Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, verlemakos είπε

Πολύ ενδιαφέρον, θα το δοκιμάσω ξεκινώντας από 24-25 βαθμούς και μειώνοντας σταδιακά. Δεν ξέρω όμως ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στα πλαϊνά δωμάτια και πόσο θα καθυστερήσει χρονικά σε περίπτωση που μπορέσει να τα φέρει βόλτα. Ακόμη και με 27,5-28 βαθμούς το yukai προσφέρει άνεση, ας δούμε πως θα τα πάει το Fujitsu.

Δεν θα πόνταρα σε κέρδη στα διπλανά δωμάτια με το Fujitsu. Άλλωστε και η ίδια η Fujitsu διαφημίζει τα μοντέλα με κωδικό ΚΜ και ΚΝ ως κατάλληλα για υπνοδωμάτια και δεν τα βγάζει πχ σε 18άρια. Αυτά δεν σηκώνουν υποδιαστασιολόγηση. Αξίζει πάντως να δοκιμάσεις και να μας πεις τα αποτελέσματα. Είχα και μία απορία να δω αν τα μεγαλύτερα μοντέλα της Fujitsu από 18.000 BTU και πάνω κατανέμουν σχετικά ομοιόμορφα την θερμοκρασία σε μεγάλους χώρους όταν δουλεύουν στην αφύγρανση (fan=qiet), αλλά δεν έχω πάρει ακόμα απάντηση.

• Like 2
  • Απαντ. 11k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα, να ζητήσω την συμβουλή σας : έχω ένα 24άρι Gree Fairy του 2018 στον ενιαίο χώρο του σπιτιού μου ( περίπου 75 τ.μ./ όλο το σπίτι περίπου 125 τ.μ. ) .Στην έναρξη η εσωτερική θερμοκρασία ήταν 27,3 με εξωτερική 29. Το ρύθμισα στους 25 με ανεμιστήρα στη 2η σκάλα και όλες τις πόρτες του σπιτιού ανοιχτές.Μιάμιση ώρα μετά έχω εσωτερική 26.2 και έχει καταναλώσει 2.5 kwh ( το βλέπω στο ρολόι της ΔΕΗ ).Είναι οι ενδιάμεσες ανοιχτές πόρτες το λάθος που κάνω για αυτή την κατανάλωση ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντωμεταξύ

Toshiba Edge 10k με εξωτερική 32,4: 

Spoiler

image.png.725b3b77e3fce1c2008aef19079c54ff.png

Fujitsu ASEH09KMCG με εξωτερική 31:

Spoiler

image.png.c50cc5fe9e367d6b63a09a0ad781d737.png

Και το 18άρι Inventor Omnia Plus με εξωτερική 31, να αποδίδει στον χώρο παρόμοια watt, αλλά να έχει την μισή απόδοση από το υποδιαστασιολογημένο Edge, που δουλεύει και σε μεγαλύτερη εξωτερική θερμοκρασία. 

Spoiler

image.png.44d98ab0cf5f85339cd3e5f6df8d5e2a.png

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Δεν θα πόνταρα σε κέρδη στα διπλανά δωμάτια με το Fujitsu. Άλλωστε και η ίδια η Fujitsu διαφημίζει τα μοντέλα με κωδικό ΚΜ και ΚΝ ως κατάλληλα για υπνοδωμάτια και δεν τα βγάζει πχ σε 18άρια. Αυτά δεν σηκώνουν υποδιαστασιολόγηση. Αξίζει πάντως να δοκιμάσεις και να μας πεις τα αποτελέσματα. Είχα και μία απορία να δω αν τα μεγαλύτερα μοντέλα της Fujitsu από 18.000 BTU και πάνω κατανέμουν σχετικά ομοιόμορφα την θερμοκρασία σε μεγάλους χώρους όταν δουλεύουν στην αφύγρανση (fan=qiet), αλλά δεν έχω πάρει ακόμα απάντηση.

Όταν περάσει από τον στίβο μάχης το Fujitsu θα δούμε αν επέζησε. Πιο πολύ με ενδιαφέρει το πλαϊνό/ παράλληλο δωμάτιο παρά η κουζίνα ή το χωλ.

• Like 1
Δημοσ.

Ένα σούπερ νέο με μια καταχώρηση στο grafana ενός κλιματιστικού που θα ενδιαφέρει ίσως αρκετούς. 

Προστέθηκε λοιπόν ένα φασόν AUX. Το Τesla T53FFUL-1832IAW του @tolispolo το οποίο έχει δείξει πολύ καλά δείγματα, πάνω σε μια tapo p110.  Τον ευχαριστούμε. 

image.png.79f0f5aa8d55c5ea0ffd1564f327266d.png

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Προστέθηκε λοιπόν ένα φασόν AUX. Το Τesla T53FFUL-1832IAW του @tolispolo το οποίο έχει δείξει πολύ καλά δείγματα, πάνω σε μια tapo p110.  Τον ευχαριστούμε. 

Ποιο μοντέλο AUX είναι το συγκεκριμένο; Freedom, J Smart; Αυτά είναι λίγο φασαριόζικα πάντως.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Ποιο μοντέλο AUX είναι το συγκεκριμένο; Freedom, J Smart; Αυτά είναι λίγο φασαριόζικα πάντως.

Δεν ξέρω. 

Από που το βλέπεις και λες ότι είναι φασαριοζικα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, liakjim είπε

Από που το βλέπεις και λες ότι είναι φασαριοζικα;

Έχω και ένα j Smart 9άρι, το οποίο παραδόξως -για τα δικά μου δεδομένα- δεν το έχω συνδέσει με μετρητές και τα σχετικά. Και επίσης το βλέπω και από τα specs των AUX. Σκέψου πχ το C-series με ελάχιστη παροχή τα 504m3/h τι φασαρία θα κάνει.

image.png.b5ced5328ec3b82c609a25bde085a52b.png

Το AUX J Smart το 9άρι είναι τουλάχιστον πιο αθόρυβο, αλλά επειδή έχει χαμηλότερη παροχή.

image.png.f788ccc04dc5b6ccc765fba9dd09c545.png

Γι' αυτό όμως είναι και λιγότερο αποδοτικό. Και πάλι, 31 ελάχιστα dB δεν τα λες και λίγα

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, mandragoraSCR είπε

Τις καλημερες μου.
Εχω ενα 24αρι gosai στο σαλονι-καθηστικο-κουζινα οπως καποιοι ξερετε. Τελικα λειτουγει απροβληατιστα μετα απο μετρησεις που εκανα με 3 θερμομετρα. Ενα εξω ενα μεσα στο σαλονι και ενα πανω στις περσιδες. (Αλλα δεν φτανει να ψυξει και το γραφειο )
Ο χώρος ειναι περίπου 35-40 τμ. Υπαρχουν ακομα 2 δωμάτια στο σπιτι. Το ενα ειναι υπνοδοματιο που εχω ενα daikin 12αρι και ενα μικρο γραφειο 2 Χ 3 με 2 υπολογιστές το οποιο βραζει το καλοκαιρι οπως καταλαβαινετε. ειδικα αν παιζουν και οι δυο. Οι υπολογιστες δεν νιωθουν γιατι εχουν custom w/c, αλλα εμεις λιώνουμε. Η θερμοκρασια του χωρου δεν πεφτει κατω απο 28 - 28.5 
Μια λυση που εφαρμοζα μεχρι τωρα ηταν να βαλω το ac του σαλονιού στο 23 με τερμα ανεμιστήρα και εβαζα και εναν ανεμιστήρα στην εισοδο του γραφειου και ηταν κομπλε (αλλα δεν ειναι λυση αυτη γιατι μετα δεν μπορουμε να κουνηθουμε). ηθελα να αποφύγω να βαλω σε ενα τοσο μικρο δωμάτιο ac αλλα μαλλον δεν τη γλυτώνω. τι θα προτείνατε για ενα τοσο μικρο δωμάτιο? κατι πολυ πολυ οικονομικό και θα ειναι αποκλειστικά μονο για ψυξη

*από πλαίσιο εχω 100ε δωροεπιταγη απο ανακύκλωση που εκανα ενος παλιου ac

Ε πάρε ένα φθηνό με δωρεάν εγκατάσταση + την επιταγή και όλα κομπλέ.

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/haier-tide-green-plus-as25thmhra-c-1u25yeffra-c-klimatistiko-9-000-btu-h_3795608

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kokkinihani είπε

Καλησπέρα, να ζητήσω την συμβουλή σας : έχω ένα 24άρι Gree Fairy του 2018 στον ενιαίο χώρο του σπιτιού μου ( περίπου 75 τ.μ./ όλο το σπίτι περίπου 125 τ.μ. ) .Στην έναρξη η εσωτερική θερμοκρασία ήταν 27,3 με εξωτερική 29. Το ρύθμισα στους 25 με ανεμιστήρα στη 2η σκάλα και όλες τις πόρτες του σπιτιού ανοιχτές.Μιάμιση ώρα μετά έχω εσωτερική 26.2 και έχει καταναλώσει 2.5 kwh ( το βλέπω στο ρολόι της ΔΕΗ ).Είναι οι ενδιάμεσες ανοιχτές πόρτες το λάθος που κάνω για αυτή την κατανάλωση ?

Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι το δικό σου Toyotomi όπως και όλα τα GREE, κατά την εκκίνηση αυξάνουν πολύ την κατανάλωση και το κάνουν για αρκετή ώρα. Σε αυτές όμως τις τιμές κατανάλωσης η απόδοση είναι πολύ χαμηλή, οπότε έχεις το φαινόμενο της αυξημένης κατανάλωσης με την χαμηλή απόδοση. Θα πρέπει να το υπομείνεις, δυστυχώς μέχρι να στρώσει. Είναι έτσι ο προγραμματισμός τους, υποτίθεται για να ψύχουν πολύ γρήγορα τον χώρο, που στην δική σου περίπτωση δεν πέτυχε εντελώς, για διάφορους λόγους, όπως οι ανοιχτές μεσόπορτες (ελπίζω όχι και οι μπαλκονόπορτες 😋) .

Εν τω μεταξύ, ηρθε η ώρα και του Miracle III να φάει την σκόνη του Edge. Ίδια ακριβώς ισχύς εξόδου,  43% λιγότερη απόδοση. Εξωτερική θερμοκρασία 34 βαθμοί.

Spoiler

image.png.e2f3304d0a426514888ca2bb2d129eaf.png

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
16 hours ago, Pan_K said:

Tο ερώτημα αφορά τα κλιματιστικά που παίρνουν ρύθμιση θερμοκρασίας στην αφύγρανση ή και εκείνα που κάνουν μία ατέρμονη ψύξη με τον ανεμιστήρα στο quiet; Θες να σου στείλω κάποιες δειγματοληπτικές μετρήσεις σε σταθμισμένες συνθήκες από κάποια μοντέλα; Πχ εξωτερική 35 βαθμοί, εσωτερική 25 βαθμοί και ταχύτητα ανεμιστήρα στο auto (=quiet); 

Kαι τις δυο κατηγοριες.Με μεγαλες εξωτερικες, γιατι εκει ειναι το θεμα επαρκειας.Οτι εχεις απο 35 κ πανω.

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Ε πάρε ένα φθηνό με δωρεάν εγκατάσταση + την επιταγή και όλα κομπλέ.

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/haier-tide-green-plus-as25thmhra-c-1u25yeffra-c-klimatistiko-9-000-btu-h_3795608

Το συγκεκριμενο δεν εχει δωρεαν εγκατασταση. Θα ηταν πολυ καλο αν ειχε. 

Να πω οτι σημερα ηρθαν πηραν και το κλιματιστικο το παλιο το πρωι ελαβα και το 100ευρω της δωροεπιταγης σχεδον αμεσα 1 ωρα μετα οποτε ολα πηγαν καλα. 

827 το κλιματιστικο

30 η απεγκατασταση του παλιου

45 ενας ανεμιστηρας που ηθελα 

Δωρεαν εγκατασταση

Συν 100αρικο επιταγη για το παλιο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...