amotida Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου @Pan_K Από περιέργεια: γιατί δεν καταγράφει τίποτα όλη αυτή την ώρα; Εννοώ κατανάλωση σε κατάσταση αναμονής... Το είχες αποσυνδέσει από το ρεύμα;
vdeseris Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, liakjim είπε Δοκίμασες να βάλεις χειροκίνητα τον ανεμιστήρα του Mitsubishi σε πιο γρήγορη ταχύτητα; Στο low αν θυμαμαι καλά τραβαει 280 watt, στο medium ανεβαίνει στα 480 watt και στο high ακόμα παραπάνω!
liakjim Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 25 λεπτά πριν, vdeseris είπε Στο low αν θυμαμαι καλά τραβαει 280 watt, στο medium ανεβαίνει στα 480 watt και στο high ακόμα παραπάνω! Περίεργο, θα περίμενα ακριβώς το αντίθετο...
vdeseris Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, liakjim είπε Περίεργο, θα περίμενα ακριβώς το αντίθετο... Μιλαω για στιγμιαιες τιμές. Να το αφήσω για πολλή ώρα πχ στην μεγάλη σκάλα για δοκιμή?
Pan_K Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 1 ώρα πριν, amotida είπε @Pan_K Από περιέργεια: γιατί δεν καταγράφει τίποτα όλη αυτή την ώρα; Εννοώ κατανάλωση σε κατάσταση αναμονής... Το είχες αποσυνδέσει από το ρεύμα; Δεν ξέρω τι συνέβη. Ήταν διαρκώς συνδεδεμένο στο ρεύμα. Πιθανολογώ ότι το Miracle σε standby δεν έχει ιδιαίτερες διακυμάνσεις στην κατανάλωση όπως κάποια άλλα και ο μετρητής κατανάλωσης που στέλνει δεδομένα μόλις αντιληφθεί κάποια αλλαγή παγώνει και δεν στέλνει δεδομένα. 1 ώρα πριν, vdeseris είπε Το Mitsubishi αν και 12άρι κοντράρει τα 24άρια στο grafana. Λέτε να το βάψω μπλέ και να το πετάξω στην θάλασσα? 😋 Τα φίλτρα του είναι καθαρά; Πότε έγινε τελευταία φορά συντήρηση; Μήπως το δωμάτιο ή την εξωτερική μονάδα την χτυπάει ο μεσημεριανός/απογευματινός ήλιος; 1
vdeseris Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 7 λεπτά πριν, Pan_K είπε Τα φίλτρα του είναι καθαρά; Πότε έγινε τελευταία φορά συντήρηση; Μήπως το δωμάτιο ή την εξωτερική μονάδα την χτυπάει ο μεσημεριανός/απογευματινός ήλιος; Τα φίλτρα τα πλένω σίγουρα μια φορά τον μήνα. Τώρα που θα βαράνε 12ώρα σίγουρα κάθε 10 μέρες. Συντήρηση έγινε πέρυσι το καλοκαίρι αλλά βλέπω ότι η φτερωτή έχει αρκετή βρωμιά. Ξέρουμε κάποιον από Θεσσαλονίκη που κάνει καθαρισμό με ελεφαντάκι? Και τα δύο κλιματιστικά βρίσκονται στην δυτική πλευρά του σπιτιού και τα χτυπάει ο ήλιος (όχι απευθείας, έχουμε τέντες) από το μεσημέρι μέχρι την δύση του ήλιου.
liakjim Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 52 λεπτά πριν, vdeseris είπε Μιλαω για στιγμιαιες τιμές. Να το αφήσω για πολλή ώρα πχ στην μεγάλη σκάλα για δοκιμή? Ναι θα το δοκιμαζα 2
amotida Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 10 minutes ago, Pan_K said: Δεν ξέρω τι συνέβη. Ήταν διαρκώς συνδεδεμένο στο ρεύμα.(...) Μάλιστα, μου φαίνεται λίγο περίεργο. Δηλαδή, ακόμη και σε κατάσταση αναμονής, κάποια κατανάλωση θα έπρεπε να φαίνεται, έστω σταθερή (π.χ. 0,7–0,8W όπως βλέπω σε κάποιο δικό μου μηχάνημα… ή και λίγο παραπάνω ή λιγότερο - π.χ. ακόμη και 0,5W όπως έχω δει στο Toshiba Edge σου). Εκτός αν ο μετρητής σου αγνοεί τόσο μικρές τιμές ή έχει κάποια καθυστέρηση/αδράνεια στην αποστολή δεδομένων. Αλλιώς δεν εξηγείται το απόλυτο μηδέν.
Pan_K Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, amotida είπε Μάλιστα, μου φαίνεται λίγο περίεργο Στο δικό μου γράφημα δίνει τιμή 2,15 watt. Το κάνει κάθε βράδυ αυτό. Δεν ανανεώνει δεδομένα για μεγάλο διάστημα και η γραμμή είναι εντελώς ευθεία μέχρι που ενεργοποιείται εκ νέου. Spoiler Επεξ/σία 25 Ιουνίου από Pan_K 1
Spyrito33 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Παιδες καλησπερα!! Μολις μπηκε το All easy pro Midea 18.000BTU απο συνεργειο public στο σαλονι μας!!! Τα παλικαρια πολυ σωστα εκαναν την εγκατασταση (Αντλια κενου χρησιμοποιηθηκε και ακομα χαλκοσωληνας ) το μονο που ηθελαν να το βαλουν στο πατωμα και μετα απο δικη μας απαιτηση κρεμαστηκε στον τοιχο. Επειδη δεν γνωριζω και παρα πολλα( το app της midea δειχνει ωραιο και θα το επεξεργαστω το απογευμα) σε τι λειτουργια να το βαλω? και οσον αφορα με την αφυγρανση μπορειτε να μου πειτε ποτε να τη χρησιμοποιω ή μπαινει αυτοματα???
avidovi Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Πριν κάνα μήνα επανεγκατέστησα το Toyotomi GAN-180GVR, το οποίο το είχα απεγκαταστήσει από το προηγούμενο σπίτι και επειδή δεν το χρειαζόμουν προσωρινά είχε μείνει στο κάλυμμά του για κάνα 8μηνο. Την τρίτη, τέταρτη φορά που το λειτούργησα παρατήρησα ότι μου έσταζε νερά η εσωτερική μονάδα, αλλά και η εξωτερική. Συγκεκριμένα, βάζοντας το χέρι στην εσωτερική μέσα από το δεξί άνοιγμα για τους σωλήνες που πλέον δεν χρησιμοποιείται είδα ότι είχαν μαζευτεί λίγα νερά. Επιπλέον έσταζαν και οι σωλήνες της εξωτερικής μονάδας στο σημείο που σταματάει η μονωτική ταινία στην φώτο αλλά και στους χάλκινους σωλήνες. Φώναξα τον εγκαταστάτη και αφού έριξε μισό μπουκαλάκι νερό στην εσωτερική μονάδα, το οποίο βγήκε κατευθείαν έξω στον κουβά (άρα φαινομενικά δεν υπάρχει κάποια διαρροή ή βουλωμένος σωλήνας), στη συνέχεια μετρώντας μου είπε ότι έφταιγε ότι έλειπε φρέον από το μηχάνημα. Βέβαια αυτό θα έπρεπε να το είχαν δει φαντάζομαι όταν έκαναν την εγκατάσταση (εκτός αν υπάρχει βλάβη και το χάνει) και με χρέωσε εκ νέου για το φρέον 40€ λέγοντας ότι πλέον δεν θα στάζει. Για να μην τα πολυλογώ το κλιματιστικό συνεχίζει και στάζει στα 3 σημεία που προανέφερα, συνήθως όμως αφού περάσουν 1-2 ώρες λειτουργίας. Έχω τσεκάρει με αλφάδι και δείχνει να είναι οκ η τοποθέτηση. Τον κάλεσα για να το ξαναδεί και όσον αφορά την εξωτερική μονάδα υποστήριξε ότι μάλλον είναι λόγω υγροποίησης και τον περιμένω να έρθει. Βέβαια στα κλιματιστικά του δωματίου δεν αντιμετωπίζω θέματα υγροποίησης (με τις ίδιες κλιματικές συνθήκες) Υποψιάζομαι ότι κάτι πρέπει να έχει πάει στραβά στην εν λόγω εγκατάσταση. Έχει κάποιος κάποια ιδέα; Επεξ/σία 25 Ιουνίου από avidovi 1 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Τι βλακείες γράφουν τα "σοβαρά" μέσα. Να το κλείνεις λέει κάθε 8 ώρες για να κρυώσει... https://www.enikos.gr/economy/kafsonas-poso-revma-kaine-to-klimatistiko-kai-o-anemistiras-tips-gia-ti-sosti-chrisi/2392229/ 2 λεπτά πριν, avidovi είπε Καλησπέρα σε όλους, Πριν κάνα μήνα επανεγκατέστησα το Toyotomi GAN-180GVR, το οποίο το είχα απεγκαταστήσει από το προηγούμενο σπίτι και επειδή δεν το χρειαζόμουν προσωρινά είχε μείνει στο κάλυμμά του για κάνα 8μηνο. Την τρίτη, τέταρτη φορά που το λειτούργησα παρατήρησα ότι μου έσταζε νερά η εσωτερική μονάδα, αλλά και η εξωτερική. Συγκεκριμένα, βάζοντας το χέρι στην εσωτερική μέσα από το δεξί άνοιγμα για τους σωλήνες που πλέον δεν χρησιμοποιείται είδα ότι είχαν μαζευτεί λίγα νερά. Επιπλέον έσταζαν και οι σωλήνες της εξωτερικής μονάδας στο σημείο που σταματάει η μονωτική ταινία στην φώτο αλλά και στους χάλκινους σωλήνες. Φώναξα τον εγκαταστάστη και αφού έριξε μισό μπουκαλάκι νερό στην εσωτερική μονάδα, το οποίο βγήκε κατευθείαν έξω στον κουβά (άρα φαινομενικά δεν υπάρχει κάποια διαρροή ή βουλωμένος σωλήνας), στη συνέχεια μετρώντας μου είπε ότι έφταιγε ότι έλειπε φρέον από το μηχάνημα. Βέβαια αυτό θα έπρεπε να το είχαν δει φαντάζομαι όταν έκαναν την εγκατάσταση (εκτός αν υπάρχει βλάβη και το χάνει) και με χρέωσε εκ νέου για το φρέον 40€ λέγοντας ότι πλέον δεν θα στάζει. Για να μην τα πολυλογώ το κλιματιστικό συνεχίζει και στάζει στα 3 σημεία που προανέφερα, συνήθως όμως αφού περάσουν 1-2 ώρες λειτουργίας. Έχω τσεκάρει με αλφάδι και δείχνει να είναι οκ η τοποθέτηση. Τον κάλεσα για να το ξαναδεί και όσον αφορά την εξωτερική μονάδα υποστήριξε ότι μάλλον είναι λόγω υγροποίησης και τον περιμένω να έρθει. Πιστεύετε ότι μπορεί να είναι λόγω κακής εγκατάστασης; Το να στάζει έξω είναι φυσιολογικό. Τώρα για μέσα, μήπως δεν έχει κουμπώσει σωστά ή μάσκα και η λεκάνη; 1
liakjim Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 33 λεπτά πριν, Spyrito33 είπε Παιδες καλησπερα!! Μολις μπηκε το All easy pro Midea 18.000BTU απο συνεργειο public στο σαλονι μας!!! Τα παλικαρια πολυ σωστα εκαναν την εγκατασταση (Αντλια κενου χρησιμοποιηθηκε και ακομα χαλκοσωληνας ) το μονο που ηθελαν να το βαλουν στο πατωμα και μετα απο δικη μας απαιτηση κρεμαστηκε στον τοιχο. Επειδη δεν γνωριζω και παρα πολλα( το app της midea δειχνει ωραιο και θα το επεξεργαστω το απογευμα) σε τι λειτουργια να το βαλω? και οσον αφορα με την αφυγρανση μπορειτε να μου πειτε ποτε να τη χρησιμοποιω ή μπαινει αυτοματα??? Μπορείς να δείξεις φωτογραφίες από την εγκατάσταση μέσα και έξω; 23 λεπτά πριν, avidovi είπε Καλησπέρα σε όλους, Πριν κάνα μήνα επανεγκατέστησα το Toyotomi GAN-180GVR, το οποίο το είχα απεγκαταστήσει από το προηγούμενο σπίτι και επειδή δεν το χρειαζόμουν προσωρινά είχε μείνει στο κάλυμμά του για κάνα 8μηνο. Την τρίτη, τέταρτη φορά που το λειτούργησα παρατήρησα ότι μου έσταζε νερά η εσωτερική μονάδα, αλλά και η εξωτερική. Συγκεκριμένα, βάζοντας το χέρι στην εσωτερική μέσα από το δεξί άνοιγμα για τους σωλήνες που πλέον δεν χρησιμοποιείται είδα ότι είχαν μαζευτεί λίγα νερά. Επιπλέον έσταζαν και οι σωλήνες της εξωτερικής μονάδας στο σημείο που σταματάει η μονωτική ταινία στην φώτο αλλά και στους χάλκινους σωλήνες. Φώναξα τον εγκαταστάτη και αφού έριξε μισό μπουκαλάκι νερό στην εσωτερική μονάδα, το οποίο βγήκε κατευθείαν έξω στον κουβά (άρα φαινομενικά δεν υπάρχει κάποια διαρροή ή βουλωμένος σωλήνας), στη συνέχεια μετρώντας μου είπε ότι έφταιγε ότι έλειπε φρέον από το μηχάνημα. Βέβαια αυτό θα έπρεπε να το είχαν δει φαντάζομαι όταν έκαναν την εγκατάσταση (εκτός αν υπάρχει βλάβη και το χάνει) και με χρέωσε εκ νέου για το φρέον 40€ λέγοντας ότι πλέον δεν θα στάζει. Για να μην τα πολυλογώ το κλιματιστικό συνεχίζει και στάζει στα 3 σημεία που προανέφερα, συνήθως όμως αφού περάσουν 1-2 ώρες λειτουργίας. Έχω τσεκάρει με αλφάδι και δείχνει να είναι οκ η τοποθέτηση. Τον κάλεσα για να το ξαναδεί και όσον αφορά την εξωτερική μονάδα υποστήριξε ότι μάλλον είναι λόγω υγροποίησης και τον περιμένω να έρθει. Βέβαια στα κλιματιστικά του δωματίου δεν αντιμετωπίζω θέματα υγροποίησης (με τις ίδιες κλιματικές συνθήκες) Υποψιάζομαι ότι κάτι πρέπει να έχει πάει στραβά στην εν λόγω εγκατάσταση. Έχει κάποιος κάποια ιδέα; @Klausx
Spyrito33 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Μόλις τώρα, liakjim είπε Μπορείς να δείξεις φωτογραφίες από την εγκατάσταση μέσα και έξω; @Klausx Ειμαι στη δουλεια. Θα βαλω φωτο το απογευμα @liakjim . Αν μπορεις δωσε καμια βοηθεια σε αυτα που ρωτησα! θενξ . 1
metalmike Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, raikou είπε εγω ειχα παρει τα Midea AirGreen 09HFN8 I/O TCL MIRACLE III 12CHSD/TPG21I I/O το πρωτο εχει ωραιο app που δειχνει τη καταναλωση κλπ. Το δευτερο ομως δε δειχνει τιποτα. Σκεφτόμουν για το Miracle III, ενα 9ρι κι ενα 12ρι. Διαφορετικά κάποιο Media. Ένας έμπειρος ψυκτικός μου είπε να προτιμησω TCL από Media. Εντυπώσεις και απο τα 2; Επεξ/σία 25 Ιουνίου από metalmike
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα