cmaniac Δημοσ. χθες στις 12:35 πμ Δημοσ. χθες στις 12:35 πμ 1 ώρα πριν, Lofarek είπε Το toshiba δεν ακολουθει το μοτιβο των daikin δηλαδη χαμηλα συνεχομενα watts. Το λειτουργω στο χαλαρο 27 με 28 ζητουμενη σε συνδιασμο με ανεμιστηρα οροφης. Σε τετοιες ζητουμενες δουλευει on off οπως βλεπεις και στο διαγραμμα Οταν ζητηθει 26 τοτε παει σε συνεχομενη λειτουργια και τα ελαχιστα watts που εχω δει ειναι 140 για το 13ρι. Το 10ρι σιγουρα πηγαινει και πιο κατω. Βασικα ειναι το ιδιο μηχανημα με αλλες ρυθμισεις γι αυτο και η διαφορα στην τιμη ειναι μηδαμινη. Παροτι ομως δεν κατεβαινει οσο τα daikin η συνολικη καταλισκομρνη ενεργεια ριναι η ιδια οσο θα καταναλωνε αν λειτουργουσε συνεχεια στα 87 watt. (1830 wh / 21.1 h)= 87 w περιπου. Στελνω και απο την εφαρμογη την συνολικη ενεργεια που εχει καταναλωσει τον Ιουνιο μεχρι τωρα Καλώς τον. Επειδή παίζω κι εγώ με το δικό μου που εχει SEER κοντα στο 10, εχω δει ότι μπορω να το σταθεροποιησω με ανεμιστήρα Low στο cooling, ή ακόμα καλύτερα, με dry mode και ανεμιστήρα auto. Έχεις δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο;
Lofarek Δημοσ. χθες στις 12:37 πμ Δημοσ. χθες στις 12:37 πμ 1 λεπτό πριν, cmaniac είπε Καλώς τον. Επειδή παίζω κι εγώ με το δικό μου που εχει SEER κοντα στο 10, εχω δει ότι μπορω να το σταθεροποιησω με ανεμιστήρα Low στο cooling, ή ακόμα καλύτερα, με dry mode και ανεμιστήρα auto. Έχεις δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο; Οχι εχω ανεμιστηρα στην σκαλα 2 (5 max) θα το δοκιμασω.......😊😊
xristina1234 Δημοσ. χθες στις 01:20 πμ Δημοσ. χθες στις 01:20 πμ 2 ώρες πριν, Klausx είπε KL καλύτερα. Ειναι εκτος μπατζετ.. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 500 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού: Αντικατάσταση Επιθυμητό κατάστημα: Ισως πλαισιο Χρήση κλιματιστικού: 100% ψύξη Συχνότητα χρήσης: Το καλοκαίρι σχεδόν όλη μέρα Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης: εχω άλλο τρόπο θέρμανσης Χώρος που θα τοποθετηθεί: Υπνοδωμάτιο Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features: Αθόρυβο, καθαρος και ποιοτικός αέρας Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό: -
Pan_K Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 22 ώρες πριν, geovolara είπε Καλησπέρα στην παρέα θα ηθελα να ρωτήσω για τις μετρήσεις ενέργειας , θερμοκρασίας και υγρασίας τι εξοπλισμό έχετε ? Εγκατέστησα πρόσφατα το tcl miracle iii και δεν με καλύπτει καθόλου η εφαρμογή του . Καλημέρα. Η πιο φθηνή λύση είναι μία πρίζα tapo p110 (10 ευρώ) και ένα θερμόμετρο Mi temperature and humidity sensor 2 (8 ευρώ περίπου).
Pan_K Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) Σύγκριση Wellio TAC 09-CHSD/IFI και TCL Miracle III 9k σε παρόμοιες εξωτερικές/εσωτερικές συνθήκες. Τρελή ομοιότητα. Πραγματικά πιστεύω ότι το Miracle έχει καλύτερο EER επειδή η μέγιστη παροχή αέρα είναι αρκετά ανεβασμένη σε σχέση με το Wellio. Wellio TAC 09-CHSD/IFI: TCL Miracle III: Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από Pan_K 5
dimkir Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 17 ώρες πριν, Georpap1987 είπε Το yukai 13 το έχω δει μέσω tapo να κατεβαίνει σε ευνοικες εξωτερικές μέχρι και 138..και το mitsubishi 71zr μέσω tuya μέχρι και 325.. καλημέρα φίλε μου είσαι ευχαριστημένος απο το Mitsubishi 71 zr από θέμα κατανάλωσης,θορύβου,ποιότητας και αν επιτρέπεται πόσο το αγόρασες; Με Wi-Fi ή όχι; Είμαι ανάμεσα σε αυτό και στο Fujitsu aseg24kmte
yiannis_1 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Pan_K said: Σύγκριση Wellio TAC 09-CHSD/IFI και TCL Miracle III 9k σε παρόμοιες εξωτερικές/εσωτερικές συνθήκες. Τρελή ομοιότητα. Πραγματικά πιστεύω ότι το Miracle έχει καλύτερο EER επειδή η μέγιστη παροχή αέρα είναι αρκετά ανεβασμένη σε σχέση με το Wellio. Wellio TAC 09-CHSD/IFI: TCL Miracle III: Λέμε καμιά φορά συμπεριλαμβανομένου και εμού, που έχω κλώνο της Morris, για όλους τους κλώνους tcl (morris, tesla, wellio) πόσο ίδια είναι η συμπεριφορά τους, η εμφάνιση τους κτλ. Θα ήθελα να ξέρω όμως αν πραγματικά τα μηχανήματα έχουν διαφορές σε μικρά πράγματα, ηλεκτρονικά που περιέχουν, πυκνωτές, πηνία, τρανζίστορ στο εσωτερικό των κεντρικών μονάδων ελέγχου. Γιατί σίγουρα η μακροζωία του μηχανήματος εξαρτάται και απο την αντοχή της πλακέτας. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από yiannis_1
anergos13 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες Μια Γενικη ερωτηση! Σε οσους εκαναν αγορα απο Plaisio με καρτα της Εθνικης το Μαιο εχει μπει το συνολο της επιστροφής 20% ? Πηρα τηλ την Παρασκευη και απαντησαν το τυπικο που ανεφερε η καμπανια εως 23 Ιουνιου , αλλα μεχρι τωρα τπτ....
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 16 ώρες πριν, liakinen είπε Για ένα κλιματιστικό που θα δουλέψει τις μέρες με αρκετή ζέστη (38 και πάνω) από12:00 μέχρι 22:00 τι θερμοκρασία θεωρείται "σωστή" για τον οργανισμό μας; 26-27 είναι καλά; Οι μπαλκονόπορτες θα ανοίγουν κατά διαστήματα αναγκαστικά. Ανεμιστήρας στο αυτόματο; Κλιματιστικό Daikin Sensira. Από σένα εξαρτάται αλλά και από σε τι πληθυσμό αφορά (πχ ηλικιωμένοι).
sap00 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 52 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε Γιατί σίγουρα η μακροζωία του μηχανήματος εξαρτάτε και απο την αντοχή της πλακέτας. Είναι και θέμα τύχης, και άλλων παραγόντων. Βλέπουμε νέα επώνυμα να καίνε πλακέτα, και παμπάλαια ανώνυμα να είναι ακόμα οκ... Για αυτό προσέχουμε και τις εγγυήσεις.
raikou Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 2 ώρες πριν, anergos13 είπε Μια Γενικη ερωτηση! Σε οσους εκαναν αγορα απο Plaisio με καρτα της Εθνικης το Μαιο εχει μπει το συνολο της επιστροφής 20% ? Πηρα τηλ την Παρασκευη και απαντησαν το τυπικο που ανεφερε η καμπανια εως 23 Ιουνιου , αλλα μεχρι τωρα τπτ.... ουτε εμενα τιποτα 1
liakinen Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 2 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Από σένα εξαρτάται αλλά και από σε τι πληθυσμό αφορά (πχ ηλικιωμένοι). Ηλικιωμένοι φίλε. Οι γονείς μου θα το χρησιμοποιούν γι'αυτό ρωτάω. Αν κάποιος έχει αντίστοιχη περίπτωση να μου δώσει μία συμβουλή. Δεν πρόκειται να κοιμούνται το βράδυ με ανοιχτό το κλιματιστικό. Μόνο σε περιπτώσεις με θερμοκρασίες 34+ θα ανάβει από 12:00 μέχρι 22:00 περίπου. Θεωρώ 26-27 είναι καλά. Πρώτη φορά βάλαμε κλιματιστικό.
Arkin Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) Όταν αναφέρουν στην δωρεάν εγκατάσταση αυτό είναι για τοίχο? Αύριο θα έρθουν να περάσουν το sensira και ζήτησαν 30 ευρώ για βάσεις για να μπει κάτω στο πάτωμα και όχι στον τοίχο. Λέει 10 χρόνια έτσι είναι. Όντως χρεώνουν τις βάσεις εξωτερικής μονάδας για δάπεδο η να πάρω πλαίσιο να τους το αναφέρω? Παροχή βάσης εξωτερικής μονάδας και σωληνώσεις έως 3 μέτρα Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από Arkin
Aflo Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 2 ώρες πριν, Arkin είπε Όταν αναφέρουν στην δωρεάν εγκατάσταση αυτό είναι για τοίχο? Αύριο θα έρθουν να περάσουν το sensira και ζήτησαν 30 ευρώ για βάσεις για να μπει κάτω στο πάτωμα και όχι στον τοίχο. Λέει 10 χρόνια έτσι είναι. Όντως χρεώνουν τις βάσεις εξωτερικής μονάδας για δάπεδο η να πάρω πλαίσιο να τους το αναφέρω? Παροχή βάσης εξωτερικής μονάδας και σωληνώσεις έως 3 μέτρα Έλεος, κάτω από 5 ευρώ κοστίζουν. Πίεσε τους διαφορετικά πάρε από δω https://athinaikipsiktiki.gr/product/επιδαπεδιεσ-βασεισ-κλιματισμου-42χ10cm-γι/ Υπάρχει feedback. από praktiker δωρεάν εγκατάσταση? Βάζουν 3μ σωλήνα και αντλία κενού? 20 λεπτά πριν, Aflo είπε Υπάρχει feedback. από praktiker δωρεάν εγκατάσταση? Βάζουν 3μ σωλήνα και αντλία κενού? Βρήκα τους όρους τπυλαχιστον απο παλαιότερη αναρτηση. Αναφέρουν μέχρι 3 μέτρα χαλκοσωλήνα ενώ έπρεπε να γράφει τουλάχιστον και περί κενού στο κύκλωμα χωρίς να γράφει απαραίτητα αντλία κενού https://www.praktiker.gr/m/p/egkatastasi-klimatistikou-16000-24000-btu-128696?ref=reccodo-search 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) Πιο χαμηλά δεν γίνεται. Και εγκατάσταση από συνεργείο της αρεσκείας σας. https://www.praktiker.gr/p/wellio-tac-09chsd-ifi-klimatistiko-inverter-9000btu-143413 Αλλά και αυτό καλό φαίνεται σε τιμή πολύ χαμηλότερη από ότι το βρίσκει κανείς συνήθως. Με 10 χρόνια εγγύηση. Δεν νομίζω να το έχει δοκιμάσει κανείς ως τώρα, αλλά ίσως αξίζει. https://www.praktiker.gr/p/aux-q-series-asw-h09b5a4-qcr3di-klimatistiko-inverter-9000btu-159084. Αν αληθεύει, βάσει προδιαγραφών μπορεί να κατέβει στα 100watt στην ψύξη. https://auxsolutions.gr/shop/ac-units/ac-residential/ac-residential-qseries-ac-residential/asw-h09b5ba-qcr3di-c0/. Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από Pan_K
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα