daforte90 Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου Καλησπέρα. Θα ήθελα την γνώμη σας. Εχω ένα polo 2018 tdi 1.6 95hp. Πλέον έχει 180.000 χιλιόμετρα. Εχω αλλάξει πράγματα στο αμάξι όχι επειδή χάλασαν αλλά για να είναι οκ και δυνατό πχ βαλβίδα EGR, αμορτισέρ κτλ . Εγώ το πήρα το 2021 είμαι δεύτερο χέρι. Δεν έχει βγάλει προβλήματα αλλά είμαι άκρως τυπικός σε σερβις. Βρήκα μια αγγελία για το μοντέλο 2021 tsi 1.0 /95hp με 58.000χιλ. Έχει κάποια παραπάνω καλούδια πάνω , gadgetakia και σαφώς πιο καινούριο. Υπάρχει και η δυνατότητα ανταλλαγής με διάφορα από εμένα. Θα κάνατε την αλλαγή ; Γενικά σε όποιον έχω πει είναι 1000αρι μου λένε όχι δεν θα πηγαίνει κτλ . Βέβαια ένας φίλος είπε πως είναι άλλη τεχνολογία και δεν ισχύει αυτό. Ευχαριστώ 🙏
meletis_m Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 10 λεπτά πριν, daforte90 είπε Καλησπέρα. Θα ήθελα την γνώμη σας. Εχω ένα polo 2018 tdi 1.6 95hp. Πλέον έχει 180.000 χιλιόμετρα. Εχω αλλάξει πράγματα στο αμάξι όχι επειδή χάλασαν αλλά για να είναι οκ και δυνατό πχ βαλβίδα EGR, αμορτισέρ κτλ . Εγώ το πήρα το 2021 είμαι δεύτερο χέρι. Δεν έχει βγάλει προβλήματα αλλά είμαι άκρως τυπικός σε σερβις. Βρήκα μια αγγελία για το μοντέλο 2021 tsi 1.0 /95hp με 58.000χιλ. Έχει κάποια παραπάνω καλούδια πάνω , gadgetakia και σαφώς πιο καινούριο. Υπάρχει και η δυνατότητα ανταλλαγής με διάφορα από εμένα. Θα κάνατε την αλλαγή ; Γενικά σε όποιον έχω πει είναι 1000αρι μου λένε όχι δεν θα πηγαίνει κτλ . Βέβαια ένας φίλος είπε πως είναι άλλη τεχνολογία και δεν ισχύει αυτό. Ευχαριστώ 🙏 Για 180.000 που έχεις , ειναι αναλώσιμα αυτά που έχεις αλλάξει. Και για πετρέλαιο έχεις ακόμη δρόμο για χιλιόμετρα . Ψάξε να δείς τι γινεται με το tsi και την καδένα , είναι 3 κύλινδρο ; Το έχεις δει απο κοντά αρχικά . Τα χιλιόμετρα δε λένε τίποτα , τοσα γίνονται με γυρισμένα χιλιόμετρα 1
AntonisKo Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Όλοι αυτοί που σου λένε ότι δεν θα πηγαίνει δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Το έχω leasing, συμπληρώνω 6 χρόνια τον Αύγουστο, με 90k. Στο συνεργείο πηγαίνω μόνο για την συντήρηση του, κάθε 15Κk 👍 Επεξ/σία 14 Ιουνίου από AntonisKo 1
majunior Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου Ο κινητήρας είναι δυνατός για 1000άρι, πιθανολογώ θα σου φανεί πιο σβέλτο από το diesel. Είναι πολύ οικονομικός (<6.5 l/100km) και με 6 ταχύτητες θα ήταν ακόμα πιο οικονομικός. Αν βάλεις όμως μέσα 5 άτομα με air condition και πας ανηφόρες θα θυμηθείς ότι είναι 1000άρι. Για να πηγαίνεις στη δουλειά σου είναι τέλειος και για ταξίδια με εύκολες διαδρομές (πχ εθνική) είναι μια χαρά. Τώρα αν θα βγάλει 180k σαν το παλιό, δύσκολο. Σίγουρα όχι με την ίδια απόδοση. 1
daforte90 Δημοσ. 15 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 14 ώρες πριν, meletis_m είπε Για 180.000 που έχεις , ειναι αναλώσιμα αυτά που έχεις αλλάξει. Και για πετρέλαιο έχεις ακόμη δρόμο για χιλιόμετρα . Ψάξε να δείς τι γινεται με το tsi και την καδένα , είναι 3 κύλινδρο ; Το έχεις δει απο κοντά αρχικά . Τα χιλιόμετρα δε λένε τίποτα , τοσα γίνονται με γυρισμένα χιλιόμετρα Είναι στην επίσημη αντιπροσωπία με 5 χρόνια εγγύηση.Θα πάω να το δω από βδομάδα από κοντά. Στις φωτό δείχνει οκ. 13 ώρες πριν, AntonisKo είπε Όλοι αυτοί που σου λένε ότι δεν θα πηγαίνει δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Το έχω leasing, συμπληρώνω 6 χρόνια τον Αύγουστο, με 90k. Στο συνεργείο πηγαίνω μόνο για την συντήρηση του, κάθε 15Κk 👍 Πολύ καλό. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Τα ίδια και εγώ με το πετρέλαιο. Απρόοπτα εκτός των φυσιολογικών φθορών δεν έχω αντιμετωπίσει. 12 ώρες πριν, majunior είπε Ο κινητήρας είναι δυνατός για 1000άρι, πιθανολογώ θα σου φανεί πιο σβέλτο από το diesel. Είναι πολύ οικονομικός (<6.5 l/100km) και με 6 ταχύτητες θα ήταν ακόμα πιο οικονομικός. Αν βάλεις όμως μέσα 5 άτομα με air condition και πας ανηφόρες θα θυμηθείς ότι είναι 1000άρι. Για να πηγαίνεις στη δουλειά σου είναι τέλειος και για ταξίδια με εύκολες διαδρομές (πχ εθνική) είναι μια χαρά. Τώρα αν θα βγάλει 180k σαν το παλιό, δύσκολο. Σίγουρα όχι με την ίδια απόδοση. Μεγάλα ταξίδια πλέον δεν κάνω για αυτό το σκέφτηκα. Οικογένεια παιδιά σκυλιά και φόρτωμα δεν παίζουν ώστε να πεις θα ζορίζεται. Στο κέντρο όταν κατεβαίνω με το σταματα-ξεκινα στην κίνηση είναι σαν να μπουκώνει το πετρέλαιο. Πετάει πίσω τα πάντα. Μου είπαν ότι είναι κακή χρήση αυτή σε τέτοιο κινητήρα. Σκέφτηκα να έκανα την αλλαγή ώστε να μην χάνω και χρήματα από την αξία του με τα χρόνια. Από την άλλη έχω αλλάξει μέσα στον χρόνο ψαλίδια , μπιλιοφορους και άλλα αναλώσιμα προς αναβάθμιση του αυτοκινήτου και τα λυπάμαι αν δεν αξίζει το 1000αρι. Ευελπιστώ αν το αλλάξω να μη κάνω 180k μέχρι την επόμενη αλλαγή αυτοκινήτου.
daforte90 Δημοσ. 24 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου Καλημέρα σας . Πήγα και είδα από κοντά το αυτοκίνητο. Γρατζουνιές κτλ στους προφυλακτήρες οκ , είχε όμως και χτύπημα στο φτερό όπου είχε φύγει και η μπογιά. Εντάξει αντιπροσωπεία είναι , δεν μπορούν να τα μαζέψουν λίγο αυτά ; Μου έκανε πολύ κακή εντύπωση. Το δικό μου αμάξι ήταν σαν καινούριο μπροστά σε πολλά εκεί στον χώρο. Σε κάθε περίπτωση δεν θα προχωρήσω σε αλλαγή ακόμα. Όταν με το καλό , είδα μια έκδοση του αυτοκινήτου GTI και έπαθα πλάκα. Όντας άσχετος με τα αυτοκίνητα με τη συγκεκριμένη κατηγορία έπαθα κοκομπλοκο. 😂😁 1
AntonisKo Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Το GTI είναι δίλιτρο, οπότε ξεφεύγει αρκετά με αυτό που έψαχνες τώρα. 1
dpolal Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 1 ώρα πριν, daforte90 είπε Καλημέρα σας . Πήγα και είδα από κοντά το αυτοκίνητο. Γρατζουνιές κτλ στους προφυλακτήρες οκ , είχε όμως και χτύπημα στο φτερό όπου είχε φύγει και η μπογιά. Εντάξει αντιπροσωπεία είναι , δεν μπορούν να τα μαζέψουν λίγο αυτά ; Μου έκανε πολύ κακή εντύπωση. Το δικό μου αμάξι ήταν σαν καινούριο μπροστά σε πολλά εκεί στον χώρο. Σε κάθε περίπτωση δεν θα προχωρήσω σε αλλαγή ακόμα. Όταν με το καλό , είδα μια έκδοση του αυτοκινήτου GTI και έπαθα πλάκα. Όντας άσχετος με τα αυτοκίνητα με τη συγκεκριμένη κατηγορία έπαθα κοκομπλοκο. 😂😁 Ποιό τίμιο είναι να ξέρεις από πριν τί χτυπήματα έχει και μετά την αγορά να τα επισκευάσεις παρά να το πάρεις έτοιμο βαμένο και μετά να ψάχνεσαι αν όντως το βάψιμο στο φτερό ήταν από ένα μικροχτύπημα ή δεν είχε φάει κάνα χοντρό τράκο. Επίσης, μετά από 1.6TDi ότι άλλο και να πάρεις θα σου φαίνεται η μέρα με τη νύχτα.
daforte90 Δημοσ. 25 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου Για την τιμιότητα της κατάστασης καταλαβαίνω ίσως τα αφήνουν ως έχουν. Γιατι και στο κομμάτι ατρακάριστο εννοούν τα πιο κεντρικά(σασί;) μέρη και όχι τα γύρω γύρω. Αυτό κατάλαβα δηλαδή από τις συζητήσεις με πωλητές κτλ.. Είναι μεγάλο θέμα το να μην ξέρεις το αντικείμενο και να μπεις στη διαδικασία αναζήτησης.
Haldol Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Θα σε γυρίσω πίσω στο 2018. Ψάχνοντας τότε το νέο μου αυτοκίνητο, έχω δοκιμάσει σε test drive και τα δύο αυτά μοτέρ (μεταξύ άλλων), αλλά και Polo, Golf, T-ROC (μεταξύ άλλων πάλι). Το 1.0 το ένιωσα πιο σβέλτο, παρά τα όσα μου λέγανε οι ξερόλες. Τελικά, ανάμεσα στις όλες επιλογές μου, αγόρασα το T-ROC (που 'ναι και πιο βαρύ απ' το Polo) με τον 1.0, το οποίο οδηγώ καθημερινά εδώ και 6,5 χρόνια και 146 χιλ χλμ. Απροβλημάτιστο τελείως, ούτε ένιωσα ποτέ ότι είναι «μικρό» το μοτέρ (παρά τα όσα - ΠΑΛΙ - μου λέγανε οι ξερόλες). Πόλη, αυτοκινητόδρομο, επαρχιακό δρόμο, βουνό, κατσάβραχα, το 'χω πάει παντού. Α, και δεν έχω αλλάξει 4 μοτέρ, που μου λέγανε όλοι ότι στις 30 χιλ «το χιλιάρι θα 'ναι για πέταμα». Αν με ρωτήσεις αν θα το ξανάπαιρνα τώρα, που 'χω ζήσει μαζί του για σχεδόν 150 χιλ χλμ, θα σου 'λεγα ναι, χωρίς δεύτερη σκέψη, με ακόμα πιο πολύ εξοπλισμό. Θα 'λεγα ότι εφόσον δεν είσαι καμικάζι (ώστε να θες 200+ άλογα) και ψάχνεις απλά ένα υπερ-τίμιο καθημερινό αυτοκίνητο, ο 1.0 για 'σενα είναι τοπ. 4
daforte90 Δημοσ. 26 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου Haldol , πολύ χρήσιμη η τοποθέτηση σου. Ευχαριστώ. 1
tutuyo Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου Το τι παπαριές έχουμε διαβάσει εδώ μέσα για τους downsized κινητήρες δεν λέγεται Δεν ξέρει η Honda, αλλά ξέρει ο tixarpastos_xerolas στο μπλα μπλα του ινσομνια 1 1
arxontas2323 Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου βαλε καλο καθαριστικο πετρελαιου για να μην σου πεταει απο πισω ντουμανια...αν δεν ξερεις ποιο, ψαξε σκρουτζ για καλο με αξιολογησεις κτλ 1
daforte90 Δημοσ. 26 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου Βάζω το Power Service Diesel Kleen + Cetane Boost Πρόσθετο Πετρελαίου Παλιότερα έβαζα της Redex. 1
majunior Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 4 ώρες πριν, tutuyo είπε Το τι παπαριές έχουμε διαβάσει εδώ μέσα για τους downsized κινητήρες δεν λέγεται Δεν ξέρει η Honda, αλλά ξέρει ο tixarpastos_xerolas στο μπλα μπλα του ινσομνια Δεν είναι μύθος: https://www.enginedna.com/small-and-unreliable-1-2-htp/ Disclaimer: η μηχανή του Polo/Τ-Cross (1.0/95ps) δεν περιλαμβάνεται στο παραπάνω άρθρο αλλά είναι εξέλιξη των μηχανών του άρθρου. Προσωπικά, με 35K km σε αυτή τη μηχανή δεν έχω δει κανένα πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα