Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε εποχές όπως αυτή, όπου ακόμα και οι Ιάπωνες κατασκευαστές mini split αρχίζουν επιτέλους να καταλαβαίνουν ότι ο απομακρυσμένος έλεγχος δεν είναι πολυτέλεια αλλά βασικό κριτήριο επιλογής, και ενώ ορισμένοι καταναλωτές ίσως να προτιμούσαν ακόμα τις low-cost ιαπωνικές επιλογές (για λόγους εμπιστοσύνης στο brand, προσδοκώμενης αξιοπιστίας, συμπεριφοράς κ.λπ.) έναντι του πληθωρικού κινέζικου ανταγωνισμού -ο οποίος προσφέρει συνήθως καλύτερα specs και Wi-Fi ως στάνταρντ σε παρόμοιες ή χαμηλότερες τιμές -ας δούμε τι έκανε η MHI...

Το μοντέλο Nyoko SRK**ZSP-W1 / SRC**ZSP-W1, που αρχικά σχεδιάστηκε χωρίς καμία δυνατότητα Wi-Fi, ξεκίνησε πλέον να διατίθεται... με ένα Broadlink universal remote στην κούτα! 

Όταν η καινοτομία... δεν έχει socket, αλλά έρχεται σε pocket 😃

*Το διαπίστωσα ο ίδιος σε ξένο forum, όπου κάποιος έλεγε γι' αυτό και δημοσίευσε φωτογραφίες από το περιεχόμενο του κουτιού.

Επεξ/σία από amotida
  • Haha 2
  • Απαντ. 10,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
14 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Ρε παιδιά, όσοι έχετε Midea, μπορείτε να μου πείτε εάν παρατηρείτε το παρακάτω φαινόμενο;

Έχουμε στο νοσοκομείο 8 12αρια 3 ετών.

Καθαρίστηκαν πριν 2 εβδομάδες.

Ενώ τα περισσότερα δουλεύουν καλά, 3 από αυτά, μοιάζουν μέσα να μην φυσάνε σχεδόν καθόλου. Έτσι ήταν και το χειμώνα απλά υπέθετα ότι ίσως είναι βρώμικα. Τώρα που έγινε συντήρηση, πάλι τα ίδια. Είναι δυνατόν τόσο καινούργια μηχανήματα να μην φυσάνε;

Εν τω μεταξύ ένα 24αρι της θείας μου, σχεδόν 2 ετών, φυσάει αισθητά λιγότερο από το 18αρι Panasonic...

Μάλλον έχει γίνει άρπα κόλα συντήρηση και δεν έχουν καθαρίσει τους ανεμιστήρες που έχουν πιάσει μάκα. Είναι λογικό σε μηχανήματα που δουλεύουν 24 ώρες το 24άωρο. Τα έχουμε και εμείς σε αρχαιολογικό χώρο που δουλεύουν στο φουλ και ανεξέλεγκτα. Κακή τοποθέτηση που έχει γίνει σχεδόν στον αέρα ακόμα και σε κοντέινερ που μέσα βαράει και 50 βαθμούς θερμοκρασία. Πάλι καλά που αντέχουν και δεν είναι θέμα μάρκας.

Δημοσ.

Έγινε εγκατάσταση σήμερα στο Fujitsu aseh09kgtg , 2.4m από το πάτωμα, με αέρα δεξιά αριστερά και πάνω, οι  σωληνώσεις με ρήση προς τα έξω στα 3.5 μέτρα , 11 λεπτά vacuum στην εξωτερική μονάδα και η αποχέτευση είναι κομπλε. Ελπίζω να έχει πάει καλά η εγκατάσταση! Το άφησα ανοιχτό και πήγαμε για μπάνιο!! Καλό καλοκαίρι σε όλους και ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές !!

• Like 6
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Βρίσκομαι σε αναζήτηση κλιματιστικού και διαβάζοντας το φόρουμ η αλήθεια είναι ότι έχω καταμπερδευτεί)
Σας παραθέτω συμπληρωμένο το ερωτηματολόγιο. Ο χώρος που χρειάζεται να καλυφθεί είναι το σαλόνι, 1 υπνοδωμάτιο που είναι διπλά από το σαλόνι με την πόρτα πάντα ανοιχτή και κάποιες φορές η κουζίνα (παραθέτω το σχεδιάγραμμα).

Έχω δει το Midea All Easy Pro, δεν ξέρω αν είναι καλή επιλογή ή θα προτείνατε κάτι άλλο.
Ευχαριστώ!

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1200€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Αλλαγή παλαιού ανεπαρκούς κλιματιστικού 18000BTUs
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 90% ψύξη / 10% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης, πάρα πολύ σπάνια για θέρμανση
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Καλοριφέρ με φυσικό αέριο
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλόνι, περίπου 24τμ., υπνοδωμάτιο 12τμ. και σε κάποιες περιπτώσεις και κουζίνα
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Κορδελιό Θεσσαλονίκης, https://penteli.meteo.gr/stations/kordelio/
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Θα προτιμούσα μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβο και να έχει wifi. Αν έχει και ιονιστή, δεν θα έλεγα όχι
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλούτσικες μονώσεις, πλαστικά κουφώματα με διπλά τζάμια, το σπίτι στον δεύτερο όροφο μονοκατοικίας. Το σπίτι είναι σε ανοιχτό χώρο, όποτε το χτυπάει ο ήλιος συνέχεια.

room1.jpg

room2.jpg

House.jpg

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, robbad είπε

Καλούτσικες μονώσεις

Έχει γίνει κάποια ενεργειακή αναβάθμιση στους τοίχους; Όχι κουφώματα, τοίχους.

Με αυτά τα δεδομένα το 18ρι δεν γίνεται να είναι ανεπαρκές, εκτός αν είναι χαλασμένο. Το υπνοδωμάτιο θέλει ένα 9ρι και το σαλόνι ένα 12ρι, οπότε κάτι δεν πάει καλά.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, akiskar123 είπε

Pan_K Δεν το αφησα χθες το βραδυ,επειδη επεσε η θερμοκρασια κ φυσουσε αρκετα το βραδυ εδω θεσσαλονικη οποτε δεν χρειαζοταν a/c.

Δεν πειράζει. Καλύτερα. Ελπίζω να είδες από το δικό μου ότι έκαψε λιγότερο από μια κιλοβατώρα σε 8 ώρες. 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Έχει γίνει κάποια ενεργειακή αναβάθμιση στους τοίχους; Όχι κουφώματα, τοίχους.

Με αυτά τα δεδομένα το 18ρι δεν γίνεται να είναι ανεπαρκές, εκτός αν είναι χαλασμένο. Το υπνοδωμάτιο θέλει ένα 9ρι και το σαλόνι ένα 12ρι, οπότε κάτι δεν πάει καλά.

Στους τοίχους υπάρχει εξωτερική μόνωση με φελιζόλ 5εκ.
Το 18ρι είναι πάρα πολύ παλιό, με το ζόρι δουλεύει. Γι' αυτό και θέλω να το αλλάξω

Δημοσ.

Διαβάζοντας πριν λίγο σε κάποια άλλα forums, σκεφτόμουν πόσο τυχεροί είναι οι άπειροι εδώ μέσα…

Από ένα άλλο ξένο forum μαζεμένα, κάποιος παραπονιόταν -παραθέτω:
«Αγόρασα ένα κλιματιστικό Hisense και αναρωτιέμαι αν είναι φυσιολογικό, όταν το βάζω σε λειτουργία ψύξης και φτάσει τη ζητούμενη θερμοκρασία, να σταματάει ο συμπιεστής και να μένει μόνο ο ανεμιστήρας, πράγμα που δημιουργεί πολλή υγρασία. Μόλις σταματάει ο συμπιεστής, νιώθω αμέσως την υγρασία στο δωμάτιο. Ποιο θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα; Κατά τα άλλα, η μονάδα είναι καινούρια, έχει μόνο έναν μήνα. Και όταν είναι απενεργοποιημένο, δεν υπάρχει υγρασία στο δωμάτιο.»

Και του απαντά κάποιος άλλος  -που, από τις πολλές του αναρτήσεις, φαίνεται να είναι και τεχνικός ψυκτικός (ή τουλάχιστον έτσι προκύπτει), από τον οποίο θεωρητικά θα περίμενε κανείς κάτι παραπάνω:

«Πάρε τηλέφωνο τον εγκαταστάτη σου και ρώτα τον. Αυτό που περιγράφεις δεν μπορεί να συμβεί σε κανένα κλιματιστικό, και ο μόνος πιθανός λόγος είναι να έχεις βουλωμένη αποχέτευση συμπυκνωμάτων ή να λιμνάζει νερό στην εσωτερική μονάδα, το οποίο μετά στάζει στον τοίχο. Το ίδιο συμβαίνει αν έχεις το σωλήνα να καταλήγει σε μπιτονάκι και δεν το αδειάζεις, οπότε γεμίζει και γυρίζει πίσω στη μονάδα. Ο ανεμιστήρας του κλιματιστικού δεν δημιουργεί υγρασία! Αντίθετα, το κλιματιστικό τραβάει την υγρασία από το δωμάτιο και τη στέλνει στον σωλήνα. Ή αυτό, ή έχεις άλλη πηγή υπερβολικής υγρασίας.»

🤣

Θεός φυλάξοι από τέτοιους «επαγγελματίες», forumίστες και απαντήσεις…

• Sad 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mechpanos είπε

Θέλει να πάρει ο αδερφός μου ένα 12άρι για το σαλόνι. Από τα οικονομικά μοντέλα που παίζουν αυτόν τον καιρό, για να μην ψάχνω πολλές σελίδες πίσω, έχουμε κάποιο που προτείνουμε για οικονομία στην κατανάλωση και αξιοπιστία; Γιατί κοιτάει κάτι no-name που του πλασάρουν για καλά/πολύ χαμηλής κατανάλωσης, αλλά είναι όντως έτσι; Το brand είναι το chiq, καλές κριτικές βλέπω στο skroutz αλλά δεν τις εμπιστεύομαι, λέει ο άλλος πχ. ως καλό ότι το βάζει στους 26 και κάνει το δωμάτιο πάγο, δηλαδή αν το βάλει στους 18 τί θα το κάνει Σιβηρία... το insomnia έχει τμήμα iso quality control πολύ πιο δυνατό :)

https://www.plaisio.gr/tcl-miracle-iii-12chsd-tpg21i-i-o-klimatistiko-12-000-btu-h_4402480

47 λεπτά πριν, robbad είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Βρίσκομαι σε αναζήτηση κλιματιστικού και διαβάζοντας το φόρουμ η αλήθεια είναι ότι έχω καταμπερδευτεί)
Σας παραθέτω συμπληρωμένο το ερωτηματολόγιο. Ο χώρος που χρειάζεται να καλυφθεί είναι το σαλόνι, 1 υπνοδωμάτιο που είναι διπλά από το σαλόνι με την πόρτα πάντα ανοιχτή και κάποιες φορές η κουζίνα (παραθέτω το σχεδιάγραμμα).

Έχω δει το Midea All Easy Pro, δεν ξέρω αν είναι καλή επιλογή ή θα προτείνατε κάτι άλλο.
Ευχαριστώ!

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1200€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Αλλαγή παλαιού ανεπαρκούς κλιματιστικού 18000BTUs
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 90% ψύξη / 10% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης, πάρα πολύ σπάνια για θέρμανση
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Καλοριφέρ με φυσικό αέριο
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλόνι, περίπου 24τμ., υπνοδωμάτιο 12τμ. και σε κάποιες περιπτώσεις και κουζίνα
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Κορδελιό Θεσσαλονίκης, https://penteli.meteo.gr/stations/kordelio/
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Θα προτιμούσα μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβο και να έχει wifi. Αν έχει και ιονιστή, δεν θα έλεγα όχι
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλούτσικες μονώσεις, πλαστικά κουφώματα με διπλά τζάμια, το σπίτι στον δεύτερο όροφο μονοκατοικίας. Το σπίτι είναι σε ανοιχτό χώρο, όποτε το χτυπάει ο ήλιος συνέχεια.

room1.jpg

room2.jpg

House.jpg

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-all-easy-pro-series-aep2-12nxd6-i-o-klimatistiko-12-000-btu-h_3948633

https://www.plaisio.gr/midea-all-easy-pro-series-aep2-09nxd6-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_3948609

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, chemkyr είπε

Θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1. Πόσο νόημα έχει να κάνεις μετρήσεις όταν εξωτερική - εσωτερική έχουν τόσο μικρή διαφορά?

2. Το toshiba μήπως είναι μεγάλο για το χώρο που το έχεις? Αν χαμήλωνες την ζητούμενη θερμοκρασία, μήπως θα είχες πιο στρωτή και οικονομική λειτουργία?

Το πρώτο ερώτημα είναι μια πονεμένη ιστορία. Μπορείς να έχεις ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες την σήμερον ημέρα; Ληστείες, κατσαρίδες (που τρυπώνουν κάτω από τις σίτες), φασαρία... Επιπλέον, αν δεν φυσά αέρας (που δεν φυσά τα βράδια του καλοκαιριού συνήθως) δεν εισέρχεται εύκολα το δροσερό αεράκι για να κρυώσει κάπως τον χώρο. Και οι τοίχοι έχουν συσσωρεύσει τόση θερμότητα, που ακτινοβολούν μανιασμένα το βράδυ. Οπότε δεν το αποφεύγεις το κλιματιστικό. 

Στο δεύτερο ερώτημα έχω το μικρότερο μοντέλο του Edge που είναι διαθέσιμο στην αγορά. Υπό προϋποθέσεις κατεβαίνει μέχρι 120 watt. Οχι παρακάτω. Με την ευκαιρία να πω επίσης ότι τα μεγάλα EER τα βλέπεις με αυξημένη παροχή αέρα. Στα Fujitsu όμως μπορείς να δεις EER 9 στην χαμηλότερη παροχή. Εγώ πάντως το έχω επίτηδες υποδιαστασιολιγήσει. Και καλά κάνω απ ότι φαίνεται. Η διπλή συρόμενη μεσόπορτα είναι μονίμως ανοιχτή και δουλεύει σε χώρο τουλάχιστον 32 τμ.  

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 minutes ago, Pan_K said:

Το πρώτο ερώτημα είναι μια πονεμένη ιστορία. Μπορείς να έχεις ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες την σήμερον ημέρα; Ληστείες, κατσαρίδες (που τρυπώνουν κάτω από τις σίτες), φασαρία... Επιπλέον, αν δεν φυσά αέρας (που δεν φουσάτα βράδια του καλοκαιριού συνήθως) δεν εισέρχεται εύκολα το δροσερό αεράκι για να κρυώσει κάπως τον χώρο. Και οι τοίχοι έχουν συσσωρεύσει τόση θερμότητα, που ακτινοβολεί μανιασμένα το βράδυ. Οπότε δεν το αποφεύγεις το κλιματιστικό. 

Στο δεύτερο ερώτημα έχω το μικρότερο μοντέλο του Edge που είναι διαθέσιμο στην αγορά. Υπό προϋποθέσεις κατεβαίνει μέχρι 120 watt. Οχι παρακάτω. Με την ευκαιρία να πω επίσης ότι τα μεγάλα EER τα βλέπεις με αυξημένη παροχή αέρα. Στα Fujitsu όμως μπορείς να δεις EER 9 στην χαμηλότερη παροχή. Εγώ πάντως το έχω επίτηδες υποδιαστασιολιγήσει. Και καλά κάνω απ ότι φαίνεται. Η διπλή συρόμενη μεσόπορτα είναι μονίμως ανοιχτή και δουλεύει σε χώρο τουλάχιστον 32 τμ.  

το δεύτερο ερώτημα που έκανα προκύπτει από το διάγραμμα που παρέθεσες και τα αρκετά ον-οφ που φαίνονται σε αυτό. Δεν νομίζω ότι έχεις υποδιαστασιολογήσει, το αντίθετο υποθέτω.

Εγώ θέλω πραγματικά να υποδιαστασιολογήσω, και θα το δοκιμάσω πιστεύω σύντομα, μεταφέροντας ένα παλιό 12άρι κλιματιστικό σε χώρο που πριν υπήρχε 18άρι. Με ενδιαφέρει κυρίως η θέρμανση και θέλω να τεστάρω.

Επεξ/σία από chemkyr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, chemkyr είπε
44 λεπτά πριν, Pan_K είπε

το δεύτερο ερώτημα που έκανα προκύπτει από το διάγραμμα που παρέθεσες και τα αρκετά ον-οφ που φαίνονται σε αυτό. Δεν νομίζω ότι έχεις υποδιαστασιολογήσει, το αντίθετο υποθέτω

Όπως γράφω πιο πάνω, συνήθως η μεσόπορτα είναι ανοιχτή και ο χώρος είναι 32τμ. Η δοκιμή έγινε με κλειστή την μεσόπορτα, οπότε ο χώρος περιορίστηκε στα 14τμ. Ως εκ τούτου δεν θα πρότεινα το Edge σε μικρό δωμάτιο για ψύξη την νύχτα. 

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι για την περιέργεια (και ίσως και λίγη... κλιματιστική nerd-ίλα :)), και καθώς αρκετές φορές έχω δει εδώ μέσα σχόλια που αναφέρονται στο «υψηλό» κόστος εγκατάστασης για μονάδες κλιματιστικών, και γνωρίζοντας από άλλα forums γειτονικών βαλκανικών χωρών ότι εκεί συχνά αναφέρονται ακόμα υψηλότερες τιμές, αποφάσισα να κάνω μια πρόχειρη στατιστική σύγκριση.
Και με τη βοήθεια ενός εργαλείου AI, ετοίμασα έναν ενδεικτικό πίνακα με τυπικό εύρος τιμών εγκατάστασης για μονάδες μικρής ισχύος (9.000–12.000 BTU). Ο πίνακας αντιπροσωπεύει τιμές που ισχύουν το 2024–2025, βάσει forums, links τεχνικών εταιρειών και εμπορικών προσφορών. 
Όπως φαίνεται, τα τελευταία χρόνια οι τιμές εγκατάστασης στην Ελλάδα παραμένουν σχετικά σταθερές, ενώ σε πολλές άλλες χώρες της περιοχής έχουν ανέβει αισθητά.

Screenshot_1.jpg

*Για να υπάρχει και ένα σημείο αναφοράς: πριν από περίπου 10 χρόνια, στη Ρουμανία (χώρα που βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα ως προς τις τιμές εγκατάστασης), οι χρεώσεις κυμαίνονταν γύρω στα 90–120 EUR, ενώ -αν δεν κάνω λάθος- και στην Ελλάδα τότε διαμορφώνονταν περίπου στα 100 EUR.

**Να σημειώσω, πάντως, ότι οι τιμές που παρουσιάζονται στον πίνακα αφορούν τις «συνήθεις» χρεώσεις — δηλαδή το τυπικό εύρος που συναντάται πιο συχνά στην πράξη.
Δεν περιλαμβάνουν τις πιο ακριβές περιπτώσεις. Για παράδειγμα, στη χώρα που βρίσκεται πρώτη στον πίνακα, εντοπίστηκε προσφορά εγκατάσταση με χρέωση που έφτανε τα ~355 EUR, ενώ η ίδια εταιρεία προσφέρει «τυπική» εγκατάσταση έναντι 300 EUR. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο πακέτων ήταν η συμπερίληψη έως και 2 μέτρων λευκού πλαστικού καναλιού για επένδυση του εσωτερικού δικτύου σωληνώσεων (χωρίς όμως κάλυψη ή αισθητική πρόβλεψη για εξωτερικές σωληνώσεις).

Επεξ/σία από amotida
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Pan_K είπε

Δεν πειράζει. Καλύτερα. Ελπίζω να είδες από το δικό μου ότι έκαψε λιγότερο από μια κιλοβατώρα σε 8 ώρες. 

Fujitsu aseh09kmcg σε 8 ώρες χτες με ζητούμενη 25 σε λειτουργία ψύξης έκαψε 931 Wh.(αθήνα Νεα σμύρνη)

Spoiler

image.png.cac36f4a73abd21f089a7578718ef03e.png

Το αντίστοιχο 12αρι στο σαλόνι σήμερα σε 6 ώρες  με ζητούμενη πάλι 25 σε λειτουργία ψύξης, 1.70 kWh (μέση τιμή 285 W)

Spoiler

image.png.109d88ab87d63c6959bf6304e8f52cda.png

Επεξ/σία από tzagaritos
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...