει χαρτη κτλ... Ακομα και ο op δεν ξερω αν μας εχει πει σωστα που ηθελε να παει ο καθενας. Λεει ο δεξια του ηθελε να παει δεξια, και αυτος αριστερα. Κανονικα δεν θα επρεπε να συναντηθουν καν. Μηπως αναποδα? ο op φαινεται να ειναι αυτος, οποτε οντως προλαβε να μπει στον δρομο προτεραιοτητας (και αρα δεν ηταν αριστερα του αλλου, αλλα "απεναντι"). Βεβαια το ασπρο φαινεται να θελει να παει αριστερα τελικα, και αυτος ειχε περασει την νοητη ευθεια μεταξυ των πεζοδρομιων. Μηπως ο op δεν σταματησε καν? (η ταμπελα εκεινη φαινεται να ειναι τελικα η τετραγωνη για την διαβαση που ακολουθει) Επεξ/σία 12 Ιουνίου από SabotazNic
StamTheMan Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 43 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Κλασικο θεμα που ο op απλα δεν θελει να αναλυσει το προβλημα, να δωσει χαρτη κτλ... Μην καθεσαι να μαντευεις. Ας μεινουμε σε αυτο που εγραψα.
gakost Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 8 hours ago, tasoe said: Ξεκάθαρα φταίει ο άσπρος. Ο μαύρος όταν γίνεται το τρακάρισμα έχει ήδη μπει στην οδό με προτεραιότητα και σκάει πάνω στον άλλο που βγαίνει από στοπ. Ο μαύρος όταν μπήκε στην οδό αυτή είχε ήδη ολοκληρώσει την υποχρέωση με το δικό του στοπ, δεν έχει καμιά σχέση με το δικό σου. Συμβουλή για την επόμενη φορά, ο άσπρος να παίρνει πιο ανοιχτά τις αριστερές στροφές. Και μια τυπική συμβουλή για τον δεξιά, οκ μπορεί να έχεις προτεραιότητα αλλά τι πας και πέφτεις πάνω στον άλλο ρε φίλε, μόλις μπήκες στον δρόμο, μην πλακώνεσαι στα γκάζια. Έσβησα το τελευταίο κομματι γιατί δεν μπορείς να ξέρει κανείς τι πραγματικά συζητήθηκε αλλά με το παραπάνω συμφωνώ. Δεν είναι μια διασταύρωση. Είναι 2 διασταυρώσεις 1
akmakas Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Ο κωδικας ειναι σαφης Πρωτα εχουμε τον τροχονομο μετα τα φωτεινα σηματα και μετα τις πινακιδες.Στο τελος εχουμε την απο δεξια προτερεοτητα.Συνεπως οταν υπάρχει στοπ σε ολες τις διασταυρώσεις ισχύει η προτεραιότητα απο δεξια.Οι ασφαλιστικές δεν ξερω τι λενε αλλα μην τους πιστεύεις και πολυ καλυτερα να πας σε μια σχολη οδηγων αυτοι ξέρουν καλυτερα.
Theoharis1312 Δημοσ. 12 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Theoharis1312 είπε Οι ασφαλιστικές μου είπαν πως είναι 50-50 Καλημέρα εγώ είμαι το λευκό Καλημέρα από βίντεο είναι οι φωτογραφίες ήμουν πολύ σχολαστικός με το πώς θα περάσω και αν θα μπω στην πλευρά Μ ο μαύρος δν έδωσε βάσει όταν μπήκε το είπε και αυτός ούτε που κοίταξε.. Εθεσα το ερώτημα αυτό γτ θεωρώ πως οι ασφαλιστικές δν θέλουν να καλύπτουν ποια και εφόσον δν έχω νομική να κόψω τν λαιμό Μ ή να πάρω το 50-50 Επεξ/σία 12 Ιουνίου από Theoharis1312
manos08 Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Τις καλημερες μου, Στη γειτονιά μου εχω ενα αντίστοιχο περιστατικό, διασταύρωση οπου και οι τέσσερις έχουν στοπ και πάντα αναρωτιόμουν ποιος εχει τελικά προτεραιότητα. https://maps.app.goo.gl/tAHZ6RorzQVrA9AK8?g_st=ac
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Το μαυρο είναι ήδη σε δρόμο που δεν είχε στοπ πάντως.Δεν είστε απέναντι ο ένας απο τον άλλο. 1
prototypegr Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Έτσι όπως το βλέπω κι εγώ, είσαι πολύ τυχερός εάν σου δίνουν και το 50-50. Σύμφωνα με τη φωτογραφία που ανέβασες, ο άλλος κινείται ήδη στο δρόμο που πήγες να βγεις κι άρα είχε προτεραιότητα. Η ασφαλιστική του άραγε τι λέει για αυτό? Εκτός κι αν έχετε την ίδια ασφαλιστική οπότε δεν θέλει να χαλάσει το χατήρι κανενός. Γιατί εάν ήμουν στη θέση του κι είχα και νομική προστασία (που πάντα βάζω) θα το κυνηγούσα για πληρη αποζημίωση. 3
Theoharis1312 Δημοσ. 12 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου Είχα Μπέι και ξεκίνησε με μεγάλη ταχύτητα τον είδα και σταμάτησα για να μν πέσει στν πόρτα μ
Super Moderators Snoob Δημοσ. 12 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 12 Ιουνίου Από αυτό που δείχνουν τα καρέ, ευθύνεται το άσπρο. Στο γράφημα εμφανίζονται σαν "μετωπικά" να συγκρούστηκαν, αλλά στα καρέ το μαύρο έχει βγει στο δρόμο όπου ήθελε να κινηθεί ενώ το λευκό ακόμη προσπαθεί να στρίψει και είναι καταμεσής του δρόμου. Τώρα, γιατί λέει η ασφαλιστική (τίνος; ) 50-50, τρέχα-γύρευε. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα