Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα παρέλαβα και εγω ένα toshiba edge black 18k btu και από εκεί που το πήρα μ ειπαν ότι η εξωτερική μονάδα είναι η καινούρια με κωδικό RAS-18J2AVSG-E1 ισχύει κάτι τέτοιο; 

• Απαντ. 10,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Arkin είπε

Στο πατωμα μπηκε γιατι δεν γινοταν ψηλα εχουμε καθρεφτη σε ολο το μπαλκονι με τουβλο συν οτι ακριβως εκει περνανε ολα τα καλωδια της ΔΕΗ απο την κολωνα που ερχονται συν οτι ηταν ενα θεμα και το καλωδιο θα διπλωνοταν παρα πολυ τωρα εκατσε ακριβως με ελαχιστο διπλωμα και εχουμε και το αναλογο κενο απο τον τοιχο αλλιως θα ηταν κολλητα αρκετα. Και το παλιο ετσι το ειχα. 

Οκ. Αν θες γράψε εντυπώσεις όταν το δουλέψεις. Έχω ένα 18αρι Panasonic 24 ετών προς αντικατάσταση κάποια στιγμή (λόγω κατανάλωσης). Σκέφτομαι το συγκεκριμένο ως υποψήφιο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, MARIOSNURSE είπε

Οκ. Αν θες γράψε εντυπώσεις όταν το δουλέψεις. Έχω ένα 18αρι Panasonic 24 ετών προς αντικατάσταση κάποια στιγμή (λόγω κατανάλωσης). Σκέφτομαι το συγκεκριμένο ως υποψήφιο.

Ενα 3ωρο που το δουλεψα φαινεται να μπορει να κρατησει ενα μερος 80τμ το εβαλα στο 26 και στο μερος που το εχω καθιστικο-κουζινα 35τμ ειχα 26 στα 40 λεπτα και στα μεσα δωματια εχω δειξει τη διαμορφωση του σπιτιου παλιοτερα με κεντρικο ισιο χολ και αριστερα δεξια δωματια ειχα 26.5 μετα τις 2 ωρες με το μπανιο κλειστο και ενα ακομα δωματιο. 100τμ ειναι το σπιτι μειον τα μπανιο+1 δωματιο 20τμ και τα 2. Απο καταναλωση σκεφτομαι για αυτο που μπαινει στον πινακα που ειχαν δειξει τα παιδια πιο πισω βεβαια θελει ηλεκτρολογο κριμα που δεν μπηκε σε πριζα να τελειωνουμε να βαλω μια tapo και τελος αλλα τελος παντων. Απο τον κεντρικο μετρητη της ΔΕΗ που εχω που μετραει ψηφιακος ειδα 2.2kw στη μεγιστη δυναμη στη μεσαια ειναι στα 1.3kw. Δεν ειδα στο 3ωρο βεβαια ποσο εδειχνε αλλα αυριο θα το τσεκαρω που θα δουλεψει περισσοτερο. Εξωτερικη 32-33 και εσωτερικη πριν το κλιμα στους 30. Αυριο μεθαυριο λενε 39αρια απο Κυριακη πεφτει οποτε εκει να δουμε τι γινεται. Συγκριτικα με το παλιο 24αρι daikin που εκαιγε μονιμα 3.8kw πιστευω οτι δροσισε το ιδιο ακριβως την ιδια ωρα εννοω. Αν κατσεις απο κατω παγωνεις βγαζει πολυ κρυο αερα. Για 827 ευρω+δωρο εγκατασταση+100 ευρω δωροεπιταγη κανενα παραπονο σκεφτομαι για την 10ετη εγγυηση απο την ιδια την daikin αλλα δεν ξερω ακομα. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Cooling overload protective control..

Spoiler

image.png.23e5fcae0eec090af9ce33d5816d41e6.png

Πήγαμε από τα 150W, στα 320W λόγω αύξησης του φορτίου, μετά προσπάθησε να ισορροπήσει στα 280, αλλά εκεί κάπου ήρθαν οι 38 βαθμοί, οπότε χτύπησε 360W-370W, μέχρι που έκανε reset, στα ~170W, όταν η θερμοκρασία έφτασε ~37

image.png.3a95e32bff60631a9701a6d84ac49714.png

Και η υγρασία για τον @Pan_K

Αναφορά σε κείμενο

image.png.b758cf6262584b499c42b8a8fb3ce544.png

ΥΓ στο φορτίο συμπεριλαμβάνεται και ένας αφυγραντήρας ο οποίος πήρε μπρος (δουλειές σπιτιού ανέβασαν την υγρασία)

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ενα 3ωρο που το δουλεψα φαινεται να μπορει να κρατησει ενα μερος 80τμ το εβαλα στο 26 και στο μερος που το εχω καθιστικο-κουζινα 35τμ ειχα 26 στα 40 λεπτα και στα μεσα δωματια εχω δειξει τη διαμορφωση του σπιτιου παλιοτερα με κεντρικο ισιο χολ και αριστερα δεξια δωματια ειχα 26.5 μετα τις 2 ωρες με το μπανιο κλειστο και ενα ακομα δωματιο. 100τμ ειναι το σπιτι μειον τα μπανιο+1 δωματιο 20τμ και τα 2. Απο καταναλωση σκεφτομαι για αυτο που μπαινει στον πινακα που ειχαν δειξει τα παιδια πιο πισω βεβαια θελει ηλεκτρολογο κριμα που δεν μπηκε σε πριζα να τελειωνουμε να βαλω μια tapo και τελος αλλα τελος παντων. Απο τον κεντρικο μετρητη της ΔΕΗ που εχω που μετραει ψηφιακος ειδα 2.2kw στη μεγιστη δυναμη στη μεσαια ειναι στα 1.3kw. Δεν ειδα στο 3ωρο βεβαια ποσο εδειχνε αλλα αυριο θα το τσεκαρω που θα δουλεψει περισσοτερο. Εξωτερικη 32-33 και εσωτερικη πριν το κλιμα στους 30. Αυριο μεθαυριο λενε 39αρια απο Κυριακη πεφτει οποτε εκει να δουμε τι γινεται. Συγκριτικα με το παλιο 24αρι daikin που εκαιγε μονιμα 3.8kw πιστευω οτι δροσισε το ιδιο ακριβως την ιδια ωρα εννοω. Αν κατσεις απο κατω παγωνεις βγαζει πολυ κρυο αερα. Για 827 ευρω+δωρο εγκατασταση+100 ευρω δωροεπιταγη κανενα παραπονο σκεφτομαι για την 10ετη εγγυηση απο την ιδια την daikin αλλα δεν ξερω ακομα. 

Να την βάλεις. Αξίζει, ηρεμείς 10 χρόνια. Εγώ έβαλα και στο Ururu και στο 9αρι (σαν το δικό σου).

• Like 2
Δημοσ.

Όσοι έχετε τα θερμόμετρα της xiaomi τα έχετε καλιμπράρει σε θερμοκρασία και υγρασία;

Απ' όσο έψαξα για την θερμοκρασία τα βουτάμε (το θερμόμετρο μέσα σε σακούλα) σε νερό με παγάκια όπου θα πρέπει να δείξει 0 βαθμούς και για υγρασία κάνουμε το τεστ με το αλατόνερο . 

Δημοσ.

3 ώρες πριν, Arkin είπε

Έτοιμα τα κόλπα. 3.30 μέτρα σωλήνας ποδαράκια δικά μου αναμένω να έρθουν να πάρουν το παλιό. 

IMG-20250625-184916.jpg
IMG-20250625-185625.jpg
IMG-20250625-193805.jpg

Θα απομάκρυνα λίγο την εξωτερική απ'τον τοίχο. Να έχει 15εκ και άνω απόσταση. Να αναπνέει. Λογικά μπορείς να το σύρεις λίγο. Το ίδιο και την εσωτερική, λίγο πιο δεξιά. Πάντως φαίνεται καλή δουλειά. Καλοδουλευτο. 

1 ώρα πριν, Dimkask8 είπε

Σήμερα παρέλαβα και εγω ένα toshiba edge black 18k btu και από εκεί που το πήρα μ ειπαν ότι η εξωτερική μονάδα είναι η καινούρια με κωδικό RAS-18J2AVSG-E1 ισχύει κάτι τέτοιο; 

Δεν είναι ακριβώς καινούργια αλλά λίγο πιο καινούργια από την αντίστοιχη χωρίς το Ε1 στο τέλος. 

25 λεπτά πριν, Arkin είπε

Αν βάλεις sonoff εδώ είμαστε 😉

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα απομάκρυνα λίγο την εξωτερική απ'τον τοίχο. Να έχει 15εκ και άνω απόσταση. Να αναπνέει. Λογικά μπορείς να το σύρεις λίγο. Το ίδιο και την εσωτερική, λίγο πιο δεξιά. Πάντως φαίνεται καλή δουλειά. Καλοδουλευτο. 

Δεν είναι ακριβώς καινούργια αλλά λίγο πιο καινούργια από την αντίστοιχη χωρίς το Ε1 στο τέλος. 

Αν βάλεις sonoff εδώ είμαστε 😉

Να εισαι καλα φιλε μου. Ναι εννοειται μπορω να την φερω μπροστα 5 εκατοστα ακομα αυριο με το καλο να εχει περισσοτερο κενο. Η πανω μπηκε σε εκεινο το σημειο γιατι ειναι η πορτα μπροστα ακριβως αν μπει λιγο πιο δεξια θα χτυπαει τοιχο τωρα ειναι ακριβως στην πορτα και φευγει ο αερας μεσα απευθειας. Ναι τα παιδια αψογα 3.30 μετρα χαλκοσωληνας δεν με ανεφεραν για εξτρα χρεωση η σωληνα πολυ ποιοτικη που μπηκε με επενδυση και ολα τα καλωδια που ερχονται απο το κλιματιστικο τυλιγμενα με χοντρη ταινια μπηκαν πολυ ωραια. Το ξυλο που προεξεχει το βαψαμε εμεις ειπαμε να το κοψουμε αλλα δεν ενοχλει οποτε εμεινε. Αντλια κενου 5 λεπτακια το συζητησαμε μου ειπαν οτι κακο σιγουρα δεν κανει αλλα δεν ειναι 100% σιγουροι για ποσο καλο κανει μιας και ανεκαθεν η εξαερωση του αερα γινοταν με τον κλασικο τροπο με το φρεον. Αντιστοιχα και για τα 3 μετρα σωληνα ως προαπαιτηση δεν ειναι 100% σιγουρο αν οντως καλυτερευουν την ολη εγκατασταση κακο δεν κανουν προφανως. Αυτα απλα ερωτησεις δικες μου στους τεχνικους και οι αντιστοιχες δικες τους. Ολα εγιναν οπως τα αναφερετε εδω μεσα και θα δω για τη sonoff δεν ξερω αν μπορω να την περασω μονος στον πινακα γιατι το 50αρικο θα το παρει για πλακα ο ηλεκτρολογος και για 5 λεπτα να ερθει. 

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Arkin είπε

Αντλια κενου 5 λεπτακια το συζητησαμε μου ειπαν οτι κακο σιγουρα δεν κανει αλλα δεν ειναι 100% σιγουροι για ποσο καλο κανει μιας και ανεκαθεν η εξαερωση του αερα γινοταν με τον κλασικο τροπο με το φρεον. Αντιστοιχα και για τα 3 μετρα σωληνα ως προαπαιτηση δεν ειναι 100% σιγουρο αν οντως καλυτερευουν την ολη εγκατασταση κακο δεν κανουν προφανως.

Εδώ μας τα χάλασαν, αλλά αφού τα έκαναν οκ. Άκου εκεί δεν είναι και σίγουροι...

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Εδώ μας τα χάλασαν, αλλά αφού τα έκαναν οκ. Άκου εκεί δεν είναι και σίγουροι...

Ναι εμενα με ενδιαφερει που εγιναν σωστα ολα και μπραβο τους τωρα τα αλλα απλα για τη συζητηση που ρωτησα για να μαθω κατι παραπανω. Οτι γραφετε στο εδω θεμα περνω παντα ως gold κανονας και αυτα εγιναν. 

Για τον sonoff μπορεις να ξανα βαλεις λιγο το λινκ απο το skroutz και να μου πεις αν πρεπει να φυγει η ασφαλεια και να μπει αυτο η μπαινει διπλα στην ασφαλεια? Γιατι δεν εχω χωρο στον πινακα διπλα στην ασφαλεια του κλιματιστικου αλλα αν μπαινει εκει που ειναι ο διακοπτης δηλαδη να βγαλω αυτον και να μπει ο sonoff λογικα μπορω και μονος αν κλεισω τελειως τον γενικο απο τον πινακα. Αν πρεπει να περασει απο τον διακοπτη εκει δεν υπαρχει χωρος στα πλαϊνα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Pan_K είπε

Με ζήτηση 26 βαθμούς σε 10τμ δυτικό δωμάτιο και εξωτερική σταθερά 36 βαθμοί

στην ιδια φαση ειναι το δωματιο που το εχω,βεβαια εγω ειχα ζητηση 27-28 μιας κ εξω ειχε 35-37.

εως τωρα εκαψε 3,7kwh δεν ξερω εαν θεωρειται πολυ η λιγο.

Image preview

Image preview

Επεξ/σία από akiskar123
  • Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Όσοι έχετε τα θερμόμετρα της xiaomi τα έχετε καλιμπράρει σε θερμοκρασία και υγρασία;

Έχω τουλάχιστον 20 από αυτά. Μόνο το ένα το τσέκαρα για την υγρασία και δεν χρειάστηκε να το καλιμπράρω. Τα άλλα μετά τα συγκρίνω με αυτό για να κάνω διορθώσεις (δεν χρειάστηκε). Την θερμοκρασία δεν την έχω τσεκάρει. Πάντως να ξέρεις ότι αυτήν την περίοδο δεν είναι εφικτό να παρέμβεις στα συγκεκριμένα θερμόμετρα. Στην xiaomi δεν της αρέσουν τα πειράγματα που γίνονται στις συσκευές της και έχει αλλάξει την κρυπτογράφηση ξανά, ώστε να μην μπορείς να τα φλασάρεις. Αν κάποιος το έχει καταφέρει πρόσφατα ας το πει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

εως τωρα εκαψε 3,7kwh δεν ξερω εαν θεωρειται πολυ η λιγο.

Εγώ έκαψα 3 κιλοβατώρες για 10 ώρες λειτουργίας περίπου. Μέτρια επίδοση θα έλεγα για τόσες απώλειες. Δεν ενθουσιάζει το νούμερο. Υπάρχουν κάποια μοντέλα που κρατάνε καλό EER σε υψηλές θερμοκρασίες και κάποια άλλα που διαπρέπουν την νύχτα με μικρές εξωτερικές θερμοκρασίες, όταν τα υπόλοιπα ...στενάζουν. Νομίζω πως αυτό ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Ακόμα και το Fujitsu ASEH09KMCG που τόσο πολύ εκτιμώ, σήμερα δεν τα πήγε πολύ καλά με υψηλές εξωτερικές, παρόλο που είχε χαμηλή κατανάλωση (λόγω μικρών απωλειών όμως). 

Πιστεύω πως θα ήταν πολύ χρήσιμο αν είχαμε μέτρο σύγκρισης για να ξέρουμε πόσο πέφτει το EER ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία. Τα Midea και τα Toshiba φαίνεται ότι τα πάνε πολύ καλά σε υψηλές εξωτερικές και ενδείκνυνται για ψύξη κατά την διάρκεια της ημέρας με θερμοκρασίες άνω των 35.

14 λεπτά πριν, uncle_nontas είπε

Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι, Toyotoooomi

Μείωσε λιγάκι την ζητούμενη και κάνε του εργασιοθεραπεία για να ηρεμήσει.

image.png.ee07a25b9e56d9c1f773b2b0c61e6eb1.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από 13:30 μέχρι 20:30 έγραψε η εφαρμογή ότι έκαψε 1.3 KWH το Sensira με ζήτηση 26.5 ενώ έξω ήταν κάπου 35 βαθμούς και ο ήλιος εκείνες τις ώρες χτυπά από την πλευρά του χώρου που ψύχει το κλιματιστικό. Τέντες κατεβασμένες φυσικά και παντζούρια κλειστά. Οι μπαλκονόπορτες ανοίγουν συχνά μιας και ο γέρος μου βγαίνει περίπου 500 φορές στα μπαλκόνια κάθε μέρα 😄

Επεξ/σία από liakinen
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...