liakjim Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 31 λεπτά πριν, Pan_K είπε Έβαλα την νύχτα το TCL Miracle 9k σε δωμάτιο 10τμ με κλειστή μεσπόρτα και με εξωτερική 24-26 βαθμούς. Υπολογισμένες απώλειες κοντά στα 1900watt. Εσωτερική 27, ζητούμενη 25, ταχύτητα στο quiet. Η συμπεριφορά του ήταν υποδειγματική κατά την γνώμη μου, που ενισχύει την πεποίθησή μου ότι είναι κατάλληλο για μικρά δωμάτια, αν και το μέσο EER έπαιζε γύρω στο 5. Με μέση τιμή κατανάλωσης 100 watt κατάφερε να κάνει και αφύγρανση. Εγώ πάντως έχασα την όποια μπάλα είχαμε. Ψύξη, αφυγρανση, μικροί χώροι, μεγάλοι χώροι, eer, σημείο δρόσου. Άντε βγάλε άκρη τι πρέπει να πάει που και τι τελικό αποτέλεσμα θα έχει. 4
amotida Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 45 minutes ago, Antonak said: Επίσης κάτι άλλο που δεν είναι ακριβώς του παρόντος νήματος αλλά φαντάζομαι ότι κάποιοι θα έχετε άποψη και εμπειρία. Για θέρμανση συμφέρει καλύτερα μια αντλία θερμότητας, στο μέλλον, ή είναι ποιο οικονομικό να δουλεύουν αυτά τα 6 κλιματιστικά 24/7 όλο το χειμώνα, αν εξαιρέσουμε τη διαφορά αίσθησης που έχουν. Για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με το τι είναι οικονομικότερο, έξι κλιματιστικά που λειτουργούν συνεχώς σε θέρμανση ή μια αντλία θερμότητας αέρα-νερού, θα έπρεπε ιδανικά να υπάρχει και η μία και η άλλη εγκατάσταση στο ίδιο ακίνητο, ώστε να γίνει μια άμεση, συγκριτική δοκιμή. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει η απόδοση των ίδιων των συσκευών. Δεν είναι όλα τα κλιματιστικά ή όλες οι αντλίες θερμότητας το ίδιο αποδοτικά, επομένως τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με τα μοντέλα. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η λειτουργία των έξι κλιματιστικών αποδεικνυόταν πιο οικονομική σε επίπεδο κατανάλωσης, η διαφορά στην ποιότητα και αίσθηση της θέρμανσης από την αντλία θερμότητας αέρα-νερού είναι συνήθως τόσο σημαντική που υπερκαλύπτει κάθε πιθανό πλεονέκτημα(ως προς την κατανάλωση) που θα μπορούσε να προσφέρει η πρώτη επιλογή. Αν έψαχνα σήμερα μια λύση θέρμανσης για ένα τέτοιο ακίνητο, έχοντας να επιλέξω ανάμεσα σε έξι κλιματιστικά ή μια αντλία θερμότητας αέρα-νερού, και εφόσον το συνολικό κόστος υλοποίησης της δεύτερης επιλογής δεν θα ήταν τόσο υψηλό ώστε να την αποκλείω εξαρχής, θα πόνταρα χωρίς δεύτερη σκέψη σε αυτήν. 2
alexdeskas Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Έβαλα την νύχτα το TCL Miracle 9k σε δωμάτιο 10τμ με κλειστή μεσπόρτα και με εξωτερική 24-26 βαθμούς. Υπολογισμένες απώλειες κοντά στα 1900watt. Εσωτερική 27, ζητούμενη 25, ταχύτητα στο quiet. Η συμπεριφορά του ήταν υποδειγματική κατά την γνώμη μου, που ενισχύει την πεποίθησή μου ότι είναι κατάλληλο για μικρά δωμάτια, αν και το μέσο EER έπαιζε γύρω στο 5. Με μέση τιμή κατανάλωσης 100 watt κατάφερε να κάνει και αφύγρανση. Καλό μου ακούγεται... Το ότι δεν έκανε κανένα off σημαίνει μάλλον πολύ καλή ρύθμιση του προγραμματισμού του ή πολύ καλό ταίριασμα στο χώρο σου ή και τα δύο. Με τόσα χαμηλά watt (88W) πάντως θα περίμενε κανείς μια έστω μικρή ανοδική πορεία στην υγρασία.
Pan_K Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alexdeskas είπε Με τόσα χαμηλά watt (88W) πάντως θα περίμενε κανείς μια έστω μικρή ανοδική πορεία στην υγρασία. Η μέση κατανάλωση ήταν πιο πάνω από 88W (σε σταθερή βάση ήταν γύρω στα 100) και βάσει των μετρήσεων που ελάμβανα από τον χώρο συνέβαινε και αφύγρανση, με αποτέλεσμα να μην ανεβαίνει η σχετική υγρασία, παρόλο που έπεφτε η θερμοκρασία. Ωστόσο πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι ο χώρος δεν χρησιμοποιούταν εκείνες τις ώρες κι έτσι δεν υπήρχε επιπλέον προσθήκη υγρασίας λόγω πχ εφίδρωσης ή αναπνοής. Αν και νομίζω ότι θα τα κατάφερνε αρκετά καλά και σε αυτήν την περίπτωση. Επεξ/σία 17 Ιουνίου από Pan_K
akiskar123 Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Στις 15/6/2025 στις 12:04 ΠΜ, Specs είπε Boλευει ομως στην εκκινηση, να γλιτωσεις τα ψηλα watt, θε ξεκιναει στρωτα, δεν νομιζω θα δεις με αυτο ενεργοποιημενο 800w οπως πριν. Δοκιμασε το κ πες μας. Δεν ξερω σε ποια Watt ειναι η αναφορατου περιορισμου σε ποσοστα, μια δοκιμη θα δειξει. Συνηθως ειναι ως προς το Max, δηλαδη αν εχεις ενα 9ρι που παει μεχρι 1500w στο τερμα κ εχεις επιλεξει 30% , δεν θα ξεκινησει με πανω απο 1500χ30%=450watt... Εχεις δικιο σημερα που το ανοιξα τραβουσε 1300-1400 watt το εβαλα στο L3 και επεσε στα 950-900 watt. 1
vdeseris Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Συνεχίζοντας να με εκπλήσσει το Midea Xtreme Graphite. Ζητούμενη 26 και εξωτερική από 30 ως 35. Να επισημάνω ότι το μπαλκόνι είναι δυτικό και το λούζει ο ήλιος από το μεσημέρι μέχρι την Δύση του ήλιου.
Pan_K Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, vdeseris είπε Συνεχίζοντας να με εκπλήσσει το Midea Xtreme Graphite. Ζητούμενη 26 και εξωτερική από 30 ως 35. Να επισημάνω ότι το μπαλκόνι είναι δυτικό και το λούζει ο ήλιος από το μεσημέρι μέχρι την Δύση του ήλιου. Σχετικά με αυτό... έχω κάτι να πω, αν και πιθανότατα δεν αφορά το δικό σου μοντέλο. Εδώ βλέπουμε το Inventor Omnia Eco 9000Btu (από τα καλά φασόν της Midea) του 2019 σε νοτιοδυτικό δωμάτιο 24τμ με 2 μπαλκονόπορτες και από πάνω ταράτσα, αμόνωτο. Βλέπουμε μια σχετικά χαμηλή κατανάλωση σε eco mode με ζητούμενη 26 βαθμούς και εξωτερική μέχρι 33 βαθμούς. Το EER είναι επίσης αξιοπρεπέστατο (7,8). Η καμπύλη της εσωτερικής θερμοκρασίας, ωστόσο, αλλάζει την ωραία εικόνα. Ξεκινά με 26 βαθμούς περίπου και ανεβαίνει στους 28. Δεν κατάφερε να κρατήσει την θερμοκρασία σταθερή σε αυτά τα watt και αναγκάστηκα μετά να το γυρίσω σε κανονική ψύξη (όχι eco). Το δικό σου δωμάτιο προφανώς δεν έχει τις δικές μου απώλειες και περισσότερο ήθελα να δείξω ότι μία σταθερά χαμηλή κατανάλωση δεν δείχνει ολόκληρη την εικόνα. Επεξ/σία 17 Ιουνίου από Pan_K
vdeseris Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, Pan_K είπε Σχετικά με αυτό... έχω κάτι να πω, αν και πιθανότατα δεν αφορά το δικό σου μοντέλο. Εδώ βλέπουμε το Inventor Omnia Eco 9000Btu (από τα καλά φασόν της Midea) του 2019 σε νοτιοδυτικό δωμάτιο 24τμ με 2 μπαλκονόπορτες και από πάνω ταράτσα, αμόνωτο. Βλέπουμε μια σχετικά χαμηλή κατανάλωση σε eco mode με ζητούμενη 26 βαθμούς και εξωτερική μέχρι 33 βαθμούς. Το EER είναι επίσης αξιοπρεπέστατο (7,8). Η καμπύλη της εσωτερικής θερμοκρασίας, ωστόσο, αλλάζει την ωραία εικόνα. Ξεκινά με 26 βαθμούς περίπου και ανεβαίνει στους 28. Δεν κατάφερε να κρατήσει την θερμοκρασία σταθερή σε αυτά τα watt και αναγκάστηκα μετά να το γυρίσω σε κανονική ψύξη (όχι eco). Το δικό σου δωμάτιο προφανώς δεν έχει τις δικές μου απώλειες και περισσότερο ήθελα να δείξω ότι μία σταθερά χαμηλή κατανάλωση δεν δείχνει ολόκληρη την εικόνα. Το σπίτι έχει γενικά καλή μόνωση. Η θερμοκρασία ασχέτως της εξωτερικής είναι σταθερή στους 26 βαθμούς. Στην εφαρμογή του κλιματιστικού παίζει από 25,9 έως 26,1 και βλέπω και το 26 καρφωμένο στον θερμοστάτη του καυστήρα 1
Riitaaakii Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Καλησπέρα στην ομάδα, θα μπορούσατε να μας συστήσετε κάποιον καλό πλακετά για το κλιματιστικό;
EchiDNA Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Yukai 10άρι σε πολύ καλά μονωμένο υπνοδωμάτιο το δουλεύω πλέον μόνο σε αφύγρανση με τη θερμοκρασία στους 27 βαθμούς. Ιδανικά θα έπρεπε να υπάρχουν και πιο μικρά κλιματιστικά ίσως ακόμα και 5άρια
vdeseris Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 16 λεπτά πριν, EchiDNA είπε Yukai 10άρι σε πολύ καλά μονωμένο υπνοδωμάτιο το δουλεύω πλέον μόνο σε αφύγρανση με τη θερμοκρασία στους 27 βαθμούς. Ιδανικά θα έπρεπε να υπάρχουν και πιο μικρά κλιματιστικά ίσως ακόμα και 5άρια Μερικά μοντέλα 7000 btu υπάρχουν ακόμα
Georpap1987 Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Ερώτηση για όσους έχουν το 13αρη yukai.. Όταν το κλείνετε συνεχίζει ο ανεμιστήρας να δουλεύει για κάποια λεπτά για να στεγνώσει;
Klausx Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Είναι ακόμα νωρίς, αλλά από 160+ kWh Ιούνιο 2024 με Midea prime 9k: Σε 35 kWh Ιούνιο 2025 βάλε και άλλες 35 μέχρι να φύγει ο μήνας..... Μισή κατανάλωση και δουλεύει ασταμάτητα από 1η του μηνός. Fujitsu ASEH09KGTG Ωραία τα 100-120w του Midea που είχα και βλέπω πάλι παραπάνω σε νεώτερο μοντέλο αλλά τα γκάζια 700+ watt που κάνει ανά διαστήματα και ο χρόνος που παίρνει να ρίξει στροφές φτάνει 50%+ σε κατανάλωση. Επεξ/σία 17 Ιουνίου από Klausx 5
vdeseris Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 19 λεπτά πριν, Klausx είπε Είναι ακόμα νωρίς, αλλά από 160+ kWh Ιούνιο 2024 με Midea prime 9k: Σε 35 kWh Ιούνιο 2025 βάλε και άλλες 35 μέχρι να φύγει ο μήνας..... Μισή κατανάλωση και δουλεύει ασταμάτητα από 1η του μηνός. Ωραία τα 100-120w του Midea που είχα και βλέπω πάλι παραπάνω σε νεώτερο μοντέλο αλλά τα γκάζια 700+ watt που κάνει ανά διαστήματα και ο χρόνος που παίρνει να ρίξει στροφές φτάνει 50%+ σε κατανάλωση. Ποιο είναι το νέο κλιματιστικό? Το Midea που έχω είναι 12άρι και έχει κάψει μέχρι στιγμής τον Ιούνιο 28KWh. Το ανοίγω 12 ώρες την ημέρα περίπου όταν έχει ζέστη και κατά τις 10 βράδυ κλείνει
Klausx Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 9 λεπτά πριν, vdeseris είπε Ποιο είναι το νέο κλιματιστικό? Το Midea που έχω είναι 12άρι και έχει κάψει μέχρι στιγμής τον Ιούνιο 28KWh. Το ανοίγω 12 ώρες την ημέρα περίπου όταν έχει ζέστη και κατά τις 10 βράδυ κλείνει Fujitsu ASEH09KGTG, το έβαλα και παραπάνω, τι θερμοκρασία το δουλεύεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα