Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Andy είπε

Update: Πηγα να τον παρω με το καλο και του τηλεφωνησα  να του πω οτι μεχρι τελος Σεπτέμβρη θα ηθελα να εχουν βρει κάτι αλλο. Μονο οτι δεν του σκοτωσα την οικογένεια δεν μου πε. Εδω να πουμε οτι εχω ενημερωσει απο Μαρτη.

Προφανως επισης οταν τον ρωτησα για το ενοικιο μου ειπε φουλ ειρωνικα ναι στο εχω βαλει δεν το βλεπεις? 🥲

Και προφανως δεν εχει ξεκινησει καν να ψαχνει και θελει να ξεκινησει απο φθινόπωρο.

Eλπίζω να έχεις κανονίσει ραντεβού με τον δικηγόρο σου για τις επόμενες ενέργειες σου.

• Like 5
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Andy είπε

Update: Πηγα να τον παρω με το καλο και του τηλεφωνησα  να του πω οτι μεχρι τελος Σεπτέμβρη θα ηθελα να εχουν βρει κάτι αλλο. Μονο οτι δεν του σκοτωσα την οικογένεια δεν μου πε. Εδω να πουμε οτι εχω ενημερωσει απο Μαρτη.

Προφανως επισης οταν τον ρωτησα για το ενοικιο μου ειπε φουλ ειρωνικα ναι στο εχω βαλει δεν το βλεπεις? 🥲

Και προφανως δεν εχει ξεκινησει καν να ψαχνει και θελει να ξεκινησει απο φθινόπωρο.

Προφανώς έχει αποφασίσει να στο κάνει δύσκολο και θέλει πρώτα να κάνει τις διακοπές του και μετά έχει ο Θεός.  Ξεκινάς να κάνεις τις ενέργειες σου και άσε να γίνει πρόβλημα του και όχι δικό σου 

• Like 5
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Andy είπε

Δεν έχει νόημα να συνεχίσεις με το καλό όπως διαπίστωσες και εσύ. Ξεκίνα διαδικασίες με δικηγόρο. Άλλωστε από τον Μάρτιο που τον ειδοποίησες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχουν περάσει κοντά 6 μήνες. Θεωρώ ότι είναι εύλογο διάστημα για να είχε κάνει την έρευνά του για άλλο σπίτι.

• Like 3
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Grfoxz είπε

Μα γιατι εισαι τέτοιος, ακου τι σου λενε οι άλλοι, ανθρωπιά πάνω απο όλα. Δωσε του εναν χρόνο, δεν βρήσκει. Ας ειμαστε άνθρωποι πρωτίστως.... με περιουσίες αλλων. 

Για οσους δεν το κατάλαβαν είναι ειρωνικό το σχόλιο. 

Κοίτα είρωνα, κατα δήλωση σου. Είμαι και ιδιοκτητης ακινήτων αλλά τυγχάνει να είμαι και δικηγόρος και κάτι φεγγάρια εκπρόσωπος της ΠΟΜΙΔΑ στην επαρχία. Αυτά που γράφω είναι τα αποστάγματα της επαγγελματικής και προσωπικής μου εμπειρίας. Εσύ συνέχισε τον δρόμο σου και γράφε σχόλια κενά περιεχομένου και νοήματος.

• Like 3
Δημοσ.

Είναι 10 χρόνια μέσα στο σπίτι. Αν ήταν τυπικός δικαιούται λίγη παραπάνω υπομονή αλλά μέχρι ενός σημείου.

Νομίζω ότι και για δικό του καλό είναι να φύγει πριν από τον Σεπτέμβριο γιατί τότε θα είναι πιο δύσκολη η περίοδος και για τον ίδιο. 
Αν δεν ακούει όμως ή δεν πληρώνει θα πρέπει να κινηθείς νομικά.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Andy είπε

Νομιζω δε χρειαζεται να σου πει κι αλλος οτι πρεπει να μιλησεις με δικηγορο ΧΘΕΣ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, spirostolios είπε

Κοίτα είρωνα, κατα δήλωση σου. Είμαι και ιδιοκτητης ακινήτων αλλά τυγχάνει να είμαι και δικηγόρος και κάτι φεγγάρια εκπρόσωπος της ΠΟΜΙΔΑ στην επαρχία. Αυτά που γράφω είναι τα αποστάγματα της επαγγελματικής και προσωπικής μου εμπειρίας. Εσύ συνέχισε τον δρόμο σου και γράφε σχόλια κενά περιεχομένου και νοήματος.

Μακαρι να υπηρχε γενικα αυτη η νοοτροπια που περιγραφεις στο προηγουμενο σου ποστ. Γιατι τα τελευταια χρονια ακουμε και διαβαζουμε καθημερινα σημεια και τερατα. Και συνηθως (οχι παντα) προερχονται απο τη δικη σας πλευρα, των εκμισθωτων εννοω.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, spirostolios είπε

Δεν διαφωνώ με την κατάρτηση σου. 
Διαφωνώ με την ευκολία που λενε κάποιοι στον άλλον να παει με τον σταυρό στο χέρι όταν ξεκάθαρα έχει να κάνει με "ζόρικους" και να είναι άνθρωπος. Λες και δεν το εχει σκεφτεί ή δεν το εχει κανει ήδη μεχρι να ποστάρει εδω. Το οποίο έκανε, δεν πηγε κατευθείαν σε δικηγόρο αλλα ενημέρωσε τον ενοικιαστή και αμέσως αρχίσαν τα κόλπα.
Δηλαδη αν δεν βρεί ο άλλος σε 6 μήνες τι θα γίνει? Θα παρει αλλο τοσο η διαδικασια και παμε για του χρόνου? Ειδικά οτι έχει τέτοιες ενδείξεις. 

Αν δεν είχαν παρακρατηθεί τα ενοίκια και ήταν ανθρωπος και η αλλη πλευρα θα μπορουσαν ακομα να μιλάμε μεταξυ τους με "ανθρωπια". 
- "Γιωργο δεν βρίσκω δωσε μου μέχρι το φθινόπωρο"
- "Ενταξει Νίκο αλλα πιέζομαι, μπορω να δειχνω το σπιτι?"
- "Ενταξει Γιωργο". 

Οχι "ανανέωσε τωρα γιατι δεν θα βάζω ενοικιο"

Επεξ/σία από Grfoxz
  • Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lector είπε

Μακαρι να υπηρχε γενικα αυτη η νοοτροπια που περιγραφεις στο προηγουμενο σου ποστ. Γιατι τα τελευταια χρονια ακουμε και διαβαζουμε καθημερινα σημεια και τερατα. Και συνηθως (οχι παντα) προερχονται απο τη δικη σας πλευρα, των εκμισθωτων εννοω.

2 λεπτά πριν, Grfoxz είπε

Δεν διαφωνώ με την κατάρτηση σου. 
Διαφωνώ με την ευκολία που λενε κάποιοι στον άλλον να παει με τον σταυρό στο χέρι όταν ξεκάθαρα έχει να κάνει με "ζόρικους" και να είναι άνθρωπος. Λες και δεν το εχει σκεφτεί ή δεν το εχει κανει ήδη μεχρι να ποστάρει εδω. Το οποίο έκανε, δεν πηγε κατευθείαν σε δικηγόρο αλλα ενημέρωσε τον ενοικιαστή και αμέσως αρχίσαν τα κόλπα.
Δηλαδη αν δεν βρεί ο άλλος σε 6 μήνες τι θα γίνει? Θα παρει αλλο τοσο η διαδικασια και παμε για του χρόνου? Ειδικά οτι έχει τέτοιες ενδείξεις. 

Αν δεν είχαν παρακρατηθεί τα ενοίκια και ήταν ανθρωπος και η αλλη πλευρα θα μπορουσαν ακομα να μιλάμε μεταξυ τους με "ανθρωπια". 
- "Γιωργο δεν βρήσκω δωσε μου μέχρι το φθινώπορο"
- "Ενταξει Νίκο αλλα πιέζομαι, μπορω να δειχνω το σπιτι?"
- "Ενταξει Γιωργο". 

Οχι "ανανέωσε τωρα γιατι δεν θα βάζω ενοικιο"

Δυστυχώς τέτοιες περιπτώσεις είναι όπως τα διαζύγια. Βγαίνει ο χειρότερος εαυτός και ας είχαν μια φυσιολογική σχέση και προσπαθούν να κερδίσουν ότι παραπάνω μπορούν. Οι μόνοι που πραγματικά χαίρονται και κερδίζουν είναι οι δικηγόροι 😛

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/6/2025 στις 1:37 ΜΜ, Andy είπε

Νοικιάζω ένα διαμέρισμα σε μια οικογένεια τα τελευταία 10 χρόνια περίπου. Όλα νόμιμα, με Taxis κτλπ κτλπ. Είχαμε κάνει ανανέωση για το 2024 και για το 2025 είχαμε σιωπηρή ανανέωση.

Αποφάσισα να το πουλήσω και ενημέρωσα προφορικά για αυτήν μου την πρόθεση πριν 2 μήνες περίπου για να αρχίσουν να ψάχνουν.

Αυτόν τον μήνα το ενοίκιο δεν μπήκε με την πρόφαση ότι έχουν έξοδα για να βρουν άλλο σπίτι (λολ) και δεν ξέρουν αν θα πληρώσουν.

Αφού είπα ότι θα κάνω και εγώ όλες τις νόμιμες ενέργειες (δικηγόρος), τελικά είπαν ότι θα πληρώνουν κανονικά και απλά να του κάνω ανανέωση για το 2025.

Εγώ μετά από όλα αυτά θέλω να φύγουν και να τους ενημερώσω και επίσημα γιατί φοβάμαι ότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην πώληση αλλά από την άλλη δεν θέλω να τους πετάξω στον δρόμο. Άρα να τους πω ότι π.χ. μέχρι τέλη Σεπτέμβρη να έχουν φύγει.

Οι ερωτήσεις είναι:

Να τους κάνω ανανέωση για το 2025 ή θα πυροβολήσω τα πόδια μου;

Την ειδοποίηση να την στείλω με ένα SMS/email; Ή να βάλω δικηγόρο;

Εσείς πώς θα το προσεγγίζατε;

Κι εγω οταν αγορασα το σπιτι μου, υπηρχε μεσα ενοικιαστης. Χρειαστηκαν λιγοι μηνες για να φυγει, και εξωδικο για να πηγαινει πλεον το ενοικιο σε μενα. Θυμαμαι το μακαριτη πατερα μου να λεει οτι πρεπει να την παρουμε με το μαλακό γιατι αν νευριασει μπορει να αρχισει τις φθορες στο σπιτι. Ηταν μια φρεσκοχήρα και κλαιγοταν.

Γιατι κι εσυ δε το πουλας οπως ειναι? και ασε το νεο ιδιοκτητη να τον βγαλει.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
  • Confused 1
Δημοσ.
22 minutes ago, fitsoulas2024 said:

Κι εγω οταν αγορασα το σπιτι μου, υπηρχε μεσα ενοικιαστης. Χρειαστηκαν λιγοι μηνες για να φυγει, και εξωδικο για να πηγαινει πλεον το ενοικιο σε μενα. Θυμαμαι το μακαριτη πατερα μου να λεει οτι πρεπει να την παρουμε με το μαλακό γιατι αν νευριασει μπορει να αρχισει τις φθορες στο σπιτι. Ηταν μια φρεσκοχήρα και κλαιγοταν.

Γιατί θα χάσει περισσότερα από τα "χαμένα" ενοίκια.

Θα μπορούσε να προτείνει να δώσει ένα ποσό για την μεταφορική, εφόσον επισπεύσει την μετακόμιση εντός πχ των επόμενων 1-2 μηνών, έτσι ώστε να γλιτώσει άλλα έξοδα που μπορεί να προκύψουν από την αργοπορημένη πώληση.

Δημοσ.

Μπορεί επίσης είτε να ρίξει την τιμή πώλησης εξ αυτού του λόγου (ο αγοραστής) ή ακόμα χειρότερα να χαλάσει η αγοραπωλησία αν τυχόν είναι μέσω προγράμματος (Σπίτι μου 2 λ.χ.).

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Αν δεν υπαρχει συμβόλαιο σε ισχύ δεν μπορει να γίνει η πωληση. Το σπιτι πρέπει να ειναι αδειο. 

• Super Moderators
Δημοσ.
26 minutes ago, CONAN_ said:

Αν δεν υπαρχει συμβόλαιο σε ισχύ δεν μπορει να γίνει η πωληση. Το σπιτι πρέπει να ειναι αδειο. 

Πού το λέει αυτό;

Γιατί γράφονται τέτοιες ανακρίβειες με τόση σιγουριά; 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλαρακο τα πραγματα ειναι απλα,ουτε τους ξερεις ,ουτε οικογενεια σου ειναι ουτε τιποτα,δυστυχως οταν μενεις στο ενοικιο συμβαινουν αυτα

Παμε λοιπον τωρα,θα κανεις ενα συμφωνο μαζι τους οτι μεσα σε 6 μηνες θα φυγουν..Αμεσα αυτο να το υπογραψουν,αν δεν το υπογραψουν γιατι δεν ξερουν κτλ,κατευθεια σε δικηγορο[επισημο εγγραφο κανα 200αρι]...Μην το αφησεις για σεπτεμβριο γιατι μπορει απλα να σου πουν δεν παμε πουθενα και μετα για να τους βγαλεις θα θες κανα 6μηνο,πας δικαστικα στο ειρηνοδικιο πως το λενε[δεν ειναι σαν τα αλλα ,γινεται πιο γρηγορα αυτο]..Οποτε μην χανεις χρονο,το οτι θα σου φανε κανα μηνιατικο ειναι πολυ πιθανο,αλλα αμα ειναι να το πουλησεις το να χασεις 2-3 χιλλιαρικα ενταξει δεν θα σκασεις κιολας

Με λιγα λογια αν θες να το εχεις το σπιτι ελευθερο για νοεμβριο δεκεμβριο σιγουρα προς πωληση και ελευθερο, ξεκινας απο τωρα τις διαδικασιες..Το οτι εσυ μπορεις να τους πεις σε εναν μηνα δρομο,δεν σημαινει οτι θα φυγουν,πρεπει να βγει εξωδικο και αν δεν βγουν να τους πεταξουν εξω ,αυτο θελει χρονο..Οποτε μην αργεις μεχρι τοτε ,τουλαχιστον αν σου πουν δεν φευγουμε ,να στο πουν τωρα ωστε να εχεις ενα 6 μηνο..Εχε στο νου σου οτι στην χειροτερη αν ξεκινησεις τωρα τις διαδικασιες το σπιτι θα ειναι ελευθερο σε 6 μηνες αν οι ενοικοι δεν λενε να βγουν απο μονοι τους

Επεξ/σία από SOCRATIS1000
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...