Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, tsol46 είπε

Φθηνό ips με καλό TN η διαφορά τους είναι μόνο οι γωνίες θέασης. Βασικά μακάρι να έχω δίκιο και να έχει βάλει τουλάχιστον καλό TN που σε πολλούς τομείς υπερτερεί από τα φθηνά IPS. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουμε και εμείς οι pure gamers μη οπαδοί κάποιας εταιρίας που θέλαμε πραγματική αναβάθμιση σε όλους τους τομείς, οχι 2 βήματα μπροστά 3 πίσω. Η οθόνη σε ένα handheld είναι το α και το ω. Nα ξεκαθαρίσω κάτι, δεν είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Μια οθόνη 400 nits με contrast 700:1 στην πιο πολυαναμενόμενη φορητή παιχνιδοκονσόλα που θα πουλήσει εκατομμύρια τεμάχια από εταιρία που δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, εν έτη 2025, όπως και να το δεις είναι ανέκδοτο.

Βάζεις την Νintendo στην ίδια κατηγορία με τα υπόλοιπα handhelds, λάθος. Δεν υπάρχει αυτή η κατηγορία. Καμία άλλη εταιρία με handheld δεν φτιάχνει τα δικά της παιχνίδια, δεν έχει studios να φτιάχνουν παιχνίδια ειδικά για την κονσόλα τους. Μην συγκρίνεις τις τιμές, είναι άτοπο. Το PS5 θα έπρεπε να κοστίζει 1500 ευρώ με αυτό το σκεπτικό. Δεν είναι φθηνό το switch 2 οταν η εταιρία το δίνει σαν μέσο για να παίζεις τα παιχνίδια που βγάζει και από εκεί είναι το κυρίως κέρδος της, είναι ακριβό. Mε άλλα λόγια θα έπρεπε να έχει μπεί στην κατηγορία των υπολοίπων handhelds χωρίς να κοστίζει όσο τα υπόλοιπα handhelds με τα ίδια ή και καλύτερα χαρακτηριστικά. To switch δεν είναι asus rog να περιμένει όλα της τα έσοδα από τις πωλήσεις της συσκευής, αυτό εννοώ, οπότε είναι άτοπο να συγκρίνουμε τις τιμές τους και να λέμε το switch είναι φθηνότερο. Καταλαβαίνεις θεωρώ τι λέω. 

Είναι λογικό να περιμένει κανείς ότι μια νέα κονσόλα, ειδικά τόσο αναμενόμενη όσο το Switch 2, θα είναι αναβάθμιση σε όλους τους τομείς, και όχι μπρος-πίσω. Η οθόνη είναι όντως βασικό στοιχείο για φορητή εμπειρία, και η επιλογή LCD με 400 nits και contrast ~700–800:1 σίγουρα δεν εντυπωσιάζει. Δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό.

Όμως τεχνικά, η δήλωση «φθηνό IPS με καλό TN η διαφορά τους είναι μόνο οι γωνίες θέασης» είναι υπεραπλούστευση. Οι διαφορές επεκτείνονται και σε τομείς όπως η χρωματική ακρίβεια, το χρωματικό shifting, η σταθερότητα εικόνας υπό φωτισμό, η ομοιομορφία και γενικά η ποιότητα προβολής. Ένα καλό TN έχει εξαιρετικό response time, αλλά το να προτιμηθεί για φορητή συσκευή απαιτεί θυσίες στην εικόνα που γίνονται άμεσα αντιληπτές στον τελικό χρήστη, ειδικά όταν δεν είναι απόλυτα κεντραρισμένος στην οθόνη. Οπότε δεν είναι απλώς θέμα γωνίας, αλλά συνολικής εμπειρίας εικόνας. Δεν είναι τυχαίο που κανένας ανταγωνιστής του Switch δεν έχει TN και μόνο το Steam Deck (στη δεύτερη έκδοσή του) έχει Oled, αλλά με χαμηλό ρυθμό ανανέωσης και ανάλυση, ενώ πάσχει σοβαρά σε επιδόσεις σε σχέση με το Switch 2.

Στο θέμα τιμής και κόστους, θεωρώ ότι η Nintendo όντως επέλεξε να κόψει από την οθόνη για να κρατήσει τη συσκευή κάτω από το ψυχολογικό όριο τιμής των ανταγωνιστικών handhelds (Steam Deck, ROG Ally, Legion Go). Ήταν στρατηγική της επιλογή για να διατηρήσει χαμηλότερα το κόστος και να βγάλει ργότερα, όταν μπορέσει να το κάνει σε λογικό κόστος, μία OLED έκδοση. Το έχει ξανακάνει και το ξέρουμε.

Τέλος, για τη σύγκριση με τα υπόλοιπα handhelds: προφανώς η Nintendo δεν παίζει στον ίδιο χάρτη: έχει δικά της first-party studios, δικό της software και μοναδικά IPs. Αλλά το ίδιο μοντέλο ακολουθεί και η Valve, σε μικρότερη κλίμακα: δικό της OS, κατάστημα, έσοδα από software. Και στην τελική για τον μέσο καταναλωτή όλα αυτά είναι λεπτομέρειες. Αυτός βλέπει το κουτί στο ράφι, κοιτάζει τιμή και τι παίρνει. Δεν συγκρίνει μοντέλα κερδοφορίας, συγκρίνει εμπειρία χρήσης και κόστος.

Οπότε ναι, η κριτική στην οθόνη του Switch 2 είναι απολύτως θεμιτή και κατανοητή. Απλώς χρειάζεται να γίνεται με τεχνική ακρίβεια, όχι με υπεραπλουστεύσεις. Δεν χρειάζεται να είναι TN για να είναι μέτρια. Και δεν χρειάζεται να είναι OLED για να είναι αποδεκτή. Το θέμα είναι τι προσφέρει ως σύνολο η συσκευή στην τιμή της και αν αυτό σε ικανοποιεί ή όχι, εκεί πια μιλάει ο καθένας βάσει της εμπειρίας του.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/6/2025 στις 2:38 ΜΜ, Fulgore είπε

Μα δεν διαβάζουμε και τίποτα άλλο.

Κονσόλα 1 εβδομάδας σχεδόν και ιντερνετικά μόνο κριτική/κράξιμο πέφτει, λές και ανάγκασε κανείς κανένα να αγοράσει Switch day one.

Ούτε είδαμε κόσμο να λέει ''τρεξτε πάρτε το day one, μην χάσετε''.

Ούτε κανεις είπε ότι δεν θα δούμε μελλοντικά και άλλα Switch, είτε φθηνότερα(Lite),είτε Oled κλπ για οποιον θέλει να περιμένει.

Απλά οι περισσότεροι δεν έχουν τι να γράψουν και απλά γράφουν τα ίδια και τα ίδια.

Και στο Ps5 όταν πρωτο κυκλοφόρησε, τα ίδια και τα ίδια διαβάζαμε τον πρώτο διάστημα.

• ''Ακριβη κονσόλα και παιχνίδια''
  • ''Δεν έχει νεα παιχνίδια''
  • ''θα περιμένω το Slim/Pro αργότερα''
  • ''η μπαταρια στο controller δεν κρατάει καθόλου''

και πάει λέγοντας.

Αχαχαχαχα

Καλό το αστείο, να σαι καλα.

Άστο, έχετε ξεχάσει πολλά από τις χαζομάρες που κουβαλάτε..

Πάρε ένα επιχείρημα και μετα να δω την δικαιολογία σου... 

Οχι ότι ειναι απλά TFT, έχει ghosting μέχρι τον ήλιο. 

Το switch 2 τρέχει στα "60fps" άλλα ΔΕΝ, ΔΕΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ OLED. Αυτά έλεγα και γελούσαν.... OLED 25FPS > LCD 60FPS. Καλορίζικο στην κονσόλα του 2001 :)

Πρώτη εικόνα switch 2:

image.png.726715a9378af3f859208617cf1e8fbd.png

Δεύτερη εικόνα switch OLED:

image.png.1e4e5f28ab640e44684029ea78b32569.png

Επεξ/σία από SUBZERO1231
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SUBZERO1231 είπε

Πάρε ένα επιχείρημα και μετα να δω την δικαιολογία σου... 

Οτι να ναι σχόλιο/συμπέρασμα, ειδικά μιας και στο σχόλιο μου δεν αναφέρομαι πουθενά στην οθόνη του Switch, ούτε υπερασπίζομαι την επιλογή της Nintendo.....

• Haha 1
Δημοσ.

ωχ, αυτό σημαίνει φθηνή IPS και οχι έστω καλή TN, το χειρότερο των σεναρίων δηλαδή. Full ghosting και απόκριση στην κλίμακα του γκρι για κλάματα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Fulgore είπε

Οτι να ναι σχόλιο/συμπέρασμα, ειδικά μιας και στο σχόλιο μου δεν αναφέρομαι πουθενά στην οθόνη του Switch, ούτε υπερασπίζομαι την επιλογή της Nintendo.....

Για να σου θυμίσω αυτά που γράφεις μόνο:

"Κονσόλα 1 εβδομάδας σχεδόν και ιντερνετικά μόνο κριτική/κράξιμο πέφτει"

Και μετά σχολιάζεις ότι γίνεται πάντα έτσι σε κάθε κονσόλα.

Δηλαδή εσύ για ποιον λόγο νομίζεις ότι πέφτει κράξιμο ? Ένα επιχείρημα σου έδωσα και το αγνοείς. Με αυτήν την λογική μπορεί να συμπεράνει κάποιος ότι σου αρέσει αυτά που κάνει η Nintendo. Επίσης, υπερασπίζεσαι και διαφωνείς με το feedback του λαού με όσα έχουν βγει στην φόρα, με ένα από τα ολίγα να είναι η άμεση έλλειψη VRR στην TV.

Όχι φίλε μου, δεν είναι έτσι τα πράγματα, σε μια εποχή που υπάρχει κρίση να θεωρείς το feedback του κόσμου ανούσιο. Πρέπει να καταλάβεις ότι το χρήμα είναι κάτι που δύσκολα το βγάζεις πλέον. Αναρωτιέσαι για πράγματα τα οποία είναι obvious.

Καλή σου μέρα...

Επεξ/σία από SUBZERO1231
Δημοσ.
15 hours ago, SUBZERO1231 said:

Επίσης, υπερασπίζεσαι και διαφωνείς με το feedback του λαού με όσα έχουν βγει στην φόρα, με ένα από τα ολίγα να είναι η άμεση έλλειψη VRR στην TV.

Η έλλειψη VRR στο dock είναι μεν κατακριτέα αλλά θα πρέπει πρώτα να αποκλείσουμε πιθανά τεχνικά limitations πριν στην ουσία κατηγορήσουμε για cheap out. Σε αυτό δεν βοήθησε βέβαια και η αρχική δήλωση στο επίσημο site οτι το Switch 2 υποστηρίζει VRR σε docked mode. Κάτι που τελικά δεν ισχύει και αναγκάστηκαν να το αλλάξουν.

Το Switch 2 είναι ένα φορητό handheld το οποίο "κουμπώνει" στο dock μέσω μιας θύρας usb-c. Από εκεί και μετά απαιτείται ένας converter usb-c to hdmi (Synaptics VMM7100) για να γίνει output στην TV. Άρα η διαδικασία είναι διαφορετική από πχ μια σταθερή κονσόλα με έξοδο hdmi μιας και εκεί δεν χρειάζεται το έξτρα βήμα του converter/adapter..

Από ένα search όσο αναφορά για τον συγκεκριμένο converter:

The Synaptics VMM7100 chip, found in some USB-C to HDMI 2.1 adapters, does not officially support Variable Refresh Rate (VRR). While it features HDMI 2.1 and supports high refresh rates like 4K at 120Hz, VRR functionality is not guaranteed and may be disabled or cause issues, according to user reports. 

Έπειτα τίθεται και θέμα συμβατότητας με το nvidia chipset του Switch. 

Αν όντως υπάρχει converter chip που υποστηρίζει κανονικά VRR, είναι συμβατό με nvidia και που θα μπορούσε να μπει στο dock χωρίς να δημιουργεί άλλα προβλήματα, τότε μπορούμε να πούμε ότι η Ν έκανε τεράστιο φάουλ.

Από την μία ο περισσότερος κόσμος που δεν τον ενδιαφέρουν τα τεχνικά, απλά κοιτάει την τιμή της κονσόλας και αν τα features ένα προς ένα προσφέρουν αναβάθμιση. Αν κάτι λείπει, ακολουθεί κράξιμο. Κατανοητό. Αυτό όμως είναι υπεραπλούστευση. Από την άλλη όμως, η τεχνολογία είναι περισσότερο πολύπλοκη από το παρελθόν και το θέμα δεν είναι τόσο απλό. 

Προφανώς αν κάποιος προτιμούσε διαφορετικά features/specs ή δεν τον καλύπτει η συγκεκριμένη πλατφόρμα, ας πάει σε άλλες εναλλακτικές. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται έμμεση επίθεση στους νέους κατόχους εξαιτίας του επιτυχημένου launch. Θα δώσουν λογαριασμό στους υπόλοιπους γιατί η lcd δεν τους φαίνεται το "χαοτικό downgrade" που υποστηρίζουν κάποιοι? Που πολύ αμφιβάλλω ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καν επαφή με την συσκευή πέρα από το ότι βλέπουν στα specs του χαρτιού (lcd άρα κατώτερη από oled).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, D.Luffy είπε

Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται έμμεση επίθεση στους νέους κατόχους εξαιτίας του επιτυχημένου launch. Θα δώσουν λογαριασμό στους υπόλοιπους γιατί η lcd δεν τους φαίνεται το "χαοτικό downgrade" που υποστηρίζουν κάποιοι? Που πολύ αμφιβάλλω ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καν επαφή με την συσκευή πέρα από το ότι βλέπουν στα specs του χαρτιού (lcd άρα κατώτερη από oled).

Εγώ που διαθέτω όλα τα switch και το 2 και είμαι επαγγελματίας του χώρου με αντικείμενο την εικόνα και λέω ότι όντως υπάρχει χαοτικό downgrade, μετράει η άποψη μου?ή συμπεριλαμβάνομαι σε αυτούς που βλέπουν μόνο τα specs?

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, SUBZERO1231 είπε

Δηλαδή εσύ για ποιον λόγο νομίζεις ότι πέφτει κράξιμο ?

Εχω ήδη γράψει γιατί.

Γιατί το κράξιμο πουλάει, και είναι κάτι που μπορεί να γράψει ακόμα και κάποιος που δεν έχει στην κατοχή του την κάθε κονσόλα.

Ιδια ιστορία και με το Switch 1, ίδια ιστορία και με Ps4/ps5.

19 ώρες πριν, SUBZERO1231 είπε

Επίσης, υπερασπίζεσαι και διαφωνείς με το feedback του λαού με όσα έχουν βγει στην φόρα, με ένα από τα ολίγα να είναι η άμεση έλλειψη VRR στην TV.

Από εκεί και πέρα επειδή βλέπω και συνεχίζουν τα ότι να ναι συμπεράσματα για πράγματα που δεν έχω γράψει, καλή συνέχεια και από εμένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, tsol46 said:

Εγώ που διαθέτω όλα τα switch και το 2 και είμαι επαγγελματίας του χώρου με αντικείμενο την εικόνα και λέω ότι όντως υπάρχει χαοτικό downgrade, μετράει η άποψη μου?ή συμπεριλαμβάνομαι σε αυτούς που βλέπουν μόνο τα specs?

Προφανώς και μετράει αλλά από ένα σημείο και μετά η άποψη σου γίνεται υποκειμενική. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας του χώρου αλλά στα δικά μου μάτια δεν φαίνεται χαοτικό το downgrade σε σχέση με το Switch oled. Ειδικά στο φως της ημέρας στο σαλόνι μου, δεν θα μπορούσα να πω ότι το ένα είναι σίγουρα lcd και το άλλο oled. 

Ναι, προφανώς και χάνει σε contrast σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αλλά από την άλλη είναι πιο sharp λόγω υψηλότερης ανάλυσης, το panel είναι μεγαλύτερο, και φυσικά τα framerates θα είναι πιο smooth σε απαιτητικά παιχνίδια λόγω VRR. Επίσης τα χρώματα του είναι αρκετά έντονα και ευχάριστα στα μάτια μου. Δεν λέω ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο, απλώς ότι κάπου χάνεις και κάπου κερδίζεις.

Κρίνω τι μου προσφέρει το panel σαν συνολική εμπειρία. 

Τέλος όταν ένας επαγγελματίας του χώρου συγκρίνει δυο panels κάνοντας focus μόνο στα αρνητικά του ενός και στα θετικά του άλλου, είναι ένας επαγγελματίας που εγώ τουλάχιστον ποτέ δεν θα εμπιστευόμουν να μου δώσει συμβουλές γιατί ξεκάθαρα είναι biased.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Προφανώς και μετράει αλλά από ένα σημείο και μετά η άποψη σου γίνεται υποκειμενική. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας του χώρου αλλά στα δικά μου μάτια δεν φαίνεται χαοτικό το downgrade σε σχέση με το Switch oled. Ειδικά στο φως της ημέρας στο σαλόνι μου, δεν θα μπορούσα να πω ότι το ένα είναι σίγουρα lcd και το άλλο oled. 

Ναι, προφανώς και χάνει σε contrast σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αλλά από την άλλη είναι πιο sharp λόγω υψηλότερης ανάλυσης, το panel είναι μεγαλύτερο, και φυσικά τα framerates θα είναι πιο smooth σε απαιτητικά παιχνίδια λόγω VRR. Επίσης τα χρώματα του είναι αρκετά έντονα και ευχάριστα στα μάτια μου. Δεν λέω ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο, απλώς ότι κάπου χάνεις και κάπου κερδίζεις.

Κρίνω τι μου προσφέρει το panel σαν συνολική εμπειρία. 

Τέλος όταν ένας επαγγελματίας του χώρου συγκρίνει δυο panels κάνοντας focus μόνο στα αρνητικά του ενός και στα θετικά του άλλου, είναι ένας επαγγελματίας που εγώ τουλάχιστον ποτέ δεν θα εμπιστευόμουν να μου δώσει συμβουλές γιατί ξεκάθαρα είναι biased.

Οκ, προσωπικά με νοιάζει λιγάκι παραπάνω το οτι με εμπιστεύονται εταιρίες κολοσσοί να τους λέω τι να διορθώσουν στα προϊόντα τους πριν βγουν στην παραγωγή, ή τι αλλαγές να κάνουν στα firmware upgrades τους, παρά η δική σου εμπιστοσύνη, χωρίς να θέλω σε προσβάλω φυσικά.

Τι συνθήκες θέλεις να δημιουργήσω, δεν θες συσκότιση γιατί μόνο εκεί πιστεύεις ότι χάνει το switch 2, σωστά?Με φώτα στο σαλόνι σου κάνει ή να βγω έξω στον ήλιο και να τα βάλω από κάτω?

image.jpeg.44de0e7245303daaa70d2a94b4758284.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, tsol46 said:

Οκ, προσωπικά με νοιάζει λιγάκι παραπάνω το οτι με εμπιστεύονται εταιρίες κολοσσοί να τους λέω τι να διορθώσουν στα προϊόντα τους πριν βγουν στην παραγωγή, ή τι αλλαγές να κάνουν στα firmware upgrades τους, παρά η δική σου εμπιστοσύνη, χωρίς να θέλω σε προσβάλω φυσικά.

Τι συνθήκες θέλεις να δημιουργήσω, δεν θες συσκότιση γιατί μόνο εκεί πιστεύεις ότι χάνει το switch 2, σωστά?Με φώτα στο σαλόνι σου κάνει ή να βγω έξω στον ήλιο και να τα βάλω από κάτω?

image.jpeg.44de0e7245303daaa70d2a94b4758284.jpeg

Καμία προσβολή. Δεν χρειάζεται να κάνεις καμία σύγκριση για εμένα και πραγματικά με αφήνει αδιάφορο ποιες εταιρίες κολοσσοί ή όχι σε εμπιστεύονται. 

Είμαι κάτοχος και του oled μοντέλου, τις έχω δει σε όλες τις συνθήκες φωτισμού κατά τη δική μου νορμαλ χρηση και άρα δεν χρειάζομαι να μου υποδείξεις κάτι. Αν κάποιος άλλος εδώ μέσα είναι αναποφάσιστος και θέλει να σε συμβουλευτεί, μια χαρά και καλή συνέχεια. 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, D.Luffy είπε

Καμία προσβολή. Δεν χρειάζεται να κάνεις καμία σύγκριση για εμένα και πραγματικά με αφήνει αδιάφορο ποιες εταιρίες κολοσσοί ή όχι σε εμπιστεύονται. 

Είμαι κάτοχος και του oled μοντέλου, τις έχω δει σε όλες τις συνθήκες φωτισμού κατά τη δική μου νορμαλ χρηση και άρα δεν χρειάζομαι να μου υποδείξεις κάτι. Αν κάποιος άλλος εδώ μέσα είναι αναποφάσιστος και θέλει να σε συμβουλευτεί, μια χαρά και καλή συνέχεια. 

Δεν προσπαθώ να συμβουλέψω κανέναν υποψήφιο αγοραστή για το αν πρέπει να προβεί σε αγορά ή όχι, πως θα μπορούσα άλλωστε όταν πρώτος εγώ αγόρασα το switch 2. Ουτε προσπαθώ να σου υποδείξω κάτι. Λέω την άποψη μου πλήρως εμπεριστατωμένα και με όσες μετρήσεις και φωτογραφίες ή βίντεο θέλεις για το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η οθόνη του Switch 2 είναι ΠΟΛΥ χειρότερη από αυτή του προηγούμενου μοντέλου. Μέρα με νύχτα, τόση είναι η διαφορά.

Δημοσ.
1 minute ago, tsol46 said:

Δεν προσπαθώ να συμβουλέψω κανέναν υποψήφιο αγοραστή για το αν πρέπει να προβεί σε αγορά ή όχι, πως θα μπορούσα άλλωστε όταν πρώτος εγώ αγόρασα το switch 2. Ουτε προσπαθώ να σου υποδείξω κάτι. Λέω την άποψη μου πλήρως εμπεριστατωμένα και με όσες μετρήσεις και φωτογραφίες ή βίντεο θέλεις για το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η οθόνη του Switch 2 είναι ΠΟΛΥ χειρότερη από αυτή του προηγούμενου μοντέλου. Μέρα με νύχτα, τόση είναι η διαφορά.

Έτσι όπως λες θα είναι. 👍

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/6/2025 στις 7:56 ΜΜ, tsol46 είπε

Του switch 2 η οθόνη σε σχέση με του ps portal, αν έχεις άποψη, πώς σου φαίνεται; Γιατί εμένα αυτή είναι η μόνη εμπειρία που έχω μεταξύ OLED και LCD σε handheld (και μπορώ να ότι παρόλο που αντιλαμβάνομαι τη κατωτερότητα της LCD σε σχέση με την oled, λόγω μεγέθους και ανάλυσης δεν απαντώ με σιγουριά)

Επεξ/σία από logistoulis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...