Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και συγχαρητήρια για την δουλειά σας. Παρακάτω γράφω σύμφωνα με το ερωτηματολόγιο τι θα ήθελα για το σπίτι.

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1600€

Αλλαγή παλαιού κλιματιστικού 12.000btu, βάζοντας κάτι πιο σύγχρονο 

Άτοκες δόσεις και ότι καλό υπάρχει σε προσφορά θα εκμεταλλευτεί (τύπου επιστροφή eurobank κλπ)

20% ψύξη / 80% θέρμανση

Σχεδόν Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, αποκλειστική σε ψύξη

Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου

Ενιαίος χώρος 40τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα.

Κομοτηνή με 38C το καλοκαίρι και -4C τον χειμώνα, Νότιος προσανατολισμός, κρύο και υγρασία τον χειμώνα, ζεστό καλοκαίρι, η εξωτερική μονάδα θα είναι εκτεθειμένη στον νοτιά.

Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβο και να έχει wifi.

Καλούτσικες μονώσεις, Νότιος προσανατολισμός, κουφώματα αλουμινίου. Διαμεριμασματα υπάρχουν πάνω, κάτω, δεξιά κι αριστερά

Screenshot_2025-07-01-12-07-42-862_com.brave.browser-edit.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, flampouras είπε

Εχώ κάνει και το hack από το κρυφό menu των Midea, να κόβει ο εσωτερικός ανεμιστήρας όταν επιτευχθεί η ζητούμενη θερμοκρασία αλλά φαίνεται να μην λειτουργεί για κάποιον λόγο.

Δεν σταματά ο ανεμιστήρας στο ECO, ακόμα και αν το έχεις ρυθμίσει να σταματά από το Hotel Menu. Βάλτο στο κανονικό. Εγώ είδα τόσο χαμηλή κατανάλωση χωρίς το ECO. Επίσης, μπορεί να μην πήρε την ρύθμιση.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Δεν σταματά ο ανεμιστήρας στο ECO, ακόμα και αν το έχεις ρυθμίσει να σταματά από το Hotel Menu. Βάλτο στο κανονικό. Εγώ είδα τόσο χαμηλή κατανάλωση χωρίς το ECO. Επίσης, μπορεί να μην πήρε την ρύθμιση.

Η φωτογραφία που έβαλα είναι χωρίς ECO. Φαίνεται απο τα spikes.

Την έχει πάρει. Το έχω επιβεβαιώσει. Τώρα γιατί δεν λειτουργεί, άγνωστο.

Επεξ/σία από flampouras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 minutes ago, dimitris55555 said:

Καλησπέρα παιδιά και συγχαρητήρια για την δουλειά σας. Παρακάτω γράφω σύμφωνα με το ερωτηματολόγιο τι θα ήθελα για το σπίτι.

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1600€

Αλλαγή παλαιού κλιματιστικού 12.000btu, βάζοντας κάτι πιο σύγχρονο 

Άτοκες δόσεις και ότι καλό υπάρχει σε προσφορά θα εκμεταλλευτεί (τύπου επιστροφή eurobank κλπ)

20% ψύξη / 80% θέρμανση

Σχεδόν Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, αποκλειστική σε ψύξη

Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου

Ενιαίος χώρος 40τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα.

Κομοτηνή με 38C το καλοκαίρι και -4C τον χειμώνα, Νότιος προσανατολισμός, κρύο και υγρασία τον χειμώνα, ζεστό καλοκαίρι, η εξωτερική μονάδα θα είναι εκτεθειμένη στον νοτιά.

Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβο και να έχει wifi.

Καλούτσικες μονώσεις, Νότιος προσανατολισμός, κουφώματα αλουμινίου. Διαμεριμασματα υπάρχουν πάνω, κάτω, δεξιά κι αριστερά

Screenshot_2025-07-01-12-07-42-862_com.brave.browser-edit.jpg

Με υπολογισμένες απώλειες 4,8kW (για εσωτερική θερμοκρασία 23°C) και με έναν άνετο προϋπολογισμό, σου προτείνω τα εξής:

- Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZSX-WF / SRC35ZSX-W – έχει ονομαστική ισχύ θέρμανσης 4,3kW, δηλαδή λίγο κάτω από τις υπολογισμένες ανάγκες, αλλά προσωπικά είμαι υπέρ μιας "υποτιθέμενης" υποδιαστασιολόγησης, ειδικά σε ελληνικό κλίμα και όταν πρόκειται για μοντέλα με υψηλή απόδοση. Είναι ίσως το πιο δυνατό 12ρι που μπορείς να πάρεις, με μέγιστη ισχύ 6,8kW!

- Daikin Perfera FTXM35 – με 4kW ονομαστική ισχύ στη θέρμανση, ακολουθεί την ίδια λογική με την επιλογή 1. Εναλλακτικά, για περισσότερη σιγουριά, μπορείς να πας στο FTXM42, που έχει 5,4kW ονομαστική ισχύ.

- Fujitsu ASEH12KGTG / AOEH12KGCG – επίσης με 4kW ονομαστική ισχύ στη θέρμανση, είναι ένα δυνατό και αποδοτικό μοντέλο, με μέγιστη ισχύ έως 6,1kW. Το μόνο μειονέκτημα σε σχέση με τις άλλες επιλογές είναι ότι είναι λίγο πιο θορυβώδες στο εσωτερικό. Φυσικά, για περισσότερη σιγουριά, μπορείς να επιλέξεις την έκδοση ASEH12KGTG / AOEH12KGCG  με 5,4kW ονομαστική ισχύ.

Φυσικά, μπορούν να βρεθούν και φθηνότερες επιλογές.
Απλώς, συνήθως δεν κάνω προτάσεις ή συστάσεις, αλλά αυτή τη φορά έκανα μια εξαίρεση, βλέποντας ότι μιλάμε για έναν άνετο buget.

Επεξ/σία από amotida
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, amotida είπε

Με υπολογισμένες απώλειες 4,8kW (για εσωτερική θερμοκρασία 23°C) και με έναν άνετο προϋπολογισμό, σου προτείνω τα εξής:

- Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZSX-WF / SRC35ZSX-W – έχει ονομαστική ισχύ θέρμανσης 4,3kW, δηλαδή λίγο κάτω από τις υπολογισμένες ανάγκες, αλλά προσωπικά είμαι υπέρ της υποδιαστασιολόγησης, ειδικά σε ελληνικό κλίμα και όταν πρόκειται για μοντέλα με υψηλή απόδοση. Είναι ίσως το πιο δυνατό 12ρι που μπορείς να πάρεις, με μέγιστη ισχύ 6,8kW!

- Daikin Perfera FTXM35 – με 4kW ονομαστική ισχύ στη θέρμανση, ακολουθεί την ίδια λογική με την επιλογή 1. Εναλλακτικά, για περισσότερη σιγουριά, μπορείς να πας στο FTXM42, που έχει 5,4kW ονομαστική ισχύ.

- Fujitsu ASEH12KGTG / AOEH12KGCG – επίσης με 4kW ονομαστική ισχύ στη θέρμανση, είναι ένα δυνατό και αποδοτικό μοντέλο, με μέγιστη ισχύ έως 6,1kW. Το μόνο μειονέκτημα σε σχέση με τις άλλες επιλογές είναι ότι είναι λίγο πιο θορυβώδες στο εσωτερικό. Φυσικά, για περισσότερη σιγουριά, μπορείς να επιλέξεις την έκδοση ASEH12KGTG / AOEH12KGCG  με 5,4kW ονομαστική ισχύ.

Απλώς, συνήθως δεν κάνω προτάσεις ή συστάσεις, αλλά αυτή τη φορά έκανα μια εξαίρεση, βλέποντας ότι μιλάμε για έναν άνετο buget.

Για Ροδόπη θα πήγαινα σε 18αρι-22αρι και αυτό επειδή έχει λέβητα πετρελαίου αλλιώς θα έβαζα 24αρι. 

Για τον φίλο θα έλεγα το Mitsubishi heavy 63 αν και υποπτεύομαι ότι θέλει διόρθωση στα ανοίγματα , έχει βάλει 4+2. @dimitris55555είναι όντως τόσα;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, amotida είπε

- Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZSX-WF / SRC35ZSX-W – έχει ονομαστική ισχύ θέρμανσης 4,3kW, δηλαδή λίγο κάτω από τις υπολογισμένες ανάγκες, αλλά προσωπικά είμαι υπέρ της υποδιαστασιολόγησης, ειδικά σε ελληνικό κλίμα και όταν πρόκειται για μοντέλα με υψηλή απόδοση. Είναι ίσως το πιο δυνατό 12ρι που μπορείς να πάρεις, με μέγιστη ισχύ 6,8kW!

Τα μέγιστα BTU αποδίδονται σε πολύ ιδανικές συνθήκες.

Υπάρχουν πίνακες απόδοσης που πρέπει να ταυτίζονται με τις συνθήκες απωλειών που έχουν υπολογιστεί. Δηλαδή το ZSX αποδίδει πολύ λιγότερα από 6.8kW στους -8 της κλιματικής ζώνης Γ.

Συγκεκριμένα:

image.png.ecf2419ac1460a97b24317446549c8f0.png

• Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, liakjim said:

Για Ροδόπη θα πήγαινα σε 18αρι-22αρι και αυτό επειδή έχει λέβητα πετρελαίου αλλιώς θα έβαζα 24αρι.

Δεν ξερω τι να πω... για διαφορους λογους δεν κανω συστασεις, ομως πιστευω σε αυτην την «υποτιθεμενη» υποδιαστασιολογηση και επειδη προσωπικα ζω σε μια χωρα οπου τον χειμωνα εχουμε και -15 βαθμους Κελσιου (ή και χαμηλοτερα μερικες φορες), και θερμαινω εναν χωρο περιπου 50-55 τ.μ. με ένα δυνατό 12ρι και αυτό γίνεται πολύ άνετα και οικονομικά — ούτε καν στους -15°C δεν το έχω δει να δουλεύει (διατηρώντας τη θερμοκρασία) πάνω από τη ονομαστική του ισχύ. Αντιθέτως, ακόμα και με εσωτερική απαίτηση για 22, 23 ή και 24 βαθμούς, λειτουργεί κάτω από το ονομαστικό.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, amotida είπε

50-55 τ.μ. με ένα δυνατό 12ρι

Πόσες απώλειες και ποιά η ζητούμενη θερμοκρασία;

Επειδή θυμάμαι ότι είσαι πολύ Βόρεια, να είσαι σίγουρος ότι είναι άλλες οι κατασκευές εκεί..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, cmaniac είπε

Υπάρχουν πίνακες απόδοσης που πρέπει να ταυτίζονται με τις συνθήκες απωλειών που έχουν υπολογιστεί. Δηλαδή το ZSX αποδίδει πολύ λιγότερα από 6.8kW στους -8 της κλιματικής ζώνης Γ.

Αυτά τα πινακάκια έχουν ένα πρόβλημα όμως. Δεν διευκρινίζουν ακριβώς τις απώλειες για να παρθούν αυτές οι μετρήσεις. Μόνο η Fujitsu δίνει πληροφορίες και για την ισχύ εισόδου στα πινακάκια της και από εκεί φαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο για την αποδιδόμενη ισχύ, γιατί η κατανάλωση που αναφέρει είναι αρκετά αυξημένη και δεν βλέπουμε συνήθως τέτοιες καταναλώσεις στα μοντέλα μας (θα παραθέσω ένα παράδειγμα πιο κάτω σε λίγο). Πχ δεν γίνεται η αποδιδόμενη ισχύς υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες (εξωτερική, ζητούμενη και παροχή) να είναι πάντα 3,05, ασχέτως απωλειών ή ασχέτως αν εκείνη την ώρα επιδιώκεται αύξηση της θερμοκρασίας ή διατήρησης σταθερής της θερμοκρασίας.

Ας δούμε το πινακάκι από το ASEH09KMCG:

image.png.53f5971013f62ee70240657dddcd61d3.png

image.png.8f498b137f3042db7d7712c52c297ff6.png

Εδώ φαίνεται ότι με εξωτερική 35 και εσωτερική 27, το μηχάνημα αποδίδει 2,5 KW με κατανάλωση 650 watt. Ποτέ δεν έχω δει τέτοια κατανάλωση στο Fujitsu, ούτε όταν το ζορίζω πολύ. Ούτε φυσικά σε αυτές τις συνθήκες που αναγράφει το πινακάκι και με παροχή στο HIGH, όπως λένε τα specs. Και ειλικρινά, δεν έχω ιδέα πώς βγαίνουν αυτά τα νούμερα. Αλλά μου φαίνονται πραγματικά εξωφρενικά.

Στο χωριό κρατούσα ζεστό στους 20 βαθμούς ένα αμόνωτο σπίτι 40τμ με δύο εννιάρια και εξωτερική 0 βαθμούς. Δεν παίζει τα νούμερα σε αυτά τα πινακάκια να είναι σε επαφή με την πραγματικότητα.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
8 minutes ago, cmaniac said:

Πόσες απώλειες και ποιά η ζητούμενη θερμοκρασία;

Επειδή θυμάμαι ότι είσαι πολύ Βόρεια, να είσαι σίγουρος ότι είναι άλλες οι κατασκευές εκεί..

Υπολογισμένο με το εργαλείο που χρησιμοποιείτε εσείς (φυσικά επιλέγοντας μια ελληνική περιοχή με όσο το δυνατόν χαμηλότερες θερμοκρασίες τον χειμώνα), οι απώλειες βγαίνουν κάπου γύρω στα 4000 W...
Σίγουρα, οι κανόνες δόμησης εδώ είναι διαφορετικοί (π.χ. εγώ έχω εξωτερική μόνωση 10cm, σε σύγκριση με το μέγιστο που μπορεί να οριστεί στο δικό σας εργαλείο).
Θερμαίνω κανονικά με εσωτερική ρύθμιση τουλάχιστον 22°C (αυτή είναι περίπου η ρύθμιση μου όταν έξω έχει -10°C ή και χαμηλότερα), αλλά γενικά η απαίτηση είναι για 23–24°C.

Δημοσ.

καλημέρα

μια που αναφέρθηκαν προτάσεις για 12άρια και 18άρια+, στο αντίστοιχο βουλγάρικο φόρουμ (όπου οι χειμώνες είναι πιο τραχείς) συνήθως προτείνουν 12άρια και σπανίως 18άρια ή μεγαλύτερα. Οι χώροι γύρω στα 30-40τμ. Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι εκεί προτείνουν συνεχώς mhi και perfera ενώ όλα τα υπόλοιπα brands αντιμετωπίζονται αδιάφορα....επίσης κάποιοι χρήστες αναφέρουν ότι τα fujitsu παρουσιάζουν πολύ συχνά μια βλάβη στην τετράοδη (αν το καταλαβαίνω καλά) που οφείλεται σε κακή σχεδίαση. Αυτά. Όποιος θέλει μπορεί να περάσει μια βόλτα και από εκεί!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, amotida είπε

Υπολογισμένο με το εργαλείο που χρησιμοποιείτε εσείς (φυσικά επιλέγοντας μια ελληνική περιοχή με όσο το δυνατόν χαμηλότερες θερμοκρασίες τον χειμώνα), οι απώλειες βγαίνουν κάπου γύρω στα 4000 W...
Σίγουρα, οι κανόνες δόμησης εδώ είναι διαφορετικοί (π.χ. εγώ έχω εξωτερική μόνωση 10cm, σε σύγκριση με το μέγιστο που μπορεί να οριστεί στο δικό σας εργαλείο).
Θερμαίνω κανονικά με εσωτερική ρύθμιση τουλάχιστον 22°C (αυτή είναι περίπου η ρύθμιση μου όταν έξω έχει -10°C ή και χαμηλότερα), αλλά γενικά η απαίτηση είναι για 23–24°C.

Το εργαλείο αυτό είναι αλήθεια πως είναι προσαρμοσμένο κατά ΚΕΝΑΚ και με βάση ελληνικά δεδομένα δόμησης.

image.png.b7d620e0ec80fc7d71fe48d593b06a40.png

Δεν νομίζω ότι μπορείς να το εφαρμόσεις για συνθήκες άλλων χωρών και ειδικά δεδομένα δόμησης άλλων χωρών. Έτσι όπως το βλέπω, με την αδράνεια που έχει ο χώρος σου και με τα κελύφη που έχει, το καταλαβαίνω γιατί μπορεί να σου φτάνει ένα 12ρι.

Επίσης, τα κλιματιστικά που έχουν κάποιες χώρες με δύσκολα κρύα έχουν και αντιπαγωτικές προστασίες που δίνουν boost απόδοσης (έμμεσα, πρακτικά ξεπαγώνοντας το στοιχείο σε μικρότερο χρόνο). Πχ το ZSX-WA είναι ένα τέτοιο από MHI.

18 λεπτά πριν, chemkyr είπε

fujitsu παρουσιάζουν πολύ συχνά μια βλάβη στην τετράοδη

Μέχρι και τα F υπήρχε το πρόβλημα.

Όσον αφορά τα MHI και perfera, το βάρος στη θέρμανση πέφτει στην εξωτερική μονάδα πολύ περισσότερο από την εσωτερική, όπου εκεί παίζει ρόλο στην ψύξη. Το ZSX αν το δεις από μέσα θα καταλάβεις γιατί ζυγίζει 43 κιλά ενώ τα άλλα πάνε μέχρι 30-33.

Το Perfera κάνει συν τοις άλλοις και πολύ καλή διαχείριση από το λογισμικό του, ενώ το MHI είναι λίγο πιο μουλάρι.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, panos4tw είπε

Ψαχνω κλιματιστικο για υπνοδωματιο 10-12 μικρο, αρα λεμε για 9000 BTU και να ειναι ησυχο. Επειδη η εξωτερικη μοναδα δεν χωραει στο πολυ μικρο μπαλκονι, θα πρεπει να κρεμαστει στον ακαλυπτο αρα θελει οσο το δυνατον μικρες διαστασεις. Αρα

+9000 BTU

+ησυχο για υπνοδωματιο

+μικρες διαστασεις εξωτερικης μοναδας

+ Budget 400-500 ευρω φτανουν για κατι καλο ελπιζω

+ Περιοχη ψηλα Χολαργο, για ψυξη και θερμανση ενιοτε

Καποια προταση? 

Atxc25e, aseh09kmcg, Yukai+

5 ώρες πριν, marinen είπε

Καλημέρα στην ομάδα. Υπάρχει κάποια πρόταση για 9άρι οικονομικό που θα δουλέψει μόνο ψύξη με μόνη προϋπόθεση να είναι ήσυχο εσωτερικά αλλά κυρίως εξωτερικά; Θα τοποθετηθεί σε μικρό περίκλειστο ακάλυπτο πολυκατοικίας και ο θόρυβος δυστυχώς πολλαπλασιάζεται... Και δεν έχω καμία όρεξη να μου κάνει καταγγελία κάποιος γείτονας και να φάω κανά πρόστιμο και να αναγκαστώ να το ξηλώσω στο τέλος!!! Δεν με ενδιαφέρει ούτε η κατανάλωση καθώς πρόκειται για εξοχική κατοικία και θα δουλέψει πολύ λίγο. Ευχαριστώ για τις όποιες προτάσεις από την εμπειρία με τα δικά σας κλιματιστικά!

Tcl miracle III 

Δημοσ.
1 hour ago, cmaniac said:

Το εργαλείο αυτό είναι αλήθεια πως είναι προσαρμοσμένο κατά ΚΕΝΑΚ και με βάση ελληνικά δεδομένα δόμησης.

Δεν νομίζω ότι μπορείς να το εφαρμόσεις για συνθήκες άλλων χωρών και ειδικά δεδομένα δόμησης άλλων χωρών. Έτσι όπως το βλέπω, με την αδράνεια που έχει ο χώρος σου και με τα κελύφη που έχει, το καταλαβαίνω γιατί μπορεί να σου φτάνει ένα 12ρι.

Επίσης, τα κλιματιστικά που έχουν κάποιες χώρες με δύσκολα κρύα έχουν και αντιπαγωτικές προστασίες που δίνουν boost απόδοσης (έμμεσα, πρακτικά ξεπαγώνοντας το στοιχείο σε μικρότερο χρόνο). Πχ το ZSX-WA είναι ένα τέτοιο από MHI.

Πιθανότατα ήθελες να πεις ZTX-WA, δηλαδή μια μονάδα από τη σειρά «βελτιστοποιημένων για θέρμανση» (όπου, για παράδειγμα, ένα μοντέλο όπως το 35 ZTX-WA, παρόλο που έχει ονομαστική ισχύ θέρμανσης 4,3kW, φτάνει σε μέγιστη ισχύ 8kW και έχει σχεδιαστεί για Pdesignh 3,4kW (στους -10°C), με δηλωμένη μέγιστη απόδοση στους -20°C στα 4,4kW...

Το βασικό πλεονέκτημα ενός «βελτιστοποιημένου» μοντέλου είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο που του επιτρέπει να αποδίδει υψηλή ισχύ ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. 

Για κλίματα όπως στην Ελλάδα, κάτι τέτοιο δεν ενδείκνυται — και πίστεψέ με, ούτε καν για το κλίμα όπου ζω εγώ (ναι μεν θα μπορούσε να δώσει μεγάλη ισχύ σε ακραίες αρνητικές θερμοκρασίες, αλλά ο χειμώνας εδώ είναι περισσότερο τύπου "average" παρά "nordic/arctic")...

Τα περισσότερα λογισμικά των διάφορων κλιματιστικών βελτιστοποιημένα για θέρμανση δεν είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν με πολύ χαμηλή ισχύ στη θέρμανση και δεν έχουν τόσο μεγάλη ευελιξία στη διαμόρφωση όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι πιο φυσιολογικές — όπως σε ελληνικούς χειμώνες("warm season") ή σε συνθήκες "average season".

Ωστόσο, εγώ ούτε καν αναφερόμουν σε "βελτιστοποιημένα για θέρμανση" μοντέλα. Το κλιματιστικό στο προσωπικό μου παράδειγμα είναι ένα απλό μοντέλο, δεν ανήκει σε κάποια "βελτιστοποιημένη για θέρμανση" σειρά.
Επίσης, γνωρίζω/έχω ακούσει/έχω διαβάσει για πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που θερμαίνονται σε συνθήκες πολύ πιο δύσκολες από αυτές της Ελλάδας, με τέτοιου είδους πιο "απλές" μονάδες. Οπότε, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί κανείς... Εκεί σε εσάς τα πράγματα είναι πιο εύκολα, λόγω του πιο ήπιου κλίματος. Επομένως νομίζω ότι για εκεί μια σωστή διαστασιολογηση(για θέρμανση) είναι αυτή που βασίζεται σε εξωτερικές θερμοκρασίες γύρω στους 0°C, το πολύ -5 βαθμούς Κελσίου (υπερδιαστασιολογώντας ήδη σε πολλές περιπτώσεις) στην απόλυτη πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Αυτό που είναι πραγματικά προβληματικό στην Ελλάδα είναι τα παλιά πρότυπα κατασκευής, με ελλιπή ή και ανύπαρκτη μόνωση στα σπίτια.
Κατά τα άλλα, ναι, μπορώ να συμφωνήσω με αυτά που λες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...