InternetMaster Δημοσ. Σάββατο στις 09:24 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:24 μμ 23 λεπτά πριν, cmaniac είπε Το ερωτηματολόγιο έχει κάποια κόκκινα, οπως το ότι συμπληρώνουμε ανα δωμάτιο και πολλά άλλα. Θα έλεγα να το πιάσεις απ την αρχή γιατί με 13kW φορτίο δεν θα βρεις μηχάνημα που μπαίνει σε σπίτι. Το συμπλήρωσα ξανά με λίγη παραπάνω προσοχή και με ακριβέστερη μέτρηση του εμβαδού του χώρου.
mandragoraSCR Δημοσ. Σάββατο στις 09:52 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:52 μμ 23 ώρες πριν, liakjim είπε Δείξε λιγο την ςξωτερική μονάδα από το πλάι για να δούμε πόσο βγαίνει από τον τοίχο. Επίσης πες μας πόσα μέτρα είναι οι σωλήνες. Κανονικά θέλει άδειασμα το φρέον, κενό από την αρχή, γέμισμα με ζυγαριά συμφώνως εγχειριδίου. Από αλυσίδα το πήρες; τις σωληνες τις μετρησα περιπου 2.80 για να αποφθγουμε αυτη την διαδικασια υπαρχει τροπος να δουμε οτι ειναι ενταξει και δεν χρειαζεται να γινει παλι ολο αυτο? πχ εγω εβαλα τα θερμομετρα που εχω. εξω ειχε 38 μεσα ειχε 28 και του ζητησα 24. μεσα σε μιση ωρα ειχε παει το δοματιο στους 24. μαλιστα το ενα θερμομετρο το ειχα βαλει σε αποσταση 3 μετρα ακριβως απεναντι απο το κληματιστικο και εδειχνε 22.5 και ειχα βαλει και ενα θερμομετρο μανω στις περσιδες και εδειχνε αν θυμαμαι καλα περιπου 9 οσο προσπαθουσε να φτασει το δοματιου στους 24. μετα πηγε και αυτο 24. αρα με βαση αυτα μηπως ειναι κομπλε και αποδιδει οπως πρεπει? επισης αυτος θα ερθει την Δευτερα. τι ενεργειες πρεπει να κανει για να δει και να καταλαβει αν εχει θεμα η αν πρεπει να κανει την διαδικασι που λες. σιγουρα μου ειπε θα βαλει μανομετρο να μετρησει πιεση. πως αλλιως θα βγαλει συμπερασμα για να δει αν ειναι οκ η οχι. το ρωταω για να ξερω πως θα τον πεισω/πιεσω για να την κανει ολη αυτη την διαδικασια. Το ρωταω γιατι αυτος επιμενει οτι εβαλε αντλια κενου, αλλα εγω δεν ειδα τετοιο πραγμα και ημουν κατα το 98% απο πανω του και δεν πιστευω για 2 λεπτα που ελειψα να το εβαλε τοτε ευχαριστω παρα πολυ για τις μεχρι τωρα διευκρινησεις
cmaniac Δημοσ. Σάββατο στις 10:52 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:52 μμ 1 ώρα πριν, InternetMaster είπε Το συμπλήρωσα ξανά με λίγη παραπάνω προσοχή και με ακριβέστερη μέτρηση του εμβαδού του χώρου. Εφ'όσον δεν θέλεις θέρμανση, για βάλε Αττική κάτω από 500μ και ζητούμενη 22. Τώρα σε έχει υπολογίσει με θερμοκρασιακή διαφορά 30 βαθμών, μεταξύ έξω και μέσα, που είναι λίγο ακραίο για ψύξη.
dorinpro Δημοσ. Σάββατο στις 10:56 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:56 μμ Τελικά παιδιά ποια ερκοντίσιον μάρκες αποδίδουν καλά στην θέρμανση η ερώτηση είναι απλή
Grim Ripper Δημοσ. Σάββατο στις 11:02 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:02 μμ 5 λεπτά πριν, dorinpro είπε Τελικά παιδιά ποια ερκοντίσιον μάρκες αποδίδουν καλά στην θέρμανση η ερώτηση είναι απλή Toshiba, Daikin, Fujitsu, Mitsubishi. 1
MARIOSNURSE Δημοσ. Σάββατο στις 11:09 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:09 μμ 12 λεπτά πριν, dorinpro είπε Τελικά παιδιά ποια ερκοντίσιον μάρκες αποδίδουν καλά στην θέρμανση η ερώτηση είναι απλή Daikin, Fujitsu, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic. 1
chemkyr Δημοσ. Σάββατο στις 11:19 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:19 μμ 9 minutes ago, MARIOSNURSE said: Daikin, Fujitsu, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic. και hitachi...
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 11:36 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:36 μμ (επεξεργασμένο) Στο grafana της υπογραφής μου προστέθηκε και ένα SRK/SRC-35ZSX-WF του @cmaniac Τον αφήνω να μας πει τι έκανε, γιατί αν ισχύει αυτό που έχω καταλάβει, τότε μπορεί να ανέβει οποιοδήποτε entity οποιουδήποτε εχει homeassistant, ακομα και μια tapo p110 πχ, οπότε sky is the limit. Επεξ/σία Κυριακή στις 12:09 πμ από liakjim 3 2
MARIOSNURSE Δημοσ. Κυριακή στις 12:31 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:31 πμ 1 ώρα πριν, chemkyr είπε και hitachi... Δεν βγάζει πολλά πλέον η συγκεκριμένη.
liakjim Δημοσ. Κυριακή στις 12:33 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:33 πμ 3 ώρες πριν, InternetMaster είπε Καλησπέρα, σήμερα ήρθε στο σπίτι ένας εγκαταστάτης της Daikin για να μου προτείνει κλιματιστικό για σαλόνι-κουζίνα, με αρκετά μεγάλο χώρο περίπου 45 τμ. Μου είπε λόγω μεγέθους του χώρου και επειδή βρίσκεται στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας, ότι χρειάζεται 24ρι και μου πρότεινε το FTXF 71D με συνολικό κόστος 1650 ευρώ. Κάνοντας μία αναζήτηση βρήκα αυτό το Bosch https://www.electronet.gr/klimatismos-thermansi/klimatistika/klimatistika-toihoy/ac-bosch-serie-6-asi24aw31aso24aw31-24000-btu?v=37186 καθώς και αυτό της LG https://www.skroutz.gr/s/28282435/LG-Ocean-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A-me-WiFi.html που ακόμα και με την εγκατάσταση ξεχωριστά είναι αρκετά φθηνότερα και έχουν καλύτερη αποδοτικότητα από το Daikin. Ποιά είναι η άποψή σας για αυτές τις μάρκες επειδή δεν έχω ιδέα; 😅 Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού 2 ώρες πριν, InternetMaster είπε Το συμπλήρωσα ξανά με λίγη παραπάνω προσοχή και με ακριβέστερη μέτρηση του εμβαδού του χώρου. Βάλε όλους τους εσωτερικούς τοίχους να είναι σε επαφή με άλλη κατοικία και πες τι έβγαλες. 2 ώρες πριν, mandragoraSCR είπε τις σωληνες τις μετρησα περιπου 2.80 για να αποφθγουμε αυτη την διαδικασια υπαρχει τροπος να δουμε οτι ειναι ενταξει και δεν χρειαζεται να γινει παλι ολο αυτο? πχ εγω εβαλα τα θερμομετρα που εχω. εξω ειχε 38 μεσα ειχε 28 και του ζητησα 24. μεσα σε μιση ωρα ειχε παει το δοματιο στους 24. μαλιστα το ενα θερμομετρο το ειχα βαλει σε αποσταση 3 μετρα ακριβως απεναντι απο το κληματιστικο και εδειχνε 22.5 και ειχα βαλει και ενα θερμομετρο μανω στις περσιδες και εδειχνε αν θυμαμαι καλα περιπου 9 οσο προσπαθουσε να φτασει το δοματιου στους 24. μετα πηγε και αυτο 24. αρα με βαση αυτα μηπως ειναι κομπλε και αποδιδει οπως πρεπει? επισης αυτος θα ερθει την Δευτερα. τι ενεργειες πρεπει να κανει για να δει και να καταλαβει αν εχει θεμα η αν πρεπει να κανει την διαδικασι που λες. σιγουρα μου ειπε θα βαλει μανομετρο να μετρησει πιεση. πως αλλιως θα βγαλει συμπερασμα για να δει αν ειναι οκ η οχι. το ρωταω για να ξερω πως θα τον πεισω/πιεσω για να την κανει ολη αυτη την διαδικασια. Το ρωταω γιατι αυτος επιμενει οτι εβαλε αντλια κενου, αλλα εγω δεν ειδα τετοιο πραγμα και ημουν κατα το 98% απο πανω του και δεν πιστευω για 2 λεπτα που ελειψα να το εβαλε τοτε ευχαριστω παρα πολυ για τις μεχρι τωρα διευκρινησεις Αν σου λέει ότι έβαλε αντλία, άστον να μετρήσει πιέσεις και τέλος. Πάντως από όσα λες φαίνεται ότι αποδίδει κανονικά. @Klausx τι λες; 1 ώρα πριν, dorinpro είπε Τελικά παιδιά ποια ερκοντίσιον μάρκες αποδίδουν καλά στην θέρμανση η ερώτηση είναι απλή Ανάλογα με την περίπτωση προτείνουμε και άλλο μοντέλο για αυτό συμπλήρωσε αυτό σύμφωνα με τις οδηγίες -> Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού
cmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 12:35 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:35 πμ 34 λεπτά πριν, chemkyr είπε και hitachi... Θα κρατούσα μικρό καλάθι. Το μόνο που φέρνει σε πραγματικό Hitachi είναι ενα Bosch σειράς 9000 που πωλείται μονο στις Βόρειες χώρες. 20 λεπτά πριν, liakjim είπε Στο grafana της υπογραφής μου προστέθηκε και ένα SRK/SRC-35ZSX-WF του @cmaniac Τον αφήνω να μας πει τι έκανε, γιατί αν ισχύει αυτό που έχω καταλάβει, τότε μπορεί να ανέβει οποιοδήποτε entity οποιουδήποτε εχει ha, ακομα και μια tapo p110 πχ, οπότε sky is the limit. Δεν ξέρω αν είναι κάτι που πρέπει να αναλυθεί εδώ, ομως θα το περιγράψω. Είναι (σχετικά) απλό. Οτιδήποτε έχεις μεσα στο homeassistant μπορεί να βγει προς τα έξω και να δημοσιευτεί σε εναν broker, με ενα απλό automation (state change trigger). Το HiveMQ είναι ένας MQTT broker, που δεν διαφέρει πολύ από άλλους (RabbitMQ, ActiveMQ, Mosquitto). Ο τελευταίος εχει το καλύτερο integration με το Homeassistant οπότε φυσικά θα χρησιμοποιηθεί ό,τι εγκαθίσταται και υποστηρίζεται πιο εύκολα. Πρακτικά αυτό που πραγματοποιήσαμε είναι bridge μεταξύ των δυο brokers και σέταρα να δημοσιεύει ο broker μου τα updates για συγκεκριμένα topics που έχω επιλέξει στην άλλη πλευρά. Η άλλη πλευρά (liakjim) παίρνει τα δεδομένα και τα ρίχνει σε ότι εχει στήσει (influxdb, grafana), σαν να τα δημοσίευε ενα shelly/sonoff κλπ. Η ολη διαδικασία χρειάζεται την εγκατάσταση δύο addons (file editor, Mosquitto) και ενός integration (MQTT), επιπλέον όσων έχει μια εγκατάσταση HA (εάν δεν τα έχει ήδη κάποιος, γιατί είναι ψιλοβασικα). Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες για το configuration. 2
Tzampatzioglou Δημοσ. Κυριακή στις 01:00 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:00 πμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην ομάδα, είμαι στην αναζήτηση καινούργιου κλιματιστικού. Αν έχετε να προτείνετε με βάση τα παρακάτω κάτι άλλο, θα το εκτιμούσα. Έχω βρει βάση ενεργειακής απόδοσης και κάποιων αξιολογήσεων τα εξής μόνο. Inventor emperor 24αρι Toyotomi gosai 24αρι Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1500€ Αλλαγή παλαιού κλιματιστικού μάλλον 12.000btu και μάρκας carrier, λόγω αγοράς του σπιτιού και βάζοντας κάτι πιο σύγχρονο Άτοκες δόσεις και ότι καλό υπάρχει σε προσφορά θα εκμεταλλευτεί (τύπου επιστροφή eurobank κλπ) 30% ψύξη / 70% θέρμανση Σχεδόν Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, αποκλειστική σε ψύξη Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου Ενιαίος χώρος 40-45τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα. Κομοτηνή με 38C το καλοκαίρι και -3C τον χειμώνα, Νότιος προσανατολισμός, κρύο και υγρασία τον χειμώνα, ζεστό καλοκαίρι, η εξωτερική μονάδα θα είναι εκτεθειμένη στον νοτιά. Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβο και να έχει wifi. Καλούτσικες μονώσεις, Νότιος προσανατολισμός, κουφώματα αλουμινίου. Διαμέρισμα "σάντουιτς" πάνω, κάτω, δεξιά κι αριστερά από άλλα διαμερίσματα. Θερμικές Απώλειες (τα πέρασα σε παρακάτω απάντηση τα σωστά) Επεξ/σία Κυριακή στις 02:23 πμ από Tzampatzioglou
mandragoraSCR Δημοσ. Κυριακή στις 01:01 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:01 πμ 27 λεπτά πριν, liakjim είπε άστον να μετρήσει πιέσεις Τι πίεση πρέπει να λέει για να είμαστε οκ?
MARIOSNURSE Δημοσ. Κυριακή στις 01:54 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:54 πμ (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, Tzampatzioglou είπε Καλησπέρα στην ομάδα, είμαι στην αναζήτηση καινούργιου κλιματιστικού. Αν έχετε να προτείνετε με βάση τα παρακάτω κάτι άλλο, θα το εκτιμούσα. Έχω βρει βάση ενεργειακής απόδοσης και κάποιων αξιολογήσεων τα εξής μόνο. Inventor emperor 24αρι Toyotomi gosai 24αρι Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1500€ Αλλαγή παλαιού κλιματιστικού μάλλον 12.000btu και μάρκας carrier, λόγω αγοράς του σπιτιού και βάζοντας κάτι πιο σύγχρονο Άτοκες δόσεις και ότι καλό υπάρχει σε προσφορά θα εκμεταλλευτεί (τύπου επιστροφή eurobank κλπ) 30% ψύξη / 70% θέρμανση Σχεδόν Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, αποκλειστική σε ψύξη Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου Ενιαίος χώρος 40-45τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα. Κομοτηνή με 38C το καλοκαίρι και -3C τον χειμώνα, Νότιος προσανατολισμός, κρύο και υγρασία τον χειμώνα, ζεστό καλοκαίρι, η εξωτερική μονάδα θα είναι εκτεθειμένη στον νοτιά. Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβο και να έχει wifi. Καλούτσικες μονώσεις, Νότιος προσανατολισμός, κουφώματα αλουμινίου. Διαμέρισμα "σάντουιτς" πάνω, κάτω, δεξιά κι αριστερά από άλλα διαμερίσματα. Εφόσον μιλάμε για 24αρι με μεγάλη χρήση θέρμανσης σε ψυχρή περιοχή θα κοιτούσα εδώ και όχι τα κινέζικα που προτείνεις: https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/mitsubishi-heavy-zr-srk-src-71zr-w-b-klimatistiko-24-000-btu-h_4404335 https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/mitsubishi-heavy-srk-src-71ztl-w-klimatistiko-24-000-btu-h_4403843 https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-kl-series-aseg24klca-aoeg24klca-klimatistiko-24-000-btu-h_4542851 Αν δώσεις κάτι παραπάνω, δες Daikin perfera. Επεξ/σία Κυριακή στις 01:59 πμ από MARIOSNURSE 1
cmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 01:55 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:55 πμ 54 λεπτά πριν, Tzampatzioglou είπε Καλησπέρα στην ομάδα, είμαι στην αναζήτηση καινούργιου κλιματιστικού. Αν έχετε να προτείνετε με βάση τα παρακάτω κάτι άλλο, θα το εκτιμούσα. Έχω βρει βάση ενεργειακής απόδοσης και κάποιων αξιολογήσεων τα εξής μόνο. Inventor emperor 24αρι Toyotomi gosai 24αρι Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1500€ Αλλαγή παλαιού κλιματιστικού μάλλον 12.000btu και μάρκας carrier, λόγω αγοράς του σπιτιού και βάζοντας κάτι πιο σύγχρονο Άτοκες δόσεις και ότι καλό υπάρχει σε προσφορά θα εκμεταλλευτεί (τύπου επιστροφή eurobank κλπ) 30% ψύξη / 70% θέρμανση Σχεδόν Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, αποκλειστική σε ψύξη Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου Ενιαίος χώρος 40-45τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα. Κομοτηνή με 38C το καλοκαίρι και -3C τον χειμώνα, Νότιος προσανατολισμός, κρύο και υγρασία τον χειμώνα, ζεστό καλοκαίρι, η εξωτερική μονάδα θα είναι εκτεθειμένη στον νοτιά. Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβο και να έχει wifi. Καλούτσικες μονώσεις, Νότιος προσανατολισμός, κουφώματα αλουμινίου. Διαμέρισμα "σάντουιτς" πάνω, κάτω, δεξιά κι αριστερά από άλλα διαμερίσματα. Ο κλιματισμός υπολογίζεται ανα δωμάτιο, όχι κεντρικά. Δες τα κόκκινα γράμματα που δεν διάβασες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα