nchatz Δημοσ. Παρασκευή στις 11:40 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:40 πμ Η Microsoft λανσάρει το Copilot Vision για Windows, μια επέκταση του AI βοηθού της που επιτρέπει στους χρήστες να μοιραστούν την οθόνη τους ώστε το Copilot να τους καθοδηγήσει σε πραγματικό χρόνο σε κάποια απορία τους. Η νέα λειτουργία κυκλοφορεί δωρεάν αρχικά στις ΗΠΑ για χρήστες τόσο των Windows 10 όσο και των Windows 11. "Όταν επιλέγετε να το ενεργοποιήσετε, το Copilot Vision μπορεί να βλέπει αυτό που βλέπετε και να συνομιλεί μαζί σας γι' αυτό σε πραγματικό χρόνο", αναφέρει η ομάδα του Copilot. "Λειτουργεί ως ένα δεύτερο ζευγάρι μάτια, ικανό να αναλύει περιεχόμενο, να βοηθάει όταν έχετε χαθεί, να παρέχει πληροφορίες και να απαντά στις ερωτήσεις σας καθώς προχωράτε." Η Microsoft ξεκίνησε τις δοκιμές του Copilot Vision στα Windows νωρίτερα φέτος και πλέον το κυκλοφορεί χωρίς χρέωση στις ΗΠΑ. Οι χρήστες δεν θα χρειάζονται πλέον συνδρομή Copilot Pro, ωστόσο η λειτουργία παραμένει μέρος των πειραματικών πρωτοβουλιών AI του Microsoft Copilot Labs. Το Copilot Vision στα Windows λειτουργεί μέσα από την εφαρμογή Copilot και ενεργοποιείται μέσω ενός εικονιδίου γυαλιών που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν ένα παράθυρο browser ή μια εφαρμογή που θέλουν να μοιραστούν με το AI – παρόμοια με τη διαδικασία κοινής χρήσης οθόνης ή εφαρμογών σε μια σύσκεψη Microsoft Teams. Πρόκειται για μια εμπειρία προαιρετικής συμμετοχής, όπου οι χρήστες θα πρέπει να μοιραστούν συγκεκριμένα τις εφαρμογές τους για να λειτουργήσει το Copilot Vision. Δεν είναι όπως το Recall, όπου λαμβάνει συνεχώς στιγμιότυπα της οθόνης σας μόλις ενεργοποιηθεί. Η λειτουργικότητα του Copilot Vision μπορεί να καθοδηγήσει τους χρήστες σε διάφορες εφαρμογές, όπως το Adobe Photoshop, ή να αναλύσει φωτογραφίες και ιστοσελίδες που προβάλλουν. Μόλις ο χρήστης μοιραστεί μια εφαρμογή, το Copilot μπορεί να επισημάνει τμήματα της οθόνης για να καθοδηγήσει και να βοηθήσει στην απάντηση ερωτήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Copilot Vision δεν είναι διαθέσιμο μόνο για τα Windows, αλλά οι χρήστες μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν σε συσκευές iOS και Android, διευρύνοντας έτσι το οικοσύστημα των έξυπνων βοηθών της Microsoft σε πολλαπλές πλατφόρμες. Η κυκλοφορία του Copilot Vision αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας της Microsoft να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη σε καθημερινές εργασίες, προσφέροντας στους χρήστες νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με το λογισμικό τους και λύσεις σε προβλήματα σε πραγματικό χρόνο. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Volga Δημοσ. Κυριακή στις 11:55 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:55 πμ Σκέψου να έχεις ένα video, να ανοίξεις το DaVinci Resolve (που είναι σαν να κάθεσαι σε cockpit από αεροσκάφος) και να του πεις θέλω αυτο το βιντεο να το κόψω εκεί, να βαλω εκείνο το φίλτρο κλπ κλπ και να σε καθοδηγεί μενού προς μενού. 1 1
filip123go Δημοσ. Κυριακή στις 12:02 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:02 μμ Για το λάπτοπ δουλειάς που έτσι κ αλλιώς δεν έχει τίποτα μέσα, αν δουλεύει σωστά, θα είναι καλός βοηθός. Σε προσωπικό λάπτοπ δύσκολα θα το έβαζα... 1
thn Δημοσ. Κυριακή στις 12:34 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:34 μμ Πσσσσσ θα βρίσκουμε τσόντες καλύτερες. 4
atypicalcoder Δημοσ. Κυριακή στις 12:36 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:36 μμ (επεξεργασμένο) Αυτά που προτείνει είναι εντελώς υποκειμενικά και <είδη_καπνού>. Σιγά το Challenge να σου πει ποιο Button βγάζει το background σε μια εικόνα ή ξέρω γω εκεί με την λίστα που είναι φουλ ότι να ναι. Το κακό με αυτά είναι ότι δεν έχει που δεν έχει κριτική ικανότητα ο κόσμος, με αυτά θα γίνει εντελώς... Στο τέλος το ΑΙ θα καθορίζει την ζωή τους. Δεν θα μπαίνουν καν στον κόπο να σκεφτούν αν τους αρέσει κάτι ή όχι. Για να το πρότεινε το ΑΙ, ξέρει. Επεξ/σία Κυριακή στις 12:38 μμ από atypicalcoder
SoullessRider Δημοσ. Κυριακή στις 12:40 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:40 μμ 2 λεπτά πριν, thn είπε Πσσσσσ θα βρίσκουμε τσόντες καλύτερες. αν μας βρίσκει και το όνομα από τις....ηθοποιούς, από φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο άσχετο στα fb - insta κλπ θα μπει άνετα στη ζωή πολλών.... τύφλα να έχουν τα reverse image search sites και το namethatp@rn !! δεν το λέω για εμένα, για έναν φίλο το λέω, δεν τον ξέρετε 🤪 2
logistoulis Δημοσ. Κυριακή στις 01:21 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:21 μμ 36 λεπτά πριν, cpc464 είπε Πέρα από τη πλάκα πλέον πετάγεται.μεχρι κι εκεί που είναι ο κέρσορας στο excel, προσπαθείς να σημαδέψεις κελί και πετάγεται το σήμα του copilot
oldnew Δημοσ. Κυριακή στις 02:05 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:05 μμ Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία του ai μου θυμίζει κατι παλαιοημερολογητες. Μπορεί να μην είναι έτοιμη αυτή τη στιγμή, να εχει προβλήματα, αλλα στο οχι πολυ μακρινό μέλλον οποίος πάει να δουλέψει σε υπολογιστή και δεν υπάρχει ενα ai να τον καθοδηγεί, δε θα μπορεί να κάνει τίποτα.. Κάποιο έχουν μείνει προσκόλλημενοι στο παρελθόν και δε βλέπουν τι έρχεται. Στα 80s έγραφα σε εναν amstrad 6128 τον κώδικα του tetris σε basic. Μου είχε φάει κάτι μέρες οπότε αντιλαμβάνομαι πλήρως τι σημαίνει να γράφεις κώδικα, πόσο ζόρι είναι κλπ. Προχτές ξανα έγραψα το tetris να τρέχει σε html (οποιοδήποτε browser) με αφή για χειρισμό δίνοντας εντολές στο gemini pro να γράψει τον κώδικα.. Σε 5 λεπτά είχα φτιάξει τον βασικό κώδικα, που αμα θες μένεις εκει. Είναι έτοιμο. Πραγματικά είναι σαν Black mirror να μπορείς να κάνεις κατι τέτοιο, ειδικά οταν το έχεις κάνει γράφοντας τον κώδικα για να καταλάβαονεις τι απαίτηται. 2
logistoulis Δημοσ. Κυριακή στις 02:58 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:58 μμ (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, oldnew είπε Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία του ai μου θυμίζει κατι παλαιοημερολογητες. Μπορεί να μην είναι έτοιμη αυτή τη στιγμή, να εχει προβλήματα, αλλα στο οχι πολυ μακρινό μέλλον οποίος πάει να δουλέψει σε υπολογιστή και δεν υπάρχει ενα ai να τον καθοδηγεί, δε θα μπορεί να κάνει τίποτα.. Κάποιο έχουν μείνει προσκόλλημενοι στο παρελθόν και δε βλέπουν τι έρχεται. Στα 80s έγραφα σε εναν amstrad 6128 τον κώδικα του tetris σε basic. Μου είχε φάει κάτι μέρες οπότε αντιλαμβάνομαι πλήρως τι σημαίνει να γράφεις κώδικα, πόσο ζόρι είναι κλπ. Προχτές ξανα έγραψα το tetris να τρέχει σε html (οποιοδήποτε browser) με αφή για χειρισμό δίνοντας εντολές στο gemini pro να γράψει τον κώδικα.. Σε 5 λεπτά είχα φτιάξει τον βασικό κώδικα, που αμα θες μένεις εκει. Είναι έτοιμο. Πραγματικά είναι σαν Black mirror να μπορείς να κάνεις κατι τέτοιο, ειδικά οταν το έχεις κάνει γράφοντας τον κώδικα για να καταλάβαονεις τι απαίτηται. Μια χαρά είναι το ai και το χρησιμοποιούμε, απλά θα μπορούσε να είναι πιο διακριτικό και να μην πετάγεται παντού Θα είχε περισσότερη σημασία να επικεντρωθούν στο να δουλεύει καλύτερα και να δίνει πιο χρήσιμα αποτέλεσμα παρά να σου λέει "εδώ είμαι εδώ είμαι χρησιμοποίησε με" και σε μην υπάρχει λόγος Επεξ/σία Κυριακή στις 02:59 μμ από logistoulis
oldnew Δημοσ. Κυριακή στις 03:49 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:49 μμ 50 minutes ago, logistoulis said: Μια χαρά είναι το ai και το χρησιμοποιούμε, απλά θα μπορούσε να είναι πιο διακριτικό και να μην πετάγεται παντού Θα είχε περισσότερη σημασία να επικεντρωθούν στο να δουλεύει καλύτερα και να δίνει πιο χρήσιμα αποτέλεσμα παρά να σου λέει "εδώ είμαι εδώ είμαι χρησιμοποίησε με" και σε μην υπάρχει λόγος Είπαμε, ειναι στα αρχικά βήματα, με πολλά προβλήματα ακομα. Θέλει το χρόνο του, αλλά κινηται στη σωστή κατεύθυνση η microsoft σε αυτό.
thn Δημοσ. Κυριακή στις 05:03 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:03 μμ 2 ώρες πριν, oldnew είπε Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία του ai μου θυμίζει κατι παλαιοημερολογητες. Μπορεί να μην είναι έτοιμη αυτή τη στιγμή, να εχει προβλήματα, αλλα στο οχι πολυ μακρινό μέλλον οποίος πάει να δουλέψει σε υπολογιστή και δεν υπάρχει ενα ai να τον καθοδηγεί, δε θα μπορεί να κάνει τίποτα.. Ήδη το 80% των πιο νέων δεν μπορούν να κάνουν απλά task ή να βρούν λύσεις σε προβλήματα. Επίσης δεν μπορούν βάλουν προτεραιότητες στην εργασία τους. Μόνο καλό δεν είναι αυτό που έρχεται. Αναγκαστικά λόγω του ότι οι νεοι δεν έχουν κανένα πλέων σκιλ ή δεν θέλουν να μάθουν οι εργαζόμενοι θα αντικατασταθούν με μηχανές που θα μπορούν να το κάνουν. Γιατί αυτή την στιγμή το να βρείς κάποιον για εργασία έχει γίνει τρελλό challenge.
cumulus Δημοσ. Κυριακή στις 07:02 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:02 μμ Με την ορθογραφία που βλέπω εδώ μέσα ,η ai είναι ότι πρέπει . 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα