Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Apple αποκάλυψε στο συνέδριο WWDC 25 αυτής της εβδομάδας τους λόγους για τους οποίους η λειτουργία iPhone Mirroring δεν είναι διαθέσιμη για τους χρήστες Mac στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με αναφορά του γαλλικού ιστότοπου Numerama, η εταιρεία ανησυχεί ότι η ΕΕ θα μπορούσε να την υποχρεώσει να τροποποιήσει τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Η λειτουργία iPhone Mirroring, που κυκλοφόρησε στο macOS Sequoia πέρυσι, επιτρέπει στους χρήστες Mac να αλληλεπιδρούν με το iPhone τους, να ανοίγουν εφαρμογές και να διαχειρίζονται τις ειδοποιήσεις τους. Για τη χρήση της απαιτείται iPhone με iOS 18, αλλά προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρόβλημα, όπως αναφέρεται, σχετίζεται με την αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με την εφαρμογή του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές (Digital Markets Act - DMA). Πέρυσι, ο DMA ανάγκασε την Apple να ανοίξει το περιβάλλον iOS στην ΕΕ, επιτρέποντας εναλλακτικά app stores και μηχανές περιήγησης.

Η Apple θεωρεί ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν κατανοούν πλήρως τις τεχνολογίες των gatekeepers που θα ήθελαν να δουν να αλλάζουν για την καλύτερη υποστήριξη του ανταγωνισμού. Επιπλέον, η εταιρεία αντιλαμβάνεται ως κίνδυνο για την επιχείρησή της το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αλλάξει τη θέση της σχετικά με τις ρυθμίσεις.

Παρόλο που το macOS δεν περιλαμβάνεται προς το παρόν στον κατάλογο των μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών που χρειάζονται ρύθμιση, η Apple πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να αλλάξει. Η εταιρεία δεν θα ήθελε η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ να απαιτήσει την τροποποίηση του macOS ώστε να είναι δυνατό το mirroring συσκευών Android εκτός από iPhone.

Για τον ίδιο λόγο, η Apple δεν σχεδιάζει να καταστήσει διαθέσιμα τα iPhone Live Activities και την εφαρμογή Phone στην ΕΕ όταν κυκλοφορήσει το macOS 26 Tahoe αργότερα το φθινόπωρο, δύο από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν. Η εταιρεία δεν θέλει να διακινδυνεύσει να αναγκαστεί να ξαναγράψει όλο τον κώδικά της για να κάνει αυτές τις λειτουργίες συμβατές με τηλέφωνα Android, σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρχίσει να το απαιτεί.

Κατά την άποψη της Apple, η "υπερβολική ρύθμιση" βλάπτει τελικά την ικανότητα της εταιρείας να καινοτομεί. Ενώ ο DMA της ΕΕ εισήγαγε αρκετές θετικές αλλαγές για τους χρήστες iOS στην ΕΕ, η απουσία λειτουργιών όπως το iPhone Mirroring στην περιοχή είναι ατυχής.

Αν και δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο σημείο όπου η Apple πρέπει να περιορίσει τις πλατφόρμες της στην ΕΕ για να αποφύγει τον ρυθμιστικό έλεγχο, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι μια λειτουργία όπως το iPhone Mirroring είναι πιθανώς πολύ πιο χρήσιμη από τη δυνατότητα διαγραφής των εφαρμογών Camera και App Store στο iOS στην ΕΕ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατά την άποψη της Apple, η "υπερβολική ρύθμιση" θελει να μας κανει να πιστεψουμε οτι βλάπτει τελικά την ικανότητα της εταιρείας να καινοτομεί.

μια χαρα κανινοτομουν λες οι αλλες (Samsung, Huawei,Google,MS)

• Like 5
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, λες και καινοτομούσε σαν τρελή τα τελευταία χρόνια και της έκοψε την φόρα η ΕΕ 🤷

Επεξ/σία από Georgz
  • Like 3
  • Thanks 4
  • Sad 2
  • Haha 16
Δημοσ.

Μόνο εγώ σιχάθηκα να διαβάζω κατεβατά για λειτουργίες που κυκλοφορούν εκεί έξω και δεν είμαστε ποτέ μέσα όχι ως Ελλάδα, ως Ευρώπη. Έτσι με την ανίχνευση σύγκρουσης στο iPhone, έτσι με το Apple Intelligence, έτσι τώρα με αυτό. Αν και να πω την αλήθεια δεν θα χρησιμοποιούσα σχεδό τίποτα (εδώ ζήτημα να πάτησα 10 φορές το κάμερα μπάτον κι αυτό καταλάθος) άλλα έτσι για το γαμώτο ρε παιδί μου.

• Like 5
Δημοσ.

μηπως το εχεις σε region που το υποστηριζει ?

28 λεπτά πριν, x8diesel είπε

εεεε... στο δικό μου γιατί λειτουργεί;; έχω παλιό macbook pro 2021 και iPhone 15 pro max

Δημοσ.
4 hours ago, panagi0tisgr said:

Κατά την άποψη της Apple, η "υπερβολική ρύθμιση" θελει να μας κανει να πιστεψουμε οτι βλάπτει τελικά την ικανότητα της εταιρείας να καινοτομεί.

μια χαρα κανινοτομουν λες οι αλλες (Samsung, Huawei,Google,MS)

Της κοντής ψ…. Οι τρίχες της φταίνε 

• Like 2
Δημοσ.

Το έχω πει και άλλες φορές. Αν ήμουν apple θα το έκλεινα και θα τους πέταγα μαύρη πέτρα. Επειδή όμως είναι εταιρία και δεν γίνεται να αχρηστεύει ότι έχει εκεί έξω απλά δεν φέρνει καν τις λειτουργίες αυτές με αποτέλεσμα η εμπειρία του iPhone να μην είναι ίδια παντού. 

Λένε οι άλλοι εδώ μέσα για δευτερατζες και τρύπιο android. Η apple θα έφτιαχνε οικοσύστημα και όχι παπατζα. 

• Like 7
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Τελικά, οι Ευρωπαίοι θα αγοράζουν προϊόντα της Apple χωρίς υπηρεσίες/λειτουργίες έτσι ώστε να παραμένει κλειστό το οικοσύστημα τους. Γιατί το RnD τους δεν επενδύει περισσότερα και στην κυβερνοασφάλεια; Είναι λογική όμως αυτή.... Δεν υπάρχει καινοτομία, αλλά ακριβότερα κάθε φορά περιτυλίγματα με την εισαγωγή περισσοτέρων συνδρομών και τελών! Εύγε!!

Δημοσ.

Καταλαβαίνω την ενόχληση, κι εμένα με κουράζει να βλέπω λειτουργίες να υπάρχουν κανονικά αλλού και εδώ να είμαστε πάλι στην αναμονή. Αλλά κάτι που παρατηρώ γενικά είναι ότι αρκετοί που κράζουν δεν έχουν ούτε iPhone ούτε Mac, ούτε σκοπεύουν να πάρουν. Κι όταν ξεκινάς έτσι, είναι δύσκολο να κρίνεις ψύχραιμα. Δεν το λέω για να μειώσω κανέναν, απλά το βλέπω να επαναλαμβάνεται συχνά.

Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο η Apple να μπλοκάρει τη λειτουργία επίτηδες. Η λειτουργία δουλεύει αλλού, οπότε τεχνικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Πιο πολύ μου φαίνεται ότι προσπαθεί να προστατευτεί προκαταβολικά από μελλοντικές απαιτήσεις της ΕΕ:  μην της πουν αύριο "αν έχεις mirroring, να το ανοίξεις και για Android". Ίσως υπερβολικό, αλλά δεν είναι τρελό, ειδικά με ό,τι έχει προηγηθεί.

Δεν λέω ότι τα κάνει όλα σωστά, αλλά δεν είναι πάντα από κακία ή κοροϊδία. Κάποιες φορές είναι καθαρά άμυνα.

• Like 9
  • Thanks 7
Δημοσ.
2 hours ago, x8diesel said:

εεεε... στο δικό μου γιατί λειτουργεί;; έχω παλιό macbook pro 2021 και iPhone 15 pro max

Και σε εμένα μια χαρά λειτουργεί από την πρώτη ημέρα! Το χρησιμοποιώ συνέχεια για να μην αναγκάζομαι να κάνω Microsoft authenticate από το physical device!

• Like 1
Δημοσ.

Θα ειναι διαθεσιμη το 2030 με τιμη ανα μηνα 19.99 μονο για τους χρηστες iphone 1873 plus max....Βαση πολιτικης της εταιριας.... Οχι σαν τις πλεμπες τους Android...

Δημοσ.

Λειψό λειτουργικό επομένως και δεν είναι άδικο οι χρήστες σε άλλες χώρες να έχουν εφαρμογές κι εντός επειδή αποφάσισαν και διέταξαν στην ΕΕ να είμαστε άλλη κατηγορία; Όσο για το android τι να πω; Ότι χρειάζεται να πάρω άλλο κινητό για να δω αναβάθμιση; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...