Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Έλα και πες μου πόσα από αυτά τηρούνται:

Χριστέ μου!. Ένα 70% από αυτά που λένε τα εγχειρίδια να πιάσει ο εγκαταστάτης και πάλι καλά να λέμε. Πάντως το Seiya σήμερα που το δοκίμασα να δω επιδόσεις, έπιασε EER 7,3 στους 33 βαθμούς στην μέγιστη παροχή. Δεν είδα βέβαια τα 9άρια και 10άρια του Edge, αλλά θα έλεγα ότι για την ώρα δεν υπολειτουργεί.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Μπορεί. Το βάζει σε λειτουργία ψύξης με κλειστή τη βανα της κατάθλιψης οπότε όλο φρεον μαζεύεται στην μονάδα. Κάνει κενό. Αφήνει το φρεον να κυκλοφορήσει. Οπότε αν δεν λειτούργησε το κλιματιστικό, θεωρητικά δεν έπαθε ρύπανση το φρεον. 

Σωστά @Klausx

Δεν νομίζω να παίζει ρόλο αν λειτούργησε ή όχι το κλιματιστικό.

Ανοίγοντας το κύκλωμα το φρεον κυκλοφορεί μέσα στους σωλήνες μαζί με ότι αέρα και υγρασία είχαν οι σωλήνες.

Από κει και μετά μόνο με απόρριψη του τρέχοντος φρεον, μετά δημιουργία κενού και εισαγωγή νέου μετρημένου σε βάρος καθαρο φρεον.

Επεξ/σία από alexdeskas
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Arkin είπε

Δεν είναι το ίδιο γιατί εδώ μιλάμε για κάτι τεχνικό που η παίζει η όχι δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση. Αν ήταν όντως deal breaker δεν επρεπε τοσα χρόνια μετά κάπως να έχει πέσει η απόδοση? Εννοώ ότι δεν είναι δεδομένο ότι χωρίς αντλία η 3 μέτρα σωλήνα θα υπάρξει 100% πτώση απόδοσης μακροπρόθεσμα. Σίγουρα μπορεί να είναι πιο πιθανό αλλά όχι ότι 100% θα υπάρξει πρόβλημα γιατί κάποια παιδιά εδώ μέσα το έχουν πάρει με πάρα πολύ φόβο όπως διαβάζω ότι αν δεν μπει κενό δεν δουλεύει το κλιματιστικό ενώ δεν είναι ακριβώς έτσι. 

Με τις πιθανότητες παίζεις. Αν βαριέται ο τεχνικός να παίξει με τις πθανότητες των πραγμάτων που έχει στην κατοχή του όχι με τις ιδιοκτησίες των άλλων. 

• Like 7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Δεν είναι το ίδιο γιατί εδώ μιλάμε για κάτι τεχνικό που η παίζει η όχι δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση. Αν ήταν όντως deal breaker δεν επρεπε τοσα χρόνια μετά κάπως να έχει πέσει η απόδοση? Εννοώ ότι δεν είναι δεδομένο ότι χωρίς αντλία η 3 μέτρα σωλήνα θα υπάρξει 100% πτώση απόδοσης μακροπρόθεσμα. Σίγουρα μπορεί να είναι πιο πιθανό αλλά όχι ότι 100% θα υπάρξει πρόβλημα γιατί κάποια παιδιά εδώ μέσα το έχουν πάρει με πάρα πολύ φόβο όπως διαβάζω ότι αν δεν μπει κενό δεν δουλεύει το κλιματιστικό ενώ δεν είναι ακριβώς έτσι. 

Στα τεχνικά δεν υπάρχει το παίζει η δεν παίζει μόνο. Υπάρχει και το ενδιάμεσο. 

Όταν δουλευει 24/7 ένα μηχάνημα εκεί θα βγαλεις συμπερασματα αξιοπιστίας από σωστή ή όχι τοποθέτηση. 

Η οδηγία του κατασκευαστή για κενό και ελάχιστο μήκος σωληνων είναι ξεκάθαρη τεχνικα. Η μη τήρηση της από τους τεχνικούς είναι απατεωνιά. Σε κάποιους θα βγάλει βλάβη σύντομα , σε άλλους με περιορισμένη οικιακή χρήση ίσως και ποτέ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανά application για να μετράς την κατανάλωση ρεύματος υπάρχει; για AC με υποστήρίξη wifi.  Το SmartHome app της Midea δείχνει μια κατανάλωση αλλά θέλει να έχω ανοιχτό το EcoMaster που απ όσο έχω παρατηρήσει τώρα με κάποιες δοκιμές που κάνω λόγω της eco κατάστασης που μπαίνει το AC ενώ έχω target 26C, το δωμάτιο μένει 27,2C-27,5C. Μόλις το έβγαλα μετά από περίπου μισή ώρα πήγε 26,4C. 

Της επόμενες μέρες θα έρθει ηλεκτρολόγος να δούμε για νέα γραμμη / άλλη παρέμβαση γιατί δεν μου αρέσει έτσι όπως κάναμε την συνδεσμολογία και σκέφτομαι σοβαρά να πάρω ένα shelly για φισάκι.

Επεξ/σία από XghosT7
Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να την πω σε κανένα μέλος του φόρουμ, όταν δίνουμε τα λεφτά μας κουμάντο κάνουμε εμείς (με ευγένεια και σεβασμό πάντα) και όχι ο μάστορας που θα έρθει στον χώρο μας. Εγώ σαν άσχετος με το θέμα κλιματιστικό ρώτησα τα παιδιά εδώ τι θα χρειαστεί να ζητήσω, μου είπαν, διάβασα και λίγο στο δίκτυο να τα διασταυρώσω και μετά ήρθε η ώρα του μάστορα. Σε περίπτωση που δεν τα έκανε (ότι δικαιολογία να είχε πχ του στυλ τόσα χρόνια κάνω την δουλειά κτλ) θα έφευγε όπως ήρθε. Ούτε ντροπή ούτε τίποτα. Είναι κρίμα να δώσει κάποιος τόσα λεφτά και για 10-15 λεπτά που θα χρειαστεί να δουλέψει μία αντλία να έχει έστω την αμφιβολία ότι δεν έγινε σωστή εγκατάσταση (που δεν έγινε αν δεν μπει αντλία).

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Toλμω να πω, πως περα απο την ανυπαρξια επαγγελματισμου, για την αντλια κενου, ενας προσθετος λογος ειναι πως αν ενας πιστοποιημενος ψυκτικος, εχει φτιαξει 3-4 (και βαλε...αν εξυπηρετει αλυσιδες) συνεργεια εγκαταστασεων απο ... μαθητες ιεκ μεχρι τελειως ασχετους-πρακτικους, σιγα μην αγορασει τοσες αντλιες οσα τα συνεργεια. Ακομη κ 10 ευρω η μια να εκαναν. Αυτοι ερχονται κ χωρις εργαλεια. Συμπερασμα, ζητατε κ καμμια επιβεβαιωση ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ που ερχεται το συνεργειο, οτι ειναι ψυκτικοι! Το οτι εχει την ευθυνη καποιος λογω αλυσιδας δεν λεει κατι αν δεν δημιουργηθει ορατο προβλημα...αλλα η ζημια σε σωστη λειτουργια/οικονομια/ποιοτητα γενικα θα γινει και κυριως θα μεινει. Εικαζω αυτη ειναι η αιτια που με μεγαλη ευκολια ξαναστελνουν αλλο συνεργειο οι αλυσιδες σε περιπτωση προβληματος. Ο γιος του εμπορα, σε τοπικο καταστημα, πηγε κ "απεκτησε" πτυχιο για να εχει την ευθυνη κ στελνει οποιον βρει, ιδιως σε πελατες ηλικιωμενους κλπ

YΓ το Daikin ειναι του 2023

https://www.daikin.gr/el_gr/products/product.html/ATXD-A---ARXD-A.html

https://www.daikin.gr/content/dam/document-library/catalogues/ac/split/ATXD-A, ARXD-A_Product flyer_ECPEN23-068_English.pdf

Επεξ/σία από Specs
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Specs είπε

Toλμω να πω, πως περα απο την ανυπαρξια επαγγελματισμου, για την αντλια κενου, ενας προσθετος λογος ειναι πως αν ενας πιστοποιημενος ψυκτικος, εχει φτιαξει 3-4 (και βαλε...αν εξυπηρετει αλυσιδες) συνεργεια εγκαταστασεων απο ... μαθητες ιεκ μεχρι τελειως ασχετους-πρακτικους, σιγα μην αγορασει τοσες αντλιες οσα τα συνεργεια. Ακομη κ 10 ευρω η μια να εκαναν. Αυτοι ερχονται κ χωρις εργαλεια. Συμπερασμα, ζητατε κ καμμια επιβεβαιωση ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ που ερχεται το συνεργειο, οτι ειναι ψυκτικοι! Το οτι εχει την ευθυνη καποιος λογω αλυσιδας δεν λεει κατι αν δεν δημιουργηθει ορατο προβλημα...αλλα η ζημια σε σωστη λειτουργια/οικονομια/ποιοτητα γενικα θα γινει και κυριως θα μεινει. Εικαζω αυτη ειναι η αιτια που με μεγαλη ευκολια ξαναστελνουν αλλο συνεργειο οι αλυσιδες σε περιπτωση προβληματος. Ο γιος του εμπορα, σε τοπικο καταστημα, πηγε κ "απεκτησε" πτυχιο για να εχει την ευθυνη κ στελνει οποιον βρει, ιδιως σε πελατες ηλικιωμενους κλπ

Κόστος αντλία κενού + μανόμετρα 150 ευρώ. Αν βαλουμε και ολα βασικά εργαλεία ψυκτικού 500 ευρώ. Αντικειμενικά δεν θέλει πολλές γνώσεις η πολλά χρήματα σε εξοπλισμό να γίνεις ψυκτικός. Λίγη μάστοριά και μεράκι λείπει απο όσους εχω δει. Διάβασα την διαδικασία αναλυτικά για την αντλία κενού οπότε θα αγοράσω μια για κάποια παλαιά κλιματιστικά που εχω όταν τα μεταφέρω 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Το παρακάτω διάγραμμα αφορά την κατανάλωση του aseh09kmcg στις 4/7/25 σε 24ωρη λειτουργία αφυγρανσης στους 21 βαθμούς, προσπαθώντας να καλύψει και τα 45τμ. του φοιτητικού. Η μέρα ήταν αρκετά ζεστή, μέγιστη 35 βαθμοί. Δεν τα πήγε καθόλου άσχημα σε αίσθηση, εκτός και αν εκτιμας περισσότερο την θερμοκρασία ψυγείου παρά την άνεση της χαμηλής υγρασίας. Εμένα προσωπικά με καλύπτει, άλλους όχι (γι'αυτό και το γύρισαν έπειτα σε λειτουργία ψύξης). Σαν μέσο όρο έκαψε 25-35wh λιγότερα από το yukai το οποίο ήταν ρυθμισμένο στους 26 βαθμούς και κάλυπτε περίπου 70τμ.

Μήπως πιο ενδεδειγμένη είναι η μικτή λειτουργία, με κάποιες ώρες ψύξης και κατόπιν αφυγρανση? Όσοι συμφορουμιτες το έχουν δοκιμάσει θα ήταν πολύ χρήσιμο να μοιραστούν την εμπειρία και τις εντυπώσεις τους. Και ας μην έχουν καταγράψει καταναλώσεις, η άνετη ατμόσφαιρα στο χώρο έχει προτεραιότητα.Screenshot_2025-07-05-00-15-14-27_41b172fd405cd4f56cfde6a38027ffd1.jpg.8ed6772f91026bee1e5f91184f8f8d5e.jpg

34 λεπτά πριν, verlemakos είπε

Το παρακάτω διάγραμμα αφορά την κατανάλωση του aseh09kmcg στις 4/7/25 σε 24ωρη λειτουργία αφυγρανσης στους 21 βαθμούς, προσπαθώντας να καλύψει και τα 45τμ. του φοιτητικού. Η μέρα ήταν αρκετά ζεστή, μέγιστη 35 βαθμοί. Δεν τα πήγε καθόλου άσχημα σε αίσθηση, εκτός και αν εκτιμας περισσότερο την θερμοκρασία ψυγείου παρά την άνεση της χαμηλής υγρασίας. Εμένα προσωπικά με καλύπτει, άλλους όχι (γι'αυτό και το γύρισαν έπειτα σε λειτουργία ψύξης). Σαν μέσο όρο έκαψε 25-35wh λιγότερα από το yukai το οποίο ήταν ρυθμισμένο στους 26 βαθμούς και κάλυπτε περίπου 70τμ.

Μήπως πιο ενδεδειγμένη είναι η μικτή λειτουργία, με κάποιες ώρες ψύξης και κατόπιν αφυγρανση? Όσοι συμφορουμιτες το έχουν δοκιμάσει θα ήταν πολύ χρήσιμο να μοιραστούν την εμπειρία και τις εντυπώσεις τους. Και ας μην έχουν καταγράψει καταναλώσεις, η άνετη ατμόσφαιρα στο χώρο έχει προτεραιότητα.Screenshot_2025-07-05-00-15-14-27_41b172fd405cd4f56cfde6a38027ffd1.jpg.8ed6772f91026bee1e5f91184f8f8d5e.jpg

Το yukai 26 βαθμούς σε λειτουργία αφύγρανσης.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Aflo είπε

να γίνεις ψυκτικός

Να γίνεις όχι. Να το "παίξεις" ναι. Και μηχανικός για το αυτοκίνητο σου μπορείς να το παίξεις και υδραυλικός για το σπίτι σου μπορείς επίσης. Το οτι ξέρεις να κάνεις μια αλλαγή λαδιών που λέει ο λόγος δε σε κάνει μηχανικό.

6 ώρες πριν, verlemakos είπε

μικτή λειτουργία

Ολα τα mode "ψύξης" κάνουν αφυγρανση. Το κακο ειναι οτι το μηχάνημα μου στο cool οταν κρεμάσει δεν έχει προγραμματισμό για να προστατεύσει τον χώρο απο επαναφορά της υγρασίας. Γι αυτό έχω στήσει έναν αυτοματισμό στο HA για μικτο σενάριο, το οποίο βασίζεται στο οτι το dry έχει ταβάνι και μετά πρέπει να γυρίσει στο cool, ενώ οταν το cool κάνει τη δουλειά του, ξαναγυρίζει στο Dry.

Το Dry στο δικό μου είναι ένα mode που αλλάζει την υστέρηση επίσης. Με βάση τον στόχο στους 25 μπορεί να κρατήσει χαμηλά τον συμπιεστή και τον ανεμιστήρα μέχρι και τους 26.5 και στους 26.7 (αρα μεχρι και σε διαφορά εως 1.7 βαθμούς δεν αντιδρά) ανάλογα ανεβάζει κατανάλωση μεχρι και τα 340-350Watt. Έτσι, εχω βαλει στο HA εναν αυτοματισμό ο οποίος λέει οτι εάν εχω Dry, εχω κατανάλωση πανω απο 300W και η θερμοκρασία είναι πανω απο 1.7 βαθμούς διαφορά από τον στόχο, τότε γυρίζει στο cool με στόχο 26 όμως, γιατί στο cool η υστέρηση ειναι μηδενική και κατεβάζει τη θερμοκρασία λίγο παραπάνω απ οσο θα θελα.

Για επιστροφή στο dry η διαφορά με τον στόχο πρέπει να είναι λιγότερο απο 0.5 βαθμούς, να έχω κατανάλωση κάτω απο 160W και να είναι φυσικα στο cool mode.

Το ψάχνω ακόμα, αλλά αυτή είναι η δική μου προσέγγιση.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Να γίνεις όχι. Να το "παίξεις" ναι. Και μηχανικός για το αυτοκίνητο σου μπορείς να το παίξεις και υδραυλικός για το σπίτι σου μπορείς επίσης. Το οτι ξέρεις να κάνεις μια αλλαγή λαδιών που λέει ο λόγος δε σε κάνει μηχανικό.

Ολα τα mode "ψύξης" κάνουν αφυγρανση. Το κακο ειναι οτι το μηχάνημα μου στο cool οταν κρεμάσει δεν έχει προγραμματισμό για να προστατεύσει τον χώρο απο επαναφορά της υγρασίας. Γι αυτό έχω στήσει έναν αυτοματισμό στο HA για μικτο σενάριο, το οποίο βασίζεται στο οτι το dry έχει ταβάνι και μετά πρέπει να γυρίσει στο cool, ενώ οταν το cool κάνει τη δουλειά του, ξαναγυρίζει στο Dry.

Το Dry στο δικό μου είναι ένα mode που αλλάζει την υστέρηση επίσης. Με βάση τον στόχο στους 25 μπορεί να κρατήσει χαμηλά τον συμπιεστή και τον ανεμιστήρα μέχρι και τους 26.5 και στους 26.7 (αρα μεχρι και σε διαφορά εως 1.7 βαθμούς δεν αντιδρά) ανάλογα ανεβάζει κατανάλωση μεχρι και τα 340-350Watt. Έτσι, εχω βαλει στο HA εναν αυτοματισμό ο οποίος λέει οτι εάν εχω Dry, εχω κατανάλωση πανω απο 300W και η θερμοκρασία είναι πανω απο 1.7 βαθμούς διαφορά από τον στόχο, τότε γυρίζει στο cool με στόχο 26 όμως, γιατί στο cool η υστέρηση ειναι μηδενική και κατεβάζει τη θερμοκρασία λίγο παραπάνω απ οσο θα θελα.

Για επιστροφή στο dry η διαφορά με τον στόχο πρέπει να είναι λιγότερο απο 0.5 βαθμούς, να έχω κατανάλωση κάτω απο 160W και να είναι φυσικα στο cool mode.

Το ψάχνω ακόμα, αλλά αυτή είναι η δική μου προσέγγιση.

Πολύ μελετημένο και ψαγμενο, ελπίζω να βρεις την χρυσή τομή άνεσης και οικονομίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάμε να δούμε τώρα ένα πολύ σημαντικό σημείο που δεν έχει επισημανθεί μέχρι τώρα και θα προβληματίσει αρκετούς. Όπως έχω αναφέρει λίγες μέρες πιο πριν, το Fujitsu ASEH09KMCG έχει συγκρίσιμο αποτέλεσμα με το Toshiba Seiya τόσο σε ότι αφορά τις συνθήκες θερμοκρασίας/υγρασίας του δωματίου όσο και στην συνολική κατανάλωση, παρόλο που το Seiya έχει αρκετά μικρότερη απόδοση, τουλάχιστον στα χαρτιά. Πράγματι, όταν κατάφερα να μετρήσω EER και στο Toshiba, το EER στην λειτουργία αφύγρανσης είναι μόλις 5 με παροχή 138m3/h, ενώ του Fujitsu είναι 10 με παροχή 270m3/h. Πώς γίνεται, λοιπόν να διατηρώ τα ίδια επίπεδα υγρασίας και θερμοκρασίας στα δύο υπνοδωμάτια με τον ίδιο λόγο watt/m2; Και τα δύο δωμάτια έχουν τις ίδιες απώλειες σε ότι αφορά τα watt/m2. Η απάντηση είναι σε αυτό το γράφημα από χτες βράδυ:

image.png.da4fbc47f6ba68e1adafdf92ce2950a1.png

Το γράφημα δείχνει τις τιμές EER των δύο κλιματιστικών. Το Toshiba εχτές έκανε πολλά on/off, ενώ το Fujitsu είχε σταθερή λειτουργία. Το θέμα είναι ότι στην φάση off, o ανεμιστήρας του Toshiba συνεχίζει να λειτουργεί, οπότε συνεχίζει να ψύχει τον χώρο, μιας και το στοιχείο είναι ακόμα κρύο. Έτσι έχουμε ψύξη στον χώρο της τάξης των 500watt (αποδιδόμενη ισχύς) με κατανάλωση μόλις 20 watt που είναι η ενέργεια που απαιτείται για την λειτουγία του ανεμιστήρα. Αυτά τα 500 watt (=1700 Btu) δεν είναι αμελητέα ποσότητα και προσμετρώνται στο EER. Βλέπουμε στο γράφημα ότι το EER στο Toshiba εκτοξεύεται στις φάσεις off.

Στο γράφημα παραθέτω δύο δείκτες, που μοιάζουν να είναι ίδιοι, αλλά στατιστικά έχουν διαφορά. Το μέσο (mean) EER και το διάμεσο (median) EER. Οι περισσότεροι συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε τις μέσες τιμές (=μέσος όρος, mean value). Και βάσει του μέσου όρου, το EER του Toshiba για το διάστημα παρακολούθησης ήταν 8,81 έναντι 9,47 του Fujitsu. 

Οι διάμεσες τιμές είναι οι τιμές που εκπροσωπούν αυτό που παρατηρούμε συνήθως και δεν λαμβάνουν τόσο πολύ υπόψιν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις που τις λέμε στην στατιστική και outliers. Δηλαδή αν σε ένα δείγμα 100 ατόμων οι 99 έχουν εισόδημα 1000 ευρώ μηνιαίως και ένας μόνο βγάζει 100.000, τότε το να λέμε ότι ο μέσος όρος του εισοδήματος είναι 1999 ευρώ μας λέει ψέματα, γιατί αυτός ο ένας που βγάζει πολύ περισσότερα χρήματα, ανεβάζει πολύ τον μέσο όρο. Η διάμεση τιμή εξασφαλίζει ότι θα εκπροσωπεί καλύτερα το δείγμα όταν υπάρχουν ακραίες τιμές. Στο παραπάνω γράφημα το διάμεσο EER υπολογίζει ουσιαστικά το EER που παρατηρούμε συνήθως και δεν λαμβάνει τόσο πολύ υπόψιν αυτές τις αιχμές. Εκεί βλέπουμε πράγματι ότι το median EER του Fujitsu είναι 9,72 και του Toshiba είναι 4,47, όπως δηλαδή και στα χαρτιά: Το Toshiba είναι λιγότερο αποδοτικό, ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ, που είναι και η πιο συνήθης συνθήκη.

Στην πράξη όμως και εκ του αποτελέσματος η μέση τιμή λέει εδώ περισσότερα, μιας και αυτές οι αιχμές στην απόδοση δεν είναι τόσο σπάνιο φαινόμενο. Έτσι έχουμε την εξήγηση αυτού του φαινομενικά παράδοξου, το Toshiba να φέρνει το ίδιο αποτέλεσμα με το ενεργειακά αποδοτικότερο Fujitsu και νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που πολλοί κατασκευαστές προτιμούν να δουλεύει ο ανεμιστήρας στην φάση off. 

Στο Edge και στο Seiya που έχω, ο ανεμιστήρας συνεχίζει μάλιστα στην ίδια ρύθμιση που είχε πριν σταματήσει ο συμπιεστής και δεν πηγαίνει στην χαμηλότερη ταχύτητα.

Αυτά τα κέρδη που προκύπτουν στην φάση off δεν υπολογίζονται στις επίσημες τιμές απόδοσης που δίνουν οι κατασκευαστές, αλλά μπορεί πράγματι ένα κλιματιστικό να έχει κέρδη απόδοσης με τα off όταν λειτουργεί ο ανεμιστήρας.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.

Ερώτηση, ξέρω ότι μπετόν δεν τρυπάμε για τους σωλήνες, μπορούμε όμως να το τρυπήσουμε για την εσωτερική μονάδα;

Για μέτρηση κατανάλωσης σε 24ρι τι επιλογές έχω;

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Αυτά τα κέρδη που προκύπτουν στην φάση off δεν υπολογίζονται

Εγώ έχω την αίσθηση οτι περιλαμβάνονται τα πάντα. Το ίδιο συμβαίνει και στη θέρμανση. Αλλιώς τα νούμερα θα έβγαιναν τελείως διαφορετικά.

2 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Ερώτηση, ξέρω ότι μπετόν δεν τρυπάμε για τους σωλήνες, μπορούμε όμως να το τρυπήσουμε για την εσωτερική μονάδα;

Για μέτρηση κατανάλωσης σε 24ρι τι επιλογές έχω;

Ευχαριστώ. 

Βασικά είναι πολύ δύσκολο να μη βρεις μπετόν εκεί που μπαίνουν οι εσωτερικές μονάδες. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια άλλη λύση απο το να κάνεις μια επιφανειακή βλάβη.

Για 24ρια μετράμε με clamps (αμπεροτσιμπιδες) συνήθως. Shelly EM-50 κλπ

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Εγώ έχω την αίσθηση οτι περιλαμβάνονται τα πάντα. Το ίδιο συμβαίνει και στη θέρμανση. Αλλιώς τα νούμερα θα έβγαιναν τελείως διαφορετικά.

Ακριβώς 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...