Pan_K Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 31 λεπτά πριν, Verxus είπε Αυτό "ρίχνει" τους πόντους του miracle? Οχι. Απλά ανεβάζει λίγους πόντους στα άλλα.
liakjim Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 54 λεπτά πριν, aetos1988 είπε Λοιπόν έχω νέα! Ήρθαν χθες οι τεχνικοί από Morris και τελικά εντόπισαν το πρόβλημα! Ο συλλέκτης ήταν το θέμα, είχε μαζέψει πολλά υγρά(;) και δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά με αποτέλεσμα να ζορίζεται και να καταναλώνει πολύ. Η αιτία ήταν ότι όταν τον χειμώνα μας το ξανά εγκατέστησαν από την αρχή και συμπλήρωσαν φέον δεν το λειτουργήσαμε ώστε να βρει ισορροπία το υγρό. Τώρα πάντως επανήλθε στα κανονικά του! @Klausx βγάζεις νόημα; Μήπως είχε παραπάνω φρέον μέσα; 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Δεν έχω πολύ χρόνο να το αναλύσω, αλλά φαίνεται ότι τα πινακάκια της Fujitsu (και προς τιμήν της) βγάζουν αυτά τα νούμερα με μία κατανάλωση πολλαπλάσια από αυτήν που έχεις εσύ σε πραγματικές συνθήκες. Η Toshiba δίνει και αυτή τέτοια νούμερα, αλλά δεν μας λέει με τι κατανάλωση τα επιτυγχάνει. Κοντολογίς, θα το πετύχει με τον ίδιον τρόπο που πετυχαίνει εσωτερική 25,5 βαθμούς με εξωτερική 33,5 με μόλις 300watt σταθερή ισχύ εισόδου. Άντε να πέσει η απόδοση στο 5 (απίθανο αλλά έστω) στους 40 βαθμούς. Τότε για να πετύχεις sensible capacity 4,93kw θα χρειαστείς total capacity 6,42 kw. Με EER 5 θα χρειαστεί η μονάδα να λειτουργεί στα 1284 watt. Το ΄χει, δεν το χει; Υ.Γ. Ίσως αυτά τα πινακάκια με τις αυξημένες καταναλώσεις να αφορούν συνθήκες μείωσης της θερμοκρασίας ενός χώρου και όχι διατήρησης σταθερής της θερμοκρασίας του. Βγάζει νόημα, μιας και ο περισσότερος κόσμος θέλει να ψύξει έναν ζεστό χώρο με το κλιματιστικό και όχι όπως εμείς να τον διατηρούμε σταθερά δροσερό. Τότε, ναι, αν έξω έχει 45 και μέσα 37 θα δυσκολευτείς πολύ να κατέβεις στους 25. Στο 24K είναι έτσι Οπότε πχ στους 40C και 26 μέσα, λέει 5.24KW TC με 3.57 μόλις SHC. Χωρίς να δίνει Input .
Pan_K Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 4 λεπτά πριν, liakjim είπε Οπότε πχ στους 40C και 26 μέσα, λέει 5.24KW TC με 3.57 μόλις SHC. Χωρίς να δίνει Input . Ναι. Αυτό υποτίθεται ότι σημαίνει πως το Toshiba είναι λιγότερο αποδοτικό (που είναι) και πως κάνει περισσότερη αφύγρανση για την συνολική ισχύ που αποδίδει (πάντα στην λειτουργία ψύξης).
aetos1988 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 8 λεπτά πριν, liakjim είπε @Klausx βγάζεις νόημα; Μήπως είχε παραπάνω φρέον μέσα; Να σου πω την αλήθεια ούτε εγώ κατάλαβα τι ήθελαν να πουν. Δεν ήμουν σπίτι όταν ήρθαν και έτσι γράφω αυτό που με μετέφεραν.
dimkir Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες liakjim είδα τα βίντεο στο YouTube για το Fujitsu και το Toshiba που έχεις είμαι ανάμεσα σε aseg24kmte & srk71zr-w ενιαίως χώρος 60 τμ σαλονοκουζινα και διάδρομος μεγάλος κυρία χρήση ψύξη αλλά και θέρμανση σε περίπτωση που το πετρέλαιο ακριβαίνει και δεν το δουλέψω περιοχή ΣΑΛΑΜΙΝΑ ποιο προτείνεις βάσει σιγκρισεις σε όλους τους τομείς
leonkoum Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 2 ώρες πριν, aetos1988 είπε Λοιπόν έχω νέα! Ήρθαν χθες οι τεχνικοί από Morris και τελικά εντόπισαν το πρόβλημα! Ο συλλέκτης ήταν το θέμα, είχε μαζέψει πολλά υγρά(;) και δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά με αποτέλεσμα να ζορίζεται και να καταναλώνει πολύ. Η αιτία ήταν ότι όταν τον χειμώνα μας το ξανά εγκατέστησαν από την αρχή και συμπλήρωσαν φέον δεν το λειτουργήσαμε ώστε να βρει ισορροπία το υγρό. Τώρα πάντως επανήλθε στα κανονικά του! Ομολογώ πως δεν κατάλαβα τπτ…. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι βάλανε υπερβολικά πολλά υγρά που δεν χρειάζονταν… (και πάλι έχω κάποιες επιφυλάξεις..τσπ τέλος καλό όλα καλά..) 1
elkon87 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Έχω σε ένα σαλόνι 45 τμ ένα Fujitsu AOYR18LCC. Κάποια πρόταση για αντικατάσταση ; Είναι αποκλειστικά ψύξη και ενδιαφέρομαι από μεγάλες αλυσίδες. Στα δύο υπνοδωμάτια έχω τα Daikin perfera και είναι πολύ οικονομικά και δημιουργούν και πολύ καλή ατμόσφαιρα κάτι που με ενδιαφέρει και για το σαλόνι
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Ρε παιδιά, όσοι έχετε Midea, μπορείτε να μου πείτε εάν παρατηρείτε το παρακάτω φαινόμενο; Έχουμε στο νοσοκομείο 8 12αρια 3 ετών. Καθαρίστηκαν πριν 2 εβδομάδες. Ενώ τα περισσότερα δουλεύουν καλά, 3 από αυτά, μοιάζουν μέσα να μην φυσάνε σχεδόν καθόλου. Έτσι ήταν και το χειμώνα απλά υπέθετα ότι ίσως είναι βρώμικα. Τώρα που έγινε συντήρηση, πάλι τα ίδια. Είναι δυνατόν τόσο καινούργια μηχανήματα να μην φυσάνε; Εν τω μεταξύ ένα 24αρι της θείας μου, σχεδόν 2 ετών, φυσάει αισθητά λιγότερο από το 18αρι Panasonic...
Pan_K Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 27 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Τώρα που έγινε συντήρηση, πάλι τα ίδια. Είναι δυνατόν τόσο καινούργια μηχανήματα να μην φυσάνε; Εν τω μεταξύ ένα 24αρι της θείας μου, σχεδόν 2 ετών, φυσάει αισθητά λιγότερο από το 18αρι Panasonic... Τα Midea έχουν γενικά χαμηλότερη παροχή αέρα από τα υπόλοιπα, ειδικά τα επώνυμα. Ίσως γι' αυτό. Δες τι μοντέλα είναι και σε τι ρύθμιση έχουν τον ανεμιστήρα.
akiskar123 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Πολύ κακή συμπεριφορά, που δεν δικαιολογείται από τις συνθήκες που είχες χθες. Τι να πω. Σημερα περιπου τα ιδια,ειχε 35 βαθμους θεσσαλονικη βεβαια,γυρισα απο δουλεια στις 9 κ κατι το ανοιξα κ εκαψε 1,1kwh εως τωρα με ζητουμενη 28 και 27-28 εξωτερικη θερμοκρασια αυτη τη στιγμη.....κανω κατι λαθος;δεν ξερω.... Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από akiskar123
Pan_K Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, akiskar123 είπε Σημερα περιπου τα ιδια,ειχε 35 βαθμους θεσσαλονικη βεβαια,γυρισα απο δουλεια στις 9 κ κατι το ανοιξα κ εκαψε 1,1kwh εως τωρα με ζητουμενη 28 και 27-28 εξωτερικη θερμοκρασια αυτη τη στιγμη.....κανω κατι λαθος;δεν ξερω.... Δεν έκανες κάτι λάθος. Έκαψε πολλά στην αρχή όπως όλα τα inverter κατά την εκκίνηση. Είδες όμως μετά από 2 ώρες πώς έστρωσε; Τρέχουσα κατανάλωση 137 watt. Αυτή είναι μία πολύ χαμηλή κατανάλωση για 12άρι. Την πρώτη ώρα έκαιγε 400watt περίπου και τώρα έχει πέσει στο 1/3. Πάτα "εμφάνιση περισσότερων" και μετά "Ενέργεια" να μας δείξεις το διάγραμμα και πες μας τι θερμοκρασία είχε ο χώρος πριν το βάλεις να δουλέψει. Επιπλέον, άστο να δουλέψει όλο το βράδυ. Μην το κλείνεις τόσο νωρίς. Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από Pan_K 1
akiskar123 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 3 λεπτά πριν, Pan_K είπε α μας δείξεις το διάγραμμα και πες μας τι θερμοκρασία είχε ο χώρος πριν το βάλεις να δουλέψει. δεν μπορω να ξερω ακριβως,δεν εχω θερμομετρο χωρου αλλα ο θερμοστατης τ αεριου εδειχνε 30 απ'οτι θυμαμαι.
Pan_K Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) Παρεμπιπτόντως τρέχω τώρα ολονύκτιο συγκριτικό Toshiba Edge 10K σε ρύθμιση αφύγρανσης και ανεμιστήρα στο auto vs TCL Miracle III 9Κ σε ρύθμιση ψύξης και ανεμιστήρα στο quiet με κλειστές τις πόρτες των δωματίων. Το Miracle πιθανότατα δεν θα πάει καθόλου σε off, ενώ το Edge στην αφύγρανση σταματά εντελώς τον ανεμιστήρα όταν πάει σε off (δεν το κάνει στην ρύθμιση ψύξης). Για να δούμε... 13 λεπτά πριν, akiskar123 είπε δεν μπορω να ξερω ακριβως,δεν εχω θερμομετρο χωρου αλλα ο θερμοστατης τ αεριου εδειχνε 30 απ'οτι θυμαμαι. Είναι όπως σου τα γράφω και τώρα και πιο πριν που ξανασυζητήσαμε το θέμα. Αν δεν πείθεσαι ότι θα πέσει οικτρά η κατανάλωση αφού πιάσει την ζητούμενη θερμοκρασία και δεν θες να το βάλεις να δουλεύει όλο το βράδυ δες τι θα κάνει το δικό μου 9άρι εδώ: https://liakjim1978.grafana.net/public-dashboards/de90df87f4cc4ab6933c5b93d7f25e8a. Κάνε κλικ στο TCL Miracle III για να απομονώσεις το γράφημα από την συγκεκριμένη μονάδα, όπως βλέπεις εδώ: (...αναμονή να δεήσει και πάλι ο server του insomnia για να ανεβάσω εικόνα) Spoiler Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από Pan_K 1
akiskar123 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 11 λεπτά πριν, Pan_K είπε Αν δεν πείθεσαι ότι θα πέσει οικτρά η κατανάλωση αφού πιάσει την ζητούμενη θερμοκρασία και δεν θες να το βάλεις να δουλεύει όλο το βράδυ δες τι θα κάνει το δικό μου 9άρι εδώ Οχι προς Θεου δεν ειναι οτι δεν πειθομαι,ναι οταν πιανει την ζητουμενη πεφτει,τωρα απο 28 εβαλα ζητηση 27 κ ανεβηκε λιγο στα 200 watt,θα το αφησω σημερα το βραδυ,απλα εαν το αφησω ετσι θα το δαγκωσω το βραδυ,τι ρυθμισεις ν βαλω για υπνο;
Pan_K Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, akiskar123 είπε τι ρυθμισεις ν βαλω για υπνο; Το έχεις σε υπνοδωμάτιο; Βάλτο είτε στο "σίγαση" αν θες να είναι απολύτως αθόρυβο είτε στο "χαμηλά" και στο "gentle wind" για να μην σε χτυπάει ο κρύος αέρας. Θερμοκρασία όπου νιώθεις άνετα (28 βαθμοί;). Να και μία ωραία εικόνα: Επεξ/σία πριν από 12 ώρες από Pan_K 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα