Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το iPadOS 26 φέρνει νέα χαρακτηριστικά που κάνουν τα iPad να λειτουργούν περισσότερο σαν Mac, με νέο σύστημα παραθύρων εφαρμογών και γραμμή μενού στο πάνω μέρος της οθόνης.

Ωστόσο, η Apple έχει αποφύγει να επιτρέψει στα iPad να τρέχουν macOS, και θέλει να εξηγήσει τους λόγους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε αυτή την εβδομάδα στον Ελβετό δημοσιογράφο τεχνολογίας Rafael Zeier, ο επικεφαλής μηχανικός λογισμικού της Apple, Craig Federighi, δήλωσε ότι τα νέα χαρακτηριστικά του iPadOS 26 που θυμίζουν Mac επιτυγχάνουν μια καλή ισορροπία μεταξύ παραγωγικότητας και απλότητας. Πρόσθεσε επίσης ότι το macOS δεν είναι βελτιστοποιημένο για οθόνες αφής, αν και φήμες υποδεικνύουν ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει μια μέρα.

"Θέλουμε να διατηρήσουμε όλη την απλότητα του iPad, αλλά εξακολουθούμε να επιτρέπουμε στους χρήστες του iPad που θέλουν να προχωρήσουν βαθύτερα και περισσότερο να το ωθήσουν με τον δικό τους ρυθμό στο να κάνουν περισσότερα," δήλωσε ο Federighi, σε μια συνέντευξη στο στούντιο podcast του Apple Park. "Νομίζω ότι με το macOS, θα χάσετε αυτό που κάνει το iPad το tablet που ξέρετε, και το οποίο είναι η απόλυτη συσκευή αφής. Αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που οι δύο πλατφόρμες μπορούν να μάθουν η μία από την άλλη, και εκεί έχουμε προσαρμόσει τις καλύτερες ιδέες μας σε κάθε μία."

Το παραπάνω απόσπασμα αποτελεί μόνο ένα μέρος της απάντησης του Federighi, με την πλήρη συνέντευξη να είναι διαθέσιμη.

Το νέο σύστημα παραθύρων και multitasking του iPadOS 26 αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των δυνατοτήτων των iPad, επιτρέποντάς τους να λειτουργούν με τρόπο που θυμίζει περισσότερο τους υπολογιστές Mac. Αυτή η εξέλιξη ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των χρηστών που επιθυμούν περισσότερη λειτουργικότητα από τις συσκευές τους, χωρίς όμως να θυσιάζεται η απλότητα και η διαισθητική εμπειρία χρήσης που χαρακτηρίζει τα iPad.

Ο Federighi τόνισε τη σημασία της διατήρησης της ταυτότητας του iPad ως συσκευής αφής, υποδεικνύοντας ότι η εφαρμογή του macOS θα αλλοίωνε αυτόν τον χαρακτήρα. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι υπάρχει χώρος για αμοιβαία μαθήματα μεταξύ των δύο πλατφορμών, με την Apple να προσαρμόζει τις καλύτερες ιδέες της για κάθε συσκευή.

Για όσους εξακολουθούν να αναζητούν ένα πραγματικό υβρίδιο iPad και Mac, σύμφωνα με το άρθρο, η Apple φέρεται να εργάζεται σε διάφορες λύσεις, από Mac με οθόνη αφής μέχρι και ένα αναδιπλούμενο iPad 19 ιντσών, κάτι που υποδηλώνει ότι το όνειρο της χρήσης του macOS σε οθόνη αφής θα μπορούσε να απέχει μόλις λίγα χρόνια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, svartevarg είπε

Θα μπορούσε βέβαια να το έχει ήδη κάνει... για το καλό όλων των apple users. 

Για ποιο λόγο. Δε τη νοιάζει. Όσο πουλάει και ipads και macs καλά είναι.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ειδικά στα τάμπλετ, η απόσταση μεταξύ iPad και ανταγωνιστών είναι έτη φωτός.

Δεν έχει καταφέρει το Android οικοσύστημα ούτε καν να πλησιάσει αυτά που προσφέρει ένα iPad.

Ποιός θα πυροβολούσε τα πόδια του με το να διαταράξει την ισορροπία αυτή;

• Like 8
  • Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Το μόνο που χρειάζεται πλέων το Ipad ήταν η δυνατότητα να τρέχει και κάποια προγράμματα mac που είναι σχεδιασμενα για  silicon, αν γινόταν αυτό θα ήταν 100% και δεν θα υπήρχε λόγος για MacOs

• Like 1
Δημοσ.

Ξεκάθαρα οικονομικοί οι λόγοι. Αφού τώρα έχουν 2 πηγές εσόδων ενω αν τρέξει μακ ος το ιπαντ θα χαθει μεγάλο ποσοστό πωλήσεων από τα μακ μπουκ. Τόσο απλά...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, nikosaek2121 είπε

Το μόνο που χρειάζεται πλέων το Ipad ήταν η δυνατότητα να τρέχει και κάποια προγράμματα mac που είναι σχεδιασμενα για  silicon, αν γινόταν αυτό θα ήταν 100% και δεν θα υπήρχε λόγος για MacOs

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τους οποίους δεν πρόκειται να το κάνει αυτό η Apple. Πρώτον αν αποφασήσει να επιτρέψει όλες τις εφαρμογές Mac, θα πρέπει να ανοίξει το λειτουργικό για εγκαταστάσεις εκτός του AppStore, οπότε θα χάσει εκεί και χρήμα και την αντιπαράθεση με την Ε.Ε. Το επόμενο θέμα είναι ότι εγώ και εσύ και άλλοι 100 Power Users μπορεί να ξέρουμε ότι θα χρειαστούμε πληκτρολόγιο και ποντίκι αν μπορούμε να τρέξουμε Mac εφαργμογές. Εκατομμύρια άλλοι όμως θα πάθουν υπαρξιακό πανικό γιατί το UI δεν θα ανταποκρίνεται όπως έχουν συνηθήσει και αυτή την βολικότητα πουλάει εδώ και χρόνια η Apple. Οπότε καλώς ή κακώς αυτή είναι η κατάσταση και ευτυχώς παράγει συσκευές για όλα τα γούστα, εγώ προσωπικά θα μείνω πιστός στα Mac μου. Το iPad το πούλησα γιατί δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες μου.

Επεξ/σία από Huruduru
  • Like 4
Δημοσ.

Οι μισοί που γράφετε, λογικά δεν έχετε καμία από τις 2 συσκευές (ipad/macbook).

Για προσωπικούς λόγους δε μπορώ να είμαι στο οικοσύστημα της Apple.

Έχω το samsung tab S10 Ultra. Εκπληκτική συσκευή αλλά ΔΕΝ είναι ipad. Και το ipad ΔΕΝ είναι macbook.

Όποιος έχει και τις 2 συσκευές ξέρει πολύ καλά τις διαφορές. Ένα ipad δε θα ήταν τάμπλετ αν είχε macos...To δοκίμασε η Microsoft με το surface και απέτυχε!

• Like 10
Δημοσ.

μονο εγω ειμαι ικανοποιημενος με το πως ειναι το ipad? το mobility toy macbook ειναι εξαιρετικο, δεν εχω καταλαβει γιατι τοση εμμονη να παρει mac os το ipad.

• Like 6
Δημοσ.

αυτή τη στιγμή έχω iPad pro και όσο και να μου αρέσει σαν μηχανιμα , οσο και να μου αρέσει να ασχολουμε με iPad γιατί είχα πάντα και μέσα από αυτά ουσιαστικά μπήκα στον χώρο τησ τεχνολογίας και των συκευων αλλά δεν μπορώ να μην δω ότι το iPad είναι ο ορισμός του luxury device ,δεν κανει κατι διαφορετικο απο αλλεσ συκσευεσ ενω πολλα που κανει τα κανει πολυ χειροτερα απο τον Mac μου , παρολαυτα εχει εντυπωσιακη οθονη και ειναι ενα κομψοτεχνιμα που απολαμβανεισ να χρησιμοποιειεσ καθωσ σου δινει πολλεσ φορεσ πιο διασκεδαστικουσ τροπουσ να κανεισ τη δουλεια σου σε σχεση με τον Mac 

43 λεπτά πριν, alex1_kgr είπε

Οι μισοί που γράφετε, λογικά δεν έχετε καμία από τις 2 συσκευές (ipad/macbook).

Για προσωπικούς λόγους δε μπορώ να είμαι στο οικοσύστημα της Apple.

Έχω το samsung tab S10 Ultra. Εκπληκτική συσκευή αλλά ΔΕΝ είναι ipad. Και το ipad ΔΕΝ είναι macbook.

Όποιος έχει και τις 2 συσκευές ξέρει πολύ καλά τις διαφορές. Ένα ipad δε θα ήταν τάμπλετ αν είχε macos...To δοκίμασε η Microsoft με το surface και απέτυχε!

έχω και iPad Pro 13inches και MacBook και Mac mini , το iPad το κραταει παρα πολυ πισω το software , θα μου αρεσε πολυ περισσοτερο αν ηταν πιο κοντα σε πληρεσ λειτουργικο συστημα οπωσ ειναι τα surface η ακομα και τα samsung με το dex , ειδικα η διαχειριση παραθυρων ειναι τοσο καλη στο samsung που κανει το stage manager να μην μοιαζει καλο , ενα iPad με macOS ισωσ να μην ηταν iPad με την παραδοσικη εννοια αλλα εχει πολυ καλο hardware για να ειναι μονο για νετφλιξ και αντε δευτερη οθονη για τα ταξιδια , θα μπορουσε να ειναι μια πολυ καλη εναλακτικη εναντι του MacBook η μια συσκευη που θα το συμπληρωνε περισσοτερο 

5 λεπτά πριν, DeStyl είπε

μονο εγω ειμαι ικανοποιημενος με το πως ειναι το ipad? το mobility toy macbook ειναι εξαιρετικο, δεν εχω καταλαβει γιατι τοση εμμονη να παρει mac os το ipad.

πολλοί το θέλαμε να αντικαταστήσει πλήρως το MacBook ,και να είναι όχι μια συσκευή η οποία θα συνοδεύει κάποια workflows `αλλα να μπορει κανεισ να βασιστει μονο σε αυτο , επισησ ενα combo τυπου Mac mini και iPad για φορητά θα ήταν ονειρικό αν μπορούσε κανείς να κάνει πράγματι τισ δουλειές του με iPad . όταν είχα προσπαθήσει στο παρελθόν να κάνω βασικό υπολογιστή μου το iPad αντιμετώπισα δυσκολίες με αποτέλεσμα να εγκταλειψω το εγχείρημα , και να έχω καταλήξει να έχω ένα iPad pro τώρα απλά για ταινίες 

• Like 2
Δημοσ.
24 minutes ago, Jmanol000 said:

αυτή τη στιγμή έχω iPad pro και όσο και να μου αρέσει σαν μηχανιμα , οσο και να μου αρέσει να ασχολουμε με iPad γιατί είχα πάντα και μέσα από αυτά ουσιαστικά μπήκα στον χώρο τησ τεχνολογίας και των συκευων αλλά δεν μπορώ να μην δω ότι το iPad είναι ο ορισμός του luxury device ,δεν κανει κατι διαφορετικο απο αλλεσ συκσευεσ ενω πολλα που κανει τα κανει πολυ χειροτερα απο τον Mac μου , παρολαυτα εχει εντυπωσιακη οθονη και ειναι ενα κομψοτεχνιμα που απολαμβανεισ να χρησιμοποιειεσ καθωσ σου δινει πολλεσ φορεσ πιο διασκεδαστικουσ τροπουσ να κανεισ τη δουλεια σου σε σχεση με τον Mac 

έχω και iPad Pro 13inches και MacBook και Mac mini , το iPad το κραταει παρα πολυ πισω το software , θα μου αρεσε πολυ περισσοτερο αν ηταν πιο κοντα σε πληρεσ λειτουργικο συστημα οπωσ ειναι τα surface η ακομα και τα samsung με το dex , ειδικα η διαχειριση παραθυρων ειναι τοσο καλη στο samsung που κανει το stage manager να μην μοιαζει καλο , ενα iPad με macOS ισωσ να μην ηταν iPad με την παραδοσικη εννοια αλλα εχει πολυ καλο hardware για να ειναι μονο για νετφλιξ και αντε δευτερη οθονη για τα ταξιδια , θα μπορουσε να ειναι μια πολυ καλη εναλακτικη εναντι του MacBook η μια συσκευη που θα το συμπληρωνε περισσοτερο 

πολλοί το θέλαμε να αντικαταστήσει πλήρως το MacBook ,και να είναι όχι μια συσκευή η οποία θα συνοδεύει κάποια workflows `αλλα να μπορει κανεισ να βασιστει μονο σε αυτο , επισησ ενα combo τυπου Mac mini και iPad για φορητά θα ήταν ονειρικό αν μπορούσε κανείς να κάνει πράγματι τισ δουλειές του με iPad . όταν είχα προσπαθήσει στο παρελθόν να κάνω βασικό υπολογιστή μου το iPad αντιμετώπισα δυσκολίες με αποτέλεσμα να εγκταλειψω το εγχείρημα , και να έχω καταλήξει να έχω ένα iPad pro τώρα απλά για ταινίες 

δεν μπορω να το συλλαβω αυτο. για μενα κατι χωρις πληκτρολογιο δε θα ηταν τοσο λειτουργικο οσο το macbook. αν πουμε οτι παιρνεις χωριστα πληκτρολογιο, ε ποιο το νοημα;

Δημοσ.

Που ακριβώς χαθεί πχ η απλότητα αν επιτραπεί το JIT, μπορεί κάποιος να εγκαταστήσει IDE για να κάνει development ή να υπάρχει terminal? Θα χαθεί η απλότητα αν μπουν 1-2 δυνατότητες που θα φέρουν σε μια πολύ δυνατή συσκευή επιπλέον δυνατότητες; Ή απλά θα χαθεί το μαρουλάκι που βγαίνει από τα apps του appstore?

Από τις πιο μπερδεμένες απαντήσεις το να λες σε συνέντευξη: "Είναι μια συσκευή, για κάποιους η πρώτη, παιδιά, ηλικιωμένους κλπ και πρέπει να παραμείνει απλή" και μετά να λες "θέλαμε να μπορεί να ανοίγει κάποιος εφαρμογές, να κάνει multitasking with an unlimited number of windows...". Τουλάχιστον δώσε μια πιο πειστική παπάτζα.

Δημοσ.

"...το όνειρο της χρήσης του macOS σε οθόνη αφής θα μπορούσε να απέχει μόλις λίγα χρόνια..."

ντρέπεται να πει και για τις μερικές χιλιάδες δολάρια/ευρώ...;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο βασικός λόγος που το iPad δεν "τρέχει" macOS είναι βαθιά ριζωμένος στη φιλοσοφία ελέγχου της Apple.

Ενώ και τα δύο λειτουργικά συστήματα προέρχονται από κοινές βάσεις, το iPadOS σχεδιάστηκε εξ αρχής ως ένα αυστηρά ελεγχόμενο και κλειστό λειτουργικό και η Apple επιθυμεί να μείνει ως τέτοιο. 

Κερδίζει πιο πολλά από αυτό και ενθαρρύνει τους συνεργάτες της να αναπτύξουν εφαρμογές και υπηρεσίες χωρίς τον φόβο της πειρατείας.

Επεξ/σία από Vasilisxd
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, QuantumWanderer είπε

Ποιός θα πυροβολούσε τα πόδια του με το να διαταράξει την ισορροπία αυτή;

ήδη το κάνει , σιγά-σιγά με κάθε update το πάει για desktop "εμπειρία" 

6 ώρες πριν, Jmanol000 είπε

θα μου αρεσε πολυ περισσοτερο αν ηταν πιο κοντα σε πληρεσ λειτουργικο συστημα οπωσ ειναι τα surface

το surface είναι ακριβώς το αντίθετο , δεν παλεύεται χωρίς πληκτρολόγιο / ποντίκι 

6 ώρες πριν, DeStyl είπε

γιατί θέλουν να είναι πιο λεπτό μάλλον και να έχουν ένα περισσότερο ελαφρύ φορητό λάπτοπ . Μακάρι να έβγαζε η apple ένα tablet που να τρέχει OSX , με αφή ενός σημείου και μη αποσπώμενο 360 keyboard/touchpad , έτσι για τρολάρισμα 

Επεξ/σία από korakios

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...