Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε ολους .

Εργάζομαι εποχικά σε ξενοδοχείο , Απρίλιο εως Οκτώβριο  φέτος είναι η εβδόμη σεζόν στον ιδιο εργοδότη και δεν εχει τύχει ποτέ να χρειαστώ ( αλλά να που χρειάστηκα ) άδεια .

Νοσηλευτικά 5 ημέρες σε Νοσοκομείο και επιπλέον μου έδωσαν 15 μερες αναρρωτικής αδείας αφού επρόκειτο για χειρουργείο . ( δεν συνεβει κατι στον εργασιακο χωρο , απλα η χολη μου ηταν έτοιμη να εκραγεί ) Εισαγωγή λοιπόν 02/06 και εξιτήριο 08/06 κατέθεσα τα χαρτιά ηλεκτρονικά μέσω e-efka 10/06 και ο εργοδότης αποδέχθηκε την αδεια σήμερα 13/06 . Στο site του Εφκα λοιπόν μου γραφεί εγκεκριμένες ημέρες επιδόματος 0 ενω φαίνεται θετικη η απάντηση του εργοδότη στο σύστημα .

Επιπλέον επειδή παίζουν και λιγο το σπασμένο τηλέφωνο στον εργασιακο χώρο μου δεν ειναι ξεκάθαρο τουλάχιστον προς εμενα Τι θα παρω απο την εργασία μου της ήμερες της απουσίας μου και τι απο το ασφαλιστικο ταμείο , Δεν εχω πρόβλημα να το κυνηγήσω ( ρωτάω πρώτα εδώ ομως ) επειδή υπάρχει περιορισμένη κίνηση προς το παρων κριμα είναι να τρέχω με τέτοιες ζέστες στο ΙΚΑ κτλπ . 

Εχει κανείς εμπειρία σχετικά ; Χρειάζονται περαιτέρω κινήσεις να γίνουν ; 

Επεξ/σία από Mr^Robot
Δημοσ.

Αρχικά περαστικά και σιδερένιος.

Από την μεριά σου έχεις κάνει οτι χρειαζόταν, δηλαδή να δηλωσεις την άδεια στο site του εφκα και την αποδέχτηκε ο εργοδότης. Μην ανησυχείς που γράφει 0 μέρες, έτσι θα γράφει για πάντα.

Τώρα θα βγει μια απόφαση από το εφκα που θα λέει το ποσό του επιδόματος, αυτο μπορεί να πάρει  χρόνο ανάλογα τον όγκο που έχει να διαχειριστεί το υποκατάστημα που ανήκεις. Το ποσό της πληρωμής εξαρτάται από το ημερομίσθιο που είσαι δηλωμένος.

Για αυτές τις 15 μερες ένα μέρος σε πληρώνει ο εργοδότης και ένα μέρος το εφκα, το οποίο δεν το γνωρίζει με ακρίβεια ο εργοδότης σου. Οπότε κάποιοι εργοδότες δίνουν ένα ποσό έναντι και οταν βγει η απόφαση της πληρωμής βλέπουν αν πρέπει να σου δώσουν παραπάνω ή να σου κρατήσουν κάτι από την επόμενη  μισθοδοσία. Άλλοι εργοδότες περιμένουν να την απόφαση και μετά σε πληρώνουν (αυτό βέβαια δεν ξέρω αν είναι 100%νόμιμο)

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις τηλ το εφκα που ανήκεις και να προσπαθήσεις όσο μπορείς  να πιέσεις να γίνουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

Επίσης το εφκα πληρώνει 2 φορές το μήνα 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, st@kas είπε

Αρχικά περαστικά και σιδερένιος.

Από την μεριά σου έχεις κάνει οτι χρειαζόταν, δηλαδή να δηλωσεις την άδεια στο site του εφκα και την αποδέχτηκε ο εργοδότης. Μην ανησυχείς που γράφει 0 μέρες, έτσι θα γράφει για πάντα.

Τώρα θα βγει μια απόφαση από το εφκα που θα λέει το ποσό του επιδόματος, αυτο μπορεί να πάρει  χρόνο ανάλογα τον όγκο που έχει να διαχειριστεί το υποκατάστημα που ανήκεις. Το ποσό της πληρωμής εξαρτάται από το ημερομίσθιο που είσαι δηλωμένος.

Για αυτές τις 15 μερες ένα μέρος σε πληρώνει ο εργοδότης και ένα μέρος το εφκα, το οποίο δεν το γνωρίζει με ακρίβεια ο εργοδότης σου. Οπότε κάποιοι εργοδότες δίνουν ένα ποσό έναντι και οταν βγει η απόφαση της πληρωμής βλέπουν αν πρέπει να σου δώσουν παραπάνω ή να σου κρατήσουν κάτι από την επόμενη  μισθοδοσία. Άλλοι εργοδότες περιμένουν να την απόφαση και μετά σε πληρώνουν (αυτό βέβαια δεν ξέρω αν είναι 100%νόμιμο)

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις τηλ το εφκα που ανήκεις και να προσπαθήσεις όσο μπορείς  να πιέσεις να γίνουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

Επίσης το εφκα πληρώνει 2 φορές το μήνα 

Ευχαριστώ πολύ , να είσαι καλα 🙂 

Ευχαριστώ πολυ για της πληροφορίες , Κατι ελεγε ( ο εργοδότης ) οτι πληρώνει 3 "μισά" ημερομίσθια αυτα που θα νοσηλευτώ , της ημέρες δηλαδή που προβλεπόταν να μείνω στο Nοσοκομείο 02/06 Εισαγωγή - 03/06 Επέμβαση - 04/06 Εξιτήριο , άσχετα οτι με κράτησαν περισσότερο προληπτικά γιατι δεν έβγαιναν καλες κάποιες εξετάσεις που εκανα μετα το χειρουργείο . ( και τα υπόλοιπα ο ΕΦΚΑ )

Ισχύει όντως οτι δεν ξέρει το ακριβές ποσον η το μαθαίνει ( αυτα που πρεπει αυτος να πληρωσει) αφου βγει η απόφαση του ΕΦΚΑ ;  Επειδη και στην αρχη ειπα πως παίζουμε το σπασμένο τηλέφωνο , δεν μπορώ και με ακρίβεια να συνεννοηθώ μαζι τους φαση , λεμε καλημέρα και κοιτάζω να δω αν όντως είναι μερα , σπαστήκανε λίγο που έφυγα για μια ανθρώπινη ανάγκη και τους άφησα "στα κρυα του λουτρού" ( Αλλη ιστορία αυτη ) 

Επεξ/σία από Mr^Robot
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι οι 3 πρωτες ημερες της αναρρωτικής πάνε τα μισά.

Από όσους εργοδότες έτυχε να πάρω αναρρωτική μόνο 1 ήξερε το ακριβές ποσό, βέβαια είχε σοβαρό τμήμα λογιστηρίου.

Επεξ/σία από st@kas
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 13/6/2025 στις 3:52 ΜΜ, Mr^Robot είπε

Καλησπέρα σε ολους .

Εργάζομαι εποχικά σε ξενοδοχείο , Απρίλιο εως Οκτώβριο  φέτος είναι η εβδόμη σεζόν στον ιδιο εργοδότη και δεν εχει τύχει ποτέ να χρειαστώ ( αλλά να που χρειάστηκα ) άδεια .

Νοσηλευτικά 5 ημέρες σε Νοσοκομείο και επιπλέον μου έδωσαν 15 μερες αναρρωτικής αδείας αφού επρόκειτο για χειρουργείο . ( δεν συνεβει κατι στον εργασιακο χωρο , απλα η χολη μου ηταν έτοιμη να εκραγεί ) Εισαγωγή λοιπόν 02/06 και εξιτήριο 08/06 κατέθεσα τα χαρτιά ηλεκτρονικά μέσω e-efka 10/06 και ο εργοδότης αποδέχθηκε την αδεια σήμερα 13/06 . Στο site του Εφκα λοιπόν μου γραφεί εγκεκριμένες ημέρες επιδόματος 0 ενω φαίνεται θετικη η απάντηση του εργοδότη στο σύστημα .

Επιπλέον επειδή παίζουν και λιγο το σπασμένο τηλέφωνο στον εργασιακο χώρο μου δεν ειναι ξεκάθαρο τουλάχιστον προς εμενα Τι θα παρω απο την εργασία μου της ήμερες της απουσίας μου και τι απο το ασφαλιστικο ταμείο , Δεν εχω πρόβλημα να το κυνηγήσω ( ρωτάω πρώτα εδώ ομως ) επειδή υπάρχει περιορισμένη κίνηση προς το παρων κριμα είναι να τρέχω με τέτοιες ζέστες στο ΙΚΑ κτλπ . 

Εχει κανείς εμπειρία σχετικά ; Χρειάζονται περαιτέρω κινήσεις να γίνουν ; 

Εφόσον έγινε θετική βεβαίωση από εργοδότη θα μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό σου . 

Συνήθως 5-8 του επόμενου μήνα . Κάπου έχει πίνακα στη σελίδα του ΕΦΚΑ . 

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 13/6/2025 στις 10:02 ΜΜ, st@kas είπε

Ναι οι 3 πρωτες ημερες της αναρρωτικής πάνε μισά μισά. 

Από όσους εργοδότες έτυχε να πάρω αναρρωτική μόνο 1 ήξερε το ακριβές ποσό, βέβαια είχε σοβαρό τμήμα λογιστηρίου.

Οι 3 πρώτες μερες της αναρρωτικης ειναι μισο μεροκαματο ανά ημέρα μονο από τον εργοδότη και τιποτα απο τον εφκα ή οχι ? 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, panosno1com είπε

Οι 3 πρώτες μερες της αναρρωτικης ειναι μισο μεροκαματο ανά ημέρα μονο από τον εργοδότη και τιποτα απο τον εφκα ή οχι ? 

Οι 3 πρώτες πρωτες  είναι 50% από τον εργοδότη. 

Μετά από την 4η μέρα είναι από το εφκα

//κατά λάθος πιο πάνω από το autocorrect έγραψα μισά μισά. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...