Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Την έχω χρησιμοποιήσει στο Minecraft, σε WoW mods, σα scripting γλώσσα στην πτυχιακή μου και αυτόν τον καιρό φτιάχνω ένα παιχνίδι στο LÖVE. Μια χαρά εκεί που την έχω δει, απλή κι εύκολη, με κάποια ενδιαφέροντα πράγματα, όπως τα metatables. 

• Like 3
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Kercyn είπε

Την έχω χρησιμοποιήσει στο Minecraft, σε WoW mods,

Κι εγώ τη γνώρισα φτιάχνοντας μοντάκια για το Luanti (πρώην MineTest)...

αυτόν τον καιρό φτιάχνω ένα παιχνίδι στο LÖVE.

Ωραίος!

Μια χαρά εκεί που την έχω δει, απλή κι εύκολη, με κάποια ενδιαφέροντα πράγματα, όπως τα metatables. 

Όντως, πολύ ενδιαφέρων μηχανισμός!

Θεωρώ πάντως ότι το δυνατό της σημείο είναι η δυνατότητα να την κάνεις embed σε εφαρμογές. Σε συνδυασμό με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα environments, μπορείς εύκολα να φτιάξεις sandboxes. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αγαπημένη γλώσσα, κάποτε (οταν το PSP θεωρούνταν ακόμα καινουρια κονσόλα) αν είχες χακαρισμένο PSP μπορούσες να τρέχεις homebrew παιχνιδάκια/προγραμματάκια γραμμένα σε lua. Υπήρχε σχετικά μεγάλη κοινότητα που έφτιαχνε διαμαντακια. Το ωραίο ήταν ότι επειδή ειναι scripting γλώσσα είχες τον κώδικα όλο δικό σου και μπορούσες να πατησεις σε κάτι έτοιμο για να φτιάξεις το δικό σου "διαμαντακι". Νομίζω ότι και σε PS3 συνέχισε αυτό, αλλά προσωπικά δεν είχα και δεν το δοκίμασα.

Λογικά με κάποιο PSP emulator παίζει να τρέχουν κάποια από αυτά https://www.brewology.com/downloads/?dcid=194

• Like 2
Δημοσ.

Και εμένα μου αρέσει σαν γλώσσα, αν και δεν έχω κάνει πολλά πράγματα. Είχα γράψει ένα μικρό addon που είχε πιάσει μερικά downloads αλλά μέχρι εκεί 😛 

Παρόλα αυτά γίνεται χαμός πλέον με scripting γλώσσες, και αν και η LuaJit είναι γρήγορη και οι άλλες δεν πάνε πίσω. (π.χ cyber, rhai). 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Luciddream είπε

Είχα γράψει ένα μικρό addon που είχε πιάσει μερικά downloads αλλά μέχρι εκεί 😛 

Τελικά, μου φαίνεται όλοι από παιχνίδια τη γνωρίσαμε... 😆

Εγώ πάλι, κάποια χρόνια μετά τα Luanti mods, είπα να "σοβαρευτώ"... Τελευταία προσπαθώ να την ενσωματώσω σε ένα WP multisite, ώστε οι χρήστες να μπορούν να γράφουν server code με ασφάλεια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...