liakjim Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 21 λεπτά πριν, TikiTaka23 είπε Αυτο φανταστηκα και εγώ, ευχαριστώ για την απάντηση. Η αληθεια ειναι οτι σκεφτόμουν για αρκετα πιο οικονομικα μοντέλα. Κάποια τύπου Tesla, Hisense, Sang που βλέπω στο skroutz με σχετικά καλές κριτικές της ταξεως των 260-340 ευρώ, δεν αξίζουν; Αν θα ήθελες και βασική πηγή θέρμανσης όχι. Αν θα παίξουν ψύξη και περιστασιακά θέρμανση, οκ οπότε θα έβλεπα κάτι σε tcl ή tesla που να είναι tcl ή welio-tac από πρακτικερ ( επίσης φασόν tcl ).
TikiTaka23 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 7 λεπτά πριν, liakjim είπε Αν θα ήθελες και βασική πηγή θέρμανσης όχι. Αν θα παίξουν ψύξη και περιστασιακά θέρμανση, οκ οπότε θα έβλεπα κάτι σε tcl ή tesla που να είναι tcl ή welio-tac από πρακτικερ ( επίσης φασόν tcl ). Όπως τα είπες, ψύξη και περιστασιακά θέρμανση.
xristina1234 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, liakjim είπε Δεν το λες κακή τιμή. Αν έχεις eurobank , αυτό πάει 560€ με εγκατάσταση https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-all-easy-pro-series-aep2-09nxd6-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_3948609 Αν και δεν είναι κακή ιδέα να πας με δικό σου μάστορα. Ευχαριστώ πολύ! Τι διαφορές έχουν; Με μια πρόχειρη ματιά μου φάνηκαν πολύ παρόμοια Επεξ/σία 19 Ιουνίου από xristina1234
Grim Ripper Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Έχει βάλει κανείς το FTXC35C (ή και ATXC35C) σε υπνοδωμάτιο και όταν το βάζει ξανά σε ψύξη να αρχίσει να μυρίζει το δωμάτιο (ίσως υγρασία) για κάποια ώρα; Το παρατηρώ ξανά τώρα που το δουλεύω σε ψύξη. Εάν π.χ ήταν σε λειτουργία, το κλείσω και το ανοίξω μετά από ώρες θα αρχίσει να μυρίζει το δωμάτιο, τώρα είχα αφήσει ανοικτή την μπαλκονόπορτα και έχει στρώσει το πράγμα και δεν μυρίζει πλέον. Άλλες φορές επειδή θα ξαπλώσω σχετικά άμεσα στο δωμάτιο μόλις παρατηρήσω να μυρίζει το βάζω σε αφύγρανση και σταματά η μυρωδιά. Συντήρηση είχε γίνει περίπου τον Νοέμβριο και θα του κάνω ξανά τώρα σε λίγες μέρες. Θα φέρω άλλο ψυκτικό φέτος μιας και ο προηγούμενος μου είχε πει ότι είναι φυσιολογικό αυτό... Στο σαλόνι έχω ένα ATXC25C και δεν έχει βγάλει ποτέ οποιαδήποτε μυρωδιά (και ήταν και εκθεσιακό όταν το πήρα). Δεν έχω κάτσει να πάρω υγρασιόμετρο ακόμα είναι η αλήθεια ώστε τουλάχιστον να έβλεπα κατευθείαν ποσοστό υγρασίας (είτε στο μετρητή είτε στο home assistant).
liakjim Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 1 ώρα πριν, xristina1234 είπε Ευχαριστώ πολύ! Τι διαφορές έχουν; Με μια πρόχειρη ματιά μου φάνηκαν πολύ παρόμοια Το leon όντως βασίζεται στο all easy pro. Λείπει ο αισθητήρας παρουσίας και ποιος ξέρει τι άλλο ή ποιες άλλες μικροδιαφορές θα έχουν στα εντόσθια τους. Part list δεν έχουμε οπότε... 45 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε Έχει βάλει κανείς το FTXC35C (ή και ATXC35C) σε υπνοδωμάτιο και όταν το βάζει ξανά σε ψύξη να αρχίσει να μυρίζει το δωμάτιο (ίσως υγρασία) για κάποια ώρα; Το παρατηρώ ξανά τώρα που το δουλεύω σε ψύξη. Εάν π.χ ήταν σε λειτουργία, το κλείσω και το ανοίξω μετά από ώρες θα αρχίσει να μυρίζει το δωμάτιο, τώρα είχα αφήσει ανοικτή την μπαλκονόπορτα και έχει στρώσει το πράγμα και δεν μυρίζει πλέον. Άλλες φορές επειδή θα ξαπλώσω σχετικά άμεσα στο δωμάτιο μόλις παρατηρήσω να μυρίζει το βάζω σε αφύγρανση και σταματά η μυρωδιά. Συντήρηση είχε γίνει περίπου τον Νοέμβριο και θα του κάνω ξανά τώρα σε λίγες μέρες. Θα φέρω άλλο ψυκτικό φέτος μιας και ο προηγούμενος μου είχε πει ότι είναι φυσιολογικό αυτό... Στο σαλόνι έχω ένα ATXC25C και δεν έχει βγάλει ποτέ οποιαδήποτε μυρωδιά (και ήταν και εκθεσιακό όταν το πήρα). Δεν έχω κάτσει να πάρω υγρασιόμετρο ακόμα είναι η αλήθεια ώστε τουλάχιστον να έβλεπα κατευθείαν ποσοστό υγρασίας (είτε στο μετρητή είτε στο home assistant). Γιατί έχεις βάλει το 35 στο υπνοδωμάτιο και το 25 στο σαλόνι;
Grim Ripper Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 10 λεπτά πριν, liakjim είπε Το leon όντως βασίζεται στο all easy pro. Λείπει ο αισθητήρας παρουσίας και ποιος ξέρει τι άλλο ή ποιες άλλες μικροδιαφορές θα έχουν στα εντόσθια τους. Part list δεν έχουμε οπότε... Γιατί έχεις βάλει το 35 στο υπνοδωμάτιο και το 25 στο σαλόνι; Περισσότερες απώλειες το δωμάτιο, είναι στη γωνία της πολυκατοικίας με 0 μόνωση και γενικά έχει και υψηλότερη υγρασία τον χειμώνα. Το σαλόνι είναι ανάμεσα σε 2 δωμάτια (υπνοδωμάτιο η μία πλευρά και άλλο διαμέρισμα η άλλη). Σαν κατανάλωση βέβαια και τα δύο παίζουν στα ίδια επίπεδα. 1
liakjim Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Μόλις τώρα, Grim Ripper είπε Περισσότερες απώλειες το δωμάτιο, είναι στη γωνία της πολυκατοικίας με 0 μόνωση και γενικά έχει και υψηλότερη υγρασία τον χειμώνα. Το σαλόνι είναι ανάμεσα σε 2 δωμάτια (υπνοδωμάτιο η μία πλευρά και άλλο διαμέρισμα η άλλη). Σαν κατανάλωση βέβαια και τα δύο παίζουν στα ίδια επίπεδα. Οκ, η λύση στο πρόβλημα σου είναι κάτι που το έχουμε πει ενα κάρο φορές. Λειτουργία αφυγρανση αντί για ψύξη και πριν το κλείσεις βάλτο μισή ώρα σκέτο ανεμιστήρα για να στεγνώσει καλά. 3
xristina1234 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 18 λεπτά πριν, liakjim είπε Το leon όντως βασίζεται στο all easy pro. Λείπει ο αισθητήρας παρουσίας και ποιος ξέρει τι άλλο ή ποιες άλλες μικροδιαφορές θα έχουν στα εντόσθια τους. Part list δεν έχουμε οπότε... Γιατί έχεις βάλει το 35 στο υπνοδωμάτιο και το 25 στο σαλόνι; Κατάλαβα.. Απλά ξεφεύγει αρκετά σε μπάτζετ από το miracle III.. Παρεπιπτόντως γράφει ότι δεν έχει ιονιστή, ισχύει; Γενικά μέχρι 500€ υπάρχει κάτι καλύτερο στο πλαίσιο; Με ενδιαφέρει πολύ να είναι αθόρυβο.
liakjim Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 1 ώρα πριν, xristina1234 είπε Γενικά μέχρι 500€ υπάρχει κάτι καλύτερο στο πλαίσιο; Θα πρέπει να είναι μια καλή επιλογή.
Pan_K Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, xristina1234 είπε Ευχαριστώ πολύ! Τι διαφορές έχουν; Με μια πρόχειρη ματιά μου φάνηκαν πολύ παρόμοια Πέραν των όσων είπε προηγουμένως ο liakjim, το All Easy Pro αποσυναρμολογείται με τέτοιον τρόπο που μπορείς να αφαιρέσεις και να πλύνεις πολύ εύκολα την φτερωτή και τον ανεμιστήρα. Ίσως το Leon LHUVI να έχει επιπλέον δυνατότητες ΑΙ (ή iA, όπως τις αποκαλεί η Inventor). Το Service της Midea το έχει ο Φειδάκης και θεωρείται λιγότερο αξιόπιστο από το service της Inventor. Επεξ/σία 19 Ιουνίου από Pan_K
Specs Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 1 hour ago, Pan_K said: αποσυναρμολογείται με τέτοιον τρόπο που μπορείς να αφαιρέσεις και να πλύνεις πολύ εύκολα την φτερωτή και τον ανεμιστήρα. Αν το κανει ο συντηρητης, ειναι ευκολο και η διευκολυνση απευθυνεται σε αυτον. Για τους υπολοιπους , οσοι πιανουν τα χερια τους θα το κανουν, μικρο ποσοστο μιας κ δεν θα κερδισει κατι ο πελατης, παραμενει η υποχρεωση για ετησιο ελεγχο κλπ οποτε παλι θα πληρωσεις για αυτο το σημειο, τον καθαρισμο της φτερωτης αλλα κ των υπολοιπων σημειων, ιδιως των στοιχειων, που δεν μπορει ο καθενας να κανει μονος του, μεσα κ εξω.
Pan_K Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, Specs είπε Αν το κανει ο συντηρητης, ειναι ευκολο και η διευκολυνση απευθυνεται σε αυτον. Δεν έχεις άδικο.
akiskar123 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 14/6/2025 στις 11:12 ΠΜ, akiskar123 είπε Θα βλέπεις και ~70W στη ψύξη σε ευνοικές συνθήκες. Προσοχή στην εγκατάσταση. Καλησπερα @liakjim,τι εννοουσες με τις ευνοικες συνθηκες;επισης το eco mode ειναι παπατζιλικι;αξιζει ν το εχω ανοιχτο; Επεξ/σία 19 Ιουνίου από akiskar123
fsbmaniac Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Στις 18/6/2025 στις 9:12 ΜΜ, BEBELAC είπε Τα panasonic bz τι λένε; Είναι φασόν κάποιας κινέζικης; Το έχει φίλος κανα 1,5 χρόνο , πολύ ευχαριστημένος, αθόρυβα και οικονομικά λέει σε σχέση με 10 ετίας fujitsu που έιχε.
liakjim Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 20 λεπτά πριν, akiskar123 είπε Καλησπερα @liakjim,τι εννοουσες με τις ευνοικες συνθηκες;επισης το eco mode ειναι παπατζιλικι;αξιζει ν το εχω ανοιχτο; Σημαίνει ότι θα έπρεπε να το είχες ήδη κλείσει 😋 Το eco συνήθως είναι σαν να έβαλες τη θερμοκρασία ένα κλικ πάνω. Ότι λέει το εγχειρίδιο σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα