XghosT7 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Ήρθαν σήμερα 3 άτομα για μια πιο γρήγορη εγκατάσταση MIDEA AIR GREEN-12HRFN8 12.000 BTU μέσω δωρεάν εγκατάστασεις public επειδή έχουν λεεί πάρα πολλές εγκαταστάσεις. Εξάρχεις τους "παρακάλεσα" να μου βάλουν αντλία κενού, σωστές αποστάσεις και κουλούρα από πίσω τουλάχιστων 3 μέτρα. Ζήτησα και αποχέτευση στην εξωτερική μονάδα που εν τέλει δεν βάλανε. Είμαι σε γενικά πλαίσια ευχαριστημένως από την εγκατάσταση εκτός όμως στο κομμάτι της "αντλίας κενού" επειδή για κανά 10 λέπτο δεν είμουν έξω αλλά μέσα με 1 από τους 3 και κοιτούσαμε τι θα κάνουμε με το ρεύμα. Πριν από αυτό, είχα ρωτήσει τον ψυκτικό που έκανε την περισσότερη δουλειά αν θα μου βάλει σίγουρα αντλία κενού και μου είπε "όλα τα προβλεπόμενα θα σου τα κάνουμε μην αγχώνεσαι καθόλου θα βγεί 100% σωστά το αποτέλεσμα" λέω οκ. Έπειτα στον μέσα όπως κοιτούσαμε για το ρεύμα και τον ρωτάω "ρε συ, αντλία κενού στης εγκατάστασεις που κάνετε βάζεται εσείς; από περιέργια ρωτάω" (αυτός δεν με είχε ακούσει ότι ζήτησα αντλία κενού από τους άλλους 2 και μου απάντησε "Όχι δεν βάζουμε εμείς" και του λέω "Μα γιατί; είναι πολύ σημαντικό για σωστό κύκλωμα το έχω συζητήσει με άτομα που έχουν μεγάλη γνώση και το έχω ψάξει και ο ίδιος" και μου κάνει "Αυτοί είναι άχρηστοι χαχαχαχ σε καινούργια AC έχει ήδη εφαρμοστεί από το εργοστάσιο και δεν είναι ανάγκη να μπει αντλία κενού" και σκέφτομαι αμάν, την έκατσα τώρα. βρίσκω δικαιολογία να βγω έξω να πάω στους άλλους πιάνω τον 1 και του λέω "Χ, σε παρακαλώ πολύ βάλτε μου αντλία κενού, όπως είπαμε" και μου κάνει μόλις τώρα αυτό έκανε ο Χ + μανόμετρο κτλπ μην αγχώνεσαι τελειώσαμε κιόλας. Ζήτημα να ήταν εδώ 20 με 25 λεπτά για όλη την εγκατάσταση. Πάω στον άλλον και του λέω "Ρε συ Χ, αντλία κενού μου έβαλες;" και μου λεεί "ναι, μην ανησυχείς φεύγουμε κιόλας". Τώρα τι να πιστέψω;;; ο άλλος μέσα είπε ότι είπε και εγώ την αντλία ΔΕΝ την είδα να την κουβαλάνε. Νομίζω πως θα φενόταν επειδή είναι τίγκα στα λάστιχα και είναι μοτέρ. Στο 1ο λεπτό που έκατσα μέσα με τον άλλον για τον ρεύμα, ακόμα άκουγα τον έξω να τρυπάει τον τοίχο για της βάσης, πότε πρόλαβε για την αντλία;;; Γιατί νιώθω ότι μου είπαν ψέματα επειδή και εκείνη πιστεύουν ότι πιστεύει ο 3ος; τώρα μετανιώνω που δεν έκατσα έξω δεν ήξερα ότι θα υπάρξει περίπλοκο ζήτημα με το ρεύμα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω αν μπήκε αντλία κενού; η αλήθεια δεν είχα ποτέ μου κλιματιστικό και δεν ξέρω. Για παράδειγμα βγάζει αρκετό παγωμένο αερά αλλά το έχω βάλει πχ στο 24 και το σπίτι κυμαίνετε στα 26-26,2 με εξωτερική 26C (τώρα) ενώ το AC δουλέυει ήδη 2 ώρες me target 24. Συνολική κατανάλωση σήμερα από της 11:30 το πρωί μέχρι τώρα 12:13 αν εμπιστευώ το SmartHome App της Midea είναι 5,8 kWh (μπορεί όμως εδώ η κατανάλωση να είναι πλασματικοί και όχι από sensora αν κάποιος έχει Midea ας ενημερώσει). Παρακάτω φωτογραφίες της εξωτερικής μονάδας (προσπαθήσανε να καρφώσουν την εσωτερική αποχετεύση στον τοίχο αλλά αυτός δεν τρυπιέτε εύκολα και το παρατήσανε λόγω βιασύνης): Spoiler 1
liakjim Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 8 λεπτά πριν, XghosT7 είπε Ήρθαν σήμερα 3 άτομα για μια πιο γρήγορη εγκατάσταση MIDEA AIR GREEN-12HRFN8 12.000 BTU μέσω δωρεάν εγκατάστασεις public επειδή έχουν λεεί πάρα πολλές εγκαταστάσεις. Εξάρχεις τους "παρακάλεσα" να μου βάλουν αντλία κενού, σωστές αποστάσεις και κουλούρα από πίσω τουλάχιστων 3 μέτρα. Ζήτησα και αποχέτευση στην εξωτερική μονάδα που εν τέλει δεν βάλανε. Είμαι σε γενικά πλαίσια ευχαριστημένως από την εγκατάσταση εκτός όμως στο κομμάτι της "αντλίας κενού" επειδή για κανά 10 λέπτο δεν είμουν έξω αλλά μέσα με 1 από τους 3 και κοιτούσαμε τι θα κάνουμε με το ρεύμα. Πριν από αυτό, είχα ρωτήσει τον ψυκτικό που έκανε την περισσότερη δουλειά αν θα μου βάλει σίγουρα αντλία κενού και μου είπε "όλα τα προβλεπόμενα θα σου τα κάνουμε μην αγχώνεσαι καθόλου θα βγεί 100% σωστά το αποτέλεσμα" λέω οκ. Έπειτα στον μέσα όπως κοιτούσαμε για το ρεύμα και τον ρωτάω "ρε συ, αντλία κενού στης εγκατάστασεις που κάνετε βάζεται εσείς; από περιέργια ρωτάω" (αυτός δεν με είχε ακούσει ότι ζήτησα αντλία κενού από τους άλλους 2 και μου απάντησε "Όχι δεν βάζουμε εμείς" και του λέω "Μα γιατί; είναι πολύ σημαντικό για σωστό κύκλωμα το έχω συζητήσει με άτομα που έχουν μεγάλη γνώση και το έχω ψάξει και ο ίδιος" και μου κάνει "Αυτοί είναι άχρηστοι χαχαχαχ σε καινούργια AC έχει ήδη εφαρμοστεί από το εργοστάσιο και δεν είναι ανάγκη να μπει αντλία κενού" και σκέφτομαι αμάν, την έκατσα τώρα. βρίσκω δικαιολογία να βγω έξω να πάω στους άλλους πιάνω τον 1 και του λέω "Χ, σε παρακαλώ πολύ βάλτε μου αντλία κενού, όπως είπαμε" και μου κάνει μόλις τώρα αυτό έκανε ο Χ + μανόμετρο κτλπ μην αγχώνεσαι τελειώσαμε κιόλας. Ζήτημα να ήταν εδώ 20 με 25 λεπτά για όλη την εγκατάσταση. Πάω στον άλλον και του λέω "Ρε συ Χ, αντλία κενού μου έβαλες;" και μου λεεί "ναι, μην ανησυχείς φεύγουμε κιόλας". Τώρα τι να πιστέψω;;; ο άλλος μέσα είπε ότι είπε και εγώ την αντλία ΔΕΝ την είδα να την κουβαλάνε. Νομίζω πως θα φενόταν επειδή είναι τίγκα στα λάστιχα και είναι μοτέρ. Στο 1ο λεπτό που έκατσα μέσα με τον άλλον για τον ρεύμα, ακόμα άκουγα τον έξω να τρυπάει τον τοίχο για της βάσης, πότε πρόλαβε για την αντλία;;; Γιατί νιώθω ότι μου είπαν ψέματα επειδή και εκείνη πιστεύουν ότι πιστεύει ο 3ος; τώρα μετανιώνω που δεν έκατσα έξω δεν ήξερα ότι θα υπάρξει περίπλοκο ζήτημα με το ρεύμα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω αν μπήκε αντλία κενού; η αλήθεια δεν είχα ποτέ μου κλιματιστικό και δεν ξέρω. Για παράδειγμα βγάζει αρκετό παγωμένο αερά αλλά το έχω βάλει πχ στο 24 και το σπίτι κυμαίνετε στα 26-26,2 με εξωτερική 26C (τώρα) ενώ το AC δουλέυει ήδη 2 ώρες me target 24. Συνολική κατανάλωση σήμερα από της 11:30 το πρωί μέχρι τώρα 12:13 αν εμπιστευώ το SmartHome App της Midea είναι 5,8 kWh (μπορεί όμως εδώ η κατανάλωση να είναι πλασματικοί και όχι από sensora αν κάποιος έχει Midea ας ενημερώσει). Παρακάτω φωτογραφίες της εξωτερικής μονάδας (προσπαθήσανε να καρφώσουν την εσωτερική αποχετεύση στον τοίχο αλλά αυτός δεν τρυπιέτε εύκολα και το παρατήσανε λόγω βιασύνης): Απόκρυψη περιεχομένων Όχι, δεν μπορείς να ξέρεις αν έβαλαν ή όχι παρά μόνο αν την είδες με τα μάτια σου. Προσωπικά ήμουν από πάνω να δω και πόσο κενό έπιασε σε πίεση. Δες εδώ να δεις πως μοιάζουν. Σαν εγκατάσταση θα ήθελα πιο μεγάλες βάσεις ώστε να έχει πιο μεγάλη απόσταση από τον τοίχο αλλά δεν βλέπω κάτι περίεργο αν εξαιρέσεις την τεμπελιά τους να βάλουν ένα ταφ και μια αποχέτευση για να μην τρέχουν τα νερά όπου να ΄ναι. Και γενικό: στα παπάκια σας αν βιάζονται. Ή θα το βάλουν σωστά ή δεν φεύγουν. Και ότι στραβό αναφορά επί τόπου στο κατάστημα. Εσείς είστε οι πελάτες.
XghosT7 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 7 λεπτά πριν, liakjim είπε Όχι, δεν μπορείς να ξέρεις αν έβαλαν ή όχι παρά μόνο αν την είδες με τα μάτια σου. Προσωπικά ήμουν από πάνω να δω και πόσο κενό έπιασε σε πίεση. Δες εδώ να δεις πως μοιάζουν. Σαν εγκατάσταση θα ήθελα πιο μεγάλες βάσεις ώστε να έχει πιο μεγάλη απόσταση από τον τοίχο αλλά δεν βλέπω κάτι περίεργο αν εξαιρέσεις την τεμπελιά τους να βάλουν ένα ταφ και μια αποχέτευση για να μην τρέχουν τα νερά όπου να ΄ναι. Και γενικό: στα παπάκια σας αν βιάζονται. Ή θα το βάλουν σωστά ή δεν φεύγουν. Και ότι στραβό αναφορά επί τόπου στο κατάστημα. Εσείς είστε οι πελάτες. Άρα δεν υπάρχει κάτι να κάνω; αν τους πάρω τηλέφωνο θα μου πουν "Ρε αδερφέ, σου είπαμε ότι βάλαμε, τι φάση;". Αν έλεγχα την θερμοκρασία που βγάζει η εσωτερική μονάδα δεν θα βοηθούσε στο να καταλάβω έτσι; Επίσεις την εσωτερική τρύπα είναι σημαντικό να την κλείσουν; γιατί είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν κλείστηκε αυτή ενώ η εξωτερική όπως φαίνετε και στης φώτο κανονικά. Πχ φαντάζομαι πως θα δημιουργούσε θέμα στον sensora εσωτερικής θερμοκρασίας αλλά στο application Smart Home της Midea βλέπω 25,3C και σε ένα ψηφιακό θερμόμετρο 25,7C άρα μάλλον είμαι κομπλέ βραδυνές ώρες.
liakjim Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, XghosT7 είπε Άρα δεν υπάρχει κάτι να κάνω; αν τους πάρω τηλέφωνο θα μου πουν "Ρε αδερφέ, σου είπαμε ότι βάλαμε, τι φάση;". Αν έλεγχα την θερμοκρασία που βγάζει η εσωτερική μονάδα δεν θα βοηθούσε στο να καταλάβω έτσι; Επίσεις την εσωτερική τρύπα είναι σημαντικό να την κλείσουν; γιατί είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν κλείστηκε αυτή ενώ η εξωτερική όπως φαίνετε και στης φώτο κανονικά. Πχ φαντάζομαι πως θα δημιουργούσε θέμα στον sensora εσωτερικής θερμοκρασίας αλλά στο application Smart Home της Midea βλέπω 25,3C και σε ένα ψηφιακό θερμόμετρο 25,7C άρα μάλλον είμαι κομπλέ βραδυνές ώρες. Μπορείς να κάνεις έλεγχο με θερμοκρασίες αλλά καλύτερα να περιμένεις τον χειμώνα που είναι πιο απλό το πράγμα (στη ψύξη μπλέκει και η αφύγρανση στις εξισώσεις) αν και στα χαρακτηριστικά του βλέπω ότι δεν αναγράφεται η παροχή της εσωτερικής μονάδας οπότε θέλει ψάξιμο σε site του εξωτερικού. Καλό θα ήταν να κλείσει η εσωτερική τρύπα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι τώρα που μιλάμε οπότε προς το παρόν δες το πως πάει και θεώρησε ότι μάλλον όλα θα πάνε καλά. Βάλε και την αποχέτευση αν χρειάζεται για να μη στα κάνει λίμπα.
souvlakomanis Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Καλησπέρα, Επειδή δεν ήξερα και εγώ δεν ανέφερα ποτέ για αντλία κενού στα άτομα που ήρθαν για εγκατάσταση και το έμαθα τώρα λίγες μέρες μετά. Αντλία κενού δεν μου έβαλαν γιατί δεν είδα να έχουν. Τι κάνω τώρα να ανησυχώ; Να πάρω άλλο τεχνικό για να έρθει να το κάνει; Τι πρόβλημα μπορεί/θα δημιουργήσει αν το αφήσω έτσι τώρα. Πραγματικά ξενέρωσα που δεν το είχα δει πριν έρθουν να ξέρω να το ζητήσω. Τι να κάνω τώρα;
liakjim Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 6 λεπτά πριν, souvlakomanis είπε Καλησπέρα, Επειδή δεν ήξερα και εγώ δεν ανέφερα ποτέ για αντλία κενού στα άτομα που ήρθαν για εγκατάσταση και το έμαθα τώρα λίγες μέρες μετά. Αντλία κενού δεν μου έβαλαν γιατί δεν είδα να έχουν. Τι κάνω τώρα να ανησυχώ; Να πάρω άλλο τεχνικό για να έρθει να το κάνει; Τι πρόβλημα μπορεί/θα δημιουργήσει αν το αφήσω έτσι τώρα. Πραγματικά ξενέρωσα που δεν το είχα δει πριν έρθουν να ξέρω να το ζητήσω. Τι να κάνω τώρα; Κανονικά θέλει ανάκτηση το φρέον σε φιάλη για πέταμα, νέο καλό κενό, νέο φρέον με ζύγισμα. Άτομο που ξέρει εδώ μέσα έχει πει ότι και να φωνάξεις κάποιον να στο κάνει, μπορεί να σε ξεγελάσει βάζοντας μέσα φρέον που έχει ανακτήσει από αλλού οπότε δεν ξέρεις τι βάζει. Μόνο αν είναι κάποιος απόλυτα έμπιστος/φίλος κτλ. Οπότε ή το αφήνεις έτσι και θεωρείς ότι η εκδίωξη που κάνουν έκανε (ικανοποιητική) δουλειά και το ξεχνάς ή το κυνηγάς αν είναι αλυσίδα (εκεί μάλλον θα βρεις το δίκιο σου) ή παίρνεις τον μάστορα που το έβαλε και λες την ανησυχία σου με φυσικά αβέβαιο αποτέλεσμα ή φέρνεις κάποιον που ξέρεις.
souvlakomanis Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 11 λεπτά πριν, liakjim είπε Κανονικά θέλει ανάκτηση το φρέον σε φιάλη για πέταμα, νέο καλό κενό, νέο φρέον με ζύγισμα. Άτομο που ξέρει εδώ μέσα έχει πει ότι και να φωνάξεις κάποιον να στο κάνει, μπορεί να σε ξεγελάσει βάζοντας μέσα φρέον που έχει ανακτήσει από αλλού οπότε δεν ξέρεις τι βάζει. Μόνο αν είναι κάποιος απόλυτα έμπιστος/φίλος κτλ. Οπότε ή το αφήνεις έτσι και θεωρείς ότι η εκδίωξη που κάνουν έκανε (ικανοποιητική) δουλειά και το ξεχνάς ή το κυνηγάς αν είναι αλυσίδα (εκεί μάλλον θα βρεις το δίκιο σου) ή παίρνεις τον μάστορα που το έβαλε και λες την ανησυχία σου με φυσικά αβέβαιο αποτέλεσμα ή φέρνεις κάποιον που ξέρεις. Οκ ευχαριστώ για την απάντηση. Αν το αφήσω έτσι το χειρότερο σενάριο πιο είναι; Πχ παίζει στον χρόνο πάνω να χαλάσει;
MARIOSNURSE Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 1 ώρα πριν, XghosT7 είπε Ήρθαν σήμερα 3 άτομα για μια πιο γρήγορη εγκατάσταση MIDEA AIR GREEN-12HRFN8 12.000 BTU μέσω δωρεάν εγκατάστασεις public επειδή έχουν λεεί πάρα πολλές εγκαταστάσεις. Εξάρχεις τους "παρακάλεσα" να μου βάλουν αντλία κενού, σωστές αποστάσεις και κουλούρα από πίσω τουλάχιστων 3 μέτρα. Ζήτησα και αποχέτευση στην εξωτερική μονάδα που εν τέλει δεν βάλανε. Είμαι σε γενικά πλαίσια ευχαριστημένως από την εγκατάσταση εκτός όμως στο κομμάτι της "αντλίας κενού" επειδή για κανά 10 λέπτο δεν είμουν έξω αλλά μέσα με 1 από τους 3 και κοιτούσαμε τι θα κάνουμε με το ρεύμα. Πριν από αυτό, είχα ρωτήσει τον ψυκτικό που έκανε την περισσότερη δουλειά αν θα μου βάλει σίγουρα αντλία κενού και μου είπε "όλα τα προβλεπόμενα θα σου τα κάνουμε μην αγχώνεσαι καθόλου θα βγεί 100% σωστά το αποτέλεσμα" λέω οκ. Έπειτα στον μέσα όπως κοιτούσαμε για το ρεύμα και τον ρωτάω "ρε συ, αντλία κενού στης εγκατάστασεις που κάνετε βάζεται εσείς; από περιέργια ρωτάω" (αυτός δεν με είχε ακούσει ότι ζήτησα αντλία κενού από τους άλλους 2 και μου απάντησε "Όχι δεν βάζουμε εμείς" και του λέω "Μα γιατί; είναι πολύ σημαντικό για σωστό κύκλωμα το έχω συζητήσει με άτομα που έχουν μεγάλη γνώση και το έχω ψάξει και ο ίδιος" και μου κάνει "Αυτοί είναι άχρηστοι χαχαχαχ σε καινούργια AC έχει ήδη εφαρμοστεί από το εργοστάσιο και δεν είναι ανάγκη να μπει αντλία κενού" και σκέφτομαι αμάν, την έκατσα τώρα. βρίσκω δικαιολογία να βγω έξω να πάω στους άλλους πιάνω τον 1 και του λέω "Χ, σε παρακαλώ πολύ βάλτε μου αντλία κενού, όπως είπαμε" και μου κάνει μόλις τώρα αυτό έκανε ο Χ + μανόμετρο κτλπ μην αγχώνεσαι τελειώσαμε κιόλας. Ζήτημα να ήταν εδώ 20 με 25 λεπτά για όλη την εγκατάσταση. Πάω στον άλλον και του λέω "Ρε συ Χ, αντλία κενού μου έβαλες;" και μου λεεί "ναι, μην ανησυχείς φεύγουμε κιόλας". Τώρα τι να πιστέψω;;; ο άλλος μέσα είπε ότι είπε και εγώ την αντλία ΔΕΝ την είδα να την κουβαλάνε. Νομίζω πως θα φενόταν επειδή είναι τίγκα στα λάστιχα και είναι μοτέρ. Στο 1ο λεπτό που έκατσα μέσα με τον άλλον για τον ρεύμα, ακόμα άκουγα τον έξω να τρυπάει τον τοίχο για της βάσης, πότε πρόλαβε για την αντλία;;; Γιατί νιώθω ότι μου είπαν ψέματα επειδή και εκείνη πιστεύουν ότι πιστεύει ο 3ος; τώρα μετανιώνω που δεν έκατσα έξω δεν ήξερα ότι θα υπάρξει περίπλοκο ζήτημα με το ρεύμα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω αν μπήκε αντλία κενού; η αλήθεια δεν είχα ποτέ μου κλιματιστικό και δεν ξέρω. Για παράδειγμα βγάζει αρκετό παγωμένο αερά αλλά το έχω βάλει πχ στο 24 και το σπίτι κυμαίνετε στα 26-26,2 με εξωτερική 26C (τώρα) ενώ το AC δουλέυει ήδη 2 ώρες me target 24. Συνολική κατανάλωση σήμερα από της 11:30 το πρωί μέχρι τώρα 12:13 αν εμπιστευώ το SmartHome App της Midea είναι 5,8 kWh (μπορεί όμως εδώ η κατανάλωση να είναι πλασματικοί και όχι από sensora αν κάποιος έχει Midea ας ενημερώσει). Παρακάτω φωτογραφίες της εξωτερικής μονάδας (προσπαθήσανε να καρφώσουν την εσωτερική αποχετεύση στον τοίχο αλλά αυτός δεν τρυπιέτε εύκολα και το παρατήσανε λόγω βιασύνης): Απόκρυψη περιεχομένων Καλορίζικο! Πώς σου φαίνεται από θόρυβο;
XghosT7 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 23 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Καλορίζικο! Πώς σου φαίνεται από θόρυβο; Πάρα πολύ ήσυχο, είμαι αρκετά ευαίσθητος στους θορύβους όταν κοιμάμαι και δεν με ενόχλησε καθόλου με 60% ανεμιστήρα, θα δοκιμάσω και άλλες ρυθμίσεις της επόμενες μέρες να δω. 1 ώρα πριν, liakjim είπε Μπορείς να κάνεις έλεγχο με θερμοκρασίες αλλά καλύτερα να περιμένεις τον χειμώνα που είναι πιο απλό το πράγμα (στη ψύξη μπλέκει και η αφύγρανση στις εξισώσεις) αν και στα χαρακτηριστικά του βλέπω ότι δεν αναγράφεται η παροχή της εσωτερικής μονάδας οπότε θέλει ψάξιμο σε site του εξωτερικού. Καλό θα ήταν να κλείσει η εσωτερική τρύπα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι τώρα που μιλάμε οπότε προς το παρόν δες το πως πάει και θεώρησε ότι μάλλον όλα θα πάνε καλά. Βάλε και την αποχέτευση αν χρειάζεται για να μη στα κάνει λίμπα. Οκ, ευχαριστώ πολύ! Άλλα 2 που παρατηρώ, που μπορεί να είναι φυσιολογικά: (1): Ένας ήχος τύπου ηλεκτρικού βουίσματος / θορύβου από την εξωτερική μονάδα, είναι φυσιολογικό αυτό; βίντεο παρακάτω (2): Αρκετή συμπήκνωση νερού στους σωλήνες και στο κάτω μέρος του μηχανήματος, στο ίδιο βίντεο με τον ηλεκτρικό ήχο το δείχνω και στην φωοτογραφία είναι το κάτω μέρος της μονάδας. Βίντεο: https://streamable.com/f6bea8
ekap Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Καλημέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα δίλημμα. Σε ένα σπίτι είναι να μπούνε 1χ 18άρι και 3χ 9άρια κλιματιστικά για ψύξη και θέρμανση με τις 2 παρακάτω επιλογές να είναι οι επικρατέστερες. 1. Inventor Leon για αγορά από τον Κωτσόβολος ~ 3120€ - 400 δωροεπιταγή για αγορές διπλάσιας αξίας και δωρεάν εγκατάσταση. Επειδή οι μονάδες θα ανέβουν σε ταράτσα υπολογίζετε περίπου +~350€ για την εγκατάσταση. 2. Toshiba EDGE ~3300€ για αγορά + ~650 για εγκατάσταση. Οπότε έχουμε μια διαφορά που θα κυμανθεί περίπου 800-900 ευρώ. Προφανώς, τα toshiba θεωρούνται ανώτερα αλλά αξίζει αυτή η διαφορά λαμβάνοντας υπόψιν ότι μπορεί να πάρει αρκετά χρόνια για να γίνει η απόσβεση με την διαφορά στο ρεύμα. Ευχαριστώ
Pan_K Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ekap είπε Καλημέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα δίλημμα. Σε ένα σπίτι είναι να μπούνε 1χ 18άρι και 3χ 9άρια κλιματιστικά για ψύξη και θέρμανση με τις 2 παρακάτω επιλογές να είναι οι επικρατέστερες. 1. Inventor Leon για αγορά από τον Κωτσόβολος ~ 3120€ - 400 δωροεπιταγή για αγορές διπλάσιας αξίας και δωρεάν εγκατάσταση. Επειδή οι μονάδες θα ανέβουν σε ταράτσα υπολογίζετε περίπου +~350€ για την εγκατάσταση. 2. Toshiba EDGE ~3300€ για αγορά + ~650 για εγκατάσταση. Οπότε έχουμε μια διαφορά που θα κυμανθεί περίπου 800-900 ευρώ. Προφανώς, τα toshiba θεωρούνται ανώτερα αλλά αξίζει αυτή η διαφορά λαμβάνοντας υπόψιν ότι μπορεί να πάρει αρκετά χρόνια για να γίνει η απόσβεση με την διαφορά στο ρεύμα. Ευχαριστώ Εφόσον θα τα χρησιμοποιήσεις και για θέρμανση και ειδικά αν μένεις σε περιοχή με χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα η απόσβεση θα έρθει αρκετά γρήγορα. Τα Inventor Leon και Midea All Easy Pro για να προσεγγίσουν τις τιμές απόδοσης που υπόσχονται θα πρέπει να τα δουλεύεις στην μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα. Αυτό δεν γίνεται γιατί 1. ακούγονται πολύ και 2. τα μηχανήματα κόβουν μόνα τους την παροχή αέρα και το πάνε στo 50% όταν πιάσουν θερμοκρασία. Σαν κατάληξη έχουμε μία μονάδα που καίει 30-40% περισσότερο απ' όσο υπόσχεται. Και αν συνυπολογίσεις τα πολύ συχνά mini-defrost που κάνουν σχεδόν σε κάθε επανεκκίνηση του συμπιεστή από μία θερμοκρασία και κάτω, τότε η κατανάλωση προσεγγίζει το 50% από αυτό που υπόσχεται το μηχάνημα. Τα Toshiba είναι πολιτισμένα, αθόρυβα και πολύ αποδοτικά τόσο στην ψύξη όσο και στην θέρμανση. Επιπλέον, αν μένεις σε περιοχή με μεγάλη υγρασία το καλοκαίρι, τότε το Toshiba θα σε βοηθήσει περισσότερο από το Leon στην λειτουργία αφύγρανσης, που θα διατηρήσει την επιθυμητή θερμοκρασία και θα κάνει και αφύγρανση, έστω και με πιο αργούς ρυθμούς. Το Leon στην ψύξη δεν θα σου κάνει σχεδόν καθόλου αφύγρανση, παρά μόνο κατά την εκκίνηση που γκαζώνει πολύ. Στην αφύγρανση θα δουλεύει ατέρμονα σε χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα, ασχέτως τι θερμοκρασία ζήτησες και θα σου παγώνει τον χώρο. Δεν είναι μόνο θέμα οικονομίας, αλλά και πολιτισμένης λειτουργίας. Επιπλέον, δωρεάν εγκατάσταση από Κωτσόβολο = θα πρέπει να έχεις τον νου σου και προσοχή στους φαφλατάδες που σε απασχολούν για να μην καταλάβεις ότι δεν χρησιμοποιούν αντλία κενού και κάνουν προχειροδουλειές, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι με τον φίλο πιο πάνω. Δωροεπιταγή 400 ευρώ για αγορές 800 ευρώ σημαίνει ότι θα πρέπει αναγκαστικά να ξοδέψεις άλλα 800 ευρώ σε έναν μήνα αφού ξόδεψες 3000 ευρώ για πράγματα που μάλλον θα τα βρεις ακριβότερα στον Κωτσόβολο. Επεξ/σία 4 Ιουλίου από Pan_K 3
ekap Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου @Pan_K Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Σωστή και τεκμηριωμένη η άποψη σου. Να προσθέσω ότι το σπίτι είναι στην αττική οπότε δε θα έλεγα ότι έχουμε ψυχρό κλίμα αλλά υπάρχει υγρασία γιατί είναι κοντά στη θάλασσα. Μετά από αυτά που διάβασα προς τα toshiba θα πήγαινα απλά είναι αρκετά μεγάλη η διαφορά στην τιμή και θέλω να σιγουρευτώ ότι είναι value for money που λένε και στο χωριό. Οι τιμές μόνο για αγορά από τα οικονομικότερα καταστήματα στην Αττική είναι: Inventor 2539€ | Toshiba 3220€ οπότε η διαφορά είναι στα 681€ + η εγκατάσταση που θα είναι ίδια.
cmaniac Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, ekap είπε @Pan_K Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Σωστή και τεκμηριωμένη η άποψη σου. Να προσθέσω ότι το σπίτι είναι στην αττική οπότε δε θα έλεγα ότι έχουμε ψυχρό κλίμα αλλά υπάρχει υγρασία γιατί είναι κοντά στη θάλασσα. Μετά από αυτά που διάβασα προς τα toshiba θα πήγαινα απλά είναι αρκετά μεγάλη η διαφορά στην τιμή και θέλω να σιγουρευτώ ότι είναι value for money που λένε και στο χωριό. Οι τιμές μόνο για αγορά από τα οικονομικότερα καταστήματα στην Αττική είναι: Inventor 2539€ | Toshiba 3220€ οπότε η διαφορά είναι στα 681€ + η εγκατάσταση που θα είναι ίδια. Το 18ρι πώς προκύπτει; Έχεις περάσει κάπου το ερωτηματολόγιο; 1
ekap Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 3 minutes ago, cmaniac said: Το 18ρι πώς προκύπτει; Έχεις περάσει κάπου το ερωτηματολόγιο; Έχει γίνει μελέτη. Είναι μεζονέτα οπότε πάμε για κάτω ένα 18άρι και από 3χ 9άρια στα δωμάτια. 1
liakjim Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 16 λεπτά πριν, ekap είπε Έχει γίνει μελέτη. Είναι μεζονέτα οπότε πάμε για κάτω ένα 18άρι και από 3χ 9άρια στα δωμάτια. Θα μπορούσες κάποια στιγμή που θα βρεις χρόνο να τρέξεις την εφαρμογή που χρησιμοποιούμε για τα μέλη εδώ μέσα και να συγκρίνεις τα αποτελέσματα που θα σου βγάλει με τη μελέτη σου για να δούμε πόσο καλή ή όχι είναι; Είναι εδώ -> https://www.elith.gr/calc/index.php Ιδανικά θα ήθελα να το τρέξεις 4 φορές , μια φορά για τον μεγάλο χώρο και μετά για κάθε δωμάτιο. Οι οδηγίες συμπλήρωσης είναι εδώ. Να προσέξεις να βάλεις τα σωστά ανοίγματα, τους εσωτερικούς χώρους να τους βάλεις επαφή με άλλο διαμέρισμα κτλ . Δλδ ο χώρος να αντιμετωπίζεται σαν μοναδικός. ΥΓ Εννοείται θα πας σε toshiba. Για τον μεγάλο χώρο το edge white/black, για τους μικρούς μπορείς να πας στο yukai+ για περιορισμό του κόστους. Και για μένα αγορά από φθηνό κατάστημα τύπου voyias και τοποθέτηση με δικό σου ψυκτικό. 6 ώρες πριν, XghosT7 είπε Πάρα πολύ ήσυχο, είμαι αρκετά ευαίσθητος στους θορύβους όταν κοιμάμαι και δεν με ενόχλησε καθόλου με 60% ανεμιστήρα, θα δοκιμάσω και άλλες ρυθμίσεις της επόμενες μέρες να δω. Οκ, ευχαριστώ πολύ! Άλλα 2 που παρατηρώ, που μπορεί να είναι φυσιολογικά: (1): Ένας ήχος τύπου ηλεκτρικού βουίσματος / θορύβου από την εξωτερική μονάδα, είναι φυσιολογικό αυτό; βίντεο παρακάτω (2): Αρκετή συμπήκνωση νερού στους σωλήνες και στο κάτω μέρος του μηχανήματος, στο ίδιο βίντεο με τον ηλεκτρικό ήχο το δείχνω και στην φωοτογραφία είναι το κάτω μέρος της μονάδας. Βίντεο: https://streamable.com/f6bea8 Όλα φυσιολογικά. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα