vdeseris Δημοσ. χθες στις 05:13 μμ Δημοσ. χθες στις 05:13 μμ 1 λεπτό πριν, Klausx είπε Fujitsu ASEH09KGTG, το έβαλα και παραπάνω, τι θερμοκρασία το δουλεύεις; 26 σταθερά. Χωρίς eco, gear κλπ
liakjim Δημοσ. χθες στις 05:16 μμ Δημοσ. χθες στις 05:16 μμ (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Klausx είπε Είναι ακόμα νωρίς, αλλά από 160+ kWh Ιούνιο 2024 με Midea prime 9k: Σε 35 kWh Ιούνιο 2025 βάλε και άλλες 35 μέχρι να φύγει ο μήνας..... Μισή κατανάλωση και δουλεύει ασταμάτητα από 1η του μηνός. Fujitsu ASEH09KGTG Ωραία τα 100-120w του Midea που είχα και βλέπω πάλι παραπάνω σε νεώτερο μοντέλο αλλά τα γκάζια 700+ watt που κάνει ανά διαστήματα και ο χρόνος που παίρνει να ρίξει στροφές φτάνει 50%+ σε κατανάλωση. Όταν τελειώσει ο μήνας δείξε μας και στατιστικά καιρού για την περιοχή σου. Επεξ/σία χθες στις 05:17 μμ από liakjim 1
gangel Δημοσ. χθες στις 05:21 μμ Δημοσ. χθες στις 05:21 μμ 50 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε Ερώτηση για όσους έχουν το 13αρη yukai.. Όταν το κλείνετε συνεχίζει ο ανεμιστήρας να δουλεύει για κάποια λεπτά για να στεγνώσει; Στο 10 άρι το κάνει εκτός αν πατήσεις 2 φορές το off οπότε και κλείνει κατευθείαν. 1
BEBELAC Δημοσ. χθες στις 05:23 μμ Δημοσ. χθες στις 05:23 μμ (επεξεργασμένο) Είδα την προσφορά του πλαισίου και σκέφτομαι να αντικαταστήσω το παλιό on-off midea που αν και σκυλί τα πλαστικά διαλύονται σιγά σιγά. Από τα του Πλαισίου τι λέτε να πάρω σε 18000αρι αποκλειστικά για ψύξη; Είδα το Daikin που έχει 1200, το Toyotomi IKIGAI TAN στα 1050, Toyotomi Gosai GTN/GTG-18CMW στα 1150 ή να πάω σε TCL Miracle III που βγαίνει 1000? Κάποιο άλλο μήπως; Είναι σημαντικό το να είναι εμφανίσιμο. Επεξ/σία χθες στις 05:47 μμ από BEBELAC
Pan_K Δημοσ. χθες στις 05:51 μμ Δημοσ. χθες στις 05:51 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Klausx είπε Σε 35 kWh Ιούνιο 2025 βάλε και άλλες 35 μέχρι να φύγει ο μήνας..... Μισή κατανάλωση και δουλεύει ασταμάτητα από 1η του μηνός. Νομίζω ότι θα βγει γύρω στο 30% πιο οικονομικό το Fujitsu, μιας και πέρυσι είχαμε έντονο καύσωνα τον Ιούνιο με θερμοκρασίες άνω των 40, οπότε νομίζω δικαιολογείται η αυξημένη κατανάλωση που είχε το Μidea. Επεξ/σία χθες στις 05:53 μμ από Pan_K 3
aetos1988 Δημοσ. χθες στις 05:58 μμ Δημοσ. χθες στις 05:58 μμ (επεξεργασμένο) Στις 12/6/2025 στις 9:03 ΜΜ, liakjim είπε Θα πρέπει να αφαιρεθεί η μάσκα για να φανεί. Έχουν κλείσει την τρύπα και από την εξωτερική πλευρά. Αύριο θα έρθουν από Morris να δουν τι συμβαίνει! Τον χειμώνα είχαν έρθει πάλι επειδή είχε χάσει όλο το φρέον και δεν δούλευε. Υποψιάζομαι ότι κάτι συμβαίνει και τώρα ( μήπως έχει διαρροή από τον συμπιεστή πχ. ) με αποτέλεσμα να δουλεύει συνέχεια με μέγιστη ισχύς. Θα ενημερώσω για την εξέλιξη! Επεξ/σία χθες στις 05:59 μμ από aetos1988 1
liakjim Δημοσ. χθες στις 06:09 μμ Δημοσ. χθες στις 06:09 μμ 10 λεπτά πριν, aetos1988 είπε Έχουν κλείσει την τρύπα και από την εξωτερική πλευρά. Αύριο θα έρθουν από Morris να δουν τι συμβαίνει! Τον χειμώνα είχαν έρθει πάλι επειδή είχε χάσει όλο το φρέον και δεν δούλευε. Υποψιάζομαι ότι κάτι συμβαίνει και τώρα ( μήπως έχει διαρροή από τον συμπιεστή πχ. ) με αποτέλεσμα να δουλεύει συνέχεια με μέγιστη ισχύς. Θα ενημερώσω για την εξέλιξη! Δεν αναφέρομαι στην εξωτερική τρύπα αλλά πιθανότατα να είναι το φρεον. 1
Klausx Δημοσ. χθες στις 06:20 μμ Δημοσ. χθες στις 06:20 μμ 1 ώρα πριν, vdeseris είπε 26 σταθερά. Χωρίς eco, gear κλπ Καλά είναι το 26, εδώ πάντα 24-25 22 λεπτά πριν, Pan_K είπε Νομίζω ότι θα βγει γύρω στο 30% πιο οικονομικό το Fujitsu, μιας και πέρυσι είχαμε έντονο καύσωνα τον Ιούνιο με θερμοκρασίες άνω των 40, οπότε νομίζω δικαιολογείται η αυξημένη κατανάλωση που είχε το Μidea. Κάποιο μέλος που είχε Midea 18+ btu και έβαλε Fujitsu ΚΜ είδε οικονομία 40% στην θέρμανση. 40αρια είχαμε τον Ιούλιο και εκεί το Midea το τερμάτισε στις 240 kWh
Pan_K Δημοσ. χθες στις 06:29 μμ Δημοσ. χθες στις 06:29 μμ 7 λεπτά πριν, Klausx είπε 40αρια είχαμε τον Ιούλιο και εκεί το Midea το τερμάτισε στις 240 kWh Βρήκα βιαστικά δεδομένα του 2024 από τα ...Σπάτα https://www.meteofarm.gr/ο-καιρός-τώρα/σπάτα-αττικής?historical=lastyear
gangel Δημοσ. χθες στις 06:54 μμ Δημοσ. χθες στις 06:54 μμ Στις 12/6/2025 στις 9:44 ΠΜ, liakjim είπε Αν μπορείς ανέβα στο edge. Εναλλακτικά δες το aseg24kmte αν δεν σε πειράζει να μην έχεις τάφο κλιματιστικό και με προτεραιότητα στην οικονομία στη χρήση. Αλήθεια, @flampouras πως το κρίνεις το aseg24kmte από άποψη θορύβου; Τελική πρόταση (υπενθυμίζω για νότια Αττική αντικατάσταση on off 24άρι και χρήση ψύξη κυρίως αλλά και ως δευτερευουσα πηγή θέρμανσης): aseg24kmte στα ~1700€ με εγκατάσταση ή Mitsubishi Heavy ZR SRK/SRC-71ZR-W/B στα 1330€ κάτι τοποθετημένο;
liakjim Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 2 ώρες πριν, BEBELAC είπε Είδα την προσφορά του πλαισίου και σκέφτομαι να αντικαταστήσω το παλιό on-off midea που αν και σκυλί τα πλαστικά διαλύονται σιγά σιγά. Από τα του Πλαισίου τι λέτε να πάρω σε 18000αρι αποκλειστικά για ψύξη; Είδα το Daikin που έχει 1200, το Toyotomi IKIGAI TAN στα 1050, Toyotomi Gosai GTN/GTG-18CMW στα 1150 ή να πάω σε TCL Miracle III που βγαίνει 1000? Κάποιο άλλο μήπως; Είναι σημαντικό το να είναι εμφανίσιμο. Δυστυχώς δεν έχουμε feedback για τα toyotomi (φασόν gree), ούτε για το tcl (δεν θα το προτιμούσα λόγω όρων εγγύησης). Θα κοίταζα το Midea all easy pro. Έχουν βγει και νέα μοντέλα Midea αλλά ούτε αυτά τα ξέρουμε. Sorry ΥΓ Προσωπικά θα πήγαινα εδώ https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-18000-btu-fujitsu-σειρά-km-aseg18kmte-aoeg18kmta 46 λεπτά πριν, gangel είπε Τελική πρόταση (υπενθυμίζω για νότια Αττική αντικατάσταση on off 24άρι και χρήση ψύξη κυρίως αλλά και ως δευτερευουσα πηγή θέρμανσης): aseg24kmte στα ~1700€ με εγκατάσταση ή Mitsubishi Heavy ZR SRK/SRC-71ZR-W/B στα 1330€ κάτι τοποθετημένο; Fujitsu https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-24000-btu-fujitsu-σειρά-km-aseg24kmte-aoeg24kmta
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Αρχίσαμε να στάζουμε... Το Hitachi στο εξοχικό.
Antonak Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 6 ώρες πριν, amotida είπε Για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με το τι είναι οικονομικότερο, έξι κλιματιστικά που λειτουργούν συνεχώς σε θέρμανση ή μια αντλία θερμότητας αέρα-νερού, θα έπρεπε ιδανικά να υπάρχει και η μία και η άλλη εγκατάσταση στο ίδιο ακίνητο, ώστε να γίνει μια άμεση, συγκριτική δοκιμή. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει η απόδοση των ίδιων των συσκευών. Δεν είναι όλα τα κλιματιστικά ή όλες οι αντλίες θερμότητας το ίδιο αποδοτικά, επομένως τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με τα μοντέλα. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η λειτουργία των έξι κλιματιστικών αποδεικνυόταν πιο οικονομική σε επίπεδο κατανάλωσης, η διαφορά στην ποιότητα και αίσθηση της θέρμανσης από την αντλία θερμότητας αέρα-νερού είναι συνήθως τόσο σημαντική που υπερκαλύπτει κάθε πιθανό πλεονέκτημα(ως προς την κατανάλωση) που θα μπορούσε να προσφέρει η πρώτη επιλογή. Αν έψαχνα σήμερα μια λύση θέρμανσης για ένα τέτοιο ακίνητο, έχοντας να επιλέξω ανάμεσα σε έξι κλιματιστικά ή μια αντλία θερμότητας αέρα-νερού, και εφόσον το συνολικό κόστος υλοποίησης της δεύτερης επιλογής δεν θα ήταν τόσο υψηλό ώστε να την αποκλείω εξαρχής, θα πόνταρα χωρίς δεύτερη σκέψη σε αυτήν. Το σκεπτικό μου είναι ως εξής: τα κλιματιστικά θα μπούνε ούτως η άλλως για ψύξη και, προς το παρόν, για θέρμανση. Και τώρα στο σπίτι που βρίσκομαι δουλεύω κλιματιστικά και έχω καταργήσει τα καλοριφέρ, για λόγους οικονομίας, παρόλο που η διαφορά στην ποιότητα θέρμανσης είναι αισθητή. Στο νέο σπίτι είχαμε στο νου μας να βάλουμε αντλία θερμότητας αργότερα, με ένα ΄΄εξοικονομώ΄΄. Είδα όμως ότι η αντλία θα μου πιάσει πολύ μεγάλο χώρο στο μπαλκόνι και ότι για να είναι αποδοτική πρέπει να αλλάξω και τα σώματα, (φέτες) ώστε να μπουν κάποια πιο αποδοτικά που θα δουλεύουν με αντλία χαμηλών θερμοκρασιών, συν το όλο πρόσθετο κόστος πού θα προκύψει. Αν τώρα και το κόστος λειτουργίας είναι παραπάνω από το σύνολο των έξι κλιματιστικών που συζητάμε τότε ίσως να μη συμφέρει να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Επειδή όμως δεν έχω εικόνα για τις αντλίες γι'αυτό ρωτάω αν έχετε γνώμη. Για παράδειγμα έχω ακούσει από μερικούς σε μαγαζιά, και με αντλίες, "βάλε καλά κλιματιστικά και μην ασχολείσαι με αντλία". Γι'αυτό θέλω και το κλίμα που δημιουργούν τα κλιματιστικά να είναι όσο πιο καλό γίνεται. Σήμερα επισκέφθηκα ένα κατάστημα στην Πεύκη και ο άνθρωπος που μίλησα μου εξήγησε περίπου όσα έμαθα και από εδώ, για θέρμανση toshiba yukai+ - fujitsu km και mitsubishi. Το toshiba μου είπε ότι πιάνει θερμοκρασία σταδιακά και μετά κρατάει το κλίμα χωρίς να καταλαβαίνεις ότι κάτι δουλεύει, είναι "αόρατο". Το fujitsu είναι πιο δυνατό μηχάνημα και το Mitsubishi βγάζει πολύ κρύο ή ζέστη αλλά μετά σταματάει και ξεκινάει πάλι δυνατά (πράγμα που δε θέλω). Μου είπε βέβαια ότι καλύτερα θα ήταν να ανέβω στο edge αλλά και το yukai+ είναι καλό μηχάνημα. Πιστεύω πως το yukai είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλω αλλά δεν ξέρω πόση διαφορά θα έχει από το fujitsu. Όσοι έχετε άποψη μεταξύ των δύο καλοδεχούμενη. Υ.Γ. Για το Daikin στη χαμηλή σειρά μου είπε να μην το προτιμήσω, από perfera και πάνω, αλλά εκεί πάμε σε άλλα ποσά.
sap00 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 15 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Αρχίσαμε να στάζουμε... Το Hitachi στο εξοχικό. Άλλαξέ το με ururu. Λένε ότι είναι καλά. 3
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 6 λεπτά πριν, sap00 είπε Άλλαξέ το με ururu. Λένε ότι είναι καλά. Σιγά μη βάλω στο εξοχικό Ururu 😂 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα