Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το YouTube ανακοίνωσε ότι το οικοσύστημα δημιουργών του συνέβαλε πάνω από 55 δισεκατομμύρια δολάρια στο ΑΕΠ των ΗΠΑ και υποστήριξε περισσότερες από 490.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Το YouTube δημοσίευσε την Τρίτη μια έκθεση που αποκαλύπτει την τεράστια επιρροή της οικονομίας των δημιουργών περιεχομένου.

Όταν το YouTube αναφέρεται στο οικοσύστημα των δημιουργών του, δεν περιλαμβάνει μόνο αυτούς που δημιουργούν περιεχόμενο--. Η έννοια επεκτείνεται σε όσους εργάζονται με τους δημιουργούς του YouTube (επεξεργαστές βίντεο, βοηθούς, υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων), καθώς και σε άτομα που εργάζονται για εταιρείες προσανατολισμένες στους δημιουργούς (Patreon, Spotter, Linktree, κλπ).

Αυτά τα μεγέθη συνεχίζουν να αυξάνονται, ακόμη και σε μια εποχή όπου οι επενδυτές κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών δεν επενδύουν πλέον στον κλάδο όπως έκαναν περίπου τέσσερα χρόνια πριν.

Το 2022, το YouTube και η Oxford Economics ανέφεραν ότι το δημιουργικό του οικοσύστημα δημιούργησε περίπου 390.000 θέσεις εργασίας και συνέβαλε πάνω από 35 δισεκατομμύρια δολάρια στο ΑΕΠ των ΗΠΑ κάτι που σημαίνει ότι τα στοιχεία του 2024 αυξήθηκαν κατά 100.000 θέσεις εργασίας και 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι επειδή το YouTube προσφέρει τις πιο σταθερές και επικερδείς ευκαιρίες για τους δημιουργούς. Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για το Πρόγραμμα Συνεργατών του YouTube μπορούν να κερδίσουν το 55% των εσόδων από διαφημίσεις. Ακόμη και για δημιουργούς μεσαίου βεληνεκούς (όχι του επιπέδου του MrBeast), αυτό μπορεί να ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες δολάρια μηνιαίως.

Αν και το TikTok και τα YouTube Shorts έχουν επιχειρήσει να εξασφαλίσουν οικονομικά οφέλη για τους δημιουργούς στις πλατφόρμες τους, ο τομέας δεν έχει καταφέρει ακόμη να εδραιώσει μια αποτελεσματική μέθοδο για τον καταμερισμό των διαφημιστικών εσόδων στους παραγωγούς περιεχομένου μικρής διάρκειας.

Ως ένας ταχέως αναπτυσσόμενος και συχνά παρεξηγημένος τομέας, οι δημιουργοί περιεχομένου προσπαθούν να πείσουν τους αμερικανικούς θεσμούς, από τις τράπεζες μέχρι την κυβέρνηση, να εξυπηρετήσουν καλύτερα τον κλάδο τους. Ορισμένοι δημιουργοί δυσκολεύονται να πληρούν τις προϋποθέσεις για επαγγελματικές πιστωτικές κάρτες ή να λαμβάνουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά δάνεια, ανεξάρτητα από την αποδεδειγμένη οικονομική τους φερεγγυότητα.

Τα ζητήματα αυτά έχουν γίνει αρκετά συνηθισμένα ώστε να προσελκύσουν την προσοχή. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, οι Αμερικανοί Αντιπρόσωποι Yvette Clark (Δημοκρατική-Νέα Υόρκη) και Beth Van Dune (Ρεπουμπλικανική-Τέξας) ανακοίνωσαν τη διακομματική Επιτροπή Δημιουργών του Κογκρέσου για την υποστήριξη και αναγνώριση του δυναμικού της οικονομίας των δημιουργών περιεχομένου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Η αμηχανη στιγμή που συνειδητοποίεις οτι συμβάλλεις στο Αμερικανικό αεπ.. 

:)

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, oldnew είπε

Η αμηχανη στιγμή που συνειδητοποίεις οτι συμβάλλεις στο Αμερικανικό αεπ.. 

:)

Και χωρις να παιρνεις τιποτα φανταζομαι...

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Μεγάλη μπίζνα οι διαφημίσεις και η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για την στόχευση τους…

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, ScorpioX777 said:

Και χωρις να παιρνεις τιποτα φανταζομαι...

Πριν 2 μέρες έκανα το καναλι μου στο YouTube monetize (αν και μπορούσα πολύ νωρίτερα), οπότε λογικά χωρίς να βγάζω τίποτα αλλα και τώρα σιγά τι θα βγάλω. Προσωπικά δεν το έκανα για λεφτά, κατα λάθος έγινε κανάλι και με την τηλεθέαση που εχω (2000 views τη μέρα, και απο αυτα το 70% δεν εχω τα δικαιώματα) σιγα τι θα βγάλω.. 

Edit.. 

8 σεντς σε 2 μέρες :)

Τα πρώτα μου λεφτα απ το YouTube. Με αυτο το ρυθμό θα βγάλω 1.5 έυρω το μηνα..  :)

Και πρεπει λεει να τα δηλώσω και στην εφορία.. 

Χαχα

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, oldnew είπε

Πριν 2 μέρες έκανα το καναλι μου στο YouTube monetize (αν και μπορούσα πολύ νωρίτερα), οπότε λογικά χωρίς να βγάζω τίποτα αλλα και τώρα σιγά τι θα βγάλω. Προσωπικά δεν το έκανα για λεφτά, κατα λάθος έγινε κανάλι και με την τηλεθέαση που εχω (2000 views τη μέρα, και απο αυτα το 70% δεν εχω τα δικαιώματα) σιγα τι θα βγάλω.. 

Edit.. 

Τα πρώτα μου λεφτα απ το YouTube. Με αυτο το ρυθμό θα βγάλω 1.5 έυρω το μηνα..  :)

Χαχα

Και εγω που το κοιταγα πριν καπου εκει ειναι, ουτε το ουισκι του μηνα...:P

• Haha 1
Δημοσ.

Για το ΑΕΠ των ΗΠΑ να μη το σχολιάσω

Αλλά ότι με το 10ευρω μου το μήνα συνεισφέρω έστω και ελάχιστα στους δημιουργούς που μου αρέσουν, με κάνει να γουστάρω ακόμα πιο πολύ.

Και ειναι η μόνη συνδρομή που έχω κρατήσει

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, oldnew said:

Edit.. 

Χαχα

Αν θυμαμαι καλα με 1μυριο views σου δινει 600 με 700 ευρω γιατι ειχαν ανεβασει το monetization πριν λιγα χρονια στην ελλαδα!
Αλλα θελει σπρωξιμο για να σε συμπαθησει ο αλγοριθμος :D 
Αα και πρεπει να εισαι partner για να εισαι οκ και καλα με τα δικαιωματα αλλα να παιρνει και αυτος το κατι της του :D 

• Like 1
Δημοσ.

Έχω βιντεάκι με περίπου 5 εκ views από το 2007, ποτέ δεν έκανα κάτι για πληρωμή λέτε να τα ζητήσω μπας και ανεβάσω και εγώ το εγχώριο ΑΕΠ?

• Haha 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AtiX είπε

Έχω βιντεάκι με περίπου 5 εκ views από το 2007, ποτέ δεν έκανα κάτι για πληρωμή λέτε να τα ζητήσω μπας και ανεβάσω και εγώ το εγχώριο ΑΕΠ?

Εαν στο κανάλι σου είναι πρωτότυπο το υλικό και δεν υπάρχουν βίντεο που εμπίπτουν σε πνευματικά διακαιώματα φυσικά και να ζητήσεις, θα έλεγα άργησες κιόλας. 

• Like 1
Δημοσ.
15 minutes ago, mariosnik_ said:

Εαν στο κανάλι σου είναι πρωτότυπο το υλικό και δεν υπάρχουν βίντεο που εμπίπτουν σε πνευματικά διακαιώματα φυσικά και να ζητήσεις, θα έλεγα άργησες κιόλας. 

Καλά το youtube γενικά δεν έχει κανόνες. Είναι ότι ναναι. Στους 1000 συνδρομητές έκανα αίτηση monetization. Μου είπανε, κοινότυπο υλικό και πολλά βιντεο που δεν έχω τα πνευματικά δικαιώματα. Και μου είπανε να τα αφαιρέσω αν θέλω να πάω άδεια. Είπα οχι γιατί προτείμω να εχω ότι θέλω. 

Στους 2000+ συνδρομητές (10 μηνες μετά) ξανα έκανα. Αυτή τη φορά ουτε να κατεβάσω βιντεο που δεν έχω τα δικαιώματα μου είπαν ουτε τίποτα.. Έγινε δεκτή η αίτηση. Όπως είπα είναι ότι ναναι. 

1 hour ago, AtiX said:

Με 5 εκατομμύρια κάνε. Πόσους συνδρομητές έχεις? 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, oldnew είπε

Με 5 εκατομμύρια κάνε. Πόσους συνδρομητές έχεις? 

Το είχα φτιάξει τότε, τώρα είδα ότι έχω και 589 εγγεγραμμένους χρήστες που ακολουθούν κάτι που έχω να το ενημερώσω εδώ και 15 χρόνια…

αλήθεια τώρα μπορώ να ζητήσω χρήματα για κάτι που έκανα τότε? Αν ναι αξίζει ή τσάμπα ο κόπος?

53 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Επειδή έχει μουσική, που δεν είναι δικιά μου, μάλλον δεν… ευχαριστώ για την απάντηση…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, AtiX said:

Το είχα φτιάξει τότε, τώρα είδα ότι έχω και 589 εγγεγραμμένους χρήστες που ακολουθούν κάτι που έχω να το ενημερώσω εδώ και 15 χρόνια…

αλήθεια τώρα μπορώ να ζητήσω χρήματα για κάτι που έκανα τότε? Αν ναι αξίζει ή τσάμπα ο κόπος?

Επειδή έχει μουσική, που δεν είναι δικιά μου, μάλλον δεν… ευχαριστώ για την απάντηση…

Θες 1000 συνδρομητές και 4000 ωρες τηλεθέασης τον τελευταίο χρόνο. Με 500+ που έχεις ανοίγουν κάποια έξτρα αμα θες που πρακτικά είναι άχρηστα, να κερδίσεις από διαφημίσεις δεν ανοίγει. 

Και εγω εχω τραγούδια κλπ. Διπλα απο καθε βιντεο σου βγάζει ενα σύμβολο πρασινου δολαρίου, οτι μπορει να δημιουργήσει έσοδα. Σε αυτα που δεν έχεις δικαιώματα το δολάριο είναι κόκκινο. 

Επισης έσοδα δημιουργείς απο εδω και περα. Αν πχ έχει το βίντεο 4 εκατομμύρια views που λες δεν παίρνεις τίποτα για τα προηγούμενα view. Οτι κάνει από εδώ και πέρα. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...