Fan Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου Έχει προχωρήσει κάποιος σε ανταλλαγή ακινήτων; Βλέπω ότι υπάρχουν τέτοιου είδους αγγελίες και μου φαίνεται ενδιαφέρον σαν συναλλαγή.
NikosKallithea Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου Δηλαδη υπάρχει πράξη στο ελληνικό κράτος που να λεει ανταλλαγή ακινήτου;
mariosnik_ Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου Όχι ανταλλαγή δεν υπάρχει. Αυτό όμως που μπορεί να γίνει κάτι σαν δωρεά του ακινήτου του ενός στον άλλον και το αντίστροφο, δωρεά του δεύτερου προς τον πρώτο, με τα δύο μέρη να πληρώνουν τυχόν φόρους και κόστη. Το έκανε ένας θείος μου πριν χρονια που είχε πολλά ακίνητα και πλήρωνε πολύ ΕΝΦΙΑ, εκανε ανταλλαγή ακινήτου με οικόπεδο, το οικόπεδο είχε μικρότερο ΕΝΦΙΑ.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 3 hours ago, NikosKallithea said: Δηλαδη υπάρχει πράξη στο ελληνικό κράτος που να λεει ανταλλαγή ακινήτου; 51 minutes ago, mariosnik_ said: Όχι ανταλλαγή δεν υπάρχει. [...] Φυσικά και υπάρχει ανταλλαγή ακινήτων. Γίνεται συμβολαιογραφικά και είναι απολύτως νόμιμη και προβλεπόμενη. Αν δεν γνωρίζουμε, ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι και κατηγορηματικοί... 4
NikosKallithea Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, paredwse είπε Φυσικά και υπάρχει ανταλλαγή ακινήτων. Γίνεται συμβολαιογραφικά και είναι απολύτως νόμιμη και προβλεπόμενη. Thanks Επεξ/σία 14 Ιουνίου από NikosKallithea
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2 minutes ago, NikosKallithea said: Απο οτι βλεπεις στο ποστ μου ρωτάω Πως τωρα εβγαλες αυτο το συπερασμα δεν ξέρω "Αν δεν γνωρίζουμε, ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι και κατηγορηματικοί... " Το συμπέρασμα δεν είναι για σένα αλλά για το μέλος που με απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο λέει «Όχι ανταλλαγή δεν υπάρχει».
NikosKallithea Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, paredwse είπε Το συμπέρασμα δεν είναι για σένα αλλά για το μέλος που με απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο λέει «Όχι ανταλλαγή δεν υπάρχει». Οκ το διόρθωσα
Fan Δημοσ. 15 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 17 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Όχι ανταλλαγή δεν υπάρχει. Αυτό όμως που μπορεί να γίνει κάτι σαν δωρεά του ακινήτου του ενός στον άλλον και το αντίστροφο, δωρεά του δεύτερου προς τον πρώτο, με τα δύο μέρη να πληρώνουν τυχόν φόρους και κόστη. Το έκανε ένας θείος μου πριν χρονια που είχε πολλά ακίνητα και πλήρωνε πολύ ΕΝΦΙΑ, εκανε ανταλλαγή ακινήτου με οικόπεδο, το οικόπεδο είχε μικρότερο ΕΝΦΙΑ. Φυσικά και υπάρχει ανταλλαγή, απλώς είναι πολύ σπάνια, γι αυτό ρωτάω εάν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. Η δωρεά είναι άλλο πράγμα. 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 15 Ιουνίου 10 hours ago, Fan said: Φυσικά και υπάρχει ανταλλαγή, απλώς είναι πολύ σπάνια, γι αυτό ρωτάω εάν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. Η δωρεά είναι άλλο πράγμα. Έχεις δίκιο, είναι σπάνιο. Αλλά φυσικά υπάρχει, φυσικά γίνεται. Θα σε συμβούλευα να απευθυνθείς κατ'αρχήν σε συμβολαιογράφο για να δεις εάν συμφέρει - πιο πολύ από φορολογικής άποψης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα