stand3 Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 16 ώρες πριν, Klausx είπε Πολύ απλά θα τους πεις ότι μετά την 1η επιδιόρθωση κακής εγκατάστασης τώρα έχεις θόρυβο στον ανεμιστήρα, ρώτησε τους αν ήταν πραγματικοί ψυκτικοί και να σου στείλουν το δελτίο καλής εκτέλεσης εργασιών. Βάλε φωτογραφία και το εξωτερικό μήπως έχει και άλλα θέματα να τους αναφέρεις. Μου είχαν δώσει Έντυπο Εργασιών Εγκατάστασης όταν ήρθαν και μου το πέρασαν στην αρχή. Όταν ήρθαν για την επιδιόρθωση επειδή έσταζε δε μου έδωσαν κάτι αντίστοιχο. Παραθέτω photos από εξωτερική. Οι βάσεις εντωμεταξύ είναι από το αρχαίο aircondition που αντικατέστησα γιατί μου είπαν ότι είναι σιδερένιες και οι καινούργιες ανοιγοκλεινουν και είναι χειρότερες. Έφαγα πάπα μάλλον και εδώ. Εδώ κάτω αριστερά στάζει... Εδώ έχει μαυρίσει ήδη ο κάτω σωλήνας στο τέλος του tape... 4 ώρες πριν, liakjim είπε Αν ήμουν tcl δεν θα σε κάλυπτα με εγγύηση. Είναι λάθος το σημείο που μπήκε. Τέλεια, όσο πάει και χειρότερα... Και γω που διάβασα τους όρους ξανά άρχισα και αγχώνομαι παραπάνω. Λέτε να πάρω την TCL ή να συνεχίσω με την υποστήριξη από Πλαίσιο; Έχω καταμπερδευτεί... 2
cmaniac Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, stand3 είπε Την άλλη φορά να μη βάλουν καθόλου μονωτικό. Έλεος. Γι'αυτό σου στάζει. Γιατί δεν είναι μονωμένο μέχρι τη βάνα. Επεξ/σία 27 Ιουνίου από cmaniac 1
liakinen Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου @stand3 Άρπα κόλλα δουλειά σου έκαναν. Ούτε την τρύπα δεν κάλυψαν. Καλά για την μόνωση τι να πω.
MARIOSNURSE Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 9 λεπτά πριν, stand3 είπε Μου είχαν δώσει Έντυπο Εργασιών Εγκατάστασης όταν ήρθαν και μου το πέρασαν στην αρχή. Όταν ήρθαν για την επιδιόρθωση επειδή έσταζε δε μου έδωσαν κάτι αντίστοιχο. Παραθέτω photos από εξωτερική. Οι βάσεις εντωμεταξύ είναι από το αρχαίο aircondition που αντικατέστησα γιατί μου είπαν ότι είναι σιδερένιες και οι καινούργιες ανοιγοκλεινουν και είναι χειρότερες. Έφαγα πάπα μάλλον και εδώ. Εδώ κάτω αριστερά στάζει... Εδώ έχει μαυρίσει ήδη ο κάτω σωλήνας στο τέλος του tape... Τέλεια, όσο πάει και χειρότερα... Και γω που διάβασα τους όρους ξανά άρχισα και αγχώνομαι παραπάνω. Λέτε να πάρω την TCL ή να συνεχίσω με την υποστήριξη από Πλαίσιο; Έχω καταμπερδευτεί... Χάλια εγκατάσταση. Η τρύπα γιατί είναι ανοιγμένη στον τοίχο; Οι σωλήνες άθλια μονωμένες. 38 λεπτά πριν, liakinen είπε Απίστευτα ευχαριστημένος από το Sensira που σκοπεύω να βάλω και την extra εγγύηση των 99€ για τα 10 χρόνια (τώρα έχει 5). Στην εφαρμογή μόνο να φαινόταν η κατανάλωση ανά ώρα και θα ήταν άψογο για την χρήση που το θέλουμε. Ταίριαξε στο χώρο άριστα το 15άρι. Εύκολη διαδικασία είναι. 1 ώρα πριν, mandragoraSCR είπε Δεν προλαβα χθες......ειχε βραδιασει για να βγαλω την εξωτερικη μοναδα. Η εσωτερικη μοναδα made in PRC (china δλδ) θα βγαλω και την εξωτερικη και θα τα ποσταρω σημερα (hopefully) παντως ειναι σιγουρο οτι δεν αποδιδει οπως θα επρεπε! το ειχα χθες ολη μερα στους 24 και το fan auto και ποτε δεν εκοψε. μεχρι τις 12 τη νυχτα που το εσβησα στο φουλ δουλευε. Εχω κατι θερμοκρασιομετρα χωρου, θα τα βαλω σημερα να δω τι λενε. Μιλησα με την εταιρια εγκαταστασης σημερα (Μαντονανακης) και μου λεγανε κατι κουλα......οτι αν ερθουν θα χρεωθω 30ε αν δεν εχει γινει λαθος κατα την εγκατασταση. Εντομεταξυ αντλια κενου δεν ειχαν οταν ηρθαν. Βεβαια εγω δεν το ηξερα.....τωρα κατοπιν εορτης διαβαζω το φορουμ και το ειδα οτι πρεπει να εχουν αντλια κενου τεσπα, να δω πως θα βγαλω ακρη Ε άρα και η έξω φαντάζομαι. 2
liakjim Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 7 λεπτά πριν, stand3 είπε Μου είχαν δώσει Έντυπο Εργασιών Εγκατάστασης όταν ήρθαν και μου το πέρασαν στην αρχή. Όταν ήρθαν για την επιδιόρθωση επειδή έσταζε δε μου έδωσαν κάτι αντίστοιχο. Παραθέτω photos από εξωτερική. Οι βάσεις εντωμεταξύ είναι από το αρχαίο aircondition που αντικατέστησα γιατί μου είπαν ότι είναι σιδερένιες και οι καινούργιες ανοιγοκλεινουν και είναι χειρότερες. Έφαγα πάπα μάλλον και εδώ. Εδώ κάτω αριστερά στάζει... Εδώ έχει μαυρίσει ήδη ο κάτω σωλήνας στο τέλος του tape... Τέλεια, όσο πάει και χειρότερα... Και γω που διάβασα τους όρους ξανά άρχισα και αγχώνομαι παραπάνω. Λέτε να πάρω την TCL ή να συνεχίσω με την υποστήριξη από Πλαίσιο; Έχω καταμπερδευτεί... Από τις χειρότερες εγκαταστάσεις που έχουμε δει εδώ μέσα. Σε συνδυασμό με την εντελώς λάθος θέση της εσωτερικής μονάδας. Για μένα πρέπει να γίνουν όλα από την αρχή. Δεν ξέρω πως θα γίνει να εκβιάσεις να γίνει εκ νέου χωρίς να χρεωθείς. Πάντως εγώ θα έδινα σε έναν καλό μάστορα ένα 150άρι να γίνει από την αρχή εγκατάσταση και εννοείται όχι εκεί η εσωτερική μονάδα αλλά σε άλλο σημείο (για το οποίο υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που ξέρουν να σε συμβουλεύσουν). 3
liakinen Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου Προσωπικά θα έβγαζα φωτογραφίες και θα είχα άμεση επικοινωνία με το Πλαίσιο. Η εγκατάσταση είναι χάλια από όπου να το πιάσεις. 1
amotida Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 8 minutes ago, MARIOSNURSE said: Οι σωλήνες άθλια μονωμένες. Έτσι όπως είναι μονωμένες, το "άθλια" είναι κομπλιμέντο... λες και το έκαναν για να τον δουλέψουν στα μούτρα του. 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, amotida είπε Έτσι όπως είναι μονωμένες, το "άθλια" είναι κομπλιμέντο... λες και το έκαναν για να τον δουλέψουν στα μούτρα του. Πραγματικά... Το 30 ετών Hitachi μου καλύτερη μόνωση έχει (που έχει καεί από τον ήλιο και τη θάλασσα). Τι να πεις ρε φίλε. 16 λεπτά πριν, liakjim είπε Από τις χειρότερες εγκαταστάσεις που έχουμε δει εδώ μέσα. Σε συνδυασμό με την εντελώς λάθος θέση της εσωτερικής μονάδας. Για μένα πρέπει να γίνουν όλα από την αρχή. Δεν ξέρω πως θα γίνει να εκβιάσεις να γίνει εκ νέου χωρίς να χρεωθείς. Πάντως εγώ θα έδινα σε έναν καλό μάστορα ένα 150άρι να γίνει από την αρχή εγκατάσταση και εννοείται όχι εκεί η εσωτερική μονάδα αλλά σε άλλο σημείο (για το οποίο υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που ξέρουν να σε συμβουλεύσουν). Δυστυχώς αυτοί ντροπιάζουν και τις αλυσίδες Επεξ/σία 27 Ιουνίου από MARIOSNURSE
mandragoraSCR Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 48 λεπτά πριν, Arkin είπε Το έχεις στο auto? Αν το βάλεις στο low το fan συνεχίζει να βαράει φουλ? ναι στο auto το εχω το fan. αν το βαλω low ριχνει στροφες
thanak96 Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου Καλησπέρα σε όλους. Στο σπίτι που νοικιάζω εδώ και πάνω από 10 χρόνια, πριν αρκετά χρόνια είχε έρθει η ιδιοκτήτρια και είχε τοποθετήσει ένα ήδη παλιό ερκοντίσιον (fujitsu) στο χώρο του υπνοδωματίου. Τότε το είχα τοποθετήσει στην πρίζα και είχε ανάψει το φωτάκι, ίσως και με ένα μπιπ που έδειχνε ότι περνάει ρεύμα (δε θυμάμαι). Επειδή όμως το χειριστήριο που το συνόδευε δε μπορούσα να το συγχρονίσω με το ερκοντίσιον, το παράτησα και δε ξαναασχολήθηκα έκτοτε. Επειδή τα χρόνια πέρασαν, οι ζέστες έχουν σφίξει και πλέον μένω με τη σύντροφό μου, έχω παραγγείλει ένα νέο χειριστήριο. Στο μεταξύ όμως, έβαλα στην πρίζα εκ νέου το ερκοντίσιον και δε φαίνεται να λειτουργεί. Δεν ανάβει κανένα λαμπάκι, δεν ακούγεται κανένας ήχος. Άνοιξα τη σχάρα και βεβαιώθηκα ότι ο διακόπτης είναι στο on και πάτησα και ένα κουμπί που έχει για χειροκίνητη εκκίνηση χωρίς καμία απόκριση από το ερκοντίσιον. Έχετε κάποια ιδέα για το τι μπορεί να έχει συμβεί; Γιατί χάλασε ενώ δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ (από μένα);
liakjim Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 15 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε ναι στο auto το εχω το fan. αν το βαλω low ριχνει στροφες @mandragoraSCR το 24άρι gosai έχεις;
mandragoraSCR Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου Μόλις τώρα, liakjim είπε @mandragoraSCR το 24άρι gosai έχεις; ναι
stand3 Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου Από που να ξεκινήσω... Για την τρύπα στον τοίχο ο τύπος μου είπε ότι δεν είχε αφρό και μου λέει θα το βάλεις εσύ. Του λέω πως θα το βάλω εκεί που είναι; Μου λέει έλα μωρέ θα κρεμαστείς λίγο από την βάση θα απλώσεις το χέρι και θα βάλεις....Του είπα δεν είμαι μάστορας φίλε μου... Σκέφτηκα θα βρω κάποιον να μου την κλείσει. Δεν έπρεπε από την αρχή να τα δεχτώ, ούτε να υπογράψω το έντυπο εργασιών. 44 λεπτά πριν, liakjim είπε Από τις χειρότερες εγκαταστάσεις που έχουμε δει εδώ μέσα. Σε συνδυασμό με την εντελώς λάθος θέση της εσωτερικής μονάδας. Για μένα πρέπει να γίνουν όλα από την αρχή. Δεν ξέρω πως θα γίνει να εκβιάσεις να γίνει εκ νέου χωρίς να χρεωθείς. Πάντως εγώ θα έδινα σε έναν καλό μάστορα ένα 150άρι να γίνει από την αρχή εγκατάσταση και εννοείται όχι εκεί η εσωτερική μονάδα αλλά σε άλλο σημείο (για το οποίο υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που ξέρουν να σε συμβουλεύσουν). Το μόνο σημείο που νομίζω θα μπορούσε να μπει για να βαράει στα δωμάτια είναι εκεί που έχω το μπλε. Απλά ακριβώς δεξιά είναι η εξώπορτα και αριστερά είναι το σαλόνι και σκέφτηκα ότι θα "φεύγει" ο αέρας προς τα εκεί και δεν θα καλύπτει καλά τα δωμάτια που είναι στο χωλ πίσω μου από τη φωτό. 41 λεπτά πριν, liakinen είπε Προσωπικά θα έβγαζα φωτογραφίες και θα είχα άμεση επικοινωνία με το Πλαίσιο. Η εγκατάσταση είναι χάλια από όπου να το πιάσεις. Αυτό θα κάνω για αρχή. Θα ετοιμάσω ένα mail με όλο το στόρυ και φώτος για να υπάρχει και γραπτώς και θα το στείλω στο Πλαίσιο... Κοντεύω ένα μήνα που ασχολούμαι με το καινούριο μου AC...Με έχουν καταξενερώσει οι τύποι =/ 1
liakjim Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε ναι Βρες δύο ψηφιακά θερμόμετρα/υγρασιόμετρα πχ τα xiaomi θερμομετράκια. Και ένα κάνει αλλά με 2 πιο εύκολο. Θα περιμένεις να έχει εξωτερική 35C. Θα αφήσεις τον χώρο να έχει όσο πιο κοντά στους 27C γίνεται. Και όσο γίνεται κοντά στο 60% υγρασία (για να πετύχουμε το 27/19 ) . Θα το βάλεις στο high τον ανεμιστήρα και στους 16C (ή όσο χαμηλά σε αφήνει ) . Το high σημαίνει 1100m3/hr. Εκεί θα πρέπει να σου βγάζει 7.13KW με αφύγρανση 2.5λίτρα/ώρα Εκεί θα πρέπει να βλέπεις ΔΤ = 12C (δλδ αν στην είσοδο έχεις 27 θα πρέπει να δεις στην έξοδο 15C ) και η αφύγρανση είναι σύμφωνη με το εγχερίδιο: Έβαλα το chatgpt να υπολογίσει και άλλες τιμές υγρασίας: δλδ για παράδειγμα αν τελικά δεν έχεις 60% υγρασία αλλά ας πούμε 50% τότε αν δεις 10.8C ΔΤ τότε είσαι οκ. Με το τεστ αυτό θα δεις αν το κλιματιστικό σου αποδίδει όπως πρέπει σύμφωνα με το εργοστάσιο. ΥΓ Έχεις βάλει κάπου φωτογραφίες από την εγκατάσταση μέσα/έξω; 10 λεπτά πριν, stand3 είπε Από που να ξεκινήσω... Για την τρύπα στον τοίχο ο τύπος μου είπε ότι δεν είχε αφρό και μου λέει θα το βάλεις εσύ. Του λέω πως θα το βάλω εκεί που είναι; Μου λέει έλα μωρέ θα κρεμαστείς λίγο από την βάση θα απλώσεις το χέρι και θα βάλεις....Του είπα δεν είμαι μάστορας φίλε μου... Σκέφτηκα θα βρω κάποιον να μου την κλείσει. Δεν έπρεπε από την αρχή να τα δεχτώ, ούτε να υπογράψω το έντυπο εργασιών. Το μόνο σημείο που νομίζω θα μπορούσε να μπει για να βαράει στα δωμάτια είναι εκεί που έχω το μπλε. Απλά ακριβώς δεξιά είναι η εξώπορτα και αριστερά είναι το σαλόνι και σκέφτηκα ότι θα "φεύγει" ο αέρας προς τα εκεί και δεν θα καλύπτει καλά τα δωμάτια που είναι στο χωλ πίσω μου από τη φωτό. Αυτό θα κάνω για αρχή. Θα ετοιμάσω ένα mail με όλο το στόρυ και φώτος για να υπάρχει και γραπτώς και θα το στείλω στο Πλαίσιο... Κοντεύω ένα μήνα που ασχολούμαι με το καινούριο μου AC...Με έχουν καταξενερώσει οι τύποι =/ Κάνε μας μια κάτοψη του σπιτιού αν θες. 36 λεπτά πριν, thanak96 είπε Καλησπέρα σε όλους. Στο σπίτι που νοικιάζω εδώ και πάνω από 10 χρόνια, πριν αρκετά χρόνια είχε έρθει η ιδιοκτήτρια και είχε τοποθετήσει ένα ήδη παλιό ερκοντίσιον (fujitsu) στο χώρο του υπνοδωματίου. Τότε το είχα τοποθετήσει στην πρίζα και είχε ανάψει το φωτάκι, ίσως και με ένα μπιπ που έδειχνε ότι περνάει ρεύμα (δε θυμάμαι). Επειδή όμως το χειριστήριο που το συνόδευε δε μπορούσα να το συγχρονίσω με το ερκοντίσιον, το παράτησα και δε ξαναασχολήθηκα έκτοτε. Επειδή τα χρόνια πέρασαν, οι ζέστες έχουν σφίξει και πλέον μένω με τη σύντροφό μου, έχω παραγγείλει ένα νέο χειριστήριο. Στο μεταξύ όμως, έβαλα στην πρίζα εκ νέου το ερκοντίσιον και δε φαίνεται να λειτουργεί. Δεν ανάβει κανένα λαμπάκι, δεν ακούγεται κανένας ήχος. Άνοιξα τη σχάρα και βεβαιώθηκα ότι ο διακόπτης είναι στο on και πάτησα και ένα κουμπί που έχει για χειροκίνητη εκκίνηση χωρίς καμία απόκριση από το ερκοντίσιον. Έχετε κάποια ιδέα για το τι μπορεί να έχει συμβεί; Γιατί χάλασε ενώ δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ (από μένα); Έχει ρεύμα; @vdeseris μήπως το 12άρι είναι μικρό; Επεξ/σία 27 Ιουνίου από liakjim
vdeseris Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, liakjim είπε @vdeseris μήπως το 12άρι είναι μικρό; Η κρεβατομάρα είναι 16 τμ μόνο. Το είχα το πρωί στο high και βαρούσε πάνω 1000watt συνέχεια. απο τις 14:45 και μετά άλλαξε στο auto το fan και κανει ότι κάνει. Σκεφτόμουν μήπως δεν έχουν κλείσει καλά την τρύπα για τις σωληνώσεις και μπαίνει ζεστός άερας στον αισθητήρα. ή μήπως την έχει ακόυσει καμια πλακέτα... Το midea btw με αυτή την ζέστη παίζει κάτω απο 300 watt.. Επεξ/σία 27 Ιουνίου από vdeseris
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα