Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, liakjim είπε

Αν σου λέει ότι έβαλε αντλία, άστον να μετρήσει πιέσεις και τέλος.

Sorry που σε ξαναρωταω αλλα ξερεις ποση πιεση πρεπει να δειξει για να βεβαιωθω οτι ειναι οκ? σε εχω ζαλησει το ξερω
αλλα θα ερθει αυριο και δεν θελω να τον αφησω να φυγει χωρις να ειμαι σιγουρος οτι δουλευει ρολόι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γρηγορη ερωτηση

Αν αντι να παρω 12ρι παρω 18ρι, θα εχει παρομοια καταναλωση μς το 12ρι στις ιδιες ρυθμισεις ψυξης, πχ 24 βαθμους?

Εχω ενα toyotomi 12ετιας το οποιο θεωρητικα εχει ετησια καταναλωση ψυξης 205, αλλα παλευει να ψυξει τον χωρο, ειναι πολυ ζεστο το σπιτι

Επεξ/σία από duende
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, duende είπε

Γρηγορη ερωτηση

Αν αντι να παρω 12ρι παρω 18ρι, θα εχει παρομοια καταναλωση μς το 12ρι στις ιδιες ρυθμισεις ψυξης, πχ 24 βαθμους?

Εχω ενα toyotomi 12ετιας το οποιο θεωρητικα εχει ετησια καταναλωση ψυξης 205, αλλα παλευει να ψυξει τον χωρο, ειναι πολυ ζεστο το σπιτι

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Δημοσ.
1 hour ago, kokkinihani said:

Καλησπέρα, διαβάζω το νήμα εδώ και ένα χρόνο και ειλικρινά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους βοηθούν πρόθυμα τον κόσμο όσον αφορά στο θέμα του κλιματισμού.Έμαθα κάποια βασικά πράγματα από εσάς, όπως το να ζητώ κενό και 3μ σωλήνα σε εγκατάσταση νέου κλιματιστικού και σε μια πρόσφατη ανακαίνιση που έκανα σε ένα διαμέρισμα προς ενοικίαση προτίμησα 3 Toshiba Yukai ( 1 24άρι και 2 10άρια ) για αποκλειστική ψύξη και θέρμανση - Ηράκλειο Κρήτης.Ωστόσο, έχω μια απορία , ίσως είναι πολύ απλο'ική αλλά θα εκτιμούσα αν μου τη λύνατε: στην έναρξη λειτουργίας ενός οποιουδήποτε κλιματιστικού ρυθμίζουμε στην ανώτερη σκάλα για να πιάσει γρηγορότερα την επιθυμητή θερμοκρασία και μετά να συντηρεί ή βάζουμε σε χαμηλή σκάλα και όποτε πιάσει; Ποιά ρύθμιση είναι η σωστή απο άποψη κατανάλωσης; Επίσης δεν γνωρίζω πότε και γιατί βάζουμε τη ρύθμιση Auto.

Με συγχωρείτε για τις πολλές ερωτήσεις , απλά θέλω να χρησιμοποιώ τα κλιματιστικά μου όσο το δυνατόν ορθότερα, ευχαριστώ πολύ.

Φίλε (ή φίλη), η απορία σου κάθε άλλο παρά απλοϊκή είναι -απλώς φαίνεται απλή, γιατί όλοι την έχουμε περάσει κάποια στιγμή! :)
Γενικά, τα inverter κλιματιστικά δεν χρειάζεται απαραίτητα να τα βάζεις στο φουλ (ανώτερη σκάλα) για να πιάσουν πιο γρήγορα τη θερμοκρασία. Αν έχεις επιλεγμένο Fan Auto, η μονάδα αποφασίζει μόνη της, με βάση διάφορους παράγοντες, και στο μέγιστο όταν χρειάζεται δηλαδή επιλέγει αυτόματα τη σκάλα που θεωρεί πιο κατάλληλη ανάλογα με τις συνθήκες) και στη συνέχεια μειώνει ταχύτητα όσο πλησιάζει η θερμοκρασία στόχος, διαλέγοντας και χαμηλότερες σκάλες του ανεμιστήρα. 
Αν το πιέζεις χειροκίνητα να δουλέψει στο Fan High, το πιο πιθανό είναι ότι απλώς θα γίνει πιο θορυβώδες και λιγότερο άνετο, αν και συχνά σε αυτή τη σκάλα μπορεί να έχεις τη μεγαλύτερη απόδοση.
Στην πράξη όμως, ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιούμε όλοι το Fan Auto, επιλέγουμε -ειδικά σε συντήρηση θερμοκρασίας- τη σκάλα ανεμιστήρα που προσφέρει τον καλύτερο συνδυασμό ακουστικής άνεσης και απόδοσης, ανάλογα και με τις δυνατότητες της κάθε μονάδας. Π.χ. εγώ στο Cooling Mode χρησιμοποιώ αποκλειστικά τη σκάλα Quiet (ή Silent) -σπανίως Low- γιατί θέλω απόλυτη ησυχία και η μονάδα μου έχει ικανοποιητική ροή ακόμα και έτσι.
Στη θέρμανση όμως, το Quiet δεν φτάνει για σωστή κατανομή και καταλήγω σε Fan Low, γιατί έτσι αποφεύγω το φαινόμενο του "on/off compressor" (συχνή διακοπή λόγω μη καλής κυκλοφορίας θερμότητας). Στη θέρμανση, τις περισσότερες φορές, ένας υψηλότερος ρυθμός ροής βοηθάει να αποφευχθεί ο συνεχής κύκλος λειτουργίας (on/off). Και βέβαια, όταν θέλεις τη μέγιστη αποδοτικότητα, θεωρητικά η υψηλότερη σκάλα (Fan High) δίνει και την καλύτερη θερμική/ψυκτική απόδοση.
Αλλά όλοι, αργά ή γρήγορα, καταλήγουμε -μέσα από δοκιμές και παρατηρήσεις- σε ένα "ιδανικό προφίλ" χρήσης, που ταιριάζει καλύτερα σε εμάς και στον χώρο μας. Δεν υπάρχει ένα "σωστό" για όλους. Δεν υπάρχει μοναδική σωστή ρύθμιση.
Για κατανάλωση χωρίς να παιδεύεσαι, η πιο απλή και σωστή χρήση είναι:
- Θέτεις τη θερμοκρασία-στόχο > Βάζεις το Fan σε Auto ...Έτσι αποφασίζει το ίδιο το μηχάνημα πότε θέλει full και πότε χαλαρά -χωρίς περιττές ρυθμίσεις.
Όσο για το Auto Mode (αν εννοείς και αυτό), είναι πιο… tricky. Η μονάδα αποφασίζει αν θα ψύχει ή θα θερμαίνει, με βάση τη θερμοκρασία-στόχο του χώρου. Χρήσιμο την άνοιξη ή το φθινόπωρο, αλλά πολλοί το αποφεύγουμε γιατί μπορεί να αλλάξει mode ενώ δεν το θες (από θέρμανση σε ψύξη ή και το αντίστροφο).
Συνοψίζοντας: > Θερμοκρασία στόχος > Fan σε Auto ή ό,τι προτιμάς από άποψη θορύβου > Mode σε Cool ή Heat (ανάλογα με την εποχή) ... Και το αφήνεις να κάνει τη δουλειά του όπως έχει σχεδιαστεί. Αυτά για να το κρατήσουμε απλό. Από ‘κει και πέρα, μέσα από τις διάφορες μελλοντικές σου δοκιμές, θα καταλήξεις κι εσύ στις ρυθμίσεις που ταιριάζουν καλύτερα στη δική σου περίπτωση. Και αν δεν βρεις ποτέ το ιδανικό... τουλάχιστον να δροσίζεσαι ή να ζεσταίνεσαι με στυλ!😉

• Like 3
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

Sorry που σε ξαναρωταω αλλα ξερεις ποση πιεση πρεπει να δειξει για να βεβαιωθω οτι ειναι οκ? σε εχω ζαλησει το ξερω
αλλα θα ερθει αυριο και δεν θελω να τον αφησω να φυγει χωρις να ειμαι σιγουρος οτι δουλευει ρολόι

Όχι ειναι τεχνική γνώση που τη ξέρουν οι επαγγελματίες. Ίσως το βρεις στο εγχειρίδιο του. 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Εάν όμως οι απώλειες σου είναι πολύ παραπάνω, ή το σπίτι το βαράει ήλιος φουλ, δεν έχεις δέντρα, τέντες, κλπ κλπ, τότε πρέπει να δεις για μεγαλύτερο όντως. Κάνε την άσκηση χωρίς μονώσεις και είμαι σίγουρος ότι θα είσαι για παραπάνω.

Το έκανα πάλι με αυτά που μου είχες πει και χωρίς καθόλου μονώσεις πουθενά και μου έβγαλε αυτά:

image.png

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, InternetMaster είπε

Το έκανα πάλι με αυτά που μου είχες πει και χωρίς καθόλου μονώσεις πουθενά και μου έβγαλε αυτά:

image.png

Έτσι βγήκε το 24ρι του μηχανικού.

Αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις τίποτα για τις μονώσεις σου, τότε:

Κλιματιστικό Daikin Perfera FTXM71A / RXM71A 24000 BTU

Κλιματιστικό τοίχου inverter 24.000 Btu Fujitsu σειρά KM ASEG24KMTE / AOEG24KMTA | Voyias Clima

Κλιματιστικό τοίχου inverter 24.000 Btu Toshiba σειρά Edge White RAS-B24G3KVSG-E / RAS-24J2AVSG-E2 | Voyias Clima

MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC-71ZR-WF Diamond Inverter (προσοχή: να έχει κατάληξη WF, αλλιώς το WiFi είναι προαιρετικό και κάνει +140€).

• Like 1
Δημοσ.

Κατανάλωση Daikin Ururu Sarara 9,000:

Έναρξη ώρα 22:00.

Λήξη ώρα 14:00 (16 ώρες).

Εσωτερική θερμοκρασία κατά την έναρξη: 29,2οC.

Ζητούμενη καθ' όλη τη διάρκεια: 22οC.

Κατανάλωση τις πρώτες 2 ώρες: 692Wh.

Κατανάλωση στις 16 ώρες (συμπεριλαμβάνει και τις πρώτες 2 ώρες): 2,4 kWh.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα 

Δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει η ερώτηση 

Ξέρουμε αν η εφαρμογές στα yukai+, Fujitsu km δείχνουν κατανάλωση;

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Αυτό θα ήθελα να το δω στο grafana..

Το έχω σε απλή πρίζα τοίχου.

Αν θες γράψε μου εδώ ή σε dm τι χρειάζεται, γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Τα Fujitsu είναι made in china αλλά είναι παραγωγή της ίδιας της Fujitsu, δεν είναι φασόν Κίνας.

Ειδα τωρα την εξωτερικη μοναδα γραφει Made In Malaysia αρα εξολοκληρου φτιαχνετε εκει? 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

ο έχω σε απλή πρίζα τοίχου.

Αν θες γράψε μου εδώ ή σε dm τι χρειάζεται, γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.

Θες ένα τέτοιο μέσα στο κουτί της πρίζας. Ίσα που χωράει. Η συνδεσμολογία είναι πολύ απλή. https://www.skroutz.gr/s/50948082/Shelly-PM-Mini-Gen3-Organo-Metrisis-Ilektrologikou-Pinaka-Metritis-Katanalosis-Energeias.html

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή το speadsheet εκτροχιάστηκε από αυτό που είχα στο μυαλό μου ( να έχει μόνο όσους θέλουν να προστεθούν), όποιος έχει homeassistant και θέλει να προσθέσουμε κάποιο κλιματιστικό που έχει στο cloud grafana ας μου στείλει pm. 

ΥΓ Το αφήνω να υπάρχει γιατί βλέπω ότι έχει χρήσιμη πληροφορία. 

Επεξ/σία από liakjim

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...