Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, dkstopo είπε

το αρχικο ποστ ειναι για τ' ανάθεμα. Μην πας ποτε σε δικαστηριο να εξηγήσεις πραγματα θα φας φυλακή.  

Ο ΚΟΚ τα λεει όλα και φυσικά φταίει 101% το μαύρο. Αν ήμουν ο άσπρος δεν θα δεχόμουν τίποτα λιγότερο από αυτό. 

Σε ποιο άρθρο του ΚΟΚ λέει ότι φταίει ο μαύρος 101%? Για να μαθαίνουμε κι εμείς οι ανίδεοι.

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε παρόμοια περίπτωση όπου εγώ ήμουν με παπάκι και ο άλλος με αυτοκίνητο, και ενώ με είχε δεξία του η ασφαλιστική έδωσε συνεπευθυνότητα λόγω διπλού στοπ. Όσο και αν έσκουζα για προτεραιότητα από δεξιά δεν άλλαξε απολύτως τίποτα και η τροχαία δεν ανέφερε επίσης κάτι.

Βέβαια ο άλλος ήταν πρώην οδηγός του μπαμπά Παπανδρέου και ίσως να έπαιξε ρόλο αυτό

Επεξ/σία από lnoldori
Ορθογραφικό
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, manos08 είπε

Τις καλημερες μου,

Στη γειτονιά μου εχω ενα αντίστοιχο περιστατικό, διασταύρωση οπου και οι τέσσερις έχουν στοπ και πάντα αναρωτιόμουν ποιος εχει τελικά προτεραιότητα.

https://maps.app.goo.gl/tAHZ6RorzQVrA9AK8?g_st=ac

Ειναι οντως περιεργο σημειο, αλλα ποσο συχνο ειναι να σκασουν 4 ταυτοχρονα απο ολες τις κατευθυνσεις;

Προσωπικα, επειδη η αγιου γεωργιου-μυρτιδιωτισσης δειχνει πιο "μεγαλος" δρομος απο τον καθετο, αν ερχομουν απο τον καθετο θα εδινα προτεραιοτητα στους αλλους. Σιγουρα παντως σταματαμε παντου αφου εχει στοπ.

1 ώρα πριν, Theoharis1312 είπε

Αυτό είναι το θέμα με το που είδαν το αυτοκίνητο δεν μας συμφέρει 

Εγω αυτο που βλεπω εδω ειναι οτι οταν ο μαυρος μπαινει στο δρομο, ο ασπρος εχει ηδη μπει σε αυτον. Ο μαυρος συμπεριφερεται λες και δεν ειδε ποτε τον ασπρο στη μεση του δρομου.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, prototypegr είπε

Σε ποιο άρθρο του ΚΟΚ λέει ότι φταίει ο μαύρος 101%? Για να μαθαίνουμε κι εμείς οι ανίδεοι.

102% ο μαύρος ο αράπης ο ταμάμ.. 

• Haha 5
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lnoldori είπε

Σε παρόμοια περίπτωση όπου εγώ ήμουν με παπάκι και ο άλλος με αυτοκίνητο, και ενώ με είχε δεξία του οι ασφαλιστική έδωσε συνεπευθυνότητα λόγω διπλού στοπ. Όσο και αν έσκουζα για προτεραιότητα από δεξιά δεν άλλαξε απολύτως τίποτα και η τροχαία δεν ανέφερε επίσης κάτι.

Βέβαια ο άλλος ήταν πρώην οδηγός του μπαμπά Παπανδρέου και ίσως να έπαιξε ρόλο αυτό

Η τροχαία ποτέ δεν λέει κάτι, ούτε βγάζει πορίσματα. Αυτό είναι δουλειά των ασφαλιστικών και των πραγματογνωμόνων. Απλώς καταγράφει αυτά που βλέπει (πινακίδες, διαγράμμιση κλπ) και αυτά που δηλώνουν οι οδηγοί.

• Like 5
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, prototypegr είπε

έστω ότι το άσπρο είναι μαμά με καρότσι, είμαστε ακόμα στο 50% -50% 

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
Just now, dkstopo said:

έχει ακινητοποιηθεί το καρότσι στο στοπ; Αν όχι φταίει και η μαμά.

• Haha 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dkstopo είπε

Η οποία κινείται στο δρόμο κι όχι σε πεζοδρόμιο και δεν περνάει από τις διαβάσεις? Αν στη θέση του άσπρου αυτοκινήτου ήταν τριαξονικό, με την λογική σου, θα έφταιγε αυτός κι όχι το μαύρο αυτοκίνητο. Άρα παίζει ρόλο τι οδηγάει ο καθένας. Μάλιστα.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, lnoldori είπε

Σε παρόμοια περίπτωση όπου εγώ ήμουν με παπάκι και ο άλλος με αυτοκίνητο, και ενώ με είχε δεξία του η ασφαλιστική έδωσε συνεπευθυνότητα λόγω διπλού στοπ. Όσο και αν έσκουζα για προτεραιότητα από δεξιά δεν άλλαξε απολύτως τίποτα και η τροχαία δεν ανέφερε επίσης κάτι.

Εαν πηγαινες δικαστικά ο δικάστης μαλλον θα σε δικαίωνε, αρκει να τα περιεγραφες σωστά. Ειμαι της άποψης ότι εαν η ζημια είναι δυσβάσταχτη ή απλα μεγάλη και έχει δίκιο καποιος θα πρεπει να το κυνηγά. Τρεις φορές έχω πάει στα δικαστηρια γιατι θεωρούσα ότι έχω δικιο και τις 3 δικαιώθηκα. 

6 λεπτά πριν, prototypegr είπε

Η οποία κινείται στο δρόμο κι όχι σε πεζοδρόμιο και δεν περνάει από τις διαβάσεις? Αν στη θέση του άσπρου αυτοκινήτου ήταν τριαξονικό, με την λογική σου, θα έφταιγε αυτός κι όχι το μαύρο αυτοκίνητο. Άρα παίζει ρόλο τι οδηγάει ο καθένας. Μάλιστα.

φυσικά δεν παίζει ρόλο τι οδηγά ο καθενας... 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Theoharis1312 είπε

Ετσι που στριψατε,φταιτε και οι 2,ειχατε δεν ειχατε προτεραιοτητα.

1 ώρα πριν, gakost είπε

Βάλε πιο μεγάλο βίντεο. Το Στοπ σημαίνει σταματάς. Αν κινείτε ο ένας έστω και με 3 χιλιόμετρα και ο άλλος ξεκίνησε από σταματημένο εχει ευθύνη αυτός που δεν σταμάτησε.

Και εγω της ιδιας αποψης ειμαι.

• Like 1
Δημοσ.

Στο 50-50 δεν πληρώνεται κανένας.
Πιάνεις τον άλλο και του λες "Εμένα κόστισε η ζημιά Χ €. Εσένα κόστισε Ψ €. Μου δίνεις Χ € και δηλώνω ότι έχω πλήρη ευθύνη."
Το άσπρο παίζει να το βγάλουν ολική, του μαύρου είναι πιο ακριβά τα πλαστικά.
Win-win

Δημοσ.
14 minutes ago, csontheline said:

Στο 50-50 δεν πληρώνεται κανένας.
Πιάνεις τον άλλο και του λες "Εμένα κόστισε η ζημιά Χ €. Εσένα κόστισε Ψ €. Μου δίνεις Χ € και δηλώνω ότι έχω πλήρη ευθύνη."
Το άσπρο παίζει να το βγάλουν ολική, του μαύρου είναι πιο ακριβά τα πλαστικά.
Win-win

Μια χαρά. ψευδή δήλωση και εξαπάτηση της ασφαλιστικής win win

Δημοσ.

19 hours ago, SabotazNic said:

Οπότε, αν σε μια διασταύρωση 4 δρόμων, έχουν στοπ 2 διαδοχικοί δρόμοι, προτεραιότητα έχει αυτός που είναι στα δεξιά του άλλου. 

18 hours ago, Nabuko said:

Ο άλλος οδηγός είχε προτεραιότητα, γιατί ερχόταν από τα δεξιά σου και έκανε δεξιά στροφή (μικρότερος και πιο ασφαλής ελιγμός).

3 hours ago, akmakas said:

Συνεπως οταν υπάρχει στοπ  σε ολες τις διασταυρώσεις ισχύει η προτεραιότητα απο δεξια

Ο κώδικας ρε παιδια είναι απόλυτα σαφής

4. Στους κόμβους η προτεραιότητα ορίζεται με κατάλληλη σήμανση.

5. Στους κόμβους χωρίς τέτοια σήμανση η προτεραιότητα ανήκει σε αυτόν που έρχεται από τα δεξιά.

Άρα αν υπάρχει σήμανση, δεν ισχύει η προτεραιότητα απο δεξιά, πάει πήγε περίπατο και την ξεχνάμε. Δεν είναι fallback κανόνας όταν αποτύχουν οι άλλοι, ισχύει ΜΟΝΟ αν δεν υπάρχει σήμανση.

Μένει μόνο ο ορισμός του stop, που λέει γενικά και λακωνικά α) υποχρεωτική διακοπή πορείας του οχήματος πρίν από την είσοδο στον κόμβο και β) παραχώρηση προτεραιότητας στα οχήματα τα οποία κινούνται στην οδό πρός την οποία πλησιάζει.

Τι γίνεται όταν υπάρχουν δύο στοπ ένας θεός ξέρει (ή ένας δικηγόρος με εμπειρίες απο υποθέσεις που έφτασαν στα δικαστήρια, αν υπάρχει)

Το 50-50 φαίνεται λογικό πάντως στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν και ο μαύρος φαίνεται να είχε κάθε ευκαιρία να σταματήσει εγκαίρως. Ίσως ΟΡ να αξίζει να το πας δικαστικά (αν έχεις κάλυψη)

Δημοσ.
2 hours ago, Theoharis1312 said:

Μπορεί να τρακάρατε αλλά κερδίσατε 0,2 δευτερόλεπτα με το κλειστό στρίψιμο που ίσως να έκριναν και το χρυσό μετάλλιο!

Νομίζω το 50-50 είναι fair αν και ο άσπρος το πάει ευθεία για να στρίψει... Δεν νομίζω να ασχοληθεί η ασφαλιστική με το "ποιος στρίβει πιο λάθος" από τη στιγμή που και οι δύο είναι λάθος. Μόνο δικαστικά μετά. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, mezger είπε

Ο κώδικας ρε παιδια είναι απόλυτα σαφής

Άρα αν υπάρχει σήμανση, δεν ισχύει η προτεραιότητα απο δεξιά, πάει πήγε περίπατο και την ξεχνάμε.

Μαλλον δεν καταλαβες το οτι στην αρχη ο op, αφησε να εννοηθει οτι η συγκρουση εγινε απο 2 διαδοχικους δρομους, και οχι οπως εγινε τελικα. Αν υπαρχει σημανση, η προτεραιοτητα και παλι ισχυει για τον εκ των δεξιων. Οπως πχ αν φτασουν ταυτοχρονα 2 αυτοκινητα σε κυκλικο κομβο οπου εχουν ΟΛΟΙ στοπ, ο δεξια ξεκιναει πρωτος. 

Οποτε δεν εχει να κανει με τον ΚΟΚ και αν ειναι σαφης, αλλα η περιπτωση του δρομου. 

Επεξ/σία από SabotazNic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...