Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Τα αναλυτικά γραφήματα που βλέπεις χρειάζονται grafana το οποίο τροφοδοτείται από βάση influxdb . Για να συνδεθούν οι συσκευές χρειάζονται το homeassistant το οποίο μέσω κατάλληλων integrations θα μεταφέρουν τις ενδείξεις των συσκευών στη database. Το homeassistant δέχεται όλες τις μετρητικες συσκευές της αγοράς. Shelly, tuya, tplink, sonoff κτλ

Αν δεν θα έχεις homeassistant θα πρέπει να βάλεις στο κινητό τις tplink tapo των οποίων τα apps σου δίνουν κάποια στοιχειώδη διαγράμματα με περιορισμός στην ανάλυση ( 5 λεπτά) . 

θα ηθελα και εγω να μου πει καποιος πως θα μπορεσω να μπω στα γραφηματα αυτα και τι χρειαζεται η μπριζα μου για να κανει τις μετρησεις κλπ.

• Απαντ. 10,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Spyrito33 είπε

θα ηθελα και εγω να μου πει καποιος πως θα μπορεσω να μπω στα γραφηματα αυτα και τι χρειαζεται η μπριζα μου για να κανει τις μετρησεις κλπ.

Το grafana της υπογραφής μου είναι πάνω στο free tier του grafana cloud. Τα δεδομένα πηγαίνουν από το τοπικό μου μηχάνημα, ενα pc ssf που τρέχει proxmox με διάφορα vm's και lxc's. Ενα από αυτά είναι το homeassistant και ενα lxc ειναι η influxdb. Για να μπεις στο grafana αυτό θα πρέπει να έχεις μετρητή sonoff ( ή οποιοδήποτε υποστηρίζει το ewelink ) ή έναν Shelly gen 2 ή gen 3. Για το ewelink η διαδικασία είναι πολύ απλή μιας και το integration για το ewelink υποστηρίζει cloud και local επικοινωνία οπότε αρκεί να μου γίνει share ο μετρητής στον δικό μου λογαριασμό ewelink και αυτόματα θα φανεί στο homeassistant το οποίο το στέλνει σαν καταγραφή στη influxdb database lxc και συνεπώς στο grafana cloud. Στα Shelly η αποστολή των μετρήσεων γίνεται σε έναν public mqtt broker όπως το hivemq που έχω βάλει και μετά με bridge παίρνει τις τιμές από εκεί ο τοπικός mqtt broker που τρέχει στο homeassistant μου και εκεί με τον ίδιο τρόπο πάει influxdb και grafana cloud.

Φυσικά μπορείς να στήσεις το δικό σου μηχανάκι homeassistant και να έχεις influxdb και grafana που θα βλέπεις μόνο εσύ ( όπως έχω και εγώ ξεχωριστό δικό μου ) αλλά αυτό το grafana cloud το τρέχω για την κοινότητα εδώ με τη βοήθεια των μελών που δέχθηκαν να προσθέσουμε τα κλιματιστικά τους. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/6/2025 στις 8:56 ΠΜ, gangel είπε

Καλημέρα, παρακολουθώ καιρό το θέμα και με έχει βοηθήσει στο παρελθόν για επιλογή κλιματιστικών και φυσικά πρέπει να δώσω συγχαρητήρια για όσους δίνουν εξειδικευμένη γνώση αλλά και εύστοχες συμβουλές!

Πάμε τώρα στο προκείμενο. Χρειάζεται αντικατάσταση παλιό 24.000 btu on off airwell (1999 χρονολογία) στα νότια προάστια της Αθήνας. Η κύρια χρήση είναι για ψύξη το καλοκαίρι όταν ζορίζουν τα πράγματα και θέρμανση τον χειμώνα όχι ως κύρια πηγή διότι υπάρχουν καλοριφέρ πετρέλαιο. Θα ήθελα όμως και αξιοπρεπή κατανάλωση όταν ανοίγει για θέρμανση.

Να πάω σε yukai η αν ανέβω σε budget για το edge (24άρι φυσικά πάντα) ;; Ή αν έχουμε και κάποια άλλη πρόταση να την ακούσω. Ευχαριστώ!

Edit: Θέλω οπωσδήποτε "ιαπωνικής σχόλης" μηχάνημα.

Έκλεινα προς fujitsu αλλά τώρα αν έβαζα στην εξίσωση Mitsubishi Heavy SRK/SRC-71ZTL-W και Mitsubishi Heavy ZR SRK/SRC-71ZR-W/B (λόγω πολύ συμφέρουσας επιστροφής Πλαισίου- δωρεάν εγκατάστασης αλλά και χαρακτηρικών - εταιρείας "japan"):

1. πως θα διαμορφωνόταν η τελική κατάταξη;  και

2. ποιες οι διαφορές ουσίας μεταξύ των 2 "ομοσταβλων" mitsubishi h.i.;

Επεξ/σία από gangel
Δημοσ.
10 ώρες πριν, zoranb είπε

Έχει κανένας τα TOSHIBA Edge, Yukai, Shorai ?

Yukai ras13, πολύ ισορροπημένο,  ήσυχο,  καλό ζύγι μεταξύ ψύξης και αφύγρανσης, κατώφλι κατανάλωσης τα 160-170 watt και πολύ καλή συμπεριφορά σε on-off. Όχι το οικονομικοτερο στα λεφτά του, ακριβό κιτ για wifi,  να μην τα θέλουμε και όλα δικά μας με 650€...

Παρέα με το fujitsu aseh09kmcg που αγόρασα πρόσφατα, είναι από τα πιο ολοκληρωμένα μοντέλα σε τιμή που με αρκετές άτοκες δόσεις μπορεί να παλευτει. 

• Like 1
Δημοσ.

Γεια και πάλι,

σκέφτομαι να πάρω το εξής κλιματιστικό, το βρίσκω λίγο πάνω από τα 1000€ χωρίς τα έξοδα εγκατάστασης:

https://www.fujitsu-general.com/gr/products/split/wall/aseh12kgtg.html

Ήθελα να ρωτήσω αν θεωρείτε ότι υπάρχουν το ίδιο καλά συστήματα σε λίγο χαμηλότερα χρήματα ή ακόμα καλύτερα συστήματα στα ίδια χρήματα, από άλλη εταιρεία η και την ίδια. Η χρήση είναι για μικρό σαλόνι, όχι ενιαίο.

Επίσης ήθελα μια γενική ιδέα για το που κατασκευάζει η Fujitsu. Είδα πρόσφατα ένα Toshiba των 800+ ευρώ και διάβασα (δεν ξέρω αν αληθεύει) ότι της το κατασκευάζει η Midea στα δικά της εργοστάσια, το design της Toshiba.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρώντας ως σημείο αναφοράς τις μετρήσεις του Davis Vantage Pro2 τοποθέτησα δίπλα στην κονσόλα του για 12 ώρες τον πιο διαδεδομένο και φθηνότερο στον κόσμο smart Bluetooth αισθητηρα Xiaomi temperature and humidity monitor 2 , έναν Sonoff Zigbee snzb-02p , τη νεότερη έκδοση του Xiaomi temperature and humidity monitor την έκδοση 3 , και τον SONOFF THR316D ELITE WIFI με αισθητήρα τον Sonoff THS01.

Τα αποτελέσματα όπως τα περίμενα περίπου.

Davis Vantage Pro2 (Console only price) (446,40 €)

26.5°C 45%

Xiaomi v2 Bluetooth (6€)

26.3°C 53%

Sonoff Zigbee (10€)

26.6°C 48.5%

Xiaomi v3 Bluetooth (13€)

26.7°C 50%

SONOFF THR316D ELITE WIFI με THS01 (14€ + 5€)

27.0°C 51.9%

PXL_20250617_004741847~2.jpg

Επεξ/σία από alexdeskas
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alexdeskas είπε

Θεωρώντας ως σημείο αναφοράς τις μετρήσεις του Davis Vantage Pro2 τοποθέτησα δίπλα στην κονσόλα του για 12 ώρες τον πιο διαδεδομένο και φθηνότερο στον κόσμο smart Bluetooth αισθητηρα Xiaomi temperature and humidity monitor 2 , έναν Sonoff Zigbee snzb-02p , τη νεότερη έκδοση του Xiaomi temperature and humidity monitor την έκδοση 3 , και τον SONOFF THR316D ELITE WIFI με αισθητήρα τον Sonoff THS01.

26.5°C 45%

Xiaomi v2 Bluetooth (6€)

26.3°C 53%

Sonoff Zigbee (10€)

26.6°C 48.5%

26.7°C 50%

27.0°C 51.9%

Ειδικά οι αισθητήρες υγρασίας ντριφταρουν πανευκολα. Ειναι γνωστό και φαίνεται και απ τις μετρησεις σου.

4 ώρες πριν, verlemakos είπε

Yukai ras13, πολύ ισορροπημένο,  ήσυχο,  καλό ζύγι μεταξύ ψύξης και αφύγρανσης, κατώφλι κατανάλωσης τα 160-170 watt και πολύ καλή συμπεριφορά σε on-off. Όχι το οικονομικοτερο στα λεφτά του, ακριβό κιτ για wifi,  να μην τα θέλουμε και όλα δικά μας με 650€...

Παρέα με το fujitsu aseh09kmcg που αγόρασα πρόσφατα, είναι από τα πιο ολοκληρωμένα μοντέλα σε τιμή που με αρκετές άτοκες δόσεις μπορεί να παλευτει. 

Το Yukai βγαίνει πλέον με WiFi (Yukai+). Στα 650 το 13ρι, στα 560 το 10ρι.

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Το Yukai βγαίνει πλέον με WiFi (Yukai+). Στα 650 το 13ρι, στα 560 το 10ρι.

Ωχ, μας έστειλες αδιαβαστους!

1 ώρα πριν, alexdeskas είπε

26.5°C 45%

Xiaomi v2 Bluetooth (6€)

26.3°C 53%

Sonoff Zigbee (10€)

26.6°C 48.5%

26.7°C 50%

27.0°C 51.9%

Προσωπικά δεν μου λέει κάτι η σύγκριση αυτή. 

Αν μπορείς κάνε το τεστ με το υπερκορεσμενο μείγμα αλατιού. 

Δημοσ.

Τελικα, ειναι οντως 'εξυπνο' το κλιματιστικο;

Πρωινη ωρα, και εξω απο το σπιτι ειχε μια σχετικη δροσουλα, κανα 24αρι βαθμους στις 6 το πρωι. Εβαλα κλιματιστικο με ζητουμενη θερμοκρασια 28, καθως εντος δωματιου ειχε 31. Η καταναλωση ηταν επι ωρες, γυρω στα 140w ! Το βρηκα τρομερο!

Μου φερνει την εξωτερικη δροσια εντος δωματιου, με ελαχιστη καταναλωση;

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, mountains1 είπε

Τελικα, ειναι οντως 'εξυπνο' το κλιματιστικο;

Πρωινη ωρα, και εξω απο το σπιτι ειχε μια σχετικη δροσουλα, κανα 24αρι βαθμους στις 6 το πρωι. Εβαλα κλιματιστικο με ζητουμενη θερμοκρασια 28, καθως εντος δωματιου ειχε 31. Η καταναλωση ηταν επι ωρες, γυρω στα 140w ! Το βρηκα τρομερο!

Μου φερνει την εξωτερικη δροσια εντος δωματιου, με ελαχιστη καταναλωση;

Όσο μικρότερη η εξωτερική θερμοκρασία τόσο μικρότερη η κατανάλωση...

• Like 1
Δημοσ.
Στις 11/6/2025 στις 11:46 ΜΜ, uncle_nontas είπε

Δεν ξέρω για δωμάτιο, γιατί έχω το 12αρι Sensira στη σαλοτραπεζαρία, αλλά είμαι πολύ παραπάνω απο ευχαριστημένος από λειτουργία, απόδοση , κατανάλωση. Ως προς αυτό που είπες για τις οσμές δεν έχω παρατηρήσει κάτι, βέβαια το δουλεύω κ αφυγρανση πλέον. Κάτσε να μας πουν εδώ οι ειδικοί πιο καλά.

Στις 12/6/2025 στις 8:50 ΠΜ, liakjim είπε

atxcXXe ή yukai (arata το λέει ο κώτσος) ή asehXXkmcg

Ευχαριστώ καταρχάς για τις απαντήσεις.

Για τα sensira που έχω ρωτήσει, μου έχουν πει για το FTXF-D που είναι από Τουρκία, υπάρχει και το FTXC-D που είναι από Μαλαισία. Είναι διαφορετικά μηχανήματα με διαφορετικές αποδόσεις. Ξέρουμε ποιο από τα δύο είναι καλύτερο;

Και από τα τρία αυτά ποιο δημιουργεί καλύτερο κλίμα από την εμπειρία σας; Φαντάζομαι το ποιο οικονομικό είναι το Fujitsu σε κατανάλωση, αλλά θα έχει μεγάλη διαφορά στην πράξη από τα άλλα δύο όταν το δουλεύω τον χειμώνα για θέρμανση;

Επίσης κάτι άλλο που δεν είναι ακριβώς του παρόντος νήματος αλλά φαντάζομαι ότι κάποιοι θα έχετε άποψη και εμπειρία. Για θέρμανση συμφέρει καλύτερα μια αντλία θερμότητας, στο μέλλον,  ή είναι ποιο οικονομικό να δουλεύουν αυτά τα 6 κλιματιστικά 24/7 όλο το χειμώνα, αν εξαιρέσουμε τη διαφορά αίσθησης που έχουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, verlemakos said:

Μπορείς από το remote του Yukai να ρυθμίσεις την κλίση της περσίδας;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έβαλα την νύχτα το TCL Miracle 9k σε δωμάτιο 10τμ με κλειστή μεσπόρτα και με εξωτερική 24-26 βαθμούς. Υπολογισμένες απώλειες κοντά στα 1900watt. Εσωτερική 27, ζητούμενη 25, ταχύτητα στο quiet. Η συμπεριφορά του ήταν υποδειγματική κατά την γνώμη μου, που ενισχύει την πεποίθησή μου ότι είναι κατάλληλο για μικρά δωμάτια, αν και το μέσο EER έπαιζε γύρω στο 5. Με μέση τιμή κατανάλωσης 100 watt κατάφερε να κάνει και αφύγρανση.

image.png.19c2d1fd1037f4ad3a974f79a01b9b66.png

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Τσίμπησα το toyotomi erai 24' και αναμενω εγκατασταση.

εκτός απο την αντλία κενού που θα ζητήσω στο κομμάτι της εγκατάστασης, αναφορικά με το μήκος του χαλκοσωληνα ποσο πρεπει να ειναι το minimum? Η εξωτερική μονάδα θα κουμπώσει ακριβώς έξω απο τον τοίχο, οπότε θα πρέπει να γίνει κουλούρα. Εδώ είναι το manual στην σελίδα 290 αναφέρει το μέγιστο μήκος αλλά δεν έχω βγάλει άκρη

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, zoranb είπε

Μπορείς από το remote του Yukai να ρυθμίσεις την κλίση της περσίδας;

Ναι μόνο το πάνω κάτω όμως (κάθετη κίνηση). Το δεξιά αριστερά (οριζόντια) είναι χειροκίνητο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...