Pan_K Δημοσ. χθες στις 10:33 πμ Δημοσ. χθες στις 10:33 πμ (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, akiskar123 είπε Δεν εχω ιδεα το γιατι κ το πως. Αυτό είναι φυσιολογικό. Τα περισσότερα inverter ξεκινούν με υψηλή ισχύ για να πετύχουν γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα, εκτός και αν έχουν ρύθμιση κόφτη στην εκκίνηση (το miracle έχει και σου πρότεινα να τον έχεις χαμηλά). Το κάνει και το δικό μου στην αρχή ή μετά από μια φάση off. Καλύτερα να δουλεύει περισσότερες ώρες για να έχεις διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας. Σε φάση διατήρησης σταθερής θερμοκρασίας θα δεις τις πολύ χαμηλές καταναλώσεις και υπό τις προϋποθέσεις που αναφέραμε πιο πάνω. Όχι στην εκκίνηση. Επεξ/σία χθες στις 10:33 πμ από Pan_K
liakjim Δημοσ. χθες στις 10:34 πμ Δημοσ. χθες στις 10:34 πμ 25 λεπτά πριν, Pan_K είπε Θα απέφευγα το quiet πάντως, εκτός και αν το είχα σε μικρό δωμάτιο το βράδυ που κοιμόμουν. Εκεί η απόδοση πέφτει πολύ, αλλά δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για ύπνο. Τι σε νοιάζει η απόδοση όταν είσαι με 88W;
akiskar123 Δημοσ. χθες στις 10:36 πμ Δημοσ. χθες στις 10:36 πμ Μόλις τώρα, Pan_K είπε Όχι στην εκκίνηση. Τα υψηλα φορτια που λες τα εκανε/κανει τα πρωτα 10-20 λεπτα στο δικο μου τουλαχιστον στον χωρο που που το εχω,χθες ομως επι 2 ωρες εκαιγε πολυ γι αυτο κ εκαψε 1,7kwhh σε κοντα 2 ωρες.
Pan_K Δημοσ. χθες στις 11:19 πμ Δημοσ. χθες στις 11:19 πμ 23 λεπτά πριν, akiskar123 είπε Τα υψηλα φορτια που λες τα εκανε/κανει τα πρωτα 10-20 λεπτα στο δικο μου τουλαχιστον στον χωρο που που το εχω,χθες ομως επι 2 ωρες εκαιγε πολυ γι αυτο κ εκαψε 1,7kwhh σε κοντα 2 ωρες. Απ' ό,τι βλέπω δεν τα έκαψε σε 2 ώρες, αλλά σε τρεις και η κατανάλωση αφορά ολόκληρο το εικοσιτετράωρο, οπότε συνυπολογίζει και τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας που είχες και εκεί ανοικτό το κλιματιστικό. Είσαι στην 1,5 κιλοβατώρα μέσα σε τρεις ώρες, που σημαίνει 500 kw/h μέση κατανάλωση. Φυσιολογικό θα έλεγα κατά την εκκίνηση. Εμείς εδώ προτείνουμε γενικά την σταθερή λειτουργία των κλιματιστικών για περισσότερες ώρες, αν όχι για όλο το 24-ωρο. Βγαίνει πιο οικονομικά έτσι, κυρίως στην θέρμανση. Αν θες δείξε και σ' εμάς την καμπύλη κατανάλωσης (κάνε κλικ στην επιλογή "Ενέργεια" της εφαρμογής στο κινητό σου). Πιθανότατα θα δεις κάτι παρόμοιο με την δική μου καμπύλη από το Home Assistant. 31 λεπτά πριν, liakjim είπε Τι σε νοιάζει η απόδοση όταν είσαι με 88W; Δεν με νοιάζει καθόλου και έχεις δίκιο. Άλλωστε το έγραψα πιο πάνω ότι το quiet δεν θα το απέφευγα το βράδυ σε μικρό δωμάτιο. Και ένα πολύ εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Miracle είναι ότι αφαιρεί υγρασία ακόμα και σε πολύ χαμηλές καταναλώσεις. Όταν όμως θες να ψύξεις μεγαλύτερο χώρο, το quiet αποδεικνύεται αναποτελεσματικό και ενεργοβόρο, όπως έδειξα με τα δύο διαγράμματα πιο πάνω με το Wellio και το Miracle. Εκεί προτιμότερο έστω το Low. Να σημειώσω εδώ ότι η παροχή του Miracle 9k στο quiet είναι πολύ χαμηλή: μόνο 180 m3/h. Σε αυτήν την ταχύτητα ο ανεμιστήρας δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου, αλλά η μονάδα δεν θα αποδώσει ικανοποιητικά όταν θες ψύξη σε αυξημένες απώλειες. Σε συνθήκες συντήρησης σταθερής θερμοκρασίας με χαμηλές απώλειες, θα το σκεφτόμουν πάντως και θα το πρότεινα σε δωμάτια με πολύ καλή μόνωση. Εκεί πράγματι σε τόσο χαμηλή κατανάλωση την απόδοση δεν έχει νόημα να την μετράς. 1
MARIOSNURSE Δημοσ. χθες στις 11:19 πμ Δημοσ. χθες στις 11:19 πμ 41 λεπτά πριν, akiskar123 είπε Τα υψηλα φορτια που λες τα εκανε/κανει τα πρωτα 10-20 λεπτα στο δικο μου τουλαχιστον στον χωρο που που το εχω,χθες ομως επι 2 ωρες εκαιγε πολυ γι αυτο κ εκαψε 1,7kwhh σε κοντα 2 ωρες. Πολύ κακή συμπεριφορά, που δεν δικαιολογείται από τις συνθήκες που είχες χθες. Τι να πω. 45 λεπτά πριν, Pan_K είπε Αυτό είναι φυσιολογικό. Τα περισσότερα inverter ξεκινούν με υψηλή ισχύ για να πετύχουν γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα, εκτός και αν έχουν ρύθμιση κόφτη στην εκκίνηση (το miracle έχει και σου πρότεινα να τον έχεις χαμηλά). Το κάνει και το δικό μου στην αρχή ή μετά από μια φάση off. Καλύτερα να δουλεύει περισσότερες ώρες για να έχεις διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας. Σε φάση διατήρησης σταθερής θερμοκρασίας θα δεις τις πολύ χαμηλές καταναλώσεις και υπό τις προϋποθέσεις που αναφέραμε πιο πάνω. Όχι στην εκκίνηση. Φυσιολογικό με τόσο χαμηλή εξωτερική και τόσο υψηλή ζητούμενη; Δες τα νούμερα που αναφέρει ο φίλος. Δηλαδή αν ήταν έξω 35 και ζητούσε 26, πόσο θα έκαιγε;
Pan_K Δημοσ. χθες στις 11:23 πμ Δημοσ. χθες στις 11:23 πμ (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Φυσιολογικό με τόσο χαμηλή εξωτερική και τόσο υψηλή ζητούμενη; Δες τα νούμερα που αναφέρει ο φίλος. Δηλαδή αν ήταν έξω 35 και ζητούσε 26, πόσο θα έκαιγε; Δεν μας είπε τι θερμοκρασία είχε το δωμάτιο πριν ξεκινήσει το κλιματιστικό. Μπορεί όλη την ημέρα με εξωτερική 36, η εσωτερική να είχε πάει μέχρι και 32 το βράδυ. Αλλά, όπως έδειξα και πιο πριν, το δικό μου Miracle έκαιγε περίπου τα ίδια όταν μετά από μία ώρα που παρέμεινε κλειστό η θερμοκρασία είχε πάει στους 27 και η ζητούμενη ήταν 25. Και το δωμάτιο ήταν όλη την ημέρα ζεστό. Δεν το δούλευε σταθερά σε ψύξη. Τα έκαψε όλα κατά την εκκίνηση μετά από παρατεταμένη περίοδο που το είχε κλειστό. Επεξ/σία χθες στις 11:27 πμ από Pan_K
cmaniac Δημοσ. χθες στις 11:26 πμ Δημοσ. χθες στις 11:26 πμ 1 ώρα πριν, sap00 είπε Μπορείς να ορίσεις θερμοκρασία στην αφύγρανση, ή την ορίζεις στην ψύξη και μετά το γυρνάς σε αφύγρανση? Νομίζω οτι η αφύγρανση δεν μπορεί να ψυξει χώρο ή αν το κάνει θα το κάνει πολύ αργά (>5 βαθμούς διαφορά απο το target temp) εάν το κλιματιστικό λειτουργεί στα bare minimum. Θα χρειαστεί πρώτα cooling και φτάσει κοντά στον στόχο θα χρειαστεί αυτοματισμός για να γυρίσει στο dry όπου αποφεύγεται η μεταφορά υγρασίας πίσω στον χώρο. Αυτό μοιάζει το ιδανικό σενάριο.
Pan_K Δημοσ. χθες στις 11:39 πμ Δημοσ. χθες στις 11:39 πμ (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, cmaniac είπε Νομίζω οτι η αφύγρανση δεν μπορεί να ψυξει χώρο ή αν το κάνει θα το κάνει πολύ αργά (>5 βαθμούς διαφορά απο το target temp) εάν το κλιματιστικό λειτουργεί στα bare minimum. Θα χρειαστεί πρώτα cooling και φτάσει κοντά στον στόχο θα χρειαστεί αυτοματισμός για να γυρίσει στο dry όπου αποφεύγεται η μεταφορά υγρασίας πίσω στον χώρο. Αυτό μοιάζει το ιδανικό σενάριο. Δεν χρειάζεται ψύξη προηγουμένως. Ψύχει τον χώρο κανονικά στην αφύγρανση, αλλά πιο αργά και δεν παίρνει την ρύθμιση της θερμοκρασίας τοις μετρητοίς. Να, εδώ για παράδειγμα σε λειτουργία αφύγρανσης και ζητούμενη 24,5 βαθμούς: Κατέβασε την θερμοκρασία στους 25,3 αλλά ανέβασε την υγρασία. Εχτές, όταν από ζητούμενη 24,5 το έβαλα στους 23, η εικόνα άλλαξε ως δια μαγείας, όπως έδειξα σε προηγούμενο γράφημα. Η κατανάλωση ήταν σταθερά αυξημένη με περιοδικές αυξομειώσεις και η θερμοκρασία δεν έπεφτε κάτω από 25, ενώ η υγρασία έπεφτε σταδιακά και σημαντικά. Επεξ/σία χθες στις 11:42 πμ από Pan_K
cmaniac Δημοσ. χθες στις 11:53 πμ Δημοσ. χθες στις 11:53 πμ 7 λεπτά πριν, Pan_K είπε Ψύχει τον χώρο κανονικά στην αφύγρανση, αλλά πιο αργά και δεν παίρνει την ρύθμιση της θερμοκρασίας τοις μετρητοίς Γι αυτό είπα για cooling. Εάν μπει κάποιος σε σπίτι μέρα μεσημέρι μετά από μια βδομάδα με κλειστό το κλιματιστικό, τότε δεν τον βλέπω τον χώρο να φτάνει εκεί που πρέπει ποτέ. Θεωρώ το ιδανικό σενάριο είναι Εάν θερμοκρασία set > 5 βαθμούς cooling Εάν θερμοκρασία set <= 5 βαθμούς dry MHI manual: 1
liakjim Δημοσ. χθες στις 11:56 πμ Δημοσ. χθες στις 11:56 πμ 2 λεπτά πριν, cmaniac είπε MHI manual: Φοβερό! Φαντάσου να μην έχεις διαβάσει το εγχειρίδιο ( όπως το 99.99% του κόσμου) και να δεις να βγάζει ζέστη το κλιματιστικό καλοκαιριάτικα!
Pan_K Δημοσ. χθες στις 12:10 μμ Δημοσ. χθες στις 12:10 μμ 13 λεπτά πριν, cmaniac είπε Γι αυτό είπα για cooling. Εάν μπει κάποιος σε σπίτι μέρα μεσημέρι μετά από μια βδομάδα με κλειστό το κλιματιστικό, τότε δεν τον βλέπω τον χώρο να φτάνει εκεί που πρέπει ποτέ. Εντυπωσιακό αυτό που έδειξες. Νομίζω πάντως ότι το Fujitsu δεν έχει την ίδια φιλοσοφία. Κάθε κατασκευαστής κάνει απ' ό,τι φαίνεται τα δικά του. Δείξε αν έχεις διάθεση και ένα διάγραμμα στην αφύγρανση από το δικό σου. Παρεμπιπτόντως, στο εγχειρίδιο φαίνεται αυτό που έχω επισημάνει ως πιθανότητα στο παρελθόν: ότι σε αυξημένη ισχύ του συμπιεστή ίσως είναι προτιμότερο να αυξάνει και η ταχύτητα του ανεμιστήρα για να αυξηθεί και η απόδοση της αφύγρανσης. Εδώ το Mitsubishi κάνει αυτό, ως ένα σημείο.
sap00 Δημοσ. χθες στις 12:42 μμ Δημοσ. χθες στις 12:42 μμ (επεξεργασμένο) το βάρος του αέρα με υγρασία 57% είναι μεγαλύτερο από αυτό με 47%, στον ίδιο χώρο και στην ίδια θερμοκρασία? Μήπως ο υγρότερος κάθεται χαμηλά, οπότε η μονάδα δεν τον "ρουφάει" και ως εκ τούτου στην αφύγρανση να είναι οι περσίδες προς τα κάτω ή να ανεβοκατεβαίνουν ώστε να βοηθήσουμε την κυκλοφορία του? Επεξ/σία χθες στις 12:55 μμ από sap00
amotida Δημοσ. χθες στις 01:31 μμ Δημοσ. χθες στις 01:31 μμ (επεξεργασμένο) 52 minutes ago, sap00 said: το βάρος του αέρα με υγρασία 57% είναι μεγαλύτερο από αυτό με 47%, στον ίδιο χώρο και στην ίδια θερμοκρασία? Ναι, υπό την προϋπόθεση ότι η θερμοκρασία και η πίεση παραμένουν σταθερές. Η διαφορά όμως είναι πολύ μικρή και δύσκολα μετρήσιμη. Σε πρακτικό επίπεδο, δεν έχει σημαντική επίδραση. 1 hour ago, sap00 said: Μήπως ο υγρότερος κάθεται χαμηλά, οπότε η μονάδα δεν τον "ρουφάει" και ως εκ τούτου στην αφύγρανση να είναι οι περσίδες προς τα κάτω ή να ανεβοκατεβαίνουν ώστε να βοηθήσουμε την κυκλοφορία του? Συμπληρώνοντας, ο αέρας με υψηλότερη σχετική υγρασία τείνει να συγκεντρώνεται σε περιοχές με λιγότερη κυκλοφορία, όπως κοντά στο πάτωμα ή σε γωνίες, ειδικά όταν δεν υπάρχει καλή ανάδευση. Άρα, όσο καλύτερα αναμειγνύεται ο αέρας μέσα στον χώρο, τόσο πιο εύκολα "τραβάει" την υγρασία που παραμένει στάσιμη. Επεξ/σία χθες στις 01:35 μμ από amotida 1 1
asus73g Δημοσ. χθες στις 02:11 μμ Δημοσ. χθες στις 02:11 μμ Καλησπέρα. Είμαι κάτοχος ενός κλιματιστικού TOYTOMI ERAI 24αρι Το μηχάνημα τοποθετηθηκε πρίν 5 μήνες και έχει αναψει σύνολο 6 φορές. Προχθές το ενεργοποίησα στην μεγαλύτερη σκάλα ανεμιστήρα ωστε να κάνει γρήγορη ψύξη του χώρου. Μετά απο 15 λεπτά χρήσης έπεσε η ασφάλεια του κλιματιστικού απο τον πίνακα και αναγκαστικά έκλεισε απότομα. Στην επαναφορά του άρχισε να λειτουργεί ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας χωρις να βγάζει κρύο αέρα και μετα απο λίγο έβγαλε μήνυμα σφάλματος Ε6 Το έκλεισα και το άνοιξα ξανά και μετα απο λιγη ώρα λειτουργίας βγαζει το σφάλμα Ε6 χωρις να βγαζει κρύο αέρα. Ο πίνακας είναι τριφασικός και δεν εχει πρόβλημα να αντέχει την λειτουργία του. Διάβασα στο manual πιθανό πρόβλημα επικοινωνίας, εσωτερικής, εξωτερικής μονάδας. Υπάρχει περίπτωση να έχει καεί πλακέτα, απο τι μπορεί να συνέβη αυτό, εχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία και αν γνωρίζει αν καλύπτει η εγγύηση τέτοιες περιπτώσεις. Ευχαριστω εκ των προτέρων για τις απαντήσεις. 1
cmaniac Δημοσ. χθες στις 02:12 μμ Δημοσ. χθες στις 02:12 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Pan_K είπε Δείξε αν έχεις διάθεση και ένα διάγραμμα στην αφύγρανση από το δικό σου. Όπως είχα πει, είχα θέμα με τα Shelly και το πώς στέλνουν περιοδικά data στο HA. Το απέδωσα στο ότι το Fritz κρατάει στο guest δίκτυο την ARP για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, πράγμα που κάνει τις μπαταριοκίνητες συσκευές να χαζεύουν. Στην αρχη πίστευα ότι είναι κάτι σχετικό με το HA, αλλά δεν ήταν. Τέλος πάντων έφερα τα HT στο κύριο δίκτυο και παίζει κανονικά, οπότε έχω και υγρασία. Πάμε τώρα: Υγρασία: Πρώτο annotation, αλλαγή από DRY 26, σε DRY 24. Δεύτερο, από DRY 24 σε DRY 21. Τρίτο, από Dry 21 σε COOL 21. Τέταρτο από Cool 21, σε Dry 24. Θερμοκρασία: Αρχικό συμπέρασμα: Στο Dry δεν μπορεί να υπερκεράσει τις απώλειες και να κατεβάσει την θερμοκρασία του χώρου κάτω από 26, όσο κι αν προσπαθεί. Η παρατήρηση συνεχίζεται. Επεξ/σία χθες στις 02:20 μμ από cmaniac 1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα