Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοντινός συγγενής έχει αυτοκίνητο (dacia duster) με γερμανικές πινακίδες αλλά δεν τον συμφέρει πια να πληρώνει την ασφάλεια (700 ευρώ μου είπε τον χρόνο 🤭) λόγω του ότι ειναι 2ο αλλά και γιατί δεν ειναι μεγάλης αξίας (είναι σαν να πληρώνει σχεδόν δόσεις για να αγοράσει ίδιο ) θα το κατεβάσει στην ελλάδα που έχει μια αποθήκη -δεν θέλει να το πουλήσει γιατί δεν φτουράει πολλά- και θα  παραδώσει πινακίδες μάλλον ..

Επειδή το αγόρασε καινούργιο μεν αλλά λίγο πριν μπει αυτός το νόμος euro4vs euro 5 κτλ  (το 10 νομίζω ή λίγο πιο μετά) δεν συμφέρει να το εκτελωνίσει (4 χιλιάρικα κάπου εκει μου είπε) που ειναι περίπου όσο η αξία πώλησης του αυτοκινήτου  ... 

Εγώ σκέφτηκα μιας και έρχεται και ελλάδα τακτικά (ειναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας όμως) να έβρισκε κάποιον με μάντρα και στις 2 χώρες και να έκανε κάποια τράμπα πχ να έδινε το γερμανικό dacia για να το πουλήσει ο άλλος στην μάντρα του στην γερμανία και να έπαιρνε ένα άλλο διαφορετικό αμάξι απο την μάντρα στην ελλάδα (που φυσικά εξ αρχής θα έχει και ελληνικές πινακίδες) έτσι θα συνεχίσει να έχει 2ο όχημα και θα πληρώνει αρκετά λιγότερα σε ασφάλιστρα, δεν ειναι καλή η ιδέα μου ; :P 

Το θέμα ειναι ότι δεν ξέρουμε αν υπάρχει τέτοιο άτομο/επιχείρηση ή δίκτυο συνεργατών. 

Εσείς μήπως έχετε καμία ιδέα ;  

• Haha 3
Δημοσ.
11 minutes ago, NikosKallithea said:

Δεν κατάλαβα πως το εμπλεξες ετσι

Πουλα το στην Γερμανία και αγορασε ενα στην Ελλάδα.

θα χάσει πάρα πολλα
στην γερμανια δεν πουλιεται σε καλη τημη το αμαξι (λογο μεγαλης προσφοράς) απο την αλλη στην ελλαδα βαράνε στο θεο (λογο μεγαλης ζήτησης )

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Κοντινός συγγενής έχει αυτοκίνητο (dacia duster) με γερμανικές πινακίδες αλλά δεν τον συμφέρει πια να πληρώνει την ασφάλεια (700 ευρώ μου είπε τον χρόνο 🤭) λόγω του ότι ειναι 2ο αλλά και γιατί δεν ειναι μεγάλης αξίας (είναι σαν να πληρώνει σχεδόν δόσεις για να αγοράσει ίδιο ) θα το κατεβάσει στην ελλάδα που έχει μια αποθήκη -δεν θέλει να το πουλήσει γιατί δεν φτουράει πολλά- και θα  παραδώσει πινακίδες μάλλον ..

Επειδή το αγόρασε καινούργιο μεν αλλά λίγο πριν μπει αυτός το νόμος euro4vs euro 5 κτλ  (το 10 νομίζω ή λίγο πιο μετά) δεν συμφέρει να το εκτελωνίσει (4 χιλιάρικα κάπου εκει μου είπε) που ειναι περίπου όσο η αξία πώλησης του αυτοκινήτου  ... 

Εγώ σκέφτηκα μιας και έρχεται και ελλάδα τακτικά (ειναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας όμως) να έβρισκε κάποιον με μάντρα και στις 2 χώρες και να έκανε κάποια τράμπα πχ να έδινε το γερμανικό dacia για να το πουλήσει ο άλλος στην μάντρα του στην γερμανία και να έπαιρνε ένα άλλο διαφορετικό αμάξι απο την μάντρα στην ελλάδα (που φυσικά εξ αρχής θα έχει και ελληνικές πινακίδες) έτσι θα συνεχίσει να έχει 2ο όχημα και θα πληρώνει αρκετά λιγότερα σε ασφάλιστρα, δεν ειναι καλή η ιδέα μου ; :P 

Το θέμα ειναι ότι δεν ξέρουμε αν υπάρχει τέτοιο άτομο/επιχείρηση ή δίκτυο συνεργατών. 

Χάλια είναι η ιδέα σου.Γιατί τόσο μπερδεμα;Ας το πουλήσει εκεί οπουδήποτε και ας πάρει ένα άλλο Ελλάδα ή απο Γερμανία και να το φέρει Ελλάδα.Γιατί ψάχνεις λύση μέσω Καΐρου; 

Δημοσ.
52 minutes ago, Dr_Pepper said:

Και τι θα κερδισει ο μαντρας η ο φιλος σου?

Ειναι το ιδιο με το να το πουλησει στην γερμανια και να αγορασει αλλο εδω.

• Like 3
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Black Demis είπε

θα χάσει πάρα πολλα
στην γερμανια δεν πουλιεται σε καλη τημη το αμαξι (λογο μεγαλης προσφοράς) απο την αλλη στην ελλαδα βαράνε στο θεο (λογο μεγαλης ζήτησης )

Κορόιδα μαντραδες δεν υπάρχουν ουτε στην γερμανια ουτε εδω αλλα ουτε και σε ολο τον πλανητη αν ψάξεις, οποτε ξεχνα το, ενδεχομενα ετσι οπως τα λες και να βρεις να χάσεις περισσότερα απο οτι νομίζεις.

• Like 2
Δημοσ.
1 minute ago, NikosKallithea said:

Κορόιδα μαντραδες δεν υπάρχουν ουτε στην γερμανια ουτε εδω αλλα ουτε και σε ολο τον πλανητη αν ψάξεις, οποτε ξεχνα το, ενδεχομενα ετσι οπως τα λες και να βρεις να χάσεις περισσότερα απο οτι νομίζεις.

δεν ειπε κανεις να δωσει στην μαντρα εκει χανεις (μονο χανεις εσυ) φερνεις οχημα εδω και το πουλας οτιδιποτε αλλο ειναι χασουρα και την αποδεχεσαι οταν το κανεις 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

Αν είναι να έρθει στην Ελλάδα διακοπές να του πεις να αποφύγει να το αφήσει στο Ζεφύρι με τα κλειδιά πάνω στη μηχανή.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Αν είναι να έρθει στην Ελλάδα διακοπές να του πεις να αποφύγει να το αφήσει στο Ζεφύρι με τα κλειδιά πάνω στη μηχανή.

Γιατι; εγω την βρισκω καταπληκτική ιδεα, κανει μια ασφάλεια κλοπής αποζημιώνεται απο τους Γερμανούς και μετα αγοράζει απο εδω ενα👍

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Γιατι; εγω την βρισκω καταπληκτική ιδεα, κανει μια ασφάλεια κλοπής αποζημιώνεται απο τους Γερμανούς και μετα αγοράζει απο εδω ενα👍

Αν εχεις αφησεις τα κλειδια , δεν σε αποζημιωνει καμια ασφαλιστικη. Συνηθως ζητανε να τους παραδωσεις ολα τα κλειδια του αμαξιου για να παρεις την αποζημιωση. Και 2ον παιζει να βρεθει μετα απο κανα μηνα μισοδιαλυμενο , οποτε ξερεις τι θα παρει ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Δεν κατάλαβα πως το εμπλεξες ετσι

Πουλα το στην Γερμανία και αγορασε ενα στην Ελλάδα.

Γιατί δεν υπάρχει margin αν γίνει απλά ανταλλαγή με έναν έμπορα θα έχει κάτι σχετικά αντίστοιχο λίγο πολύ γιατί θα έχει μικρότερο overhead η συναλλαγή αλλά και γιατί θα μιλήσεις με 1 άτομο .

Αλλιώς να φάει ο πωλητής ο ένας να φάει ο πωλητής ο άλλος θα πάρει κάνα twingo του 90 για duster του 10 :P 

Τουλάχιστον έτσι το βλέπω μπορεί να κάνω και λάθος αλλά απο την άλλη αν υπάρχει κάποιος με επιχείρηση ή συνεργάτη και στις 2 χώρες τότε δεν χάνουμε τίποτα να δοκιμάσουμε. 
`

2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Είναι αλλιώς 1 μεσάζοντας vs 2, 1 deal vs 2 κτλ  πχ σκέψου αν αγόρασες κινητό το ανοίξεις κτλ και άλλαξες γνώμη, πότε παίρνεις καλύτερη προσφορά αν δώσεις πίσω το κινητό σου στον ίδιο έμπορα πχ να δώσεις πίσω και να σου δώσει πιστωτικό να αγοράσεις κάτι άλλο απο το μαγαζί του ή να το πουλήσεις στο insomnia  και με τα λεφτά να πας να πάρεις κάτι άλλο ;

Έπειτα μπορεί αυτοί να κάνουν και τα "δικά τους" ποιος ξερει μπορεί να το βγάλει και άλλες πινακίδες να σπρώξει τίποτα Κύπρο, Αίγυπτο κτλ γενικά να το δεί αλλιώς απο θέμα αξίας για αυτόν και έτσι να κάνει κάτι τις για να σπρώξει κάποιο μεταχειρισμένο ΤΟΥ που κάθεται στο μαγαζί του στην ελλάδα (μπορεί πχ και να γλυτώνει τίποτα απο εφορία κτλ αν το αμάξι που δίνει δεν ειναι πώληση μετρητοίς αλλά αλλαγή τίτλου απο ανταλλαγή). 

τεσπα όπως και να έχει μια ερώτηση δεν κοστίζει κάτι το θέμα ειναι που(αν) υπάρχει τέτοιος άνθρωπος να ρωτήσουμε :P 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρωτα τον ασφαλιστη σου ή καποιον γνωστο σου μηχανικο αν εχει να σου προτεινει κατι... 

υποθετω οτι μεχρι τωρα πηγαινοερχεται οδικως γερμανια ελλαδα μεσω κροατια-σκοπια γιατι τ αρεσει η οδηγηση?

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Άντε και να βρεις τέτοιο περίπτωση αν νομίζεις ότι ο μαντράς  θα το αγοράσει  χώμα η τιμή που θα σου προτείνει για ανταλλαγή θα είναι ακόμα πιο σκότωμα και πιθανότατα να σου.φορτωσει και ότι σαπακι έχει για ξεσκαρταρισμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...