Sam_GR Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Έχω το mesh Halo Mercusys H60X (3 τεμάχια) και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με την απόδοση του ασύρματου δικτύου. Ρύθμιση Δικτύου: Στο ισόγειο, έχω το main Halo συνδεδεμένο μέσω ethernet στο router του παρόχου (FTTH 300Mbps). Το WiFi του router του παρόχου είναι απενεργοποιημένο. Το δίκτυο παρέχεται αποκλειστικά μέσω του Halo. Το laptop μου, όταν το συνδέω με ethernet στο Halo, πιάνει 300 Mbps σταθερά (όπως αναμενόταν). Όταν συνδεθώ ασύρματα, πιάνω μόλις 50-60 Mbps, ανεξαρτήτως απόστασης. Στον επάνω όροφο: Έχω συνδέσει ασύρματα έναν δορυφόρο (satellite) με το main Halo. Εκεί, με ethernet στο satellite πιάνω γύρω στα 270 Mbps, που είναι νομίζω πολύ καλά. Ασύρματα όμως, και πάλι η ταχύτητα πέφτει στα 50-60 Mbps το πολύ. Το ίδιο συμβαίνει και με το τρίτο Halo που βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο. Το περίεργο είναι το εξής: Όλα τα κινητά και τα tablets στο σπίτι περιορίζονται στα 50-60 Mbps ασύρματα. Το laptop όμως, όταν συνδέεται ασύρματα, πιάνει κανονικά: 300 Mbps στο ισόγειο 240-250 Mbps στον πάνω όροφο. Έχω κάνει ήδη reset, επαναρύθμιση του mesh, επανεκκίνηση όλων των συσκευών — τίποτα δεν αλλάζει. Έχει κάποιος ιδέα τι μπορεί να φταίει; Είναι θέμα ρύθμισης του Halo; Παίζει ρόλο κάποιο band steering ή ρύθμιση στα κινητά; Υπάρχει κάποιος περιορισμός ή είναι compatibility θέμα μεταξύ των Halo και των συσκευών; Κάθε ιδέα καλοδεχούμενη! Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Επεξ/σία 14 Ιουνίου από Sam_GR
jkoukos Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου Σε ποια μπάντα (2,4GHz ή 5GHz) συνδέεται η κάθε συσκευή και ποιες δυνατότητες έχει (αν μπορεί μόνον στην 2,4Ghz ή και στις 2);
Sam_GR Δημοσ. 14 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου Έχω δοκιμάσει και τις 2 μαζί και μεμονωμένα. Μπορώ να το βάλω να παιζει η στη μία ή στην άλλη η και στις 2 μαζί. Το ίδιο συμβαινει σε ότι και αν κανω. Προτιμώ να έχω και τις 2 γιατί κάποιες smart πρίζες και ο συναγερμός θέλουν οπωσδήποτε 2.4Ghz.
jkoukos Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου Δεν κατάλαβες. Δεν ρώτησα για τα ΑΡ, αλλά τον client (κινητό, laptop κλπ) με τον όποιο έκανες τον έλεγχο, σε ποια μπάντα ήταν συνδεδεμένος εκείνη την στιγμή; Ρωτώ διότι αν π.χ. παίζουν στους 2,4Ghz είναι απόλυτα φυσιολογικές οι ταχύτητες, ανάλογα βέβαια με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Η πλειοψηφία των κινητών και tablets παίζει αποκλειστικά σε αυτή την μπάντα. Το laptop λογικά συνδέεται στους 5Ghz όπου πάντα έχουμε μεγαλύτερες ταχύτητες.
Sam_GR Δημοσ. 14 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Και στις 2 μπάντες. Αφήνω από το mesh μόνο την 5ghz και συνδέονται στην 5ghz. Αφήνω μόνο την 2.4 και συνδέονται στην 2.4. Επισης γιατί είναι φυσιολογικό όπως λες; Τα 2.4 βγάζουν 300 mbps συμφωνα με το manual των Halo. Επεξ/σία 14 Ιουνίου από Sam_GR
jkoukos Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Sam_GR είπε Επισης γιατί είναι φυσιολογικό όπως λες; Τα 2.4 βγάζουν 300 mbps συμφωνα με το manual των Halo. Τα 300Mbps είναι η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα σύνδεσης (ονομαστική) μεταξύ 2 ασύρματων συσκευών και όχι η πραγματική πλοήγησης στο διαδίκτυο. Και αυτό εφόσον και οι 2 συσκευές έχουν 2 κεραίες. Όταν κάποια από αυτές έχει μόνον μία (τυπικό σε κινητά ή tablet) η ταχύτητα αυτή πέφτει στα 150Mbps και μετά υπησέρχονται και άλλοι παράγοντες. Χοντρικά για διάφορους λόγους και κυρίως του τρόπου λειτουργίας του προτύπου 802.11n, η πραγματική ταχύτητα είναι ποσοστό της θεωρητικής και συνήθως στο 1/3 αυτής. Η ονομαστική ταχύτητα αναφέρεται στο πόσο γρήγορα μπορούν να στείλουν και να λάβουν δεδομένα μεταξύ τους 2 ασύρματες συσκευές ενώ η πραγματική (όταν π.χ κάνεις έλεγχο ταχύτητας στο διαδίκτυο) πόσος όγκος δεδομένων μεταφέρεται στην ίδια μονάδα του χρόνου. Γράψε το μοντέλο του κινητού, του tablet και του laptop για να δούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. H εταιρεία επίσης αναφέρει σχετικά: Αναφορά σε κείμενο Maximum wireless signal rates are the physical rates derived from IEEE Standard 802.11 specifications. Actual wireless data throughput, wireless coverage, and quantity of connected devices are not guaranteed and will vary as a result of network conditions, client limitations, and environmental factors, including building materials, obstacles, volume and density of traffic, and client location. Use of Wi-Fi 6 and other features including OFDMA, MU-MIMO, 1024-QAM, BSS Color requires clients to also support the corresponding features. This product may not support all the mandatory features of IEEE 802.11ax specifications. Further software upgrades for feature availability may be required.
Sam_GR Δημοσ. 15 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου Καλησπέρα 1)Xiaomi redmi note 10 pro. 2)Dell XPS 17 9730 17" UHD 3)Xiaomi redmi Pad SE 8.7 4)Xiaomi redmi Pad SE 11 Απο όλα αυτά μόνο το λαπτοπ πιάνει >250 mbps. Ολα τα άλλα είναι κοντά στα 50. Το περίεργο είναι ότι σε άλλο δίκτυο αλλού σπιτιού το κινητό και τα tablet πιάνουν ταχύτητες πάνω από 200.
atheatos Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 19 ώρες πριν, Sam_GR είπε Καλησπέρα 1)Xiaomi redmi note 10 pro. 2)Dell XPS 17 9730 17" UHD 3)Xiaomi redmi Pad SE 8.7 4)Xiaomi redmi Pad SE 11 Απο όλα αυτά μόνο το λαπτοπ πιάνει >250 mbps. Ολα τα άλλα είναι κοντά στα 50. Το περίεργο είναι ότι σε άλλο δίκτυο αλλού σπιτιού το κινητό και τα tablet πιάνουν ταχύτητες πάνω από 200. Το halo δουλεύει σαν APN ή ως ρουτερ ? Γιατι αν δουλεύει ως APN το πρόβλημα πρέπει να το αναζητήσεις στο QoS του ρουτερ του παρόχου. Αν δουλεύει ως ρουτερ τότε μπορεις να παίξεις με τις ρυθμίσεις και λογικά να δώσεις προτεραιότητα WiFi σε όλες τις συσκευές και όχι μόνο στο laptop.
Sam_GR Δημοσ. 16 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, atheatos είπε Το halo δουλεύει σαν APN ή ως ρουτερ ? Γιατι αν δουλεύει ως APN το πρόβλημα πρέπει να το αναζητήσεις στο QoS του ρουτερ του παρόχου. Αν δουλεύει ως ρουτερ τότε μπορεις να παίξεις με τις ρυθμίσεις και λογικά να δώσεις προτεραιότητα WiFi σε όλες τις συσκευές και όχι μόνο στο laptop. Καλησπέρα. Δουλεύει ως router.
atheatos Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, Sam_GR είπε Καλησπέρα. Δουλεύει ως router. Δεν ξέρω ακριβώς τις ρυθμίσεις του Halo αλλά φαντάζομαι κάπου θα έχει την ρύθμιση QoS και μπορεί να την απενεργοποιήσεις να δεις ανά αλλάζει κάτι.
Sam_GR Δημοσ. 22 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου Μετά από πολύ κόπο διαπίστωσα ότι το πρόβλημα οφείλεται, επειδή και στο πάνω διαμέρισμα από εμένα χρησιμοποιείται ίδιο mesh wifi σύστημα για το δικό τους internet και υπαρχει conjection στα κανάλια. Δεν ξέρω αν υπάρχει λύση στο πρόβλημα αυτό . Το Halo δεν έχει ρύθμιση καναλιών αλλά την κάνει αυτόματα λέει, πράγμα που δεν δουλεύει απ ότι φαίνεται.
atheatos Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 18 ώρες πριν, Sam_GR είπε Μετά από πολύ κόπο διαπίστωσα ότι το πρόβλημα οφείλεται, επειδή και στο πάνω διαμέρισμα από εμένα χρησιμοποιείται ίδιο mesh wifi σύστημα για το δικό τους internet και υπαρχει conjection στα κανάλια. Δεν ξέρω αν υπάρχει λύση στο πρόβλημα αυτό . Το Halo δεν έχει ρύθμιση καναλιών αλλά την κάνει αυτόματα λέει, πράγμα που δεν δουλεύει απ ότι φαίνεται. Δηλαδη ζήτησες να τα κλείσουν το δίκτυο τους για λίγο και διαπίστωσες ότι το δικό σου δουλεύει κανονικά σε λες τις συσκευές? Πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα? Αν συμβαίνει αυτό που λες ένας τρόπος είναι να κανείς όλα τα mesh reset και setup από την αρχή αλλά να βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους κατά το setup , ώστε να ρυθμιστούν μεταξύ τους χωρίς παρεμβολές. Στις 14/6/2025 στις 5:09 ΜΜ, Sam_GR είπε Halo Mercusys H60X https://www.mercusys.com/en/faq-107 Το παραπάνω είναι από το site . Δες μήπως παίρνουν firmware update https://www.mercusys.com/en/download/halo-h60x
Sam_GR Δημοσ. 23 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 44 λεπτά πριν, atheatos είπε Δηλαδη ζήτησες να τα κλείσουν το δίκτυο τους για λίγο και διαπίστωσες ότι το δικό σου δουλεύει κανονικά σε λες τις συσκευές? Πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα? Αν συμβαίνει αυτό που λες ένας τρόπος είναι να κανείς όλα τα mesh reset και setup από την αρχή αλλά να βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους κατά το setup , ώστε να ρυθμιστούν μεταξύ τους χωρίς παρεμβολές. https://www.mercusys.com/en/faq-107 Το παραπάνω είναι από το site . Δες μήπως παίρνουν firmware update https://www.mercusys.com/en/download/halo-h60x Ακριβώς. Οικογενειακή πολυκατοικία είμαστε και ειναι ο αδερφός της συζύγου. Το έκλεισα και όλα παίζουν σωστα. Τα halo's ειναι ήδη updated. Οσο για λύση δεν ξέρω τι να κάνω.
atheatos Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 21 λεπτά πριν, Sam_GR είπε Ακριβώς. Οικογενειακή πολυκατοικία είμαστε και ειναι ο αδερφός της συζύγου. Το έκλεισα και όλα παίζουν σωστα. Τα halo's ειναι ήδη updated. Οσο για λύση δεν ξέρω τι να κάνω. Αν δεν βρεις στο manual και στα links του κατασκευαστή, πρέπει να επικοινωνήσεις με email με το support του κατασκευαστή ώστε να σου πουν πως επιλέγεις κανάλια. Είναι λίγο παράξενο να συμβαίνει αυτό σε ρουτερ του ίδιου κατασκευαστή και δεν νομίζω να μην το έχουν προβλέψει. https://www.mercusys.com/en/faq-1040 Από ότι βλέπω έχει την δυνατότητα να αλλάξει το Chanel width. Καλό είναι δοκιμάσετε και οι δύο σας να μειώσετε το Chanel width ώστε να μειωθούν οι παρεμβολές.
jkoukos Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Στις 15/6/2025 στις 10:14 ΜΜ, Sam_GR είπε Καλησπέρα 1)Xiaomi redmi note 10 pro. 2)Dell XPS 17 9730 17" UHD 3)Xiaomi redmi Pad SE 8.7 4)Xiaomi redmi Pad SE 11 Απο όλα αυτά μόνο το λαπτοπ πιάνει >250 mbps. Ολα τα άλλα είναι κοντά στα 50. Το περίεργο είναι ότι σε άλλο δίκτυο αλλού σπιτιού το κινητό και τα tablet πιάνουν ταχύτητες πάνω από 200. Όλα παίζουν στους 5Ghz αλλά μόνον το laptop με 2 κεραίες (όλα τα άλλα με μία). Το 50άρι στην ταχύτητα φαίνεται για σύνδεση στους 2,4Ghz (client αυτόματα αποφασίζει πάντα σε ποια μπάντα θα συνδεθεί). Κάνε μια δοκιμή κλείνοντας στο Halo την εκπομπή στους 2,4GHz αφήνοντας μόνο τους 5GHz.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα